Strona g³ówna
Pomoc
Kalendarz
Zaloguj siê
Go¶æ
.
Zaloguj siê
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzieñ
1 Tydzieñ
1 Miesi±c
Zawsze
Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci
: Oficjalna strona Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie (GMBC) -
https://sites.google.com/site/grupabeardedcollie/home
O rasie, hodowle, og³oszenia, szczeniêta, wystawy.
Forum Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie
>
INFORMACJE
>
Wystawy i spotkania 2009
>
CACIB LWÓW UKRAINA 02.05.2009
Strony: [
1
]
2
|
Do do³u
« poprzedni
nastêpny »
Drukuj
Autor
W±tek: CACIB LWÓW UKRAINA 02.05.2009 (Przeczytany 7378 razy)
Milka
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 420
CACIB LWÓW UKRAINA 02.05.2009
«
:
Maj 03, 2009, 14:10:02 »
Szlaki przetarte do wyjazdu na Ukrainê. I tak :
MELANIA Kajopiko zdoby³a CAC, CACIB, BOB
w ca³ej stawce by³a "tylko" Championka Bia³orusi WOOKIEE GANG BUTTERFLY
Wystawa dobrze zorganizowana (mo¿e trochê za g³o¶na i szkoda ¿e tylko po Ukraiñsku) Taka trochê niedzisiejsza. No có¿ tam czas stoi w miejscu.Miêdzy godz 13-14 jest przerwa obiadowa dla wszystkich. nie ma wtedy oceniania.Je¶li kto¶ z Was bêdzie siê wybiera³ to jest tam co zje¶æ za rozs±dne ceny (trochê stoisk, fajna kawiarnia, mini bar super maj± nale¶niki z ró¿nym nadzieniem, ale niestety herbatka tylko czarna.....Trochê problemów jest na granicy. Mam wra¿enie ¿e celnicy ukraiñscy po prostu je uwielbiaj±, musz± udowodniæ ¿e i tak racja jest po ich stonie.przy wyje¿dzie z Polski oby³o siê bez k³opotów. Przy powrocie robi³ problemy ich weterynarz. Pomimo ¿e by³ paszport, ¶wiadectwo od powiatowego lek. wet, badanie na przeciwcia³a, to wymy¶li³ sobie ¿e na wystawie w Lwowie ich wet. powinien podbiæ ¿e z wystawy pies wyszed³ zdrowy. A wogóle to musi wystawiæ mandat , bo za¶wiadczenie od powiatowego powinno byæ po polsku i po ukraiñsku. Poprosi³am ¿e ten mandat ¿eby wypisa³ powiatowemu to dostarczê, wtedy zrezygnowa³. Wed³ug mnie to by³o bezczelne naci±ganie na kasê. Bez problemu 10 dolar, szybko jedziesz. Tak samo drogówka, która lubi cudzoziemców. Zawsze co¶ znajdzie. wa¿na rzecz to zmiana czasu , na Ukrainie godzina do przodu.
GMBC
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1810
Odp: CACIB LWÓW UKRAINA 02.05.2009
«
Odpowiedz #1 :
Maj 03, 2009, 15:03:22 »
No to gratulacje, (ile musi mieæ CAC/CACIB aby zostaæ ch.ukrainy)
Melania jest obecnie naprawdê atrakcyjna, wiêc niechaj ¶wiat podbija gdzie siê tylko da
! Brawo
no i tak na marginesie... nigdy tam nie by³am, boje siê Rosji i krajów Rosyjsko-pochodnych
, w³a¶nie tych problemów przy granicznych i drogowych i ew. na wystawie... na szczê¶cie ode mnie tam bardzo daleko, wiec i nie kusi nic tak bardzo.
