Forum Grupy Miłośników Bearded Collie

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Oficjalna strona Grupy MiÂłoÂśnikĂłw Bearded Collie (GMBC) - https://sites.google.com/site/grupabeardedcollie/home
O rasie, hodowle, ogÂłoszenia, szczeniĂŞta, wystawy.

Strony: [1] 2 3 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: 18.09.2011 Klubowa PsĂłw Pasterskich Niepolskich - ÂŁĂłdÂź  (Przeczytany 21388 razy)
Aga - Greta
Ekspert

« : Wrzesień 16, 2011, 07:33:47 »

stawka   

PSY

klasa baby
PHILBERT Bloom and Bounce

klasa szczeniÂąt
COLIN Andewagar FCI

klasa mÂłodzieÂży
Amberose LOVE MUSIC
DOUBLE SCOTCH BLACK ROB ROY

klasa otwarta
MASTERPIECE Rustler's Moon

klasa championĂłw
DREAM ABOUT DEEP Z Domu Etny
FALCORN FOREVER Marinus
CELTIC PRIDE of Smartness

klasa weteranĂłw
BUTCH CASSIDY Of Slavic Charm

SUKI

klasa baby
POLONIA Bloom and Bounce

klasa mÂłodzieÂży
Double Scotch BLACK ROSALINDA
FOREIGN AFFAIR Z Domu Etny

klasa poÂśrednia
FASCINATION SMARTNESS
FIRST LADY Smartness

klasa otwarta
EVER JOY ROSE Z Domu Etny

klasa championĂłw
Mayflower's NADINE AT DEA-DRO
Bonny and Clyde's SEXY EYES
DREAM ABOUT DÂŻAMILA Z Domu Etny

klasa weteranĂłw
Dea-Dro KATHERINE
ZITA BROWN Vanilka

bĂŞdzie siĂŞ dziaÂło   

"Pies jest jedynÂą istotÂą na tej ziemi, ktĂłra kocha ciĂŞ bardziej niÂż ty kochasz siebie"
www.beardedcollie.com.pl
Iwona
Moderator Globalny
Ekspert

« Odpowiedz #1 : Wrzesień 16, 2011, 07:49:57 »

Sporo, dajcie znac, jakie beda wyniki Ale COLIN Andewagar to border collie

Pozdrawiam,
Iwona
Dagmara
Moderator
Ekspert

« Odpowiedz #2 : Wrzesień 16, 2011, 19:23:48 »

niestety, oddziaÂł pozbawiÂł klubowa szczeniat beardie, bo ani Hobbita ani Sally nie przyjĂŞli Smutny
MaÂłgorzata
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #3 : Wrzesień 16, 2011, 22:10:49 »

niestety,Âłodzi nie zaleÂży   Smutny

no i bĂŞdzie siĂŞ dziaÂło  Chichot

MaÂłgorzata
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #4 : Wrzesień 19, 2011, 08:44:15 »

KlubĂłwka minĂŞÂła, dla mnie mocno pracujÂąca, bowiem musiaÂłam pomĂłc Dagmarze (chora lewa rĂŞka, a bez niej trudno wystawiaĂŚ) i choĂŚ zgÂłosiÂłam tylko 1 moja pociechĂŞ, to nabiegaÂłam siĂŞ w ringu sporo  no, ale trzeba sobie pomagaĂŚ, wiĂŞc có¿ byÂło robiĂŚ.

a oto i wyniki:

ZacznĂŞ od konkurencji finaÂłowych, zgodnie z planem sĂŞdziowania:

SMARTNESS - Najlepsza Grupa Hodowlana 1
Z DOMU ETNY - lok.2

Int.CH. Born To Be Smart Of Slavic Charm - NajlepszÂą SukÂą HodowlanÂą 1
CH. Katherine At Dea-Dro - lok.2

