Forum Grupy Miłośników Bearded Collie

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Oficjalna strona Grupy MiÂłoÂśnikĂłw Bearded Collie (GMBC) - https://sites.google.com/site/grupabeardedcollie/home
O rasie, hodowle, ogÂłoszenia, szczeniĂŞta, wystawy.

Strony: [1] 2 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: MiĂŞdzynarodowa wystawa w Kielcach 14.11.09  (Przeczytany 12552 razy)
Iwona
Moderator Globalny
Ekspert

« : Listopad 02, 2009, 13:38:59 »

Jest juz stawka:

PSY

kl. mlodziezy:

Amberose Make Me Proud
My Name Is Rustler's Moon

kl. championĂłw:

Celtic Pride of Smartness
Cherry Brandy Od Emy Destinove
Black Cooper Cromwell

SUKI

kl. posrednia:

Difference de Chester

kl. championow:

Black Cooper Damascus
Mayflower's Nadine at Dea-Dro

Pozdrawiam,
Iwona
Iwona
Moderator Globalny
Ekspert

« Odpowiedz #1 : Listopad 04, 2009, 12:36:26 »

Jest juz plan sedziowania: http://www.zkwpkielce.republika.pl/2009_Kielce_plan.pdf beardie o godz. 10, na ringu 16 i zmiana sedziego na... Jadwige Niciewicz...

Pozdrawiam,
Iwona
Aneta
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #2 : Listopad 04, 2009, 16:58:32 »

No to bardzo "miÂła niespodzianka" 

Pozdrawiamy Aneta i ferajna
www.bearded-collie.pl
Iwona
Moderator Globalny
Ekspert

« Odpowiedz #3 : Listopad 04, 2009, 20:05:41 »

W sumie to moze lepiej, p. Niciewicz na pewno ma wieksza wiedze o beardie niz sedzia z Litwy. Problemem jest jedynie to, ze jest to sedzia najczesciej chyba oceniajacy beardety w tym roku w Polsce, biada wiec tym, ktorzy probuja zdobyc wnioski od innego sedziego

Pozdrawiam,
Iwona
Milka
GMBC
Zaawansowany uÂżytkownik

« Odpowiedz #4 : Listopad 04, 2009, 21:38:08 »

MyÂślĂŞ , Âże trochĂŞ przesadzacie.To by byÂła druga wystawa MIĂŞdzynarodowa p. Niciewicz w tym roku. Dwie miĂŞdzynarodowe pod rzÂąd miaÂła teÂż p. Larska ( WrocÂław 09.2008 i RzeszĂłw 02.2009) i nie byÂło to problemem. Pani Kochan teÂż czĂŞsto ocenia birdety.
Jest tyle wystaw , Âże moÂżna siĂŞ dopasowaĂŚ . OsobiÂście teÂż wolaÂłabym zagranicznych sĂŞdziĂłw na miĂŞdzynarodĂłwkach.

Pozdrawiam

http://www.beardedyork.pl
Aneta
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #5 : Listopad 04, 2009, 22:18:27 »

Jest tyle wystaw , Âże moÂżna siĂŞ dopasowaĂŚ . OsobiÂście teÂż wolaÂłabym zagranicznych sĂŞdziĂłw na miĂŞdzynarodĂłwkach.

Jasne, Âże moÂżna siĂŞ dopasowaĂŚ jak siĂŞ wczesniej wie, ze ten a nie inny sĂŞdzia bedzie oceniaÂł, a nie tydzieĂą przed wystawÂą czyli po zamkniĂŞciu zgÂłoszeĂą.  Z politowaniem

A moze to i faktycznie druga wystawa miĂŞdz. Pani Niciewicz tylko, ze w Poznaniu w takim razie jest trzecia, hi hi

www.bearded-collie.pl
Milka
GMBC
Zaawansowany uÂżytkownik

« Odpowiedz #6 : Listopad 04, 2009, 22:32:33 »

PrzecieÂż zdarza siĂŞ , Âże zmieniajÂą sĂŞdziego nawet w dniu wystawy.JechaÂłam do Szemraja, a przy ringu okazaÂło siĂŞ ze bĂŞdzie Pani Larska. Gdybym wiedziaÂła tydzieĂą wczeÂśniej o tej zmianie to zostaÂłabym w domu. Bo akurat od tej sĂŞdziny nie potrzebowaÂłam drugiego wniosku. A tak, to miaÂłam niepotrzebna wycieczkĂŞ prawie 200km. Za granicÂą teÂż zmienili nam dwukrotnie sĂŞdziego.
Nie pamiĂŞtam juÂż na ktĂłrej wystawie, ale nam zmieniali sĂŞdziego po zamkniĂŞciu zgÂłoszeĂą dwukrotnie. Po czym sĂŞdziowaÂł sĂŞdzia z pierwszej wersji. Chichot ( na yorkach)

« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2009, 22:38:34 wysłane przez Milka » Zapisane

Pozdrawiam

Iwona
Moderator Globalny
Ekspert

« Odpowiedz #7 : Listopad 05, 2009, 07:35:46 »

Myślę , że trochę przesadzacie.To by była druga wystawa MIędzynarodowa p. Niciewicz w tym roku. 

