Forum Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Oficjalna strona Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie (GMBC) - https://sites.google.com/site/grupabeardedcollie/home
O rasie, hodowle, og³oszenia, szczeniêta, wystawy.

Strony: [1] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: "zapowietrzanie siê"  (Przeczytany 9653 razy)
Marta
Zaawansowany u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 380

« : Kwiecieñ 12, 2011, 06:41:52 »

Mufin co jaki¶ czas tak jakby siê zapowietrza, nie wiem jak to dok³adnie nazwaæ, co¶ jakby nie móg³ z³apaæ powietrza, tak dziwnie je wci±ga, trwa to oko³o pewnie pó³ minuty i potem przechodzi. Mia³ to oko³o 3 miesi±ce temu (wtedy my¶la³am, ¿e to jednorazowy incydent), potem ze dwa tygodnie temu no i dzi¶ tak± seriê kilku razy z przerwami minutowymi gdzie¶. Jak s±dzicie, jaka mo¿e byæ tego przyczyna? Czy takie dziwne oddychanie mo¿e sugerowaæ jakie¶ problemy z sercem? Poza tymi zapowietrzaniami Mufin nie kaszle i oddycha normalnie (oczywi¶cie sporo sapie, bo mimo otwartych okien w mieszkaniu jest do¶æ ciep³o). Czy kto¶ z Was mia³ podobny problem ze swoim psem? Nie wiem czy i¶æ po raz setny do weterynarza?
Aneta
GMBC
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1293

« Odpowiedz #1 : Kwiecieñ 12, 2011, 07:46:36 »

Wiem o jakie zapowietrzanie Ci chodzi ale niestety moje psy tak nie robi± i nie mam pojêcia czy to objaw problemów czy tylko taka jego "uroda" .

Pozdrawiamy Aneta i ferajna
www.bearded-collie.pl
Aga - Greta
Ekspert

Wiadomo¶ci: 504

« Odpowiedz #2 : Kwiecieñ 12, 2011, 18:08:47 »

Ja bym to skonsultowa³a z weterynarzem. Zawsze lepiej zaptaæ dziesiêæ razy ni¿ raz za ma³o.

"Pies jest jedyn± istot± na tej ziemi, która kocha ciê bardziej ni¿ ty kochasz siebie"
www.beardedcollie.com.pl
Milka
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 420

« Odpowiedz #3 : Kwiecieñ 12, 2011, 19:33:52 »

Pokazaæ psa wet nie zaszkodzi.Ale najprawdopodobniej jest to"oddychanie lub kaszel wsteczny".Nie jest to nic gro¿nego. Moze siê zdarzyæ u psa podziêbionego. równiez gdy pies siê czyms za bardzo ekscytuje.

Pozdrawiam

http://www.beardedyork.pl
Marta
Zaawansowany u¿ytkownik

« Odpowiedz #4 : Kwiecieñ 12, 2011, 19:51:52 »

Dziêki, Milka! Poczyta³am o tym i rzeczywi¶cie z opisu pasuje. Na wszelki wypadek wybierzemy siê jednak do weta.
Iwona
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1467

« Odpowiedz #5 : Kwiecieñ 12, 2011, 20:48:18 »

Nie spotka³am siê z takim zachowaniem, zdecydowanie wola³abym psa pokazaæ lekarzowi.

Pozdrawiam,
Iwona
Krysia
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 297

« Odpowiedz #6 : Kwiecieñ 13, 2011, 15:06:07 »

Marta to na 99%jest ten kaszel wsteczny nie jest to w zaden sposob grozne i w zaden sposob uleczalne po prostu wystepuje czasami jest zwiazane z przeziebieniem i ekscytacja a czasami jak pies np pobiega.Duzo czesciej wystepuje u pieskow malych ras ale u duzych tez sie zdarza.Z sercem nie ma to nic wspolnego.Warto jednak zbadac gardlo czy nie ma zapalenia mozna tez zrobic Rtg tchawicy tak na wszelki wypadek.pozdrawiam

Pozdrawiam,
Krysia

www.amberose.pl
Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1810

« Odpowiedz #7 : Kwiecieñ 14, 2011, 19:48:57 »

No i jak dobrze mieæ weta w rodzinie  Chichot

Marta
Zaawansowany u¿ytkownik

« Odpowiedz #8 : Kwiecieñ 15, 2011, 10:44:38 »

Krysiu, dziêkujê Ci! Pocieszy³a¶ mnie bardzo A co do RTG tchawicy to czy na¶wietlanie psa jest bardzo szkodliwe? Bo Mufin ostatnio mia³ prze¶wietlane stawy, a z miesi±c wcze¶niej by³ prze¶wietlany, bo by³o podejrzenie, ¿e co¶ zjad³. Mo¿e powinnam trochê odczekaæ przed kolejnym na¶wietlaniem?
Krysia
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 297

« Odpowiedz #9 : Kwiecieñ 29, 2011, 16:17:04 »

Mysle ze spokojnie mozecie poczekac i jak ataki tego "oddychania"beda sie powtarzac to wtedy sprawdzicie.Sorki ze tak pozno pisze ale teraz dopiero weszlam na ten temat

Pozdrawiam,
Krysia

www.amberose.pl
Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

muzycznekoloseum watahashiraberu ultrawinterfell fenixlife k-l