Ogromne i bardzo serdeczne podziêkowania dla Agnieszki z Gret± i Moniki i Paw³a z Morisem za udzia³ w tych konkurencjach! To dla mnie szczególna wygrana, uk³on dla mojej najkochañszej Bounty. Tym bardziej cieszy, ¿e wiem, ¿e i Mors i Greta s± nie tylko ozdob± wystaw, psami piêknymi i wygrywaj±cymi na wystawach, ale przede wszystkim s± domownikami, rozpieszczanymi i kochanymi na co dzieñ. DZIÊKUJÊ KOCHANI!

no i sĂŞdziowanie w klasach:

PSY

klasa baby
PHILBERT Bloom and Bounce - WO 1, Best Baby, BIS BABY

klasa mÂłodzieÂży
Amberose LOVE MUSIC - dosk.2
DOUBLE SCOTCH BLACK ROB ROY - dosk.1, Zw.MÂł. Best Junior, BIS Junior-2

klasa otwarta
MASTERPIECE Rustler's Moon - dosk. 1, CWC

klasa championĂłw
DREAM ABOUT DEEP Z Domu Etny - dosk.1, CWC, NDPwR, ZwyciĂŞzca Klubu, Zw.Rasy
FALCORN FOREVER Marinus - dosk.3
CELTIC PRIDE of Smartness - dosk.2

klasa weteranĂłw
BUTCH CASSIDY Of Slavic Charm - dosk.1

SUKI

klasa baby
POLONIA Bloom and Bounce - WO. 1

klasa mÂłodzieÂży
Double Scotch BLACK ROSALINDA - dosk.1, Zw.MÂł. MÂłodzieÂżowy ZwyciĂŞzca ZwyciĂŞzca Klubu
FOREIGN AFFAIR Z Domu Etny - dosk.2

klasa poÂśrednia
FASCINATION SMARTNESS - dosk.2
FIRST LADY Smartness - dosk.1, CWC

klasa otwarta
EVER JOY ROSE Z Domu Etny - dosk.1, CWC

klasa championĂłw
Mayflower's NADINE AT DEA-DRO - dosk.2
Bonny and Clyde's SEXY EYES - nieobecna
DREAM ABOUT DÂŻAMILA Z Domu Etny - dosk.1, CWC, NDSwR, ZwyciĂŞzca Klubu

klasa weteranĂłw
Dea-Dro KATHERINE - dosk.2
ZITA BROWN Vanilka - dosk.2, Najlepszy Weteran, ZwyciĂŞzca Klubu WeteranĂłw, III BIS weteranĂłw.

Merci czyli First Lady Smartness swojÂą wygrana i otrzymanym CWC zakoĂączyÂła drogĂŞ do championatu Polski! SĂŞdzinie bardzo, bardzo podobaÂła siĂŞ jej siostra Greta - Fascination Smartness, dziÂś wyglÂądajÂąca super atrakcyjnie, bajecznie, ale tym razem daÂła wygraĂŚ nieco bardziej na ten moment rozwiniĂŞtej Merci. SÂą jeszcze bardzo mÂłode 

Gratulacje wszystkim zwyciĂŞzcom, od malucha po weteranĂłw!
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 19, 2011, 10:28:21 wysłane przez MaÂłgorzata » Zapisane

MaÂłgorzata
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #5 : Wrzesień 19, 2011, 09:38:40 »

Moniko, nie bardzo rozumiem co masz na myÂśli?

Greta i Merci byÂły w tej samej klasie i obie bardzo siĂŞ podobaÂły sĂŞdzinie, wygraĂŚ mogÂła tylko jedna, i z opisĂłw i oceny i jej komentarzy mogĂŞ byĂŚ pewna, Âże gdyby u nas wybierano pierwsze 4 psy i suki, Greta i Moris byÂłyby na 2-gim miejscu. Moris byÂł w championach, i to, Âże akurat sĂŞdzinie bardzie podobaÂł siĂŞ Deep, i Âże Moris byÂł drugim psem doskonaÂłym nie oznacza, Âże siĂŞ nie podobaÂł. ZaznaczyÂła w komentarzu, Âże sÂą bardzo piĂŞkne.

