Forum Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Oficjalna strona Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie (GMBC) - https://sites.google.com/site/grupabeardedcollie/home
O rasie, hodowle, og³oszenia, szczeniêta, wystawy.

Strony: [1] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Buty / ochraniacze ³ap  (Przeczytany 6706 razy)
Maja
Aktywny u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 148

« : Luty 20, 2012, 18:19:21 »

Ostatnio testowane buty.

Zakupione tutaj:
http://www.husky.org.pl/produkt/?id=51

Jak dotychczas, uwa¿am je za najlepsze rozwi±zanie na zimê. Niestety, tudzie¿, na szczê¶cie, zima odesz³a do¶æ nagle, tote¿ testy zosta³y przerwane przedwcze¶nie Jak widaæ na zdjêciach, u¿ytkowanie na ¶niegu nie zniszczy³o materia³u. Strona wewnêtrzna (jakby powleczona gum±), jest nieco spêkana, wiêc gdyby siê w nich pochodzi³o w takim stanie po wodzie, to by pewnie przepu¶ci³y wilgoæ. Materia³ jest gruby i gêsto tkany, wiêc zatrzyma³by brud.
Zdecydowanie wygrywaj± w kategorii - stosunek ceny do jako¶ci. S± te¿ poprawnie skonstruowane, w sensie proporcji buta.
Na panelach, ¶liskiej posadzce nieco siê ¶lizgaj±, pozosta³e pod³o¿a, ok.

Tyle o butach. Je¶li chodzi o kontakt z Panem Witoldem P³anet± - który odpisuje na maile, to jest ró¿nie. Czasami odpowiada od razu, czasami trzeba czekaæ.

Je¶li kto¶ siê zdecyduje przetestowaæ butki, to jestem bardzo ciekawa wra¿eñ.

Maja
Iwona
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1467

« Odpowiedz #1 : Grudzieñ 06, 2012, 11:35:59 »

Dla tych, którzy szukają naprawdę dobrych butów na zimę i nie tylko, polecam te: http://www.beardiessentials.de/Beardie-Boots---868.html Są uszyte z materiałów najlepszej jakości (który nawet pozwala łapie oddychać ;-)), są trwałe, nie przemakają i nie spadają z łap. Niemieckie beardie chodzą w nich całą zimę.

« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 06, 2012, 11:36:40 wys³ane przez Iwona » Zapisane

Pozdrawiam,
Iwona
Maja
Aktywny u¿ytkownik

« Odpowiedz #2 : Grudzieñ 06, 2012, 20:48:34 »

Ivo, widzia³a¶ ich cenê?

Maja
Iwona
Moderator Globalny
Ekspert

« Odpowiedz #3 : Grudzieñ 06, 2012, 21:22:17 »

Widzia³am, ok. 50 z³ za buta, który siê nie rozpadnie za chwilê i spe³nia swoje zadanie nie wydaje mi siê du¿o. Ile Ty zap³aci³a¶ za swoje?

Pozdrawiam,
Iwona
Aneta
GMBC
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1293

« Odpowiedz #4 : Grudzieñ 07, 2012, 08:46:06 »

Te niemieckie wygl±daj± rewelacyjnie. Cena faktycznie powala , jak ja jeszcze przeliczê to razy 12 ³ap w domu to niez³a kwota wychodzi 

Ale gdybym mia³a 1 psa to chyba bym to przemy¶la³a.

Pozdrawiamy Aneta i ferajna
www.bearded-collie.pl
Maja
Aktywny u¿ytkownik

« Odpowiedz #5 : Grudzieñ 07, 2012, 12:46:25 »

Widzia³am, ok. 50 z³ za buta, który siê nie rozpadnie za chwilê i spe³nia swoje zadanie nie wydaje mi siê du¿o. Ile Ty zap³aci³a¶ za swoje?
Ja za jednego p³aci³am 8 z³. Prze¿y³y zesz³± zimê i wygl±daj± prawie jak nowe.
Jak dla Ciebie 54€ to niedu¿o, to Ci szczerze zazdroszczê.

Maja
Iwona
Moderator Globalny
Ekspert

« Odpowiedz #6 : Grudzieñ 07, 2012, 17:57:03 »

Ja za jednego p³aci³am 8 z³. Prze¿y³y zesz³± zimê i wygl±daj± prawie jak nowe.
Jak dla Ciebie 54€ to niedu¿o, to Ci szczerze zazdroszczê.

Nie napisa³am, ¿e mnie staæ na taki komplet, tylko, ¿e cena odpowiada jako¶ci :-) U¿ywali¶my wcze¶niej wielu butów, g³ównie na wystawy, czyli sporadycznie, wiêkszo¶æ szybko siê przeciera³a, praktycznie od razu przemaka³a, nie mówi±c o farbowaniu. Te nie maj± powy¿szych wad.

Pozdrawiam,
Iwona
Maja
Aktywny u¿ytkownik

« Odpowiedz #7 : Grudzieñ 07, 2012, 18:08:04 »

Przetestuj je w ró¿nych warunkach, zak³adaj psom tej zimy. Chêtnie je ogl±dnê wiosn±.
Wtedy bêdzie mo¿na porównywaæ z tymi za 8 z³.

Maja
Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1810

« Odpowiedz #8 : Grudzieñ 14, 2012, 11:32:07 »

Ja dosta³am w prezencie buciki angielskie, wygl±daj± bardzo podobnie do tych niemieckich, i rzeczywi¶cie nie spadaj±, tylne nieco ró¿ni± siê od przednich, s± wygiête bardziej w "banana" :-)

co prawda, s± ju¿ nieco podniszczone, bowiem moje kud³ate do przedszkola w nich chodz± a i nowe nie by³y, jednak... zrobi³am "mustro" i... uszy³am sama. materia³ - kupi³am w lumpeksie kurtki "sztormówki" po 1 pln, i z ka¿dej takiej kurtki wychodzi po 2 kpl. Dokupiæ tylko nale¿y po ok. 20 cm gumy i tyle¿ samo rzepa. Bogu dziêki, mam maszynê i troszkê szyæ potrafiê, wiec mam tanio i wygodnie :-) to naprawdê nie jest skomplikowane, wiec jak kto¶ ma odrobinê chêci i umiejêtno¶ci, no i maszynê, lub tez swoj± tani± krawcow±, to mo¿e byæ rozwi±zaniem.

Iwona
Moderator Globalny
Ekspert

« Odpowiedz #9 : Grudzieñ 16, 2012, 11:37:13 »

Gosiu, a da³aby¶ radê wstawiæ zdjêcie tych angielskich butów? Ciekawa jestem, jak wygl±daj±, zwlaszcza te na tylne ³apy

Pozdrawiam,
Iwona
Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

cinemak watahashiraberu fenixlife shd madagaskar