Milka, ja nie mowie tylko o miedzynarodowych, policz jeszcze krajowki, a wyjdzie o wiele wieksza liczba wystaw. Plus jeszcze wystawa championow w Lesznie.

Inny aspekt - jesli ktos juz nie potrzebuje zadnych wnioskow - gdzie ma wtedy jechac? Przeciez nie ma sensu pokazywac sie wciaz u tych samych sedziow, a nie kazdy ma pieniadze i czas, by jezdzic po wystawach zagranicznych.
« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2009, 07:39:41 wysłane przez Iwona » Zapisane

Pozdrawiam,
Iwona
Milka
GMBC
Zaawansowany uÂżytkownik

« Odpowiedz #8 : Listopad 05, 2009, 08:35:53 »

No tak rzeczywiÂście, zapomniaÂłam o krajĂłwkach. TeÂż ÂżyczyÂłabym sobie Âżeby na kaÂżdej wystawie byÂł inny sĂŞdzia , ale tak pewnie nigdy nie bĂŞdzie. MyÂślĂŞ , Âże osoby zainteresowane gdyby zgÂłosiÂły do kieleckiego zwiÂązku uwagĂŞ, Âże sĂŞdziuje ich rasĂŞ tydzieĂą po tygodniu ( i to na miĂŞdzynarodowej) ten sam sĂŞdzia, oddziaÂł wzi¹³by to pod uwagĂŞ. sama kiedyÂś dzwoniÂłam  z proÂśbÂą o zmianĂŞ sĂŞdziego, poniewaz sĂŞdziowaÂł pod rzÂąd dwa razy w tym samym mieÂście i oddziaÂł siĂŞ do tego przychyliÂł. 

Pozdrawiam

Iwona
Moderator Globalny
Ekspert

« Odpowiedz #9 : Listopad 05, 2009, 08:55:18 »

sama kiedyÂś dzwoniÂłam  z proÂśbÂą o zmianĂŞ sĂŞdziego, poniewaz sĂŞdziowaÂł pod rzÂąd dwa razy w tym samym mieÂście i oddziaÂł siĂŞ do tego przychyliÂł. 

Czy mowisz o Krakowie? Ja tez interweniowalam tam w tej sprawie

Pozdrawiam,
Iwona
Milka
GMBC
Zaawansowany uÂżytkownik

« Odpowiedz #10 : Listopad 05, 2009, 09:11:00 »

Nie,nie o Krakowie. ChociaÂż tutaj teÂż prosiÂłam o zmianĂŞ ( bo co komu daja caciby od tego samego sĂŞdziego)

Pozdrawiam

MaÂłgorzata
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #11 : Listopad 05, 2009, 15:46:29 »

W Polsce mamy kilkadziesiÂąt krajĂłwek, ale tylko 10 miĂŞdzynarodowych, stÂąd  choĂŚ na tĂŞ wystawĂŞ siĂŞ nie wybieram, jestem OBURZONA doborem sĂŞdziĂłw na te wystawy.
PowodĂłw jest wiele, i kaÂżdy wÂłaÂściwy. Mamy dziesiÂątki sĂŞdziĂłw a tak maÂły wybĂłr na wystawach... zastanawiajÂące i wkurzajÂące! Po cholerĂŞ tylu z nich robi uprawnienia na sĂŞdziĂłw I grupy? Na cholerĂŞ rozszezali swoje kompetencje inni sĂŞdziowie na gr.I? po to by byÂło ich do sĂŞdziowania tylko 3 czy 5ciu? ... Jak moÂżna byÂło zaprosiĂŚ panÂą Niciewicz skoro chwilĂŞ przedtem sĂŞdziiuje te psy na PoanaĂąskiej wystawie?!!!! (swojÂą drogÂą, PoznaĂą chyba staĂŚ na ciekawszÂą obsadĂŞ sĂŞdziowskÂą ale... niestety nie mam wpÂływu na to...)

Milka
GMBC
Zaawansowany uÂżytkownik

« Odpowiedz #12 : Listopad 09, 2009, 15:24:49 »

No i jest zmiana sĂŞdziego. Nie bĂŞdzie sĂŞdziowaĂŚ pani Niciewicz.
Bearded collie sĂŞdziuje Maciej Kozber

Pozdrawiam

Alma
GMBC
Zaawansowany uÂżytkownik

« Odpowiedz #13 : Listopad 09, 2009, 16:25:51 »

Nie wiem czy to dobra zamiana, ja z tej dwĂłjki wybraÂłabym  p. Niciewicz

Pozdrawiam
Anna
Aneta
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #14 : Listopad 09, 2009, 20:29:16 »

No i masz "babo placek" . Czyzby do trzech razy sztuka ??

www.bearded-collie.pl
Strony: [1] 2 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

ultrawinterfell cinemak muzycznekoloseum watahashiraberu catziee