www.smartness.com.pl
Milka
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik
«
Odpowiedz #2 :
Maj 03, 2009, 15:40:47 »
Wed³ug ich regulaminu to w³a¶ciwie jest Championem Ukrainy. Do tej pory za 1 cac dawali championat. (je¶li pies mia³ champ.swojego kraju.)Od marca zmienili przepisy nie dla wszystkich i ju¿ tak ³atwo nie jest. Pewnie dlatego,¿e my robimy trudno¶ci Ukraiñcom. Oni musz± mieæ 3 cace. Sprawa jest wyja¶niana, czy Melania jest ich champ. czy nie. Bo zdobywaj±c u nich tytu³ najlepszej suki, CACIB oraz BOB podobno siê nale¿y. Mnie na wystawie pani poinformowa³a ¿e s± nowe wytyczne (ja jad±c wiedzia³am o zmianach). Natomiast na miejscu jaka¶ pani od bouvierów zrobi³a raban, rozmawia³a z jakim¶ najwa¿niejszym, powiedzia³ ¿e na wystawie miêdzynarodowej zdobycie wszystkiego uprawnia do tytu³u championa Ukrainy.Wzi±l od nich dokumenty potrzebne do wypisania championatu, 30 euro i dyplom ma j± wys³aæ do domu. Jedni maj± inni nie. Zobaczymy, muszê do nich napisaæ. A je¶li nie to trzeba mieæ 4xcac w tym 1 z miedzynarodówki (odstêp 6 msc) albo 2xcac na podwójnej miedzynar., i jeszcze 6xcac z krajówek ods. 1rok od 5 sêdziów. zobaczê co odpisz± to wtedy by³yby akyualne zasady. MO¯E! My¶lê ¿e nie ma siê czego baæ. A fanie pozwiedzaæ, popatrzyæ na zupe³nie inne od naszych wystawy. Na Ukrainie to wielkie ¶wiêto maj± podczas wystawy. W przerwie wystêpowa³y ich ludowe zespo³y, widaæ ¿e musieli siê napracowaæ z przygotowaniem, no i sanitariaty by³y ok. Bardzo podoba³ mi siê wybór na najfajniej przebranego psa.Nied³ugo wyje¿d¿am w bardziej "egzotyczne" miejsce, to opiszê jak tam wygl±daj± psie wystawy. postaram siê zrobiæ trochê zdjêæ.
Moderator
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1390
«
Odpowiedz #3 :
Maj 03, 2009, 18:54:09 »
Gratulujemy i wygranej i odwagi!!!
Alma
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 388
«
Odpowiedz #4 :
Maj 04, 2009, 06:24:43 »
Jolu gratuluje wygranej Melanii, a Tobie wygranej i odwagi ja siê tam chyba nigdy nie wybiorê
Pozdrawiam
Anna
Milka
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik
«
Odpowiedz #5 :
Maj 04, 2009, 06:57:20 »
Dziêki za gratulacje
Ale tam nie morduj± na ulicy ,
Policji to tam widzia³am wiêcej ni¿ u siebie w centrum Krakowa. A tak powa¿nie , to odprawa na granicy mnie tylko niemile zaskoczy³a. "Tubylcy" bardzo ¿yczliwie i z u¶miechem odpowiadali nam na pytania.
GMBC
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1293
«
Odpowiedz #6 :
Maj 04, 2009, 08:42:04 »
Milka wielkie gratulacje, szalejecie z Melania ale to dobrze, reklamujcie polskie beradedy!
Ja równie¿ bardzo bym chcia³a pojechac na wschód ale tak du¿ó sie nas³ucha³am o przejsciach na granicy, ze chyba siê zdecydujê tylko jakbym pojecha³a z kim¶ obytym w kontaktach polsko-wschodnich
Gratulujê sukcesu !!!!!
Pozdrawiamy Aneta i ferajna
www.bearded-collie.pl
Iwona
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1467
«
Odpowiedz #7 :
Maj 04, 2009, 10:09:49 »
Gratulacje i zazdroszcze - ja kocham wyjazdy na wschod. We Lwowie tez bylismy, tyle, ze autokarem i w czasach wzmozonej kontroli granicznej, z uwagi na ptasia grype. Kontrola byla tak wzmozona, ze celnicy nie zauwazyli zadnego z naszych psow - ja bylam z Basiem, a moja znajoma ze suczka puli
Jedyny mankament to czasd spedzony na granicy - az 4 godziny w zaduchu i upale. Ale warto bylo, bo Lwow jest piekny.