W konkurencjach fina³owych ocenia siê i jakoœÌ i wyrównanie grupy, i nie wyklucza to tego, ¿e jakieœ psy czy suczki z grupy hodowlanej która nie wygra³a, nie mog³y siê sêdzinie podobaÌ. Mog³y, Moris Daisy i Deep maja tego samego ojca!

a co do lojalnoœci, to tak, jestem lojalna wobec wszystkich z którymi wspó³pracujê i którzy maj¹ psy mojej hodowli, i staram siê byÌ lojalna zawsze i wobec wszystkich.

Psy które pokazywa³am, czyli pomoc jak¹ nios³am Dagmarze by³a te¿ aktem lojalnoœci i przyzwoitoœci! Daga ma z³amane 2 palce lewej rêki, nie mog³a pokazywaÌ psów. Przypadkowo i niespodziewanie Greg jest przyczyn¹ tych z³amanych palców, Daga mia³a ju¿ wczeœniej zg³oszone i op³acone psy na te wystawê. Czujê siê odpowiedzialna za to, co siê sta³o, i nie mog³am odmówiÌ pomocy Dadze. Psy które pokazywa³am s¹ po psach mojej w³asnoœci, to mo¿e te¿ weŸmiesz pod uwagê, zanim zaczniesz mnie pos¹dzaÌ o nielojalnoœÌ.

Poza tym, wszem i wobec wiadomo, Âże staramy siĂŞ sobie pomagaĂŚ wzajemnie, i czĂŞsto Daga pokazywaÂła mojÂą Princess. PaweÂł teÂż zresztÂą jÂą pokazywaÂł.
Tym razem sama sobie strzeli³am gola? w koùcu Zwyciêzc¹ klubu zosta³a suka (córka Grega, uznana nie tylko w Polsce suczka,) która prezentowa³am w ringu w klasie championów Co? a nie Merci. No có¿, mnie jakoœ uda³o siê przegraÌ o ten tytu³ ze zrozumieniem, Merci jest jeszcze bardzo m³oda i na dziœ Dasy by³a gotowa otrzymaÌ ten tytu³, co nie znaczy ¿e za rok bêdzie inaczej.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 19, 2011, 09:51:09 wysłane przez MaÂłgorzata » Zapisane

MaÂłgorzata
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #6 : Wrzesień 19, 2011, 09:56:29 »

WidzĂŞ modyfikacjĂŞ powyÂższego postu (w poÂście poniÂżej zachowany jest cytat - tekst pierwotny)
                              « Ostatnia zmiana: Dzisiaj o 17:45:18 wysÂłane przez Monika »

wiĂŞc i odpowiedÂź modyfikujĂŞ, aby miaÂła sens.

JeÂżeli ktokolwiek uwaÂża pomoc przyjacioÂłom za nieetycze, trudno - jego problem.

cytat:    )>>Jak dÂługo wystawiamy psy po raz pierwszy spotkaÂło mnie to , Âże hodowca wystawia psa z konkurencyjnej hodowli w kl. gdzie ma psa ze swoim przydomkiem. <<

widaĂŚ jeszcze wiele do zobaczenia przed TobÂą. 

cytat:    Jest to bardzo nieetyczne.
pomoc ludziom, ktĂłrzy wielokrotnie prezentowali moje psy w ringu? ktĂłrzy potrzebujÂą pomocy? a jakieÂż znaczenie ma kto trzyma ringĂłwkĂŞ, kiedy sĂŞdzia nie zna ani psĂłw ani ludzi?

wygrywajÂą psy, nie ludzie
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 19, 2011, 18:53:52 wysłane przez MaÂłgorzata » Zapisane

MaÂłgorzata
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #7 : Wrzesień 19, 2011, 09:59:31 »

