Forum Grupy Miłośników Bearded Collie

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Oficjalna strona Grupy MiÂłoÂśnikĂłw Bearded Collie (GMBC) - https://sites.google.com/site/grupabeardedcollie/home
O rasie, hodowle, ogÂłoszenia, szczeniĂŞta, wystawy.

Strony: 1 2 3 [4] |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Dom Etny  (Przeczytany 20855 razy)
my-bearded
GoœÌ
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #45 : Listopad 12, 2010, 09:20:55 »

Dobrze, że nie słychać z tylnego siedzenia "DALEKO JESZCZE?"
Kofi przestaje szczekać po 20 - 30-u km więc zatyczki w uszy i jakoś jedziemy.
« Ostatnia zmiana: Luty 06, 2011, 20:13:40 wysłane przez my-bearded » Zapisane
Aga - Greta
Ekspert

« Odpowiedz #46 : Listopad 12, 2010, 10:45:51 »

Jak jedziemy do parku na super bieganie to Greta siedzi miĂŞdzy siedzeniami i siĂŞ dokÂładnie rozglÂąda, mam wraÂżenie Âże ona bardzo dokÂładnie wie gdzie jedzie. Ja powiem jedziemy to wychodzÂąc na dwĂłr to od razu do samochodu zasuwa biegiem  Chichot i czeka aÂż ksiĂŞÂżniczce drzwi otworzÂą. Jak jedziemy dalej to chwilĂŞ patrzy przez okno a póŸniej jakby znudzona kÂładzie siĂŞ na siedzeniu i Âśpi nawet ca³¹ drogĂŞ, przybierajÂąc dziwne pozycje. Najgorzej to byÂło jak byÂła mÂłodsza Âślinienie, wymioty dosÂłownie masakra. Teraz moÂżna powiedzieĂŚ Âże podró¿ to przyjemnoœÌ.  Chichot Chichot Chichot Chichot

"Pies jest jedynÂą istotÂą na tej ziemi, ktĂłra kocha ciĂŞ bardziej niÂż ty kochasz siebie"
www.beardedcollie.com.pl
MaÂłgorzata
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #47 : Listopad 12, 2010, 11:47:25 »

moÂżna tu spĂŞdziĂŚ nie tylko weekend. Dla chĂŞtnych moÂżna przecieÂż zarezerwowaĂŚ pobyt na dÂłuÂżej :-)

my-bearded
GoœÌ
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #48 : Listopad 12, 2010, 14:48:28 »

Jak jedziemy do parku na super bieganie to Greta siedzi między siedzeniami i się dokładnie rozgląda, mam wrażenie że ona bardzo dokładnie wie gdzie jedzie.
I tu moja wątpliwośc:
Pies (szczególnie beardeciej postury) pomiędzy siedzeniami jest bardzo niebezpieczny. Nie wiem czy gorzej jest stracic psa albo życie czy troszkę zmierzwić sierśc championa szelkami. Nasze jeżdżą zawsze w bagazniku a na dłuższych trasach w szelkach. Wiem, że nie mają takiego wyglądu jak inne wystawowe, ale czasem warto się zastanowić co wybrać. Zawsze pozostaje klatka, w której pies jest najbezpieczniej ulokowany i nikomu nie zagraża. Troche morałow z mojej strony, ale słucham innych opinii
Marta
Zaawansowany uÂżytkownik

« Odpowiedz #49 : Listopad 12, 2010, 16:10:21 »

Mufin jak tylko wsiadamy do samochodu od razu zasypia i przesypia ca³¹ drogê Przez kilka pierwszych podró¿y wymiotowa³, ale ca³e szczêœcie bardzo szybko mu to minê³o
MaÂłgorzata
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #50 : Listopad 12, 2010, 18:56:19 »

co do podró¿owania - zgadzam siê z my-bearded. 100% racji.

Aga - Greta
Ekspert

« Odpowiedz #51 : Listopad 12, 2010, 19:29:31 »

a czy ja napisaÂłam Âże Gretka jeÂździ bez szelek?Co???  Kobiety  Chichot uwierzcie Âże mierzwiĂŞ championa  Chichot Chichot Chichot Chichot Chichot i zapinam jÂą w te szelki. Ale juÂż niedÂługo laska przesiÂądzie siĂŞ do bagaÂżnika bo jak jadÂą razem z mojÂą cĂłrkÂą z tyÂłu to afera na caÂłego  Chichot Chichot  jedna drugiej dokucza.
Wiem co ma na myÂśli  my-bearded miaÂłam takie zdarzenie z naszÂą 2 kg yoreczkÂą kiedy podczas gwaÂłtownego hamowania ( a siedziaÂła mi na kolanach ) omal nie zÂłamaÂła sobie karku o deskĂŞ rozdzielczÂą. Od tej pory siĂŞ szelkujemy

"Pies jest jedynÂą istotÂą na tej ziemi, ktĂłra kocha ciĂŞ bardziej niÂż ty kochasz siebie"
www.beardedcollie.com.pl
my-bearded
GoœÌ
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #52 : Listopad 12, 2010, 22:20:49 »

Cieszê siê, ¿e taka zgodnoœÌ w pogl¹dach i postêpowaniu
Aga - Greta
Ekspert

« Odpowiedz #53 : Listopad 13, 2010, 08:15:52 »

Niestety widzê te¿ czasem jak co nie którzy przewo¿¹ psiaki. Najgorsze ¿e czasem widujê ma³e dzieciaczki bez fotelików gdzie mama zapiêta, tata zapiêty a maluszek stoi przy szybie albo w³aœnie miêdzy siedzeniami. To dopiero widok Szok Szok Szok

www.beardedcollie.com.pl
my-bearded
GoœÌ
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #54 : Listopad 13, 2010, 18:05:59 »

Bo to jest bezstresowe wychowanie Wszak dziecku niczego nie moÂżna zabroniĂŚ. Na szczĂŞÂście pies ma siĂŞ sÂłuchaĂŚ i juÂż.
Dagmara
Moderator
Ekspert

« Odpowiedz #55 : Listopad 14, 2010, 18:39:43 »

Kofi sam jest jak kawaÂłek jesieni. PiĂŞknie!
Strony: 1 2 3 [4] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

watahashiraberu cinemak catziee shd muzycznekoloseum