Witam wszystkich obecnych i przysz³ych cz³onków tej Beardeciej spo³eczno¶ci. Wierzê, ¿e razem budowaæ bêdziemy chlubn± czê¶æ wszystkiego co dotyczy Bearded Collie.
Mieszkam wraz z synem i moj± beardeci± czê¶ci± rodziny w Pierzyskach, w pobli¿u Gniezna. Beardety zago¶ci³y u mnie w 1991 roku, i mam nadziejê, ¿e bêd± ze mn± do koñca.
Obecnie jest ze mn± Boogie - weteranka, Greg - przewodnik i ojciec stada, ojciec Princessy, która to jest m³odsz± czê¶ci± rodziny, jego córk± i... której imiê choæ szlachetne ewoluowa³o zgodnie z jej natur± i min± do rangi.... Plindzy
Jest oczywi¶cie moja gwiazdeczka Bounty, ma³y tuliduszek, pluszowa zabawka, która kieruje mn± mniej wiêcej ... tak jak chce
. Matka ostatnich dwóch miotów.
Mój syn ma 2 koty: 1 dachowiec Ramzes, czarny i uwielbiany przez wszystkie pokolenia szczeni±t tu siê rodz±cych i koteczka Hathor, która brzydzi siê takimi stworami jakimi s± psy... brrrr, wyra¼nie pokazuje obrzydzenie na fakt mozliwo¶ci kontaktu z nimi
ale jako¶ wszyscy mieszkaj± zgodnie pod jednym niewielkim dachem wiejskiego domku...