Forum Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Oficjalna strona Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie (GMBC) - https://sites.google.com/site/grupabeardedcollie/home
O rasie, hodowle, og³oszenia, szczeniêta, wystawy.

Strony: [1] 2 3 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Bearded bez rodowodu na allegro  (Przeczytany 26449 razy)
Aga_Dream
GMBC
Aktywny u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 132

« : Wrzesieñ 28, 2011, 12:26:16 »

link z allegro

http://tablica.pl/oferta/bearded-collie-sliczna-dziewczynka-IDlYqT.html   Co? Co? Co?
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 28, 2011, 12:27:47 wys³ane przez Aga_Dream » Zapisane
Dagmara
Moderator
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1390

« Odpowiedz #1 : Wrzesieñ 28, 2011, 19:40:07 »

Niestety wiemy o nich Smutny Przykre to bardzo...
Iwona
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1467

« Odpowiedz #2 : Wrzesieñ 28, 2011, 19:45:33 »

Niestety wiemy o nich Smutny Przykre to bardzo...
A mo¿esz zdradziæ kim s± rodzice?

Pozdrawiam,
Iwona
Dagmara
Moderator
Ekspert

« Odpowiedz #3 : Wrzesieñ 28, 2011, 20:03:22 »

Niestety nie znam ojca.
Iwona
Moderator Globalny
Ekspert

« Odpowiedz #4 : Wrzesieñ 28, 2011, 20:29:53 »

A matka?

Pozdrawiam,
Iwona
Milka
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 420

« Odpowiedz #5 : Wrzesieñ 28, 2011, 20:53:58 »

Biedna suczynka, ³añcuchem przypiêta za tyln± ³apê.
Dzwoni³am do tej.....w³a¶cicielki. Wszystko obszyte tajemnic±. Tatu¶ z zagranicy,
mamusia st±d ? ( og³.Poznañ) Nie wiem jak inni, ale Ja chêtnie bym siê dowiedzia³a kto zgotowa³ tej birdusi taki los. W³a¶cicielka powiedzia³a ¿e beardedy nie s± jakie¶ ponad psy, ¿eby nie mo¿na ich kryæ bez uprawnieñ. W innych rasach mog± to i ona te¿ mo¿e.Obawiam siê ¿e na tym nie skoñczy. Szok

Pozdrawiam

http://www.beardedyork.pl
Tyta
Go¶æ
Zaawansowany u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 253

« Odpowiedz #6 : Wrzesieñ 28, 2011, 20:58:51 »

Biedna psinka, niechcê my¶leæ co czeka maluchy.
Aga - Greta
Ekspert

Wiadomo¶ci: 504

« Odpowiedz #7 : Wrzesieñ 29, 2011, 06:44:53 »

przykre... Smutny ale pracuj±c z psiakami na codzieñ ju¿ siê napatrzy³am i nas³ucha³am. Niestety tacy ludzie którzy chc± zaoszczêdziæ zawsze siê znajd± i nawet siê szczyc± i s± dumni ¿e maj± np yorka za 300 z³ Tylko co najgorsze ten pies nie jest yorkiem a tacy ludzie tego nie widz±. Najgorsze jednak nie jest to ¿e to jakie¶ mieszane stworzenie tylko to ¿e bardzo czêsto maj± namieszane w g³owach- skrzywiona psychika. S± to czêsto agresywne, nadpobudliwe, wystraszone i nieprzewidywalne psy, które z trafiaj± na ulicê lub schroniska na ca³e ¿ycie. Ale kieruj±c siê chêci± zysku lub oszczêdno¶ci beznadziejni w³a¶ciciele maj± za swoje tylko w czym zawini³ ten pies?

"Pies jest jedyn± istot± na tej ziemi, która kocha ciê bardziej ni¿ ty kochasz siebie"
www.beardedcollie.com.pl
Iwona
Moderator Globalny
Ekspert

« Odpowiedz #8 : Wrzesieñ 29, 2011, 06:56:22 »

Niestety najczęściej za wszystko płaci pies Smutny Bo jak nie spełni oczekiwań to wiadomo, co się może stać. Swoją drogą to niesamowite ilu ludzi jest wstanie zapłacić kilkaset złotych za kundelki - nie mówię tu o tym przypadku, ale o takich już naprawdę oszustwach, gdzie zamiast jamnika wyrasta nie-wiadomo-co, a zamiast yorka, śmieszny piesek i bynajmniej nie miniatura.

