Forum Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Oficjalna strona Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie (GMBC) - https://sites.google.com/site/grupabeardedcollie/home
O rasie, hodowle, og³oszenia, szczeniêta, wystawy.

Strony: [1] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Dzieci Bounty i Oliviera czyli SMARTNESI¡TKA ur.26.11.2009 w czasoprzemijaniu :)  (Przeczytany 6368 razy)
Edyta
Nowy u¿ytkownik
*

Wiadomo¶ci: 21

« : Luty 20, 2010, 12:11:01 »

Pomy¶la³am sobie, ¿e dobrze by³oby utworzyæ taki wspólny w±tek dla dzieci Bounty i Oliviera, taki w±tek miotu, który bêdzie ¿y³ naszymi pociechami niezale¿nie od czasu, gdzie mo¿na bêdzie znale¼æ je wszystkie w ró¿nych momentach ¿ycia bez przeszukiwania forum i by¶my my siebie -rodzice adaptacyjni- mieli zawsze pod rêk± . W±tek z dedykacj± te¿ dla Ma³gosi, by mog³a widzieæ wzrost swoich maluszków w ich nowych domach Chichot
Wszystkich popieraj±cych mój pomys³ zapraszam do wstawiania siê i chwalenia swoim maleñstwem.
Edyta ; Ledy & team

On jest twoim przyjacielem, twoim partnerem,twoim obroñc±,twoim psem. Ty jeste¶ jego ¿yciem,jego mi³o¶ci±, jego panem.On bêdzie twój, wierny i pos³uszny, do ostatniego bicia jego serca. Ty jeste¶ mu winien zas³u¿yæ na takie oddanie.
Edyta
Nowy u¿ytkownik
*

« Odpowiedz #1 : Luty 20, 2010, 12:29:29 »

Wiêc ja zacznê mimo, ze trochê powtórzê siê z poprzednich wypowiedzi
FALLING IN LOVE czyli nasza LADY
Ma³a dama,która przed zobaczeniem jej mia³a imion wiele, które próbowali¶my jej dobraæ, ale gdy j± zobaczyli¶my to od razu wiedzieli¶my, ¿e nie mo¿e mieæ na imiê inaczej ani¿eli LADY.
No i rzeczywi¶cie czasem przypomina wielk± damê, bo np. na szmatê, na której raz siê wysika³a drugi raz ju¿ tego nie zrobi- wybierze dywan, wiêc szmata musi byæ zaobierana za ka¿dym razem, gdy dziewczynka sisiu zrobi.
Tapczan czy ³ó¿ko synka- ka¿da okazjê wykorzysta, by siê na nim roz³o¿yæ. Jest zdawa³oby siê idealnie grzeczna- jak to pani weterynarz j± okre¶li³a "najgrzeczniejsze dziecko gabinetu", ale... godz . 20:00 i 5:30 przemienia siê w pani± demolkê- w tych godzinach notujemy nasilenie tej przemiany i oczy dooko³a g³owy, bo jak chwila jest ciszy znaczy, ¿e co¶ znika w jej zêbiskach . Szczególnie wa¿nym jest dla niej obszar pokoju Filipa, chodzi po nim niejako jak pracownik NIK zagl±daj±c w ka¿dy k±t i maj±c nadziejê, ¿e pozosta³ niesprz±tniêty, puzzel, klocek, resorak, czy cokolwiek co ma³e jest i czego miêkko¶æ zêbami mo¿na sprawdziæ. Filip wiêc bawi siê w ratownika swych zabawek, a gdy cos zostanie potraktowane przez jej z±bki mówi" Lady mi zjad³a ... moja wina, nie sprz±ta³em! " Od wczoraj umie otwieraæ zasuwane szafy i wyci±gac buty,a co bêdzie umia³a za czas jaki¶, ono zobaczymy Chichot

On jest twoim przyjacielem, twoim partnerem,twoim obroñc±,twoim psem. Ty jeste¶ jego ¿yciem,jego mi³o¶ci±, jego panem.On bêdzie twój, wierny i pos³uszny, do ostatniego bicia jego serca. Ty jeste¶ mu winien zas³u¿yæ na takie oddanie.
Edyta
Nowy u¿ytkownik
*

