Forum Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Oficjalna strona Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie (GMBC) - https://sites.google.com/site/grupabeardedcollie/home
O rasie, hodowle, og³oszenia, szczeniêta, wystawy.

Strony: 1 [2] 3 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: £ód¼ - krajowa i klubowa 19-20.09.09  (Przeczytany 22485 razy)
Iwona
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1467

« Odpowiedz #15 : Wrzesieñ 16, 2009, 17:13:00 »

Klubowa:

PSY

kl. mlodziezy: 1 Skrawek
kl. championow: 2 Basie, Moris

SUKI

kl. mlodziezy:  ?
kl. otwarta: 1 Sammy
kl. championow: 2 Cherry i ?

No to troche podnieslismy im statystyki...  Zwyciestwo Klubu z takiej wystawy nie bedzie mialo smaczku, ale jedziemy, zeby sie pokazac, bo nas dawno na ringu nie bylo...

Pozdrawiam,
Iwona
Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1810

« Odpowiedz #16 : Wrzesieñ 16, 2009, 19:34:27 »

no i znowu rodzinnie 

Dagmara
Moderator
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1390

« Odpowiedz #17 : Wrzesieñ 16, 2009, 19:42:15 »

Ale co to za mizeria, np. w porównaniu z Wroclawiem  Z politowaniem (gdzie oczywiscie, w klasach, do których zg³osi³am jest najwiêcej psów hehe).
Iwona
Moderator Globalny
Ekspert

« Odpowiedz #18 : Wrzesieñ 16, 2009, 20:53:02 »

Wiesz mizeria to jest rowniez w porownaniu z krajowkami w Chorzowie i z wiekszoscia innych wystaw

Pozdrawiam,
Iwona
Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #19 : Wrzesieñ 16, 2009, 22:03:40 »

Nadal nie ma "zmi³uj siê" do £odzi, jako¶ ten oddzia³ (zarz±d) nie za dobrze mi siê obecnie kojarzy  Smutny wiêc nie jadê i jako¶ mi nie ¿al, bêdê mia³a ciekawsze zajêcia w domu 
mam nadziejê, ¿e bêdzie mi to wybaczone 

Milka
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 420

« Odpowiedz #20 : Wrzesieñ 16, 2009, 22:19:33 »

A My mieli¶my ochotê pojechaæ..... Ale có¿, na nature nie ma rady.  Chichot

Pozdrawiam

http://www.beardedyork.pl
Dagmara
Moderator
Ekspert

« Odpowiedz #21 : Wrzesieñ 17, 2009, 05:57:17 »

A mnie ¿al co do zasady - zawsze klubówka to by³a klubówka, cos na co bardzo czeka³am...
Iwona
Moderator Globalny
Ekspert

« Odpowiedz #22 : Wrzesieñ 17, 2009, 06:35:49 »

Ja dlugo zastanawialam sie czy jechac, no bo w koncu sedzia nie bardzo taki, jakbysmy chcieli. Ale doszlam do wniosku, ze Lodz nic sobie nie robi z niskiej frekwencji na ostatnich wystawach, wiec i za rok, i za dwa mozemy spodziewac sie sedziego z kraju osciennego, a tym sposobem nie szybko bedzie nam dane wystawic sie na klubowej. Pomyslalam wiec, ze zglosze sobie Sammy, a co No a potem pomyslalam, ze skoro jade z Sammy to szkoda byloby nie zglosic Basiego, no i poszlismy za ciosem. Bedzie to ostatnia wystawa mojej Samminki, mam wiec nadzieje, ze pokaze sie rownie dobrze, jak na swojej pierwszej

Daga, a na klubowej dogow bedziesz? Macie jakiegos ciekawego sedziego?

Pozdrawiam,
Iwona
Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #23 : Wrzesieñ 17, 2009, 07:16:46 »

takim wlasnie sposobem, byle jakie miedzynarodowki czy klubówki, bez dbalosci o jakosc sedziowania i napewno ras, beda organizowane do "konca swiata i o 1 dzien dluzej".

Ja poczekam, a¿ oddzia³owi zacznie zale¿eæ na wiêkszej liczbie BC, i wogóle na rasie, bo co to za niby klub, któremu nie zale¿y?

Ale skoro ju¿ jest tych kilka Beardie, powodzenia! 

Iwona
Moderator Globalny
Ekspert

« Odpowiedz #24 : Wrzesieñ 17, 2009, 07:28:21 »

takim wlasnie sposobem, byle jakie miedzynarodowki czy klubówki, bez dbalosci o jakosc sedziowania i napewno ras, beda organizowane do "konca swiata i o 1 dzien dluzej".

