Forum Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Oficjalna strona Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie (GMBC) - https://sites.google.com/site/grupabeardedcollie/home
O rasie, hodowle, og³oszenia, szczeniêta, wystawy.

Po³±czone Zdarzenia
  • 1 Urodzinki miotu E Smartness: Listopad 23, 2010
  • 1 urodzinki miotu F Smartness: Listopad 26, 2010
Strony: 1 2 [3] 4 5 6 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Szczeniêta w domu Smartness!  (Przeczytany 43416 razy)
Iwona
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1467

« Odpowiedz #30 : Listopad 30, 2009, 18:11:47 »

Uff... nie by³o ³atwo, ale jest ju¿ sesja indywidualnych fotek maluszków...

Bede pelna podziwu, jak pojawia sie ustawiane zdjecia calej 19 - to bedzie dopiero wyzwanie A maluchy - slodziutkie

Pozdrawiam,
Iwona
Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1810

« Odpowiedz #31 : Listopad 30, 2009, 18:52:30 »

Przy takiej ilo¶ci, to chyba bêdzie niemo¿liwe :-) wiêc nie obiecujê, a wrêcz nie planujê. Przy sesji zdjêciowej robi siê wrzawa i charmider. Niestety, nie da rady polowaæ na lekko zmêczonego i nie ¶pi±cego, a ju¿ nie brykaj±cego szczeniaka po¶ród 19-tu, a bezsensem jest robiæ zdjêcia w ró¿nych dniach, bo bardzo szybko rozn± si zmieniaj± siê. Mam nadziejê, ¿e bêdzie mi to wybaczone :-) i owszem, foteczki bêd±, nawet indywidulane, ale pozycji wystawowych ka¿demu z osobna zapewne siê nie uda zrobiæ.

Iwona
Moderator Globalny
Ekspert

« Odpowiedz #32 : Listopad 30, 2009, 20:13:43 »

No ale w sumie, to dzieli je kilka dni roznicy, wiec 9 szczeniat jednego dnia, a trzy dni pozniej 10 Zawsze to dwa dni na zlapanie oddechu i nabranie cierpliwosci

Pozdrawiam,
Iwona
Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #33 : Grudzieñ 04, 2009, 10:36:20 »

Maluchy rosn±. Dzi¶ po raz pierwszy Plindusiowe szczeniaczki wydosta³y siê z kojca! Oj, oj.. ju¿ czas poznaczyæ maluchy bo siê wkrótce pomieszaj± 
a tu ma³e co nieco
http://picasaweb.google.pl/smartness.beardies/SzczenietaPrincess04122009#

Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #34 : Grudzieñ 04, 2009, 12:06:34 »

Dzieki za mile slowa Moniko,

a co do grubiutkich... no có¿, mamu¶ki pasione wiejskim jad³em  s±siadeczka pamieta aby mleko odlaæ od krowy co siê 2 tygodnie temu ocieli³a, jajeczka zeby by³y ¶wie¿e i zdrowe, co drugi dzieñ dostajê dla nich bia³y wiejski serek, w innym gospodarstwie ekologiczne podwórkowe, pyszne kurczaki... i jak tu mieæ szczup³e szczeniaki 

Przyznajê, teraz jedz± w wiêkszo¶ci gotowane jad³o, + oczywi¶cie suplementy, sucha karma to tylko Bounty i w ma³ych ilo¶ciach. Prncess na razie nie chce karmy suchej wogóle.
Nigdy, przenigdy nie "k³ócê" siê z karmi±cymi matkami, jedz± co chc±, toæ to w³asnie karmi±c mamusie - "pasê" maluszki 

Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #35 : Grudzieñ 08, 2009, 16:04:23 »

Uff... to nie by³o ³atwe... ale jest. Zapraszam do galerii szczeni±tek Princessy, maj± ju¿ 14 dni i twieraj± czka jednak mimo wszystko, to co je najbardziej interesuje to.... mleczko mamy 
http://picasaweb.google.pl/smartness.beardies/SzczenietaPrincess08122009#
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 08, 2009, 16:50:39 wys³ane przez Ma³gorzata » Zapisane

Aga_Dream
GMBC
Aktywny u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 132

« Odpowiedz #36 : Grudzieñ 08, 2009, 16:25:31 »

Gosiu, maluszki s± prze¶liczne i jakie ju¿ du¿e  Szok,
oj nie mogê siê na nie napatrzeæ 
Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #37 : Grudzieñ 08, 2009, 20:04:34 »

no i serii "czy wiecie ¿e.."  Chichot

Szczeniêta obecnie przybieraj± na wadze ok 100 gram (i wiêcej). Maj± dopiero 2 tygodnie... jesli wiêc suczka taka jak Bounty (ok. 21 kg wagi) ma 10 szczeni±t - to dziennie produkuje... co najmniej 1 kg szczeniaka! a wiêc, zak³adaj±c nawet 100% przyswajalno¶ci mleka ( a tak nie jest, tylko w pierwszych 3 dobach siêga 90-93%, potem powoli spada) to znaczy, ¿e ona musi wyprodukowaæ co najmniej 1 kg mleka! Za chwilê, bêdzie potrzeba wiêcej mleka...  to dopiero jest wyczyn!