« Odpowiedz #2 : Luty 20, 2010, 18:45:55 »

Dwa maleñstwa Chichot

Edyta
Nowy u¿ytkownik
*

« Odpowiedz #3 : Luty 20, 2010, 18:56:32 »

Nie wiem jak siê dodaje tu te zdjêcia, by by³y du¿e i ich wiêcej- ot idiota techniczno informatyczny ze mnie. Wiêc daje linka, gdzie mo¿na Lady podejrzeæ. Pozdrowionka dla wszystkich otoczonych kud³atym szczê¶ciem Chichot
http://cudaczkoweatelier.blogspot.com/2010/02/oto-lady.html
Lady & team

Aneta
GMBC
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1293

« Odpowiedz #4 : Luty 21, 2010, 12:31:27 »

Edytko w tym dziale nad grub± kresk± jest w±tek z instrukcj± jak wstawiaæ zdjêcia na forum.

Pozdrawiamy Aneta i ferajna
www.bearded-collie.pl
Edyta
Nowy u¿ytkownik
*

« Odpowiedz #5 : Luty 23, 2010, 22:48:21 »

Dzia³aj±c wed³ug instrukcji Anetki- dziêki za objêcie opiek± mego imbecylstwa technicznego - i z dedykacj± jej, dziêkuj±c za pomoc

Lady i obiekt jej pragnieñ wieczornych- po¶ciel

ma³a dama

¶pioch- tylko drinka z palemk± brakuje , pla¿y i morza

mi³o¶æ rozkwita i nowe ³ó¿eczko Lady

a ³ó¿eczko jest superowe z idealnie pasuj±c± mat±- polecam wszystkim, naprawdê wszystkie pontony jak dla mnie siê chowaj±, ¿a³ujê, ¿e przy Floydzie nie mia³ nam kto doradziæ takiego zakupu- za to doradztwo Ma³gosiu wielkie dziêki!

Aneta
GMBC
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1293

« Odpowiedz #6 : Luty 24, 2010, 08:43:22 »

Sama s³odycz  Chichot Widaæ , ze Lady uwielbia swojego starszego "braciszka" 

Pozdrawiamy Aneta i ferajna
www.bearded-collie.pl
loola
Go¶æ
U¿ytkownik
**

Wiadomo¶ci: 66

« Odpowiedz #7 : Luty 24, 2010, 11:24:51 »

S³odziaczek Chichot
A co to za ³ó¿eczko( je¶li mo¿na zapytaæ)?? Wygl±da na prawdê fajnie
Przymierzam siê do zakupu jakiego¶ legowiska dla Gajki bo swój ponton ju¿ rozpru³a
Edyta
Nowy u¿ytkownik
*

« Odpowiedz #8 : Luty 24, 2010, 12:21:23 »

Anetko, z wzajemno¶ci±, z wzajemno¶ci± ...Chichot nie wiem kto kogo bardziej kocha: Filip Lady, czy Lady Filipa...
Tylko jeszcze ¿eby Babcia Filipa potrafi³a zrozumieæ tê mi³o¶æ i raczy³a zaakceptowaæ Lady... w koñcu od czasu do czasu bêdê siê spotykaæ .. ech Smutny

