Forum Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Oficjalna strona Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie (GMBC) - https://sites.google.com/site/grupabeardedcollie/home
O rasie, hodowle, og³oszenia, szczeniêta, wystawy.

Strony: [1] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Chyba zanizamy ceny szczeniat ;-)  (Przeczytany 7845 razy)
Iwona
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1467

« : Styczeñ 13, 2010, 12:57:37 »

http://www.psiaki.pl/rasy/rasa_info.php?ID=103

Pozdrawiam,
Iwona
Dagmara
Moderator
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1390

« Odpowiedz #1 : Styczeñ 13, 2010, 13:14:06 »

Tam s± same bzdury - stopieñ pos³uszeñstwa, dlaczego warunkowo z dzieæmi, cena - daj nam Bo¿e tak± itd. NApisa³am im czu³ego maila
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 13, 2010, 13:21:55 wys³ane przez Dagmara » Zapisane
Aneta
GMBC
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1293

« Odpowiedz #2 : Styczeñ 13, 2010, 21:31:12 »

W³osy dêba mi stanê³y jak czyta³am te bzdury Szok. Ja równie¿ pokusi³am siê o napisanie "czu³ego" meila.

Pozdrawiamy Aneta i ferajna
www.bearded-collie.pl
my-bearded
Go¶æ
Aktywny u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 211

« Odpowiedz #3 : Styczeñ 13, 2010, 22:12:55 »

Przeciez tam chodzi tylko o to aby zrobic wrazenie, ze znaja sie na wszystkich rasach. Wysylanie maili nic nie pomoze. Chyba, ze chca sprowokowac poprawki w ich informacjach. Uzupelnimy ich mierna wiedze za darmo
Dagmara
Moderator
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1390

« Odpowiedz #4 : Styczeñ 14, 2010, 07:45:16 »

Oj chcê sprowokowaæ poprawki!
Iwona
Moderator Globalny
Ekspert

« Odpowiedz #5 : Styczeñ 14, 2010, 07:54:16 »

Tez wydaje mi sie, ze nie powinnismy pozwalac na szerzenie tak nieprawdziwych informacji o naszej rasie. Pal licho cene, ale chodzi o sam opis beardie. "Pies tej rasy powinien być czesany 3 razy w tygodniu, po 25 minut." - tez jest dobre.

Pozdrawiam,
Iwona
Tyta
Go¶æ
Zaawansowany u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 253

« Odpowiedz #6 : Styczeñ 14, 2010, 20:17:07 »

Gdy chciałam kupić szczeniaka trafilam na tę stronkę, i wierzcie mi że zamieszczone informacje o rasie potraktowałam całkiem serio, cenę także.  Teraz wiem że to co napisali to bzdury- zwłaszcza to " warunowo z dziećmi" mam berdie i mam dzieci więc wiem co mówię. Zamieszczanie takich informacji o rasie z pewnością może zniechęcić zainteresowanych. A czy Bearded Collie ma niski stopień posłuszeństwa?!- ja nie bardzo rozumiem?
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 14, 2010, 20:21:56 wys³ane przez Tyta » Zapisane
Iwona
Moderator Globalny
Ekspert

« Odpowiedz #7 : Styczeñ 15, 2010, 07:38:52 »

A czy Bearded Collie ma niski stopieñ pos³uszeñstwa?!- ja nie bardzo rozumiem?
Moim zdaniem to kolejna nieprawdziwa informacja, niski stopien posluszenstwa ma np. beagle, ale nie bearded. Oczywiscie, ze trzeba go tego posluszenstwa nauczyc, ale beardie wspolpracuje chetnie.

Pozdrawiam,
Iwona
Aneta
GMBC
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1293

« Odpowiedz #8 : Styczeñ 16, 2010, 19:59:49 »

A czy Bearded Collie ma niski stopieñ pos³uszeñstwa?!- ja nie bardzo rozumiem?

To jedna z najbardziej nieprawdziwych informacji , o zgrozo, wkurzy³am siê jak to wszytko tam przeczyta³am. A czy slusznie czy nie to sama Tyta mi odpowiedzia³a, mówi±c ¿e w to uwierzy³a 

Pozdrawiamy Aneta i ferajna
www.bearded-collie.pl
Krysia
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 297

« Odpowiedz #9 : Styczeñ 17, 2010, 18:22:01 »

Jak ludzie nie znaja rasy to we wszystko uwierza niestety Smutny Ja mialam tez telefon w sprawie pielegnacji siersci pani na internecie znalazla info ze wlos nie wymaga specjalnej pielegnacji i sie mnie zapytala czy faktycznie nie trzeba takiego pieska czesac...Takze niektore strony naprawde pisza bzdury i ludzi wprowadzaja w blad.Warunkowo do dzieci to co powiedzieli by np o owczarku niemieckim calkowity zakaz zblizania sie do dzieci a amstafy do szafy :Dsorki usmialam sie ale takie pisanie faktycznie odstrasza ludzi od naszej rasy!

Pozdrawiam,
Krysia

www.amberose.pl
Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1810

« Odpowiedz #10 : Styczeñ 21, 2010, 09:47:46 »

a powinno odstraszac od takich stron... na szczecie wielu trafia na nasze strony - ludzi ktorzy te psy maja..  bo jak wstawi siê "Bearded Collie" a googlach czy onecie czy wp i innych wyszukiwarkach, wspomniana strona nie jest jako pierwsza ani jedna z pierwszych na szczê¶cie. dociekliwi - znajd±, powierzchowni...

AgataW-B
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 369

« Odpowiedz #11 : Styczeñ 21, 2010, 10:58:16 »

przeciêtny [powierzchowny] Kowalski który trafi na tak± stronê [psiaki.pl], przeczyta zawarte tam informacje i przyjmie je do wiadomo¶ci. no bo dlaczego nie? sk±d on ma wiedzieæ czy informacja zawarta na tej www jest rzetelna? nastêpnie trafi na stronê hodowli i przeczyta peany na temat rasy. "wiadomo, chwali bo hoduje i chce sprzedaæ". bardzo dobrze ¿e wysy³acie maile do autorów bzdurnych stron o rasach. oni musz± zmieniaæ te opisy, ¿eby nie by³o sytuacji ¿e laik jest zmuszony porównywaæ dane ze strony A z danymi ze strony B. wej¶cie na "w³a¶ciw±" stronê wcale nie u³atwi wyboru je¶li za chwilê trafi na bzdury.

Pozdrawiam, AgA
Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1810

« Odpowiedz #12 : Styczeñ 21, 2010, 12:49:09 »

niestety nie s±dzê aby zmieniono cokolwiek na tej stronie... ale mo¿e...

a powierzchowny nie zawsze znaczy przecietny obywatel/cz³owiek.

AgataW-B
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 369

« Odpowiedz #13 : Styczeñ 21, 2010, 13:07:46 »

"przeciêtny" nie w sensie "¶rednio inteligentny" ale "typowy". "powierzchowny" doda³am w nawiasie jako dodatkow± cechê  wystarczy kto¶ kto siê na psach, a tymbardziej konkretnych rasach, nie zna. cz³owiek czêsto bierze to co mu podaj± na tacy, nie dociekaj±c innych rozwi±zañ. oczywi¶cie nie ka¿demu nale¿y psa sprzedaæ, to jasne, ale nie zmienia to faktu ¿e jakiekolwiek b³êdne info na stronach pseudo psiarskich jest szkodliwe i krzywdz±ce.

Pozdrawiam, AgA
Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

fenixlife ultrawinterfell k-l cinemak madagaskar