Forum Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Oficjalna strona Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie (GMBC) - https://sites.google.com/site/grupabeardedcollie/home
O rasie, hodowle, og³oszenia, szczeniêta, wystawy.

Strony: [1] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Mlada Boleslav - czechy - wystawa klubowa 02.05.2010  (Przeczytany 5644 razy)
Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1810

« : Maj 03, 2010, 10:09:20 »

Nie mam jeszcze sil szukaæ wszystkich wynikow, ale..
GRATULACJE DLA DEEP'a!!!

ZOSTAL ZWYCIÊZC¡ KLUBU CZECH!!!

synek Rafiego wygral kl. mlodziezy, i zw. klubu ml!
Coreczka Morisa - wygrala swoja klase (chyba otwarta)!

Plindza z Dafciem, i pozostali z Polski - sliczne opisy (od nie byle kogo - David Hyde - Hodowla Natterjack) i ocenki doskonale.

Jesli cokolwiek ominelam przepraszam, wyniki i zdjecia napewno sie pkaza juz niebawem.

Dagmara
Moderator
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1390

« Odpowiedz #1 : Maj 03, 2010, 10:45:58 »

Dziêkujemy .

Przyznam jestem w niebie , a jesli ¶niê niech mnie kto¶ uszczypnie .

Stawka  - ponad 100 beardie, w kazdej klasie po kilkana¶cie. Plan by³ ³adnie siê pokazaæ, a przede wszystkim uzyskac opisy od sêdziego z Anglii, hodowli z 40-letnim starzem. Wrócilismy niespodziewanie z tarcz±. Monika chyba doda³a¶ nam ducha walki .

Dream About Deep - pierwszy raz w kl. championów - Zwyciêzca Klubu. W ostatecznym wyborze konkurowa³ z psami - Breaksea Mar di Gras i Shinubas Lound and Proud. Przyznam, ¿e to by³ jego dzieñ, byl taki chêtny, grzeczny, ¶licznie biegaj±cy na lu¼nej ringówce - du¿a rado¶æ z jego wystawiania. Wygra³ mam wra¿enie w³asnie ruchem, a nabiegaæ sie trzeba by³o sporo.

Mieszkaj±cy w Czechach brat Ró¿yczek Ever in My Heart Zwyc. Klubu M³odzie¿y i Najlepszy Junior . Rosie i Joy obie doskona³e, z opisami-laurkami. Rosie wybrana do czo³ówki z kilkunastu. 
Mama ich wszystkich, nasza pierwsza birdusia Ch Dea-Dro Katherine - Najlepsza Matka, Z Domu Etny III Najlepsza Hodowla - w reprezenacji Deep oraz maluchy Heart, Rosie, Joy. Gosiu dziêkujemy za pomoc w konkurencajch hodowlanych. Dziewczynki w ringu grzeczniutkie, choc duet Joy i Maciej (wbity w marynarkê z lekkim nastawieniem - i tak siê kochamy, wiec po co nam ta wystawa. Serduczko przekochany, poznaje nas, ca³u¶nik jak Lily ze s³odk± buzi± Rafiego.

Klasê posredni± suczek wygra³a córeczka Morisa, s³odka sunia. Klasê otwart± kuzynka po siostrze Lily - Z'Belong to You Kasiterit. Championy sliczna, p³owa sunia z Nobility Natural Blond, która otrzyma³a BOB. Weterany Natterjack Jay Key.

Wystawa jubileuszowa, wiêc ka¿dy zg³oszony pies dosta³ szczotkê z grawerem - mam zapas do czesania na kilkana¶cie lat, i ju¿ ¿adnej wymówki, by nie czesac ))), bo od mezusia te¿ dosta³am w prezencie szczotkê - typ Maisona,  wiele nagród - kosmetyki, jedzenie, piêkna grafika od sêdziego, który jest autorem i wydawc± wielu publikacji zwi±zanych z beardie. Atmosfera pikniku, prawdziwego swieta beardie i niezapomniany widok bawiacych siê razem na trawce kilkudziesiêciu k³aczaków. Sêdzia ogromnej kultury, ciep³y, z usmiechem pochylajacy siê nad kazdym psem, doskona³a organizacja - s³owem super i brawo Czesi!!!
Aga_Dream
GMBC
Aktywny u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 132

« Odpowiedz #2 : Maj 03, 2010, 11:08:13 »

Wielkie gratulacje !!!
Super wiadomo¶ci !!
Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #3 : Maj 03, 2010, 11:55:37 »

Czesi naprawdê robi± dla Beardie wiele, i coraz wiêcej. W po³owie sierpnia kolejne wystawy z sêdziami hodowcami - Wendy Hines i Althea Richardson - specjalna i kolejna klubowa. Planowane seminarium nt rasy.
Takie jak ta wystawy to ogromna przyjemno¶æ, wiedza, opisy które ucz±, wskazuj±. Przyjemna, pikonikowa atmosfera, pe³en luz. Sêdziowane s± psy nie ludzie, sêdzia znaj±cy i kochaj±cy Beardie, wiêc i one poddawa³y mu siê z przyjemno¶ci± i bez sprzeciwu. Brawo dla organizatorów.

