Forum Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Oficjalna strona Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie (GMBC) - https://sites.google.com/site/grupabeardedcollie/home
O rasie, hodowle, og³oszenia, szczeniêta, wystawy.

Strony: [1] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Magda & Frida Witaj±!!!!!  (Przeczytany 3522 razy)
Fiszka
GMBC
Nowy u¿ytkownik
*

Wiadomo¶ci: 25

« : Luty 29, 2008, 20:46:13 »

Witajcie Drodzy Klubowicze!
Dopiero od trzech miesiêcy posiadam w domu ma³e-wielkie Birdusiowe szczê¶cie: piêciomiesiêczn± Fridê z czeskiej hodowli Kiaora.
Pomy¶la³am, ¿e skoro ju¿ jest w naszym domu, to mo¿e do³±czê do Forum i dziêki temu dowiem siê wielu ciekawych rzeczy o rasie, a tak¿e poznam innych mi³o¶ników tych psów.
A co by tu o nas napisaæ? Mieszkamy we Wroc³awiu. W³a¶ciwie w samym centrum, wiêc Frida bêdzie miastow± dziewczyn±. W³a¶ciwie to ju¿ jest. Jak na razie spenetrowa³a najbli¿sz± okolicê, gdzie ma wielu psich przyjació³ (jest wyj±tkowo towarzyska i niekonfliktowa). ¦rodki komunikacji miejskiej nie s± jej straszne - no chyba, ¿e przyjdzie jechaæ starym gruchocz±cym autobusem.  Obie uwielbiamy zajêcia w psim przedszkolu, gdzie Frida pozna³a swoj± pierwsz± szczeniêc± mi³o¶æ (¶redniego pinczera o imieniu Skipy) i gdzie uczymy siê pos³uszeñstwa. A jest czego siê uczyæ bo charakterna z niej bestia od samego pocz±tku Owinê³a nas sobie wokó³ ³apy ju¿ pierwszego dnia.
Psy s± moj± pasj± od dzieciñstwa pratycznie. Do tej pory mia³am kundelka, ale zawsze marzy³am o rasowym psie. Wybra³am bearded collie ze wzglêdu na charakter i to co o nim pisz± widaæ ju¿ w ma³ej Fridzie. Ponadto chcia³am razem z narzeczonym uprawiaæ psie sporty i bearded collie wydawa³ siê idealny. Nie potrzebuje a¿ tak ekstremalnego wysi³ku jak border, aby czuæ siê szczê¶liwy, ale gdy mu siê to trafi to nie narzeka na nadmiar zajêæ.
Hmm... A co by tu o mnie napisaæ? W sumie to nie wiem. Jak mam pisaæ o Fridzie to przychodzi mi to bez trudu, ale o sobie ju¿ gorzej. Mo¿e z czasem jak bêdê korzystaæ z tego Forum, wiêcej siê o mnie dowiecie po wpisach?
Wielki buziak od Fridy i u¶ciski ode mnie!
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 20, 2008, 16:46:49 wys³ane przez Fiszka » Zapisane
Aneta
GMBC
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1293

« Odpowiedz #1 : Luty 29, 2008, 22:39:51 »

Witaj Magdo i Frida !
Mnie zawsze zapala siê lampka jak czytam o psich sportach. Pochwal siê o jakim sporcie my¶licie i do jakiego o¶rodka szkolenia psów uczêszczacie . Mam kontak z o¶rodkiem z Wroc³awia wiêc dlatego jestem ciekawa.
Charakterne psiaki zazwyczaj dobrze sprawdzaja siê w sporcie, wiêc chyba dobrego wyboru dokonali¶cie  .

Moc pozdrowieñ
Aneta & Ballada & Hunter

Pozdrawiamy Aneta i ferajna
www.bearded-collie.pl
Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1810

« Odpowiedz #2 : Luty 29, 2008, 23:07:16 »

Witamy Magdo! super ¿e do nas do³±czy³a¶! pewnie siê gdzie¶ wystawowo spotkamy, to Ciê lepiej poznamy :-) oj czekamy na to spotkanko... czekamy...

Iwona
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1467

« Odpowiedz #3 : Marzec 03, 2008, 07:58:33 »

Witamy! Fajnie, ze juz sie zarejestrowalas na forum, bedzie okazja by lepiej sie poznac

Pozdrawiam,
Iwona
Fiszka
GMBC
Nowy u¿ytkownik
*

Wiadomo¶ci: 25

« Odpowiedz #4 : Marzec 08, 2008, 21:21:52 »

Dziêki za gor±ce powitania!
Co do sportu to my¶limy o agility i pasieniu, ewentualnie freesbee - ale to tylko mój narzeczony, bo ja fatalnie rzucam czymkolwiek.
Na zajêcia przedszkolne chodzimy do szko³y Dogssmile, gdzie na razie kierunkujemy siê na ogólne zasady porozumiewania siê psa z cz³owiekiem i podstawy agility (w galerii Fridy mogê zamie¶ciæ kilka zdjêæ z zajêæ).
Za¶ co do wystaw to najprawdopodobniej debiutujemy w Opolu pod koniec kwietnia.
Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

fenixlife watahashiraberu ultrawinterfell shd mundonovelas