Forum Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Oficjalna strona Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie (GMBC) - https://sites.google.com/site/grupabeardedcollie/home
O rasie, hodowle, og³oszenia, szczeniêta, wystawy.

Strony: 1 2 3 [4] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Dom Etny  (Przeczytany 20728 razy)
my-bearded
Go¶æ
Aktywny u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 211

« Odpowiedz #45 : Listopad 12, 2010, 09:20:55 »

Dobrze, że nie słychać z tylnego siedzenia "DALEKO JESZCZE?"
Kofi przestaje szczekać po 20 - 30-u km więc zatyczki w uszy i jakoś jedziemy.
« Ostatnia zmiana: Luty 06, 2011, 20:13:40 wys³ane przez my-bearded » Zapisane
Aga - Greta
Ekspert

Wiadomo¶ci: 504

« Odpowiedz #46 : Listopad 12, 2010, 10:45:51 »

Jak jedziemy do parku na super bieganie to Greta siedzi miêdzy siedzeniami i siê dok³adnie rozgl±da, mam wra¿enie ¿e ona bardzo dok³adnie wie gdzie jedzie. Ja powiem jedziemy to wychodz±c na dwór to od razu do samochodu zasuwa biegiem  Chichot i czeka a¿ ksiê¿niczce drzwi otworz±. Jak jedziemy dalej to chwilê patrzy przez okno a pó¼niej jakby znudzona k³adzie siê na siedzeniu i ¶pi nawet ca³± drogê, przybieraj±c dziwne pozycje. Najgorzej to by³o jak by³a m³odsza ¶linienie, wymioty dos³ownie masakra. Teraz mo¿na powiedzieæ ¿e podró¿ to przyjemno¶æ.  Chichot Chichot Chichot Chichot

"Pies jest jedyn± istot± na tej ziemi, która kocha ciê bardziej ni¿ ty kochasz siebie"
www.beardedcollie.com.pl
Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1810

« Odpowiedz #47 : Listopad 12, 2010, 11:47:25 »

mo¿na tu spêdziæ nie tylko weekend. Dla chêtnych mo¿na przecie¿ zarezerwowaæ pobyt na d³u¿ej :-)

my-bearded
Go¶æ
Aktywny u¿ytkownik

« Odpowiedz #48 : Listopad 12, 2010, 14:48:28 »

Jak jedziemy do parku na super bieganie to Greta siedzi między siedzeniami i się dokładnie rozgląda, mam wrażenie że ona bardzo dokładnie wie gdzie jedzie.
I tu moja wątpliwośc:
Pies (szczególnie beardeciej postury) pomiędzy siedzeniami jest bardzo niebezpieczny. Nie wiem czy gorzej jest stracic psa albo życie czy troszkę zmierzwić sierśc championa szelkami. Nasze jeżdżą zawsze w bagazniku a na dłuższych trasach w szelkach. Wiem, że nie mają takiego wyglądu jak inne wystawowe, ale czasem warto się zastanowić co wybrać. Zawsze pozostaje klatka, w której pies jest najbezpieczniej ulokowany i nikomu nie zagraża. Troche morałow z mojej strony, ale słucham innych opinii
Marta
Zaawansowany u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 380

« Odpowiedz #49 : Listopad 12, 2010, 16:10:21 »

Mufin jak tylko wsiadamy do samochodu od razu zasypia i przesypia ca³± drogê Przez kilka pierwszych podró¿y wymiotowa³, ale ca³e szczê¶cie bardzo szybko mu to minê³o
Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1810

« Odpowiedz #50 : Listopad 12, 2010, 18:56:19 »

co do podró¿owania - zgadzam siê z my-bearded. 100% racji.

Aga - Greta
Ekspert

« Odpowiedz #51 : Listopad 12, 2010, 19:29:31 »

a czy ja napisa³am ¿e Gretka je¼dzi bez szelek?Co???  Kobiety  Chichot uwierzcie ¿e mierzwiê championa  Chichot Chichot Chichot Chichot Chichot i zapinam j± w te szelki. Ale ju¿ nied³ugo laska przesi±dzie siê do baga¿nika bo jak jad± razem z moj± córk± z ty³u to afera na ca³ego  Chichot Chichot  jedna drugiej dokucza.
Wiem co ma na my¶li  my-bearded mia³am takie zdarzenie z nasz± 2 kg yoreczk± kiedy podczas gwa³townego hamowania ( a siedzia³a mi na kolanach ) omal nie z³ama³a sobie karku o deskê rozdzielcz±. Od tej pory siê szelkujemy

"Pies jest jedyn± istot± na tej ziemi, która kocha ciê bardziej ni¿ ty kochasz siebie"
www.beardedcollie.com.pl
my-bearded
Go¶æ
Aktywny u¿ytkownik

« Odpowiedz #52 : Listopad 12, 2010, 22:20:49 »

Cieszê siê, ¿e taka zgodno¶æ w pogl±dach i postêpowaniu
Aga - Greta
Ekspert

« Odpowiedz #53 : Listopad 13, 2010, 08:15:52 »

Niestety widzê te¿ czasem jak co nie którzy przewo¿± psiaki. Najgorsze ¿e czasem widujê ma³e dzieciaczki bez fotelików gdzie mama zapiêta, tata zapiêty a maluszek stoi przy szybie albo w³a¶nie miêdzy siedzeniami. To dopiero widok Szok Szok Szok

www.beardedcollie.com.pl
my-bearded
Go¶æ
Aktywny u¿ytkownik

« Odpowiedz #54 : Listopad 13, 2010, 18:05:59 »

Bo to jest bezstresowe wychowanie Wszak dziecku niczego nie mo¿na zabroniæ. Na szczê¶cie pies ma siê s³uchaæ i ju¿.
Dagmara
Moderator
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1390

« Odpowiedz #55 : Listopad 14, 2010, 18:39:43 »

Kofi sam jest jak kawa³ek jesieni. Piêknie!
Strony: 1 2 3 [4] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

watahashiraberu fenixlife cinemak ultrawinterfell k-l