Forum Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Oficjalna strona Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie (GMBC) - https://sites.google.com/site/grupabeardedcollie/home
O rasie, hodowle, og³oszenia, szczeniêta, wystawy.

Po³±czone Zdarzenia
  • 1 Urodzinki miotu E Smartness: Listopad 23, 2010
  • 1 urodzinki miotu F Smartness: Listopad 26, 2010
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Szczeniêta w domu Smartness!  (Przeczytany 43439 razy)
Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1810

« Odpowiedz #45 : Styczeñ 02, 2010, 14:43:12 »

Dziêkujê slicznie w imieniu swoim i mich podopiecznych :-)

Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #46 : Styczeñ 05, 2010, 08:04:58 »

Czas i tu (poza moj± stron± www.bearded.pl) dla porzadku, przedstawiæ Plindusiowe maluchy. maj± ju¿ 6 tygodni, czas tak szybko leci...
http://picasaweb.google.com/smartness.beardies/SzczenietaPrincess6Tygodni#
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 05, 2010, 08:08:02 wys³ane przez Ma³gorzata » Zapisane

Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #47 : Styczeñ 29, 2010, 12:44:16 »

Maluszkowo pustoszeje... dzi¶ kolejna dziewczynka odje¿d¿a, pozosta³e w ci±gu kolejnych dni. Na szczê¶cie 2 s³odkie dziewuszki pozostan± w domu a 1 ch³opiec czeka na swoj± podró¿ do koñca lutego... jedzie a¿ do Brazylii... och jak daleko...
Tym razem "syndrom pustego gniazda" wprawi³by mnie w depresjê. czas z nimi spêdzony, z tak± ich du¿± ilo¶ci±, gdzie siadaj±c po¶ród nich, mo¿na by³o odnie¶æ wra¿enie "beardeciej k±pieli"  by³ cudowny, wspania³y, pe³en buziaków, szczeniêcej beztroski...

Wszystkie trafiaj± w naprawdê fajne, obiecuj±ce rêce i do gor±cych serc. Na po¿egnanie... ma³a galeria ju¿ "ostatków" smartnesowego maluszkowa:
http://picasaweb.google.pl/smartness.beardies/Szczenieta2009ZabawaNaSnieguStyczen2010#

Iwona
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1467

« Odpowiedz #48 : Luty 05, 2010, 11:08:05 »

Gosiu, a moze przedstawisz nam swoje dwie nowe kruszynki?

Pozdrawiam,
Iwona
Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #49 : Luty 05, 2010, 11:33:29 »

musicie chwilke zaczekac, wyprawienie z domu "ostatkow" troche mnie zajmuje, ale przedstawie dziewuszki juz niebawem :-)
to sunia nr 6 po Princess i 1 po Bounty.

Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #50 : Luty 22, 2010, 17:57:23 »

No to przedstawiamy siê  Oto Toffifee, dziewuszka du¿a (wa¿y 9,9 kg!), troszkê nie¶mia³a, skromna, ale wie czego chce i zawsze jest gotowa aby wdrapaæ siê na rêce by byæ ca³owan±   Buziak

Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #51 : Luty 22, 2010, 18:00:31 »

A to Merci, mniejsza, ale bystrzejsza, wszystko robi szybciej, choæ jest o 3 dni m³odsza  Chichot Toffifee jeszcze ze schodów nie schodzi a Marci w³a¶nie pokona³a ca³y dystans  Chichot (nadmieniê, ¿e moje schodzy nie s± ³atwe, maj± ³uk, i w pewnym miejscu jest koszmarna stromizna).
Do wszystkiego pierwsza, buziaki te¿ kradnie w mig, ale jak siê przytuli - to wygl±da na pluszow± zabawkê  Chichot

Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #52 : Luty 22, 2010, 18:01:51 »

a teraz obie razem  z lewej Marci, z prawej - Toffifee

Aga - Greta
Ekspert

Wiadomo¶ci: 504

« Odpowiedz #53 : Luty 22, 2010, 19:36:41 »

Prze¶liczne dziewczynki    Prawie tak ³adne jak Gretusia    I jakie maj± czyste ³apusie. Greta to teraz w tych roztopach to ³apy ma dos³ownie czarne jak wêgielki i musimy je myæ zaraz po przyj¶ciu - tata Pawe³ nas strasznie z tym pilnuje. Ale  czasem go nie ma to wtedy nie po ka¿dym spacerkowaniu myjemy.
Fajniutkie te Smartnesiaki i takie s³odkie do schrupania zw³aszcza jak tak s³odko i spokojnie ¶pi±. Mój smartnesiak w³a¶nie przycz³apa³ i mnie podgryza ³obuzica ma³a.

