tu nikt nie zanudza
jak kto nie chce, nie czyta
wspaniale jest wiedzieæ wiêcej o ludziach i psach, i z przyjemno¶ci± poczyta³am o Twoim stadku. Czy Beardie u Ciebie? z tego co piszesz, pewnie tak, ale czy da³aby¶ radê z futerkiem?
czego oczekujesz od Beardie? czego siê spodziewasz? jako od psa, domownika, poza tym, ¿e chcia³aby¶ z nim na wystawy zawitaæ i owieczki pasaæ? wiedz±c to, pewnikiem ³atwiejsza sie staje odpowied¼ na Twoje pytanie
Wydaje mi siê,¿e z pielêgnacj± nie mia³abym problemu poniewa¿ to lubiê,a oczywi¶cie wcze¶niej w³a¶nie chcia³abym siê wszystkiego na temat pielêgnacji takiego w³osa dowiedzieæ
Wcze¶niej mieszka³y ze mn± zawsze psy krótkow³ose:boksery i mastinka a gdy pojawi³a siê Des postanowi³am nauczyæ siê odpowiednio dbaæ o jej kude³ki.Zw³aszcza,¿e ona uwielbia nak³adaæ b³otne maseczki ha ha
By³am te¿ na kursie groomingu i pracujê w sklepie zoo wiêc kompletnie zielona nie jestem
Czego oczekujê od B?Tego,czego od ka¿dego zwierzêcia,¿eby by³ moim przyjacielem i towarzyszy³ mi w ¿yciu.To nie jest tak,¿e znudzi³y mi siê oziki,oj nie i nie planujê kolejnego psa ju¿ teraz.Raczej najwcze¶niej za jakie¶ dwa lata.Moje ³aciate s± m³odziutkie i nadal siê docieramy.Najwa¿niejsze jest dla mnie ¿eby mój pies by³ aktywny i chcia³ mi wszêdzie towarzyszyæ
Des czêsto je¿dzi³a ze mn± do pracy i zabieram j± na imprezy firmowe,targi,a dzi¶ rano
mamy egzamin na dogoterapeutê,tzn. wolontariat,ale przechodzimy testy.Castiel nie lubi takich rzeczy i z nim dla odmiany bardziej anga¿ujemy siê w psie sporty.
Z tego co czytam bearded wydaje mi siê delikatniejszy i bardziej zrównowa¿ony ni¿ australijczyki.Mam psy z dwóch ró¿nych linii.Desti jest typowym showem z rodowodu,natomiast z charakteru niekoniecznie
Casu to tzw.versatility-wszechstronny u¿ytek i oboje to wulkany energii,ale jak na forum mówimy aussie maj± wy³±czniki on/off wiêc jest idealnie
Czytaj±c o waszych kud³aczach odnoszê wra¿enie,¿e pasowaliby¶my do siebie z berdeciakiem
swoj± ³agodno¶ci± i dostojeñstwem równowa¿y³by moje stadko.Mówi±c o wystawach,mia³am na my¶li,¿e je lubiê,ale w taki zdroworozs±dkowy sposób
uwielbiam ca³e przygotowywanie siê do wystawy.Bo na ringu to ju¿ ró¿nie bywa :/ Piszê chyba troche chaotycznie wiêc na razie koñczê.
Chêtnie odpowiem na wszelkie pytania
i bardzo chêtnie bêdê siê od was uczyæ