MajÂą tych samych ojcĂłw ale ró¿ne matki i ró¿nych HandlerĂłw. Jak dÂługo wystawiamy psy po raz pierwszy spotkaÂło mnie to , Âże hodowca wystawia psa z konkurencyjnej hodowli w kl. gdzie ma psa ze swoim przydomkiem. Jest to bardzo nieetyczne. Sama  stwierdziÂłaÂś sÂą do siebie  bardzo podobne, wiĂŞĂŚ tylko mĂłgÂł zawaÂżyĂŚ drugi koniec ringĂłwki.
Moniko, hodowla z Domu Etny wywodzi siê jak by nie by³o ode mnie, i wszystkim od lat wiadomo, ¿e wspó³pracujemy i pomagamy sobie wzajemnie. Nie ma przepisu, który zakazuje tego. Znam oba psy doskonale, i choÌ podobieùstwo jest, nie oznacza, ¿e s¹ identyczne, a w klasie wygraÌ móg³ tylko jeden. Sêdzina uzasadni³a swoja decyzjê, i by³a ona logiczna, a koniec ringówki w mojej osobie naprawdê nic nie znacz¹cy.

PowtĂłrzĂŞ, to Âże Daga miaÂła chora rĂŞkĂŞ, to wina MOJEGO GREGA, a ja czujĂŞ siĂŞ odpowiedzialna za czyny swoich zwierzÂąt.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 19, 2011, 18:58:00 wysłane przez MaÂłgorzata » Zapisane

MaÂłgorzata
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #8 : Wrzesień 19, 2011, 10:16:33 »

Ja przeciwko?  Co? Co? Co?

Moniko, bardzo wiele wÂłoÂżyÂłam wysiÂłku i serca, aby pokazaĂŚ PawÂłowi co w Morisie najlepsze, jak ma go pokazywaĂŚ lepiej, tÂłumaczyÂłam, mĂłwiÂłam, pokazywaÂłam. I sÂądzisz, Âże mnie nie zaleÂży? pies ma wygraĂŚ w ringu nie wÂłaÂściciel czy handler.

Czy mam odmĂłwiĂŚ, gdybyÂś mnie poprosiÂła o pokazanie Morisa? albo obiecaĂŚ, a potem z uwagi na to, Âże np. przyjedzie pies mojej hodowli - powiedzieĂŚ radÂź sobie sama? bo ja nie mogĂŞ? to nic, Âże obiecaÂłam, to nic Âże PaweÂł np, wÂłaÂśnie przeze mnie nie bĂŞdzie w stanie go poprowadziĂŚ... to nazywasz lojalnoÂściÂą?
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 19, 2011, 18:59:28 wysłane przez MaÂłgorzata » Zapisane

MaÂłgorzata
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #9 : Wrzesień 19, 2011, 10:20:58 »

To znaczy ,Âże Lili teÂż, bo wydaje mi siĂŞ , Âże byÂła w hodowli Z Domu Etny przed Rafim.
w pewnien sposĂłb tak 

PrzebywaÂła u nie matka Lily, ok. 2 miesiÂące. PokazywaÂłam ja na wystawach i uczyÂłam obycia w ringu i zachowania. Na wystawie Europejskiej pokazana byÂła juÂż przez jej wÂłaÂścicielkĂŞ.

Daga miaÂła u mnie zamĂłwione szczeniĂŞ. Boogie niestety jak wiadomo, nie mogÂła rodziĂŚ szczeniÂąt. PoniewaÂż byli u mnie i widzieli Phoebe (matkĂŞ Lily), w ktĂłrej zakochaÂł siĂŞ Maciej, poleciÂłam im szczeniĂŞta po niej, bo ich siĂŞ wtedy spodziewaÂła.

Phoebe do SÂłowacji pojechaÂła, bo Deana zakochana w mojej Boogie - chciaÂła suczkĂŞ takÂą samÂą, a przynajmniej tej samej hodowli. Phoebe przyjechaÂła do mnie, a potem pojechaÂła do Deany.