Jestem naprawdê dumna z osi±gniêæ dziaciaczków Grega i jego synów. To nagroda za hodowanie :-) wiêc dziêki wszystkim za zg³oszenie i przygotowanie kud³aczy.

A pomoc? Dagu¶, przecie¿ to bardziej ni¿ oczywiste :-) Da³a¶ mi swoj± ulubienicê Rosie :-) jak wiêc by³o odmówiæ?  s³odkie, ma³e szczeniê 

Iwona
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1467

« Odpowiedz #4 : Maj 03, 2010, 13:28:54 »

Ale super wiesci! Daga i Maciej - najserdeczniejsze gratulacje ode mnie i Tygryska Gratulacje rowniez dla pozostalych reprezentantow polskich beardie i ich dzieciakow

Pozdrawiam,
Iwona
Aneta
GMBC
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1293

« Odpowiedz #5 : Maj 03, 2010, 19:42:41 »

Daga wielkie gratulacje i u¶ciski !!! Zawsze wierzy³am w urok Deepa , miziaczki dla zwyciêscy.

Przesy³am gartulacje równie¿ dla pozosyta³ych uczestników wystawy, wielkie bvrawa!

Pozdrawiamy Aneta i ferajna
www.bearded-collie.pl
Dagmara
Moderator
Ekspert

« Odpowiedz #6 : Maj 04, 2010, 06:31:29 »

Dziêkujemy wszystkim.
Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #7 : Maj 04, 2010, 07:01:49 »

Dziekuje,
opis ktory dostalam dla swoich, opisy maluchow Dagmary - ucieszyly mnie, pomimo, ze nie stanely na podium. Znam psy hodowli Natterjack, i David Hyde sedziowal dokladnie tak jak widzi Beardie, i to naprawde ogromna dla mnie radosc, ze psiaki mojej hodowli i po nich - ida w dobrym kierunku, i ze otrzymuje to, co chce dostac w hodowli. Stawka byla naprawde mocna, wiele ladnych psow. Do takiego sedziego warto jechac wiele godzin, warto poczytac, co mial mi do przekazania.

Tym bardziej zostal wycalowany Greg, dostal podwojny obiadek - bo on jest sprawca wielu moich i  nie tylko moich radosci :-)

Milka
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 420

« Odpowiedz #8 : Maj 04, 2010, 08:02:06 »

Gratulacje!!! Wielkie brawa
Czekamy na stawkê i wyniki (z Pragi te¿).

Pozdrawiam

http://www.beardedyork.pl
Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #9 : Maj 04, 2010, 08:15:25 »

w Pradze 2 x doskonala z 3 lokata (Plindus ostatnia za Marcy's by Bloomingdales v1 caca, cacib i  Desert Gold Kiaora)

Daffy 3ci, przedostatni.doskonaly, oststni mial chyba bdb. Nie pamietam kto przed nim, wygral brazowy pies Kiaora, on tez wziol best of day.

sorki, bylam zmeczona po podrozy i sama, nie pamietam wynikow.

na wyniki czekam na czeskiej stronie klubowej albo glenalbyn :-)

Dagmara
Moderator
Ekspert

« Odpowiedz #10 : Maj 04, 2010, 18:03:03 »

No zdecydowanie powinnam siê do³ozyæ do obiadku . Greg oraz jego synkowie Raf i Moris zdecydowanie spisuj± siê jako tatu¶kowie. Widaæ wyra¼nie mocny typ, który przekazuj±.
Osobi¶cie te¿ jecha³am po opisy, a ju¿ wygrana u sêdziego tej miary to by³a przys³owiowa wisienka. A co tez bardzo wa¿ne - wystawianie u sêdziego, który widaæ jak kocha beardie jest po prostu bardzo mi³e i dla wystawcy, i psa. Nawet Maækowi, znanemu przeciwnikowi wystaw, siê podoba³o.
Dagmara
Moderator
Ekspert

« Odpowiedz #11 : Maj 05, 2010, 15:23:45 »

A oto Heart - drugi od lewej i ca³a czo³ówka m³odzie¿y jesli sie nie mylê (trzeci od lewej piesek ze Szwecji, który zaj±³ 2. miejsce).

« Ostatnia zmiana: Maj 05, 2010, 16:40:35 wys³ane przez Dagmara » Zapisane
Iwona
Moderator Globalny
Ekspert

« Odpowiedz #12 : Maj 07, 2010, 07:23:42 »

Zdjecia z wystawy: http://www.beardies.cz/web/index.php?option=com_morfeoshow&task=view&gallery=1&Itemid=10&lang=cs#5467744924283155441/1

Pozdrawiam,
Iwona
Iwona
Moderator Globalny
Ekspert

« Odpowiedz #13 : Maj 08, 2010, 18:44:46 »

Wyniki: http://www.pespritelcloveka.cz/upload/soubory/vysledkove_listiny/vystavy/vysledky-klubovka.pdf i zdjecia: http://www.pespritelcloveka.cz/fotogalerie-detail.aspx/kv-bearded-kolii

Pozdrawiam,
Iwona
Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

fenixlife catziee cinemak mundonovelas ultrawinterfell