W zupelnosci sie z tym zgadzam, ale widzac jak Lodz przejmuje sie tym, czy sa beardie czy ich nie ma, przestalam liczyc na dobrego sedziego w najblizszej przyszlosci.

Pozdrawiam,
Iwona
Fru
GMBC
Aktywny u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 199

« Odpowiedz #25 : Wrzesieñ 17, 2009, 09:23:31 »

Ja siê dziwiê, ¿e siê dziwisz niskiej frekwencji Dagmaro Z wielu powy¿szych postów wynika, ¿e jest co¶ w rodzaju bojkotu klubówki, wiêc niewielka ilo¶æ beardedów jest raczej logiczn± tego konsekwencj±, prawda? Chichot

"- O, widzê, ¿e rzeczywi¶cie ma dwa..
- Zosta³ mi jeden zapasowy - wyja¶ni³ Igor, a Skrawek podskakiwa³ przy nim. - Pomysla³em, ¿e jesli taki jest zadowolony z jednym, to ile bêdzie mia³ rado¶ci z dwoma.."
T. Pratchett, Carpe Jugullum
Milka
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 420

« Odpowiedz #26 : Wrzesieñ 17, 2009, 12:47:02 »

Iwona je¶li uwa¿asz ¿e takie  Zwyciêstwo Klubu nie ma smaczku, to zawsze mo¿na wybraæ siê na klubow± na S³owacjê lub Czech.W km na to samo wyjdzie. Natomiast konkurencja gwarantowana. W Nitrze na klubowej mia³y¶my w championach "tylko " 5 sztuk. 

Pozdrawiam

http://www.beardedyork.pl
Dagmara
Moderator
Ekspert

« Odpowiedz #27 : Wrzesieñ 17, 2009, 13:12:50 »

Dziwiæ to siê nie dziwiê, tylko mi ¿al, ¿e jest jak jest. Bojkot - moze trochê tak, a mo¿e nie do koñca, jest tyle wystaw do wyboru, ¿e siê troszkê organizatorzy staraæ musz±, by przyci±gn±æ wystawców - vide klub czeski, gdzie praktycznie zawsze jest wysokiej klasy specjalista, duzo nagród , ¶niadanko itp.

Ja akurat nie mia³am wyboru wielce, bo mam zasadê, ¿e przed drugimi szczepieniami raczej na wystawy nie je¿d¿ê, by co¶ na maluszki nie przytargaæ. Poza tym kolejne dziecko wyfruwa z gniazda w niedzielê, a nie da³o siê tego prze³o¿yæ. St±d i na klub dogów nie jadê, choæ chcia³am z moj± weteranka, bo w dogach doczekaæ tego wieku w jakiej takiej kondycji nie jest ³atwo niestety, - odbijemy sobie we Wroc³awiu , seniorka wraca na ring... A znaj±c Etnê oznacza to niez³e "jaja".
Iwona
Moderator Globalny
Ekspert

« Odpowiedz #28 : Wrzesieñ 17, 2009, 13:24:22 »

Zgadzam sie w najblizszej okolicy klubowki w Czechach sa tymi, gdzie warto byc, przede wszystkim ze wzgledu na sedziego. W tym roku, ze wzgledu na Ole, raczej nam sie nie uda, ale w przyszlym moze juz tak.

Pozdrawiam,
Iwona
Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #29 : Wrzesieñ 17, 2009, 20:47:55 »

a ja, przyznajê, i wiem, ¿e Fru ma racjê, to swego rodzaju bojkot. Po tym co £od¼ zrobi³a z Krajow± naszej rasy Bearded Collie, jestem oburzona, i nie zamierzam wspieraæ w³asnymi pieniêdzmi oddzia³u, który robi to co zrobi³, i nie bojê siê tego mówiæ otwarcie. Im mniej maj± zg³oszeñ, tym mniej pieni±¿ków wp³ywa do kasy.
Oddzia³ £udzki mia³ informacje, dane, listy, ranking sêdziów do których ludzie chc± przyjechaæ. Obiecane by³o, ¿e bêd± zapraszani - i co? nie do¶æ, ¿e nie dotrzyma³ s³owa, to równie¿ zlekcewa¿y³ nasz±, m.in. Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie pracê (lista, ranking).

No i mam pro¶bê do w³a¶cicieli naszych kilku pociech, niech poka¿± klasê  Chichot zaprezentujcie siê ¶licznie, i zróbcie wszystko, aby beardie ³adnie siê pokaza³y.

Strony: 1 [2] 3 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

madagaskar ultrawinterfell shd k-l fenixlife