Forum Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Oficjalna strona Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie (GMBC) - https://sites.google.com/site/grupabeardedcollie/home
O rasie, hodowle, og³oszenia, szczeniêta, wystawy.

Strony: [1] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: 12-13.05.2012 Dortmund British Dogs Festival (z UK Challenge Certyficate)  (Przeczytany 3004 razy)
Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1810

« : Maj 17, 2012, 07:37:23 »

Dortmund 2012 by³ wystaw± szczególn±, bowiem przy wystawie corocznej o tytu³ Europassieger, by³a wystawa krajowa, ale wy¿szej ni¿ normalnie rangi, bowiem w porozumieniu z Angielskim Kennel Club zostawa³y przyznawane (wg angielskich zasad) angielskie certyfikaty championa (UK Challenge Certyficate "CC"), które s± tak samo wa¿ne, jak by by³y przyznane w Anglii.
Tu wspomnê, i¿ zasady ogólne sêdziowania w klasach, by³y europejskie, tylko traktowania/rozumienia ocen by³a angielska i ostatnie porównanie o CC. 

Pierwszego dnia, na Europassieger sêdziowa³a Pani Catherine Parker/GB: moja ma³a Sally by³a na 4tej lokacie w klasie m³odzie¿y, Merci - doskona³a w klasie otwartej. Zg³oszony by³ te¿ braciszek ostatniego miotu Bounty i Grega - Mailow, tez by³ na lokacie 4.

Drugiego dnia posz³o nam lepiej  Chichot sêdzia Jenet Lewis/GB, hodowla Potterdale.

Mailow - Grand Finale Smartness - wygra³ klasê m³odzie¿y, otrzyma³ ocenê doskona³±, JCAC i JVDH, wygra³ porównianie z suczka o Najlepszy Junior, a potem, w porównaniu ju¿ ca³ej stawki (od szczeniecia po weterana) otrzyma³ RESERVE CHALLENGE CERTYFICATE! CC otrzyma³ pies z klasy championów.

Merci - First Lady Smartness - by³a druga w klasie otwartej za czteroletni±, ³adn± angielsk± suczk± Bushblades Ready To Rejoice, otrzymuj±c ocenê doskona³±, res.CAC/VDH, jak to powiedzia³a Janet Lewis, obie s± cudowne, ale ona woli mniejsze suczki, a Merci jest w górnej granicy wzrostu. Pó¼niej, w porównaniu koñcowym o CC, poniewa¿ wspomniana sunia otrzyma³a te¿ CC, Merci wesz³a do porównania o res, i… ku mojej rado¶ci otrzyma³a RESERVE CHALLENGE CERTYFICATE!

Sally tego dnia poza lokat±, choæ pokaza³a siê ³adnie. Opis sliczny, i zgodny z faktem, ¿e potrzebuje czasu na rozwój  Chichot, ale chcia³am wiedzieæ, co te¿ o niej my¶li sêdzia i hodowca taki jak Janet Lewis.

Tak wiêc dla mojej hodowli Smartness 2 x RESERVE CHALLENGE CERTYFICATE, to du¿e wyró¿nienie. Psy otrzymuj±ce wspomniane CC i res.CC bêd± wpisane do angielskiej ksiêgi  hodowlanej.

kilka zdjêæ moich psów:
https://plus.google.com/100211941669001205016/posts

i mojej wspó³w³asno¶ci, Mailow mieszka w Niemczech z hanne Wolf:
http://www.bearded-xperience.de/html/mailow_do_2.html

« Ostatnia zmiana: Maj 17, 2012, 07:53:25 wys³ane przez Ma³gorzata » Zapisane

Iwona
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1467

« Odpowiedz #1 : Maj 17, 2012, 08:24:41 »

Super! Raz jeszcze wielkie gratulacje Mailow ¶licznie wygl±da.

Pozdrawiam,
Iwona
Aga - Greta
Ekspert

Wiadomo¶ci: 504

« Odpowiedz #2 : Maj 17, 2012, 17:21:01 »

wielkie gratualcje

"Pies jest jedyn± istot± na tej ziemi, która kocha ciê bardziej ni¿ ty kochasz siebie"
www.beardedcollie.com.pl
Aneta
GMBC
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1293

« Odpowiedz #3 : Maj 21, 2012, 07:28:20 »

Gosiu gratulowa³am Ci osobi¶cie ale na forum równie¿ wiele uznania dla Twoich wyników hodowlanych  Chichot

Pozdrawiamy Aneta i ferajna
www.bearded-collie.pl
Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1810

« Odpowiedz #4 : Maj 21, 2012, 08:00:18 »

Gosiu gratulowa³am Ci osobi¶cie ale na forum równie¿ wiele uznania dla Twoich wyników hodowlanych  Chichot

Dziêkujê Tobie, i wszystkim innym za mi³e s³owa i gratulacje na FB, forum i telefoniczne, fakt, rado¶æ zawsze wiêksza, je¶li mo¿na siê ni± cieszyæ z bliskimi 

Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

watahashiraberu k-l shd catziee mundonovelas