Forum Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Oficjalna strona Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie (GMBC) - https://sites.google.com/site/grupabeardedcollie/home
O rasie, hodowle, og³oszenia, szczeniêta, wystawy.

Strony: [1] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Midshires Bearded Collie Club / Anglia  (Przeczytany 5581 razy)
Dagmara
Moderator
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1390

« : Sierpieñ 07, 2011, 15:59:25 »

W³a¶nie dosz³y mnie dobre wie¶ci z Anglii. Nasza Beauty - Fiary Angel Z Domu Etny na jednej z wiêkszych wystaw championatowych  Midshires Bearded Collie Club (159 beardie, 221 zg³oszeñ) BEST PUPPY IN SHOW!!!

Jej hadlerem by³ Pan Kevin Sawka ze znanej hodowli Classical z Kanady.

Teraz ju¿ wiemy, ze polskie beardie nie s± z³e, mo¿emy ruszaæ na podbój Anglii

« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 08, 2011, 09:08:20 wys³ane przez Dagmara » Zapisane
Iwona
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1467

« Odpowiedz #1 : Sierpieñ 07, 2011, 17:39:50 »

Super! Wielkie gratulacje dla wlascicieli i oczywiscie hodowcy

Pozdrawiam,
Iwona
Dagmara
Moderator
Ekspert

« Odpowiedz #2 : Sierpieñ 08, 2011, 09:06:15 »

Oni maja dwie klasy szczeniat - m³odsz± i i starsz±.

Okazuje sie, ze to nie koniec dobrych wie¶ci - ju¿ poprawi³am info. Jestem taka szcze¶liwa. W sumie zg³oszonych by³o ponad 30 szczeni±t.
Aga - Greta
Ekspert

Wiadomo¶ci: 504

« Odpowiedz #3 : Sierpieñ 08, 2011, 12:31:46 »

Gratulacje

"Pies jest jedyn± istot± na tej ziemi, która kocha ciê bardziej ni¿ ty kochasz siebie"
www.beardedcollie.com.pl
Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1810

« Odpowiedz #4 : Sierpieñ 10, 2011, 19:37:13 »

W³a¶nie dosz³y mnie dobre wie¶ci z Anglii. Nasza Beauty - Fiary Angel Z Domu Etny na jednej z wiêkszych wystaw championatowych  Midshires Bearded Collie Club (159 beardie, 221 zg³oszeñ) BEST PUPPY IN SHOW!!!
....
Teraz ju¿ wiemy, ze polskie beardie nie s± z³e, mo¿emy ruszaæ na podbój Anglii
dopiero teraz to wiesz? 

Dagmara
Moderator
Ekspert

« Odpowiedz #5 : Sierpieñ 10, 2011, 20:24:36 »

Tak cos podejrzewa³am, ale Beauty to jako pierwsza udowodnila
Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #6 : Sierpieñ 11, 2011, 05:16:07 »

a ja widzia³am tego dowody wcze¶niej  Chichot

Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #7 : Sierpieñ 11, 2011, 05:45:41 »

Publicznie te¿ gratulujê (na FB juz by³o i osobi¶cie wcze¶niej  Chichot), to ogromny sukces i wielka rado¶æ!  ka¿de tak wielkie osi±gniêcie psiaków o naszych rodowodach to uczucie specjalne.

Daga czy¿by w Anglii te¿ by³y inne przepisy bo o ile pamiêtam  to Beauty powinna ju¿ byæ w kl. m³. chyba nied³ugo bêdzie koñczy³a roczek?

Moniko, w ka¿dym niemal kraju s± inne przepisy, nie tylko odno¶nie championatów ale i klas. W Niemczech te¿ s± inne, i w Czechach, choæ to kraje jak my Europy wschodniej. Anglia od zawsze mia³a inne klasy i nawet inne rasy w grupach i inne grupy ras. Skandynawia ma swoje, Ameryka te¿.
Zawsze, wybieraj±c siê gdziekolwiek, sprawdzam co i jak, w jakiej klasie, o której godzinie itp. no i jakie wymogi ad paszporty.

Nadmieniê, bo nie ka¿dy ma biuletyn w którym by³o to opisane, ¿e w Anglii zg³aszaæ mo¿na psy na jedn± wystawê do kilku klas, w zale¿no¶ci od swojego wieku i osi±gniêæ, st±d czêsto s± podane 2 liczby zg³oszeñ (wszystkich zg³oszeñ do wszystkich klas i psów jako psów). 
Zasad± jest, ¿e nie zg³asza siê tam psów do klas ni¿szych, a do wy¿szych, czyli je¶li ma np. 3 wygrane, to mo¿e byæ zg³oszony do klasy w której s± psy w 3 wygranymi, lub do klasy gdzie psy maj± wiêcej wygranych, nigdy do klasy ni¿szej, gdzie s± psy z mniejsz± ilo¶ci± wygranych (bo mniej wiêcej o to chodzi w kolejnych klasach - ilo¶æ wygranych)

Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

k-l watahashiraberu fenixlife catziee madagaskar