Forum Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Oficjalna strona Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie (GMBC) - https://sites.google.com/site/grupabeardedcollie/home
O rasie, hodowle, og³oszenia, szczeniêta, wystawy.

Strony: [1] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: FURminator  (Przeczytany 5200 razy)
Maja
Aktywny u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 148

« : Listopad 25, 2010, 10:19:40 »

Proszê o ocenê nowego znaleziska - FURminator.
Znacie to urz±dzenie, mo¿e kto¶ mia³ okazjê go u¿ywaæ? Czy w przypadku tak d³ugiego w³osa jak u doros³ego Beardeda mo¿e mieæ zastosowanie? Czy dla szczeniaka/m³odzie¿y mo¿e byæ przydatne?

Strona producenta: http://www.furminator.com
Kana³ z filmikami na YouTube: http://www.youtube.com/user/furminatorinc

Produkty mo¿na znale¼æ te¿ w polskich sklepach zoologicznych.

Maja
Aga - Greta
Ekspert

Wiadomo¶ci: 504

« Odpowiedz #1 : Listopad 25, 2010, 18:29:15 »

U¿ywam furminatora w zak³adzie i do wyczesywania mojego domowego kota. Uwa¿am ¿e jest ok.   Do tak d³ugiego w³osa jak ma bearded NIE POLECAM bo po³amie i zniszczy w³os okrywowy a podszerstek i tak zostanie. Super siê sprawdza przy rasach krótkow³osych.
Dla naszych futrzaków polecam dobr± szczotkê i grzebieñ z szerokim rozstawem zêbów    

"Pies jest jedyn± istot± na tej ziemi, która kocha ciê bardziej ni¿ ty kochasz siebie"
www.beardedcollie.com.pl
Aga - Greta
Ekspert

Wiadomo¶ci: 504

« Odpowiedz #2 : Listopad 25, 2010, 18:31:46 »

i trzeba bardzo uwa¿aæ przy u¿ytkowaniu furminatora bo ³atwo nim podrapaæ skórê - z±bki s± do¶æ ostre

"Pies jest jedyn± istot± na tej ziemi, która kocha ciê bardziej ni¿ ty kochasz siebie"
www.beardedcollie.com.pl
Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1810

« Odpowiedz #3 : Listopad 25, 2010, 20:40:02 »

nie widzê zastosowania u beardie.

Dagmara
Moderator
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1390

« Odpowiedz #4 : Listopad 25, 2010, 21:13:29 »

Ja te¿ nie.
Iwona
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1467

« Odpowiedz #5 : Listopad 26, 2010, 07:58:09 »

Wydaje mi sie, ze to urzadzenie zniszczyloby wlos okrywowy i w niedlugim czasie mialabys krotkowlosa Chanti.

Pozdrawiam,
Iwona
Maja
Aktywny u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 148

« Odpowiedz #6 : Grudzieñ 02, 2010, 17:25:18 »

Napisa³am bezpo¶rednio do producenta oryginalnych urz±dzeñ FURminator, z pro¶b± o przes³anie lub wskazanie filmiku, gdzie za pomoc± FURminatora jest wyczesywany pies o tak d³ugiej sier¶ci jak mój, czyli Bearded Collie. Opisa³am sytuacjê, ¿e zainteresowa³ mnie ich produkt, ale po naradzie z mi³o¶nikami rasy, mamy w±tpliwo¶ci czy w przypadku rasy o tak d³ugiej sier¶ci, urz±dzenie nie zniszczy w³osa okrywowego.
Mi³a pani Kate podes³a³a mi filmik z pieskiem o d³ugiej sier¶ci, ale w porównaniu do Bearded Collie, sier¶æ jest du¿o krótsza, wiêc filmik niczego nie wnosi. Dowiedzia³am siê te¿, ¿e je¶li w ci±gu 30 dni uznam, ¿e produkt nie spe³nia moich oczekiwañ, producent gwarantuje zwrot pieniêdzy.
Tylko kto zagwarantuje naprawê uszkodzonej sier¶ci?

Podsumowuj±c - nawet odpowied¼ producenta - wskazuje, ¿e FURminator nie nadaje siê dla Berdead Collie.

Maja
Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

ultrawinterfell watahashiraberu mundonovelas fenixlife cinemak