"Pies jest jedyn± istot± na tej ziemi, która kocha ciê bardziej ni¿ ty kochasz siebie"
www.beardedcollie.com.pl
Aneta
GMBC
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1293

« Odpowiedz #54 : Luty 22, 2010, 22:46:01 »

Co do czystych ³apek, to musze przyznac, ze jestem pewna podziwu dla Gosi, ze w warunkach jakich mieszka czyli na wsi jej psy prawie zawsze s± czy¶ciuteñkie Buziak.
Moja Ballu¶ka wiecznie wygl±da jakby w b³ocie siê tarza³a, nawet teraz kiedy jest doros³a. Na szczê¶cie Jolly mimo, ze jest bardzo jasna jest zawsze czysta.  I ta bialutka kufa jest faktycznie zawsze bia³a i czysta.

Pozdrawiamy Aneta i ferajna
www.bearded-collie.pl
Iwona
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1467

« Odpowiedz #55 : Luty 23, 2010, 11:57:14 »

Slicznosci Buziak A Ty bedziesz musiala sie sporo nakombinowac, zeby obie pokazywac na wystawach, przynajmniej zanim nie skoncza 15 m-cy.

Pozdrawiam,
Iwona
Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #56 : Luty 24, 2010, 11:52:18 »

Kochami maly Okeechobee (Okiczobi) doleciał szczęśliwie!!!! jest już w Sao-Paulo, w drodze do domu.
Tam na razie będzie korzystał z klimatyzacji, musi się przestawić na upały (ok.27 stopni). Na szczęście teraz pogoda mu sprzyja, mają ok. 22 i tak ma być przez kilka najbliższych dni. Ufff... szczerze powiem, to było dla niego ale i dla mnie emocjonalnie trudne. Alessandra i Patricia pomogły mi bardzo, informując na bieżąco co i jak (Lufthansa strajkowała, lot nie był pewien..ech..). Ale już po wszystkim co najmniej przyjemne. Pierwsze koty za płoty  Chichot

w weekend dostanę jego foteczki z rodziną. Pochwalę się oczywiście  Chichot

(co do czystych łapek... mam śniegu masę na podwórku, ew. wodę, więc botka jeszcze nie bardzo widać :-) )

Wystawy, no cóż, będę dzieliła coś jednej coś drugiej :-) "pod ręką" mam też Izę, więc jakoś damy radę :-) no i zobaczymy jak się będą rozwijały. Wszystko przed nimi, a dla mnie teraz okres jeszcze pieluszkowy i beztroski, czyli tak jak pisze Carol Gold - zamknąć oczy i kochać bez względu na wszystko :-)
« Ostatnia zmiana: Luty 24, 2010, 11:55:57 wys³ane przez Ma³gorzata » Zapisane

Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #57 : Luty 18, 2011, 11:29:32 »

Dzisiaj weterynarz opiekuj±cy siê moj± gromad± potwierdzi³ ci±¿ê u Bounty, mnog±... ile? nie liczyli¶my dok³adnie.

To zdecydowanie ostatni miot Bountusi, planowany od wielu lat, ¿e ujesli bêdzie w super kondycji, jesli wszytsko bêdzie dobrze, to powtórzê po³aczenie jej i Grega.

Moim marzeniem jest zostawiæ sobie kolejn± Plindzê :-) to po³±czenie za ka¿dym razem by³o bardzo udane, chcê zatrzymaæ tê szansê na d³u¿ej, aby Bounty i Greg by³y ze mn± tak d³ygo jak tylko siê da, w najbli¿szy mo¿liwy sposób, zarówno jako moje ukochane kud³acze, ale te¿ jako hodowlana przysz³o¶æ bo i w tej roli sprawdzaj± siê bardzo dobrze poprzednie dzieci tej pary. .

Teraz tylko odliczam  Chichot poród 25/26.03.2011  Chichot
« Ostatnia zmiana: Luty 18, 2011, 21:05:55 wys³ane przez Ma³gorzata » Zapisane

Malgoska
Nowy u¿ytkownik
*

Wiadomo¶ci: 40

« Odpowiedz #58 : Luty 18, 2011, 12:57:36 »

Gratulacje Chichot
Krysia
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 297

« Odpowiedz #59 : Luty 18, 2011, 18:50:12 »

Alez ten czas leci :oGratulacje !moze urodza sie 25.03 jak miot C:)

Pozdrawiam,
Krysia

www.amberose.pl
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

mundonovelas k-l ultrawinterfell madagaskar catziee