Forum Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Oficjalna strona Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie (GMBC) - https://sites.google.com/site/grupabeardedcollie/home
O rasie, hodowle, og³oszenia, szczeniêta, wystawy.

Strony: 1 [2] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Agnieszka i Dream witaj± !!  (Przeczytany 11645 razy)
Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1810

« Odpowiedz #15 : Kwiecieñ 26, 2012, 12:43:23 »

Dream wychowa³ sie z kotem, jednak mia³ chyba spor± przerwê i… kot musi nauczyæ siê obchodziæ psa bezpiecznie. napewno nie nauczysz go trzymaj±c kota przy sobie, Dream moze byæ po prostu zazdrosny.

Aneta
GMBC
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1293

« Odpowiedz #16 : Kwiecieñ 26, 2012, 14:03:19 »

Napisz proszê jakie kary stosowa³a¶ .

Pozdrawiamy Aneta i ferajna
www.bearded-collie.pl
Aga_Dream
GMBC
Aktywny u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 132

« Odpowiedz #17 : Kwiecieñ 26, 2012, 20:05:59 »

zakaz wychodzenia z legowiska lub wyrzucenie na taras
Aga - Greta
Ekspert

Wiadomo¶ci: 504

« Odpowiedz #18 : Kwiecieñ 26, 2012, 20:36:51 »

poczekaj a¿ kocisko podro¶nie to na 100% sobie z nim poradzi. U nas w domu jak pojawi³a siê nasza Alka koteczka rosyjska niebieska to ku mojemu zdziwieniu szybciej dogada³a siê z Gret± ni¿ z mieszkaj±c± z nami drug± kotk± Len±. Kotki teraz sie toleruj± i ze sob± ¶pi± a ponad pó³ roku Alka nie wychodzi³a z jednego pokoju. I Lena tylko czeka³a ¿eby ma³± dopa¶æ i te¿ my¶la³am ¿e ten koszmar siê nie skoñczy. ¯al mi by³o kociska.
Greta tez czasem reaguje gwa³townie na szybki ruch kota ale koty nauczy³y j± ¿e to nie pop³aca. Nie raz mia³a strupa na nosie.
Ja bym poczeka³a a¿ kociak podro¶nie i z pewno¶ci± sobie poradzi.
Wg mnie takie kontrolowane spotkania nakrêcaj± psa i przera¿aj± kotka. Kot z natury to zwierzak unikaj±cy bezpo¶redniego kontaktu z atakuj±cym i przewaznie ratuje sie w³a¶nie ucieczk±. Trzeba im daæ siê powoli do siebie przyzwyczaiæ no i na tyle daæ swobodê spotkania by pies nie zjad³ kota
Trzy tygodnie to krótko.
U nas by³a dezorganizacja ca³e po³ roku. Pawe³ spa³ z Sylwi± w sypialni z Len± i Gret± a ja pozamykana w drugim z Alk±. Nawet by³y momenty ¿e stosowali¶my kratkê w drzwi by Lena nie posz³a do ma³ej Alki i nie st³uk³a jej. A la³y siê strasznie. Wiecznie pilnowa³am pokoju i kontrolowa³am miejsce ka¿dego kota. I nawet nie wiem kiedy to mine³o.
Mo¿e takie spotkania przez kartkê w drzwiach pies i kot pozwoli im siê bezpieczniej obyæ ze sob± nawzajem.
¯yczê cierpliwo¶ci. 

"Pies jest jedyn± istot± na tej ziemi, która kocha ciê bardziej ni¿ ty kochasz siebie"
www.beardedcollie.com.pl
Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1810

« Odpowiedz #19 : Kwiecieñ 27, 2012, 06:59:57 »

wg mojego odczucia, Aga-Greta ma racjê. nale¿y daæ swobodê decyzji, czy chcê ciê pow±chaæ, poznaæ siê z Tob± czy nie i kiedy, a jednocze¶nie dopilnowaæ tego, aby ka¿de z nich mia³o swój rewir do którego drugie siê nie dostanie (Kotu daæ mo¿liwo¶æ wej¶cia gór±, czy przez ma³e wej¶cie).

Kilka dni temu, kocik który mieszka z nami juz od ponad roku, który unika³ kontaktu z psami, bo moja Tocia jest ma³o delikatna w podej¶ciu do nich, nagle, gdy Tofci nie by³o a w domu zosta³y La, Sally Bella i Greg….. zacz±³ spaæ z Gregiem! po 1 dniu mojej i 3 moich dziewczymek nieobecnosci! nie wyobra¿a³am sobie, ¿e kociak tak szybko zauwa¿y, ¿e nie ma Tofci, i ¿e inne psy to co innego, tyle, ¿e ma³a Mia (Devon Rex) ma zawsze mozliwo¶c ucieczki do pokoiku, do którego psy nie wejd± (bramka na schodach, kot skacze gór± lub miêdzy schodami).

Magda
U¿ytkownik
**

Wiadomo¶ci: 59

« Odpowiedz #20 : Czerwiec 13, 2012, 17:20:35 »

Witamy Was serdecznie 
Strony: 1 [2] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

mundonovelas k-l shd madagaskar catziee