Forum Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Oficjalna strona Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie (GMBC) - https://sites.google.com/site/grupabeardedcollie/home
O rasie, hodowle, og³oszenia, szczeniêta, wystawy.

Strony: 1 [2] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Agnieszka i £aciate witaj± :)  (Przeczytany 15432 razy)
Destiny
Nowy u¿ytkownik
*

Wiadomo¶ci: 23

« Odpowiedz #15 : Czerwiec 30, 2012, 00:11:40 »

tu nikt nie zanudza  Chichot jak kto nie chce, nie czyta  Chichot

wspaniale jest wiedzieæ wiêcej o ludziach i psach, i z przyjemno¶ci± poczyta³am o Twoim stadku. Czy Beardie u Ciebie? z tego co piszesz, pewnie tak, ale czy da³aby¶ radê z futerkiem?

czego oczekujesz od Beardie? czego siê spodziewasz? jako od psa, domownika, poza tym, ¿e chcia³aby¶ z nim na wystawy zawitaæ i owieczki pasaæ? wiedz±c to, pewnikiem ³atwiejsza sie staje odpowied¼ na Twoje pytanie 

Wydaje mi siê,¿e z pielêgnacj± nie mia³abym problemu poniewa¿ to lubiê,a oczywi¶cie wcze¶niej w³a¶nie chcia³abym siê wszystkiego na temat pielêgnacji takiego w³osa dowiedzieæ  
Wcze¶niej mieszka³y ze mn± zawsze psy krótkow³ose:boksery i mastinka a gdy pojawi³a siê Des postanowi³am nauczyæ siê odpowiednio dbaæ o jej kude³ki.Zw³aszcza,¿e ona uwielbia nak³adaæ b³otne maseczki ha ha
By³am te¿ na kursie groomingu i pracujê w sklepie zoo wiêc kompletnie zielona nie jestem

Czego oczekujê od B?Tego,czego od ka¿dego zwierzêcia,¿eby by³ moim przyjacielem i towarzyszy³ mi w ¿yciu.To nie jest tak,¿e znudzi³y mi siê oziki,oj nie i nie planujê kolejnego psa ju¿ teraz.Raczej najwcze¶niej za jakie¶ dwa lata.Moje ³aciate s± m³odziutkie i nadal siê docieramy.Najwa¿niejsze jest dla mnie ¿eby mój pies by³ aktywny i chcia³ mi wszêdzie towarzyszyæ Des czêsto je¿dzi³a ze mn± do pracy i zabieram j± na imprezy firmowe,targi,a dzi¶ rano mamy egzamin na dogoterapeutê,tzn. wolontariat,ale przechodzimy testy.Castiel nie lubi takich rzeczy i z nim dla odmiany bardziej anga¿ujemy siê w psie sporty.
Z tego co czytam bearded wydaje mi siê delikatniejszy i bardziej zrównowa¿ony ni¿ australijczyki.Mam psy z dwóch ró¿nych linii.Desti jest typowym showem z rodowodu,natomiast z charakteru niekoniecznie   Casu to tzw.versatility-wszechstronny u¿ytek i oboje to wulkany energii,ale jak na forum mówimy aussie maj± wy³±czniki on/off wiêc jest idealnie   Czytaj±c o waszych kud³aczach odnoszê wra¿enie,¿e pasowaliby¶my do siebie z berdeciakiem swoj± ³agodno¶ci± i dostojeñstwem równowa¿y³by moje stadko.Mówi±c o wystawach,mia³am na my¶li,¿e je lubiê,ale w taki zdroworozs±dkowy sposób uwielbiam ca³e przygotowywanie siê do wystawy.Bo na ringu to ju¿ ró¿nie bywa :/  Piszê chyba troche chaotycznie wiêc na razie koñczê.
Chêtnie odpowiem na wszelkie pytania   i bardzo chêtnie bêdê siê od was uczyæ        

Agnieszka i ³aciate owczary
Dagmara
Moderator
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1390

« Odpowiedz #16 : Lipiec 04, 2012, 16:10:21 »

Witaj, mi³o mi, ¿e Beza z mojej hodowli zachêci³a Ciê do beardie, to cudowna dziewczynka - w domu mam jej dwie miotowe siostry Joy i Rosie.

Aussie i Beardie to fajna kombinacja - nasza "psia niania" Iza ma aussie Peppera - Sausarea Limited Edition (mo¿e go znasz) i doskonale ¿yje sobie ze stadem naszych beardetów, choæ czasami traktowany jest jak niesforna owca w stadzie - có¿ ma wiêksz± potrzebê szaleñstw ni¿ nasze kud³acze.

Nasze beardety w wiêkszo¶ci maj± instynkt pasterski - dwa oficjalnie potwierdzony PIP-ami, mo¿e to nawet nas widzia³a¶ w Pastuszkowie, byli¶my tam dwukrotnie ze sporym stadem na seminarium u Tomka.
Destiny
Nowy u¿ytkownik
*

Wiadomo¶ci: 23

« Odpowiedz #17 : Lipiec 04, 2012, 19:02:20 »

Beza ca³kiem nie ¿le radzi sobie na agility razem na kursie by³y¶my.

A Izê i Peppera te¿ znam,z naszego aussie forum.

W pastuszkowie bylam na semi z Maartenem(ozikowym) a pó¿niej Lind± Rorem & Johnem Scharisem(cattle dogi).Z tego co pamiêtam to beardedy by³y po obozie pasieniowym.W ka¿dym razie zapamiêta³am to jako przemi³e spotkanie a w³ascicielka wyg³aska³a Desti    to by³o moje pierwsze spotkanie na ¿ywo z psami tej rasy.

Dzi¶ pozna³y¶my Martê i Muffina jestem oczarowana Muffinem,super pies z piêknym ruchem i taki zrównowa¿ony    tak porównuj±c to du¿o podobieñstw widaæ w tych naszych pastuszkach.Tylko aussie s± bardziej..hmm piraniowate.

Marta,jeszcze raz dziêkujê za spacer i mam nadzieje na kolejne   jak co¶ to znajd¿ mnie na fb bo zapomnia³am w koñcu zapisaæ Twoje nazwisko

A co do instynktu to super bo ja siê bardzo wkrêci³am w pasienie i najprawdopodobniej wreszcie w sierpniu dojedziemy z Castielem do owiec   to je¶li zago¶ci kiedy¶ u mnie bearded to mu nie odpuszczê     

Agnieszka i ³aciate owczary
Marta
Zaawansowany u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 380

« Odpowiedz #18 : Lipiec 05, 2012, 17:41:24 »

Dziêki, Aga za mi³e s³owa o Mufinie, bardzo mi mi³o Chichot Des te¿ jest ¶wietna, a te jej magiczne oczy- cudowne!  Te¿ liczê na powtórkê spaceru!
Strony: 1 [2] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

cinemak muzycznekoloseum watahashiraberu mundonovelas catziee