Forum Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Oficjalna strona Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie (GMBC) - https://sites.google.com/site/grupabeardedcollie/home
O rasie, hodowle, og³oszenia, szczeniêta, wystawy.

Strony: [1] 2 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: OLIVIER Farmarens Give Me Five wita :-)  (Przeczytany 9482 razy)
Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1810

« : Luty 12, 2009, 10:12:52 »

Ma³y Olivier (1,5 roczku) wita wszystkich serdecznie. Pozostanie z nami w Polsce do koñca 2009 roku. Miejmy nadziejê pozna co niektórych z Was :-) jest bardzo przyjazny i chêtny do zabaw :-)
Pochodzi ze Szwecji, ok. 150 km na pó³noc od Sztockholmu, z hodowli jak widaæ z nazwy Farmarens.

[za³±cznik usuniêty przez administratora]
« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2009, 10:18:25 wys³ane przez Ma³gorzata » Zapisane

DorkaWD
Go¶æ
« Odpowiedz #1 : Luty 12, 2009, 13:19:30 »

PIÊKNY! Nie mia³am pojêcia, ¿e Beardo³ek ju¿ w tym wieku jest taki Beardo³kowaty 
Czu³e drapki dla Oliviera  Buziak

Ma³gosiu, dlaczego tylko do koñca roku? Nie szkoda Ci bêdzie oddawaæ takiego przystojniaka? Ja bym nie mog³a  Smutny i w³a¶nie miêdzy innymi z tego powodu nigdy nie bêdê mieæ szczeni±t...
Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #2 : Luty 12, 2009, 13:48:41 »

Kochani, Olivier ju¿ mia³ przyjemno¶æ mnie poznaæ wcze¶niej. Tak, taka decyzja jest zawsze trudna, nie tylko dla mnie, ale tez i dla Ulrici, bowiem z ni mieszka. Hodowla Farmarens to zdecydowanie rodzinna hodowla, gdzie psy mieszkaj± w domach Maine i jej córek. Dopiero jak pozna³y¶my siê lepiej, kiedy wiedzia³am, ze bardzo chce Oliviera na ojca szczeni±t Bounty i Princess pad³a taka propozycja. Maine jest spokojna o Oliviera w moich rekach. Czuje siê wiec wrêcz zaszczycona ze taka szansa zosta³a mi i nam (w tym rejonie europy) dana.

To sa takie d³u¿sze wakacje dla Oliego. Beardie, o ile s dobrze prowadzone, o ile s± akceptowane w nowym miejscu i o ile maja podobne (lub lepsze) warunki - aklimatyzuj± siê super szybko. To jedna z cech jaka odró¿nia Beardie od "Lessie". Beardie ma instynkt samozachowawczy i zawsze szuka naj³atwiejszego rozwi±zania.

Zapewne dlatego, ze w kwestii zachowania wobec psów, wychowania i nastawienia do nich jestem w pewnym stopniu podobna do tego co Olivier zna z domu, Olivier bez problemu wtopi³ siê w nasz rodzinê. Doskonale wie, jak wcisn±æ siê na 3-go do mojego ³ózka  , gdzie szukaæ smako³yków (lada)  i jak skutecznie wepchn±æ ³ebek do g³askania i nos do ca³owania 
To dla mnie niebywa³a okazja poznania go "od wewn±trz", pe³nej natury... to wiedza i do¶wiadczenie nie do przecenienia. Oliemu jest i bêdzie u mnie naprawdê dobrze.

Juz nie jeden Birdolek by³ u mnie na wakacjach i... chyba bardzo zestresowany nie odje¿d¿a³ 

Dlaczego na rok? ano dlatego, aby przy okazji wizyty u mnie w kwestii prokreacji, dac szanse i innym, którzy do Szwecji nie pojada, aby mogli skorzystaæ z tak fantastycznego rodowodu, o ile oczywi¶cie chc± i pasuje do ich planów i wyobra¿eñ. To uklon hodowli Farmarens w kierunku tych okolic.
Olivier jest jedynym psem tego kojarzenia i Maine chce go mieæ dla siebie. Nie jest wiec do kupienia.

czy trudno bêdzie siê rozstