Forum Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Oficjalna strona Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie (GMBC) - https://sites.google.com/site/grupabeardedcollie/home
O rasie, hodowle, og³oszenia, szczeniêta, wystawy.

Strony: 1 [2] 3 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: WDS 24-27.06.2010  (Przeczytany 12157 razy)
loola
Go¶æ
U¿ytkownik
**

Wiadomo¶ci: 66

« Odpowiedz #15 : Czerwiec 25, 2010, 14:03:17 »

Gratulacje dla Polskiej reprezentacji
Dagmara
Moderator
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1390

« Odpowiedz #16 : Czerwiec 26, 2010, 10:34:03 »

Czê¶æ polskiej reprezentacji ju¿ wróci³a, bo idzie na wesele, wiêc jak ode¶pimy bêdzie relacja, póki co dziêkujemy za gratulacje. Nie jestem w stanie napisaæ co czu³am, gdy Daisy wygra³a w tak ogromnej stawce u Janet Lewis (Potterdale), ogrywaj±c kilkadziesi±t piêknych, uznanych suczek, oraz zdobywaj±c ten jedyny CAC, który jest przyznawany w Danii na p³eæ, z Deepciem na ¶wiatowej. Pokona³ w porównaniu o niego Junior WW i pieska z po¶redniej z Firstprizebears. Uczucie doprawdy szczególne, gdy przed tob± stoj± takie s³awy jak Jean Paul i Connie Hartman, i wygrywasz.
Podsumowaniem mojego szoku, który nadal mnie nie opuszcza, by³o jak Janet Lewis podesz³a do mnie na ¶wiatówce, pogratulowa³a i powiedzia³a, ze "both are amazing" .
S³owem opijamy ju¿ od ¶rody, a na ci±g dalszy zapraszamy na najbli¿szej duzej wystawie. To by³y piêkne dni, super te¿, ze mój ukochany Gregus podsumowa³ swoj± piêkn± karierê!
Aga - Greta
Ekspert

Wiadomo¶ci: 504

« Odpowiedz #17 : Czerwiec 27, 2010, 15:06:29 »

wielkie wielkie gratulacje 

"Pies jest jedyn± istot± na tej ziemi, która kocha ciê bardziej ni¿ ty kochasz siebie"
www.beardedcollie.com.pl
Dagmara
Moderator
Ekspert

« Odpowiedz #18 : Czerwiec 27, 2010, 20:33:28 »

Daisy na specjalnej BC Herning

Deep na ¶wiatowej Herning

Dagmara
Moderator
Ekspert

« Odpowiedz #19 : Czerwiec 28, 2010, 10:00:29 »

Jesli dobrze doczyta³am to Deep i Daisy zosta³y w ten spoób championami Danii - dosta³y CAC bed±c championami w Polsce - dobrze rozumiem? Przeczytajcie proszê.

http://www.dansk-kennel-klub.dk/files/pdf/Champion.pdf
Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1810

« Odpowiedz #20 : Czerwiec 28, 2010, 12:58:35 »

Wróci³am z moj± band± kud³aczy  i sedrecznie dziêkujê za gratulacje. Na klubowej przy ¶wiatówce (23.06.2010) Greg ust±pi³ pierwszeñstwa psu, który by³ na ¶wiatowej drugi. Pozosta³e psy z klasy weteranów - naprawdê, super przygotowane, super jako¶ci, piêkne i z doskona³ym dorobkiem. Tym milej by³o wygraæ tê kasê i otrzymaæ tytu³ Zwyciêzcy ¦wiata Weteranów. To co¶, na co w mym sercu zas³ugiwa³ Gregu¶.

Ale nie tylko w mym sercu zas³u¿y³ sobie. Na obu wystawach jego potomstwo by³o super oceniane, zawsze doskona³e. Janet Lewis "zakocha³a" siê Daisy i Deepie, a o Gregu, gdyby by³ tylko bli¿ej, powiedzia³a, ¿e u¿y³aby go (Deepa pewnie te¿) w hodowli aby uzyskaæ to co daje, bo to w rasie (w Anglii) zanika. Zwyciê¿czyni rasy to wnuczka Grega a córka Gregusiowego synka z hodowli Svassas (Mama to Alistairs Watch out) - Szwecja.

