Forum Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Oficjalna strona Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie (GMBC) - https://sites.google.com/site/grupabeardedcollie/home
O rasie, hodowle, og³oszenia, szczeniêta, wystawy.

Strony: [1] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Dom Etny siê wita  (Przeczytany 3021 razy)
Dagmara
Moderator
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1390

« : Luty 07, 2008, 17:00:01 »

Nieco o nas.

Nasz rodzina jest spora, wielopokoleniowa i ró¿norodna . W "tygodniu pracujemy i mieszkamy tu¿ pod Poznaniem w Luboniu, a w weekendy przenosimy siê do naszej "le¶nej rezydencji", czyli starego domu z k. XIX w., zagubionego w¶ród lasów Pszczewskiego Parku Krajobrazowego - ukochanym miejscu kocich polowañ na myszy, do¿ych pogoni, a i dla beardie krówka do pasienia siê znajdzie.
Koty s± z nami od 9 lat, dogi od prawie 7, beardie od 5,5.

Czê¶æ ludzka to ja - Dagmara i Maciej (zaklinacz beardetów, moja wileka pomoc w hodowli), czyli stare dobre...

Czê¶æ kocia - Rufus - ogromny rudo-bia³y dachowiec, król domu, oraz persiaki - O'HAra i Olivier - emeryci, i nowa nadzieja, chwilowo "zjedzona" przez szczeniaczki, najs³odsza natura - Vadim.

Dogi niemieckie (moje ulubione przyznam) - Etna, nasza ukochana suczka, od której wziê³a nazwê hodowla, obecnie wykastrowana "rentierka", Mufi (Anastacia z Domu Etny) - jej córka z pierwszego miotu i  Czajkowski - syn z drugiego miotu, synalek przylepa, czêsty bywalec wystaw beardecich.

I na koniec ukochane birdo³y mojego mê¿a, czyli Lily (Dea-Dro Katherine) - pracu¶, chodz±ca inteligencja, pies na niepogodê kochaj±cy wszystkich, Rafi (City of London Smartness) - przyszed³ do nas od Gosi, trochê na pocieszenie, mój ulubieniec od pierwszego wziêcia na rêce, klon swojej mamy Bounty, po niej nieco dumny, o ksi±¿êcych manierach, najbardziej mój beardie. I najm³odsza w rodzinie br±zowa Daisy (Dream about D¿amila z Domu Etny) - nasze spe³nione marzenie, bystra po mamie, z domieszk± spokoju Grega, nadzieja na przysz³o¶æ...
Monika
GMBC
Aktywny u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 101

« Odpowiedz #1 : Luty 14, 2008, 15:07:11 »

Witam Ciebie mój Bracie i Twoj± ró¿norodn± i wielopokoleniow± Rodzinkê. Chichot Chichot Chichot
Jak Tobie zazdroszczê , ¿e Was tak du¿o do zabawy i nie tylko. Do zobaczenia w Lesznie Twój brat Moris z Paw³em

"czasami najbardziej bezlitosnym zwierzêciem bywa cz³owiek"
www.bearded.pl.tl
Dagmara
Moderator
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1390

« Odpowiedz #2 : Luty 14, 2008, 21:06:12 »

Oj niestety nie tylko do zabawy...

Teraz w kazdym razie Rafi ma ubaw, szczegolnie lubi bawic sie z nowa siostra Daisy , nawet ja wylizuje.

Do milego zobaczenia w Lesznie.
Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

catziee muzycznekoloseum k-l madagaskar shd