Co do ³ó¿eczka. Kupili¶my je w zooplus
prawda jest taka, ¿e by³a to rada Gosi i od niej wyszed³ pomys³ tego zakupu-ale trafione w 100% dla uzupe³nienia zakupili¶my te¿ matê, jest super, bo po pierwsze legowisko miêciutkie dla naszej damy, podpina siê j± gumkami pod le¿akiem wiêc siê nie ¶ci±ga. Le¿ak na nó¿kach wiêc spokojnie mo¿na odkurzyæ pod i jest sta³a wentylacja. Naprawdê jestem bardzo zadowolnoa z tego zakupu i komu mogê bêdê polecaæ Chichot
http://www.zooplus.pl/shop/psy/legowisko_dla_psa/prostokatne/60695
http://www.zooplus.pl/shop/psy/legowisko_dla_psa/maty/137043
Dodam, ¿e mata siê zwija i ló¿ko siê sk³ada -zwija po odkrêceniu ¶rubek, tak¿e ³atwo nawet jedno czy drugie wrzuciæ do samochodu na d³u¿szy wyjazd. Warte swojej ceny. Dla nowoadopcyjnych rodziców beardecich mogê jeszcze odaæ info, ¿e kupi³am t± miskê do wody,której niemieck± wersjê Gosia przesy³a³a w linkach, ta chyba niewiele siê ró¿ni i te¿ zdaje egzamin, wg mnie- co prawda nie widzia³am tamtej, jest te¿ solidna. To tyle relacji z zakupów naszych Ladowskich :d

Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1810

« Odpowiedz #9 : Luty 25, 2010, 10:42:28 »

Dziêkujê Edyto, to bardzo mi³e. Pewnie wielu spraw bêdzie trzeba szukaæ na forum, ale kto chce ten znajdzie, a tu, dzieciaki razem dorastaj±ce.. pouczaj±ce i mi³e za razem :-)
Za nied³ugo, za chwilê wstawiê co nieco o siostrach...

Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #10 : Marzec 06, 2010, 22:09:12 »

Maluchy Smartness - czas socjalizacji, nauki, przyzwyczajania i.. co wa¿ne - poznawania ¶wiata :-)
My dzi¶ w go¶ciach u kole¿anki Joli i jej dwóch ch³opaków Welsh Corgi, przyjecha³a te¿ Agata, ze swoj± Heidi - jamnikiem szorstkow³osym. Baraszkowanie w ogrodzie i spacerek skutecznie zmêczy³y Toffifee i Merci :-) w drodze do domu, lekko naoko³o  Chichot wizyta u kolejnej kole¿anki, tym razem spotkanie z kotkiem, baardzo siê podoba³ Merci, Toffifee po sprawdzeniu kominka z ¿ywym ogniem, ku mojemu zaskoczeniu, bardzo ostro¿nie, z daleka oceniaj±c sytuacjê jako niebezpieczn± (w³a¶ciwie!) pad³a pod sto³em 
Mo¿e nie najlepsze, ale pami±tkowe, mia³am tylko telefon, aparat zosta³ w domu :-)

i kilka wiêcej w galerii picassa: http://picasaweb.google.pl/smartness.beardies/ToffifeeMerci032010#

a co tam u braci i siostrzyczek?
« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2010, 22:14:49 wys³ane przez Ma³gorzata » Zapisane

Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #11 : Marzec 07, 2010, 06:36:28 »

No i ma³a galeria z przys³anych mi fotek, pewnie bêdzie siê rozrasta³a, w mmiarê jak bêdê otrzymywa³a foteczki,
zapraszam:
http://picasaweb.google.pl/smartness.beardies/SzczenietaSmartnessEFWNowychDomach#

Iwona
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1467

« Odpowiedz #12 : Marzec 07, 2010, 07:46:48 »

Strasznie milo sie oglada takie zdjecia. Urocze szczeniaki i zakochani wlasciciele

Pozdrawiam,
Iwona
Edyta
Nowy u¿ytkownik
*

« Odpowiedz #13 : Marzec 07, 2010, 10:45:29 »

Super galeria! dziêki Gosiu za mozliwo¶æ ogl±dania tego rodzinnego albumu!!!!

Aga - Greta
Ekspert

Wiadomo¶ci: 504

« Odpowiedz #14 : Marzec 08, 2010, 20:24:42 »

Super wszystkie maluszki razem czy¿ nie s± przes³odkie. I nawet my jeste¶my

"Pies jest jedyn± istot± na tej ziemi, która kocha ciê bardziej ni¿ ty kochasz siebie"
www.beardedcollie.com.pl
Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

ultrawinterfell muzycznekoloseum k-l fenixlife mundonovelas