Gdyby nie bezp³odnoœÌ Boogie, mia³aby suczkê ode mnie.

MaÂłgorzata
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #10 : Wrzesień 19, 2011, 10:30:03 »

Moniko, nie zamierzam dalej ci¹gn¹Ì tematu. Nie ma ani sensu ani nie rubryka na to.

Alma
GMBC
Zaawansowany uÂżytkownik

« Odpowiedz #11 : Wrzesień 19, 2011, 10:30:36 »

Gratulacje dla WSZYSTKICH 

Pozdrawiam
Anna
Iwona
Moderator Globalny
Ekspert

« Odpowiedz #12 : Wrzesień 19, 2011, 10:44:14 »

Moniko, przyznam, ¿e nie rozumiem Twoich oskar¿eù - co ma piernik do wiatraka oraz wystawianie przez Gosie psów Dagmary do lojalnoœci hodowcy? Czy Twoim zdaniem powinna odmówiÌ pomocy swojej przyjació³ce, bo w tej samej klasie byl wystawiany pies z jej hodowli? Tym bardziej pies bedacy w rekach osoby, ktora doskonale wie, jak go przygotowac i pokazac? Ja rownie¿ wystawilabym jakies dziecko Basiego albo nawet psa z innej hodowli, ale bedacego w rekach zaprzyjaznionej osoby, tym bardziej osoby w potrzebie, jaka jest teraz Dagmara i nie widze w tym nic zlego. Przeciez kurcze wystawy to zabawa, a nie walka na smierc i zycie. Obawiam sie, ze to wlasnie przez Ciebie przemawia urazona ambicja, bo Moris nie wygral... Niestety przegrywac trzeba umiec, a juz nie raz pokazaliscie, ze tego nie potraficie. Przykro mi to pisac, ale nie moglam przemilczec tego tematu.

Gratulacje dla wygranych i tradycyjnie czekam na zdjecia

Pozdrawiam,
Iwona
Admin
Administrator
Nowy uÂżytkownik
*

« Odpowiedz #13 : Wrzesień 19, 2011, 12:41:24 »

PragnĂŞ przypomnieĂŚ Moniko, Âże to temat wystawy klubowej ras pasterskich niepolskich.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 19, 2011, 19:01:35 wysłane przez Admin » Zapisane
Dagmara
Moderator
Ekspert

« Odpowiedz #14 : Wrzesień 19, 2011, 12:59:47 »

Raz jeszcze dziĂŞkujĂŞ Gosi za pokazanie wiĂŞkszoÂści moich ÂłobuzĂłw.  Buziak Buziak Buziak
Nasza znajomoœÌ i mam nadziejê przyjaŸù trwa ju¿ prawie 10 lat, w czasie których wielokrotnie sobie pomaga³yœmy. Mi³oœÌ do beardie jest tylko jej czêœci¹ i mam nadziejê, ze ta wspólna pasja zawsze bêdzie nas tylko dodatkowo ³¹czyÌ i nigdy ambicje hodowlane jej nie zaszkodz¹, bo ostatecznie to tylko czêœÌ ¿ycia i dobra zabawa. A w ¿yciu ciê¿ej o przyjaciela ni¿ o kolejne zwyciêstwo na wystawie.

CieszĂŞ siĂŞ bardzo z wygranej moich bliÂźniakĂłw, moich "wymarzonych", wyczekanych Deepa i Daisy, ktĂłre po raz kolejny udowodniÂły mi, Âże byÂło warto na nie czekaĂŚ.

GratulujĂŞ pozostaÂłym zwyciĂŞzcom - od baby po weterany, oraz Gosi konkurencji hodowlanych, szczegĂłlnie uhonorowania Âżycia Bounty.
Strony: [1] 2 3 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

k-l muzycznekoloseum madagaskar catziee watahashiraberu