Na szczê¶cie apetyt dopisuje, w dzieñ i w nocy na ¿±danie kuchnia wydaje  , suplementy pod rêk±, wiêc i ca³a za³oga razem z mam±-dowódc± czuje siê dobrze  Chichot

Iwona
Moderator Globalny
Ekspert

« Odpowiedz #38 : Grudzieñ 09, 2009, 11:20:39 »

Bounty juz niejedna kluske wykarmila, wiec na pewno da rade Czas plynie tak szybko, pamietam jak dopiero co sie rodzily, a tu juz niedlugo zaczna dokazywac... Ciekawa jestem tego miotu, jak bardzo beda roznic sie szczenieta od poprzednich, kiedy ojcem byl Greg.

Pozdrawiam,
Iwona
Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #39 : Grudzieñ 09, 2009, 11:43:25 »

wygladaja podobnie :-) a poza tym.. pozyjemy zobaczymy co wyszlo z Bounty & Olivier i Bounty+Greg & Olivier :-)
trzeba bedzie czekac jakies 3 lata, ale oczekiwanie jest chba najprzyjemniejsze co? 

Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #40 : Grudzieñ 22, 2009, 17:52:49 »

Czas leci, maluchy rosn±, bawi± siê ju¿ czasami wspólnie a ja potem bawiê siê w kopciuszka :-) i rozdzielam mioty aby ka¿dy trafi³ do swojej mamy i ¿eby zadymy nie by³o  no i przyznam, ¿e to nie lada trening 

dla pewno¶ci, te co trud niej odró¿niæ maj± wyciete w³osy na wnêtrzu uda, muszê byæ pewna który to który  Chichot

ale te¿ dzi¶ uda³o mi siê zrobiæ parê zdjêæ maluchom. Tym razem Bounty, maj± ju¿ 3,5 tygodnia. Zapraszam do ma³ej galeryjki.
http://picasaweb.google.pl/smartness.beardies/SzczenietaBounty35Tygodnia?authkey=Gv1sRgCLqQrs3l7ozFTw#

na Plindusiowe przyjdzie pora jutro, ciemno siê zrobi³o... muszê poczekaæ do jutra.

Iwona
Moderator Globalny
Ekspert

« Odpowiedz #41 : Grudzieñ 27, 2009, 17:18:26 »

No i gdzie obiecane Plindzusie? W miocie Bounty mam juz kilku faworytow

Pozdrawiam,
Iwona
Krysia
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 297

« Odpowiedz #42 : Grudzieñ 27, 2009, 17:42:47 »

Maluchy slodkie! Mi najbardziej podobaja sie 2 dziewczynki/jak zawsze suczki maja u mnie fory / nr 1 i 3 tak tez bylo w pierwszym miocie gdy wybieralam suczke dla siebie Cherry byla nr 1 a Plindza nr 3 co za zbieg okolicznosci! Zobaczymy jak sie dalej beda rozwijaly. Pozdrawiam

Pozdrawiam,
Krysia

www.amberose.pl
Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #43 : Grudzieñ 27, 2009, 21:56:55 »

och, nie mialam czasu wstawiac wszedzie, ale jak kto odwiedza moja strone www.bearded.pl - to jest tam calkiem sporo szczeniaczkow i Plindusiowe sa tez :-) zapraszam, bedzie latwiej, mam naprawde pelne rece roboty i tylko organizacja i pelne skupienie pozwalaja jakos to ogarnac :-)

ale dla porzadku - Plindusinkowe malenstwa sa tu: http://picasaweb.google.pl/smartness.beardies/SzczenietaPrincess25122009#

Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #44 : Styczeñ 02, 2010, 00:56:07 »

Maluchy rosn±, czas na 5 tygodniowe pluszaki :-)
http://picasaweb.google.pl/smartness.beardies/SzczenietaBounty5Tygodniweeks#

Strony: 1 2 [3] 4 5 6 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

mundonovelas madagaskar k-l watahashiraberu catziee