Wyjazdy na wschod polecam, ale najlepiej w towarzystwie kogos kto zna jezyk i mentalnosc tamtejszych ludzi - polecam sie w charakterze przewodnika
Pozdrawiam,
Iwona
Iwona
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #8 :
Maj 04, 2009, 14:16:05 »
A jesli chodzi o championat Ukrainy, to kiedy sie tym interesowalam, wymagany byl CAC z jednej z wystaw organizowanych w Kijowie, nie wystarczyl sam ze Lwowa.
«
Ostatnia zmiana: Maj 04, 2009, 14:48:28 wys³ane przez Iwona
»
Pozdrawiam,
Iwona
Aneta
GMBC
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1293
«
Odpowiedz #9 :
Maj 04, 2009, 14:20:26 »
To ja siê polecam Twojej pamiêci Iwonko, jak Oleñka podrosnie to mo¿e wybierzemy siê, biorê Ciê jako przewodnika
Pozdrawiamy Aneta i ferajna
www.bearded-collie.pl
Milka
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik
«
Odpowiedz #10 :
Maj 04, 2009, 14:40:21 »
Do 1.03.2009 wystarczy³ 1 CAC na miêdzynarodowej ( kl.otwarta, champ) pod warunkiem ze pies jest championem swojego kraju. Niestety ju¿ tak dobrze nie ma.
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #11 :
Maj 04, 2009, 14:52:37 »
Chodzilo mi o to, ze wczesniej, jak zasiegalam informacji to przynajmniej 1 CAC musial byc z wystawy organizowanej w Kijowie. Ogolem musialo ich byc wiecej (lacznie 4) lub 2 x CAC z Kijowa.
Anetko, nie ma problemu
«
Ostatnia zmiana: Maj 04, 2009, 15:07:52 wys³ane przez Iwona
»
Pozdrawiam,
Iwona
Milka
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik
«
Odpowiedz #12 :
Maj 04, 2009, 15:20:56 »
Championat za CAC ( w przyp. champ)obowi±zywa³ bardzo krótko w 2008 r. W my¶l przepisów z 2005 trzeba by³o mieæ 4 CAC w tym 2 z Kijowa. Teraz znów zasady siê zmieni³y siê niestety.
Moderator
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1390
«
Odpowiedz #13 :
Maj 05, 2009, 06:36:53 »
Mnie w³asnie przeraza to przej¶cie graniczne.
Ma³gorzata
GMBC
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1810
«
Odpowiedz #14 :
Maj 05, 2009, 08:43:55 »
....ale skoro Iwonka tak siê podmawia za przewodnika... to mo¿e kiedy¶ ca³a band± pojedziemy, pozwiedzaæ, a wystawa... przy okazji :-)
Iwonka, planuj wycieczkê
nie teraz, ale pewnie kiedy¶
damy siê skusiæ
www.smartness.com.pl
Strony: [
1
]
2
|
Do góry
Drukuj
« poprzedni
nastêpny »
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
INFORMACJE
=> Powitania
=> Hodowla
=> Wystawy - informacje, przepisy, zmiany ZKwp
=> Wystawy i spotkania 2013
=> Wystawy i spotkania 2012
=> Wystawy i spotkania 2011
=> Wystawy i spotkania 2010
=> Wystawy i spotkania 2009
=> Wystawy i spotkania 2008
=> Wychowanie, szkolenie, sport i praca
=> Zdrowie, ¿ywienie i pielêgnacja
=> Beardie i inne zwierzaki w potrzebie
=> Literatura
=> Ciekawe opowie¶ci...
Birdo³kowe FOTO-info
=> Foto info - czyli pochwaliæ siê mo¿na...
Birdo³kowe VIDEO-info
=> VIDEO info - czyli pochwaliæ siê mo¿na równie¿ i tu
£adowanie...
Polityka cookies
Darmowe Fora
|
Darmowe Forum
fenixlife
muzycznekoloseum
ultrawinterfell