Nie prze¿y³am bardziej udanej wystawy, to takie uznanie dla mnie, i tego co mam 

Serdeczne gratulacje dla Dagi, naprawdê bardzo siê postara³a. Sercem dziekuje wszystkim, którzy zg³osili Gregusiowe dziaciaczki.

Szczególne podziêkowania dla Anety i Arka - bo to dzieki nim dojecha³am na te wystawy! (silnik siê zepsu³ w drodze na wystawê  ). Jedno podziêkowanie ju¿ maj±  choæ mo¿e to raczej nagroda dla Grega, jak± przyobieca³a mu Anecia  bo Ballada w dzieñ zwyciêstwa mia³a randkê z Gregiem, potem poprawili i... teraz czekamy na kolejne super pokolenie Gregusiowych pociech 

Teraz ¶pi± w ogrodzie, wszystkie zmêczone po podró¿y.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 30, 2010, 06:28:27 wys³ane przez Ma³gorzata » Zapisane

Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #21 : Czerwiec 28, 2010, 13:01:12 »

Jesli dobrze doczyta³am to Deep i Daisy zosta³y w ten spoób championami Danii - dosta³y CAC bed±c championami w Polsce - dobrze rozumiem? Przeczytajcie proszê.

http://www.dansk-kennel-klub.dk/files/pdf/Champion.pdf

TAK!!! zmieniono przepisy i teraz tak!!! super!!!
a. Dogs owned and registered in all countries can become a Danish beauty champion by obtaining 3 certificates
(3 CACs) under 3 different judges.
b. Dogs owned and registered in a country where the kennel club is recognised by the FCI can moreover
become a Danish beauty champion by obtaining 1 certificate (CAC) after 1 January 2008, if the dog has
already obtained a national beauty champion title in an FCI member country.
In both cases, the last certificate (CAC) must have been obtained after the dog has attained the age of 18
months, if it is a small breed. For large breeds, the last certificate (CAC) must have been obtained after the dog
has attained the age of 24 months. The breed/age division appears from the DKK show regulations.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 28, 2010, 13:04:39 wys³ane przez Ma³gorzata » Zapisane

Marta
Zaawansowany u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 380

« Odpowiedz #22 : Czerwiec 28, 2010, 13:46:39 »

WOW! Gratulacje! To jest dopiero sukces!
Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #23 : Czerwiec 28, 2010, 14:12:23 »

Daga dok³ada siê do pomnika dla Grega  ja zaczynam ju¿ zbieraæ, bo musi byæ piêkny  Chichot

Dagmara
Moderator
Ekspert

« Odpowiedz #24 : Czerwiec 28, 2010, 16:26:25 »

piszê siê!

Ale nie zapominajmy te¿ o Lily - te¿ mia³a w tym ma³y udzia³
Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #25 : Czerwiec 28, 2010, 18:12:13 »

nie zapominam  Chichot

Edyta
Nowy u¿ytkownik
*

Wiadomo¶ci: 21

« Odpowiedz #26 : Czerwiec 28, 2010, 21:37:39 »

GRATULACJE ZWYCIÊZCOM! A od Grega to chyba przy najbli¿szej okazji jaki¶ autograf wezmê, bo to nie lada GWIAZDA patrz±c przez pryzmat nie tylko jego samego ale i potomnych! Gosiu gratulacje!

On jest twoim przyjacielem, twoim partnerem,twoim obroñc±,twoim psem. Ty jeste¶ jego ¿yciem,jego mi³o¶ci±, jego panem.On bêdzie twój, wierny i pos³uszny, do ostatniego bicia jego serca. Ty jeste¶ mu winien zas³u¿yæ na takie oddanie.
Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #27 : Czerwiec 28, 2010, 23:20:45 »

Edyto, Twój podpis, tekst - jest tym, co mówi o Gregu :-) to najwspanialszy facet ¶wiata! bez obrazy dla innych, ale... nawet najlepszy dwuno¿ny chyba go nie do¶cignie 

Alma
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 388

« Odpowiedz #28 : Czerwiec 29, 2010, 05:29:21 »

To zdjêcie jest dla Babci i Tatusia, wielkie gratulacje

http://picasaweb.google.pl/ppaallaa/DlaBabuniITatusia

Pozdrawiam
Anna
Ma³gorzata
GMBC
Ekspert