Forum Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Oficjalna strona Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie (GMBC) - https://sites.google.com/site/grupabeardedcollie/home
O rasie, hodowle, og³oszenia, szczeniêta, wystawy.

Strony: [1] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Seminarium Pasterskie w Pastuszkowie 30.05.  (Przeczytany 3284 razy)
Dagmara
Moderator
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1390

« : Maj 31, 2010, 18:05:42 »

Niedzielê spêdzilismy na Seminarium. Rosie, Joy i Beza przesz³y (nieoficjalnie bo nie pod egid± ZKWP) testy instynktu pasterskiego. Beza zaskoczy³a od razu i bardzo ³adnie pracowa³a, moje dziewczynki potrzebowa³y chwilê na zastanowienie do czeo s³u¿y "owca", ale po chwili prze³±cznik, zatrybi³o w mózgu i ruszy³y na owce na miarê swojego m³odego wieku oczywi¶cie.
Beardeci± gwiazdeczk± by³a  Daisy, o której Pecold powiedzia³, ze ma balans lepszy niz niejeden border! Mam do obrobienia sporo fotek, na poczatek Daisy przywo³uj±ca do porz±dku niesforne stadko, a wszystko to przy akompaniamencie pierwszych grzmotów, zakoñczy³ysmy ju¿ w srodku regularnej burzy, przy okazji zaliczaj±c testy psychiczne . Zdecydowanie owce to jest to co ruda kocha najbardziej.

Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1810

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 01, 2010, 05:32:22 »

Brawo! a my¶leæ by mo¿na ¿e Gregu¶ jako "m³otek" ojcem takich dzieci byæ nie mo¿e 

Dagmara
Moderator
Ekspert

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 01, 2010, 06:11:25 »

Je¶li trzy córeczki Rafiego mog³y "za³apaæ" o co chodzi z tymi owcami, a to dopiero m³otek, to znaczy, ze cuda siê zdarzaj± .
Dagmara
Moderator
Ekspert

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 01, 2010, 07:26:54 »

I ¿eby nie byæ o³os³ownym - Beza - córeczka Rafiego (siostra moich Rosie i Joy):

Aneta
GMBC
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1293

« Odpowiedz #4 : Czerwiec 01, 2010, 18:26:19 »

No ja w³a¶ciwie zdziwi³abym siê gdyby Beza instynktu nie mia³a, patrz±c jak zachowywa³a siê na wyje¼dzie. To super dziarska dziewczyna. A pozosta³e dwie siostry Ró¿yczki w koñcu najlepszy przyk³ad maj± na codzieñ w domu - cioteczkê Daisie 

Pozdrawiamy Aneta i ferajna
www.bearded-collie.pl
Dagmara
Moderator
Ekspert

« Odpowiedz #5 : Czerwiec 01, 2010, 18:45:13 »

Nawet w zasadzie siostrzyczkê . Mnie to jednak zawsze zdumiewa, bo w domu Daisy jest cieplutkim i spokojnym piesiem, wydaje siê, ze do trzech nie zliczy, a owca jej nie podskoczy i nie ucieknie... Drugie wcielenie Rudej 
Aneta
GMBC
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1293

« Odpowiedz #6 : Czerwiec 02, 2010, 13:10:10 »

No wiesz mo¿e i ona jest "cicha woda" ale co tam dziewczynom do ucha szepce to Ty nie wiesz 

Pozdrawiamy Aneta i ferajna
www.bearded-collie.pl
Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

k-l cinemak muzycznekoloseum watahashiraberu shd