A wracając do wątku, w Polsce z tego co kojarzę tylko w 3 hodowlach były brązowe sunie, więc chyba bez trudu można odnaleźć pseudohodowczynię? Jeśli przy tym były podpisane sensowne umowy kupna-sprzedaży, to nie widzę przeszkód, by nie skierować sprawy na odpowiednie tory.

I obawiam się, że zaraz będziemy mieć kolejne pokolenie bezrodowodowych i coraz mniej podobnych do beardie psów, bo nie wiadomo, w jakie ręce trafią suczki z tego miotu. Nie zapominajmy też, że ktoś użyczył tej kobiecie psa.
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 29, 2011, 06:59:06 wys³ane przez Iwona » Zapisane

Pozdrawiam,
Iwona
Aga - Greta
Ekspert

Wiadomo¶ci: 504

« Odpowiedz #9 : Wrzesieñ 29, 2011, 07:00:49 »

zgadzam siê z Tob± Iwonko w 100%

"Pies jest jedyn± istot± na tej ziemi, która kocha ciê bardziej ni¿ ty kochasz siebie"
www.beardedcollie.com.pl
Marta
Zaawansowany u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 380

« Odpowiedz #10 : Wrzesieñ 29, 2011, 08:19:08 »

Strasznie to przykre, my¶la³am, ¿e jednak uda siê tego unikn±æ z bearded collie.
Dagmara
Moderator
Ekspert

« Odpowiedz #11 : Wrzesieñ 29, 2011, 08:50:43 »

Je¶li siê nie mylê sunia jest z Czech. W ka¿dym razie nie jest to siostra Daisy i Deepa.
Iwona
Moderator Globalny
Ekspert

« Odpowiedz #12 : Wrzesieñ 29, 2011, 09:12:57 »

W³a¶cicielka twierdzi, ze to suczka z polskiej hodowli i tym sie sugerowalam, ale tez nie wiadomo ile w tym prawdy...

Pozdrawiam,
Iwona
Alma
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 388

« Odpowiedz #13 : Wrzesieñ 29, 2011, 09:13:59 »

Dagmara ,a nie jest to sunia od Twoich s±siadów z Lubonia?

Pozdrawiam
Anna
Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1810

« Odpowiedz #14 : Wrzesieñ 29, 2011, 10:14:02 »

Tak kochani, to suczka z wiadomego nam domu, pies pewnikiem z Czech, rozmawia³am z ta kobieta tez. Wiem jaki lekarz ie nimi opiekuje, i chyba ta zawi±zana ³apa to kwestia pomocy wet, a nie ³añcucha. Podobno dba o zwierzêta i szczenieta.

Trochê zdenerwowa³am te Pani±, bo zauwa¿y³am, bo "tak mi mówiono", ze za nieprawid³owo umaszczone szczeniê bez rodowowdu 1200 pln to trochê du¿o, bo niewiele trzeba dodaæ, aby mieæ pewno¶æ ojca tych dzieci. Na co ona mi odpowiedzia³a, ¿e to tylko na zdjêciu i teraz tak wygl±da hi hi hi  ubawi³am siê po od³o¿eniu s³uhwaki, ¿e ona siê wybarwi, i ³atka najdzie na oko  .

Nie posiada nawet do wgl±du kopii rodowodu ojca, wiêc nie wie kto to, i tak naprawdê poniewa¿ babcia i ojciec tej suki, pochodz± z jednej z wiêkszych hodowli z której i psy i suki s± rozmna¿ane, no i z kraju, do którego pojecha³a (wynika³ kierunek wyjazdu z rozmowy, aczkolwiek nie poda³a kraju) mo¿e byæ to i brat, kuzyn... kto wie? kto siê zdecydowa³by? jako¶ ma³o wierzê, a patrz±c na szczeniêta, i wiedz±c ¿e maj± Bobtaila.... jako¶ nie chce mi siê wierzyæ, ¿e znale¼li reproduktora bez papierów do krycia...

mam nadziejê, ¿e zrobili "doby biznes" i dadz± sobie spokój.

Strony: [1] 2 3 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

madagaskar cinemak catziee mundonovelas muzycznekoloseum