Forum Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Oficjalna strona Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie (GMBC) - https://sites.google.com/site/grupabeardedcollie/home
O rasie, hodowle, og³oszenia, szczeniêta, wystawy.

Strony: [1] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Seminarium pasterskie dla Bearded Collie.  (Przeczytany 10381 razy)
Aneta
GMBC
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1293

« : Luty 17, 2011, 08:57:58 »

Mam dla Was i naszych pastuchów propozycjê wziêcia udzia³u w seminarium pasterskim zorganizowanym tylko dla naszej rasy.

Termin : 6-7 sierpieñ 2011r.    Ilo¶æ psów: max 8      miejsce:  http://www.pastuszkowo.pl/

trener: Aleksandra Rosiak

Koszty:
2dni = 135pln (120pln nocleg w namiocie)
3dni = 215pln (190pln  nocleg w namiocie)

"to jest kalkulacja dla pary trenuj±cej (przewodnik+pies), przy psie tylko "z
prób± instynku" ceny oczywi¶cie mniejsze bo liczone bêdzie tylko jedno,
krótsze wejscie do owiec, przy nastêpnym psie doliczone koszta treningu...,
tak samo przy ewentualnych osobach tow. nie bêd± liczone wtedy ceny trenigów
ale ju¿ s± wyliczenia pod konkretne sytuacje

jesli chodzi o nocleg to w domu mam 2 pokoje 3-osobowy i 5-osobowy, mozna
rozbic sie namiotem na ³±ce i korzystaæ z ³azienek w domu, mozna nocowaæ np.
w Zdworzu (15min drogi)..."

S± to wstêpne ustalenia, chcê najpierw zorientowaæ siê ile bêdzie chêtnych osób.

Czekam na informacjê kto jest chêtny do wziêcia udzia³u.

Pozdrawiamy Aneta i ferajna
www.bearded-collie.pl
Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1810

« Odpowiedz #1 : Luty 17, 2011, 22:29:46 »

ja  g³,ownie instynkt i mo¿e jaki¶ do pracy

Dagmara
Moderator
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1390

« Odpowiedz #2 : Luty 23, 2011, 19:33:47 »

My siê pewnie wybierzemy w lipcu na oficjalne PIP-y bo chcemy mieæ oficjalne potwierdzenie z wpisem do rodowodu, ale kto wie...
Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #3 : Marzec 17, 2011, 08:47:14 »

Patrze na moje dziewczyny i zglosze Merci i Plindze do pracy. Z Tofci± zobaczê :-)

Agnieszka-Zuzia-Beza
Nowy u¿ytkownik
*

Wiadomo¶ci: 4

« Odpowiedz #4 : Czerwiec 17, 2011, 18:55:40 »

Chêtnie pojedziemy. Chyba, ¿e ju¿ za pó¼no na  zg³oszenie?
Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #5 : Czerwiec 19, 2011, 09:30:38 »

nie, nie jest za pó¼no, chêtnie Was zobaczymy, bo jako¶ ma³o zg³oszeñ  Smutny

Alma
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 388

« Odpowiedz #6 : Czerwiec 19, 2011, 09:36:43 »

Zg³osi³a bym Bossa ale w³a¶nie bêdziemy na Litwie Smutny

Pozdrawiam
Anna
Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #7 : Sierpieñ 03, 2011, 11:04:14 »

No i nale¿y siê ma³e sprawozdanko :-)

choæ ¿ycie p³ata figle, jednak dla mnie i Anetki jako¶ nie¼le siê pook³ada³o. W zwi±zku z moimi osobistymi sprawami, i tym, ¿e g³osi³y¶my siê tylko my (Anetka i ja) przesunê³y¶my siê z terminem o tydzieñ wcze¶niej.

Moje birdo³ki, które mog³am ze sob± zabraæ, czyli Princess, Merci, Toffifee, Sally, Laperla i Ma³a Mi by³y super zadowolone. Wiedzia³am, ze to dla nich przyjemno¶c, ale to by³o dla nich cos wiecej. By³o widac u¶miech na pyskach kiedy patrzy³y na owieczki, i wiedzia³y, ¿e za chwilê mog± je troche poganiaæ 

Super zaskoczeniem by³a dla mnie Toffifee. To jej debiut, jak ka¿dego mojego psiaka w tym temacie, a w drugim wej¶ciu do owiec potrafi³a je nawet "odkleiæ" od p³otu! co nie jest wcale ³atwe. Sally, w pierwszych minutkach, gdzie nie wiedzia³a co zrobiæ, wpuszczona zosta³a wiêc do niej Tofcia (pierwsze wej¶cie do owiec) i ta jej pokaza³a, co nalezy z nimi robiæ! chwilê potem zabrana by³a Tofcia a Sally zaczê³a zaganiaæ owieczki, i nawet da³a radê odszczekn±æ siê i zdyscyplinowaæ owieczkê, która nie mia³a zamiaru jej, malucha (5 mies) s³uchaæ  owieczka jej rogi pokaza³a, a Sally jej miejsce w szeregu zdecydowanym naszczekaniem :-)

Tofcia nie do¶æ ¿e wiedzia³a co robiæ, to jeszcze zwraca³a uwagê na mnie i udawa³o siê ni± w tym wszystkim kierowaæ we w³a¶ciwy sposób, jakby naturalnie.

Princess dosta³a radosnego bzika  zagania³a biegaj±c wokó³, przemykaj±c szybciej przede mn±, a za mn± owce popêdzaj±c. To jej pierwsze spotkanie z owcami i spisa³a siê super, i mia³a w tym gigant radochê  Chichot

Merci by³a krótko, i nie by³o wiêcej czasu. Wesz³a aby pokazaæ Sally co robiæ z owieczkami, ale by³a zbyt spokojna i uwa¿na, st±d zamieniona zosta³a na Tofciê, o której mysla³am ¿e pierdo³a  , a okaza³o sie inaczej. Nastêpnym razem, bêdzie czasu wiêcej dla Merci, ma to obiecane.
Tak czy owak z biegiem czasu obserwowa³a baczniej co dzieje sie w koszarze (obszar gdzie æwiczymy z owcami). Towarzyszy³a jej ma³a Laperla i Mi, oba maluchy koniecznie chcia³y pomagaæ du¿ym 

Lidka, u której jest teraz Mi, chcia³a spróbowaæ, a wiêc... no i uda³o siê! Trzeba by³o ma³± troszke o¶mieliæ, ale mimo ¿e ma dopiero 4 miesi±ce zaczê³a zaganiaæ  Chichot Super! Brawo dla dziewuszki jestem z niej baaardzo dumna.

Anetka z Balusi± i Joly te¿ mia³a w tym wiele rado¶ci. Pewnie i ona siê z Wami podzieli wra¿eniami.

... a mnie, mnie jest tym milej, ¿e hodowanie to moja pasja, i moja idea hodowli i linii, i obserwacji, i wszystko do czego zmierzam siê sprawdza. Bearded Collie to pastuch, i takim ma w swej naturze pozostaæ, i jak widaæ to co¶ w nich jest, siedzi.
Maja byc nie tylko piêkne, ale i m±dre i pozostaæ psem pasterskim, który mo¿e i lubi pracowaæ w swoim temacie  Chichot

Kolejne wizyty u owieczek zaplanowane  Chichot ¿a³ujê tylko, ¿e nie mogê sama mieæ owieczek (przynajmniej na dzi¶), i ¿e moje wyjazdy musz± byæ mocno limitowane...

Mam obiecane linki do galerii zdj, bo byli te¿ ludzie z Australianami, i sporo robili fotek. Anetka nakrêci³a filmiki, Lidka te¿. Mam nadziejê pokazaæ Wam nied³ugo nasz± zabawê.
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 03, 2011, 11:07:54 wys³ane przez Ma³gorzata » Zapisane

Iwona
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1467

« Odpowiedz #8 : Sierpieñ 03, 2011, 16:19:08 »

Super wie¶ci! Z niecierpliwo¶ci± czekam na fotki i filmiki

Pozdrawiam,
Iwona
Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #9 : Sierpieñ 07, 2011, 11:12:29 »

dosta³am kilka pierwszych fotek :-)
https://picasaweb.google.com/smartness.beardies/PastuszkowoSierpien2011#slideshow/5638050670133374242

Podziêkowania dla Klaudii Szymañskiej, autorki zdjêæ.

Iwona
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1467

« Odpowiedz #10 : Sierpieñ 07, 2011, 17:40:46 »

Piêkne zdjêcia! Bêd± jeszcze jakie¶?

Pozdrawiam,
Iwona
Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #11 : Sierpieñ 07, 2011, 17:50:07 »

beda, pewnie i fotki i filmiki, ale jeszcze czekam na nie  Chichot

Milka
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 420

« Odpowiedz #12 : Sierpieñ 07, 2011, 18:55:02 »

Zdjêcia super   Fajna taka zabawa z owieczkami. Chichot
Moim birdo³om  musi wystarczyæ zaganianie i pilnowanie yorkow. Chichot Chichot Chichot
I tu sprawdzaj± siê fantastycznie.

Pozdrawiam

http://www.beardedyork.pl
Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #13 : Sierpieñ 07, 2011, 20:03:05 »

kiedy¶ mo¿e siê skusisz, i tak jak ja, zobaczysz, ¿e dla Beardie to jak wycieczka do lunaparku dla dzieciaków  Chichot

Aga - Greta
Ekspert

Wiadomo¶ci: 504

« Odpowiedz #14 : Sierpieñ 08, 2011, 12:28:11 »

super  widaæ ¿ywio³ takie maluszki w swoim gronie to sie maj± superkowo Chichot no i jak jest co ganiaæ to ju¿ wogóle rewelacja

"Pies jest jedyn± istot± na tej ziemi, która kocha ciê bardziej ni¿ ty kochasz siebie"
www.beardedcollie.com.pl
Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

fenixlife mundonovelas watahashiraberu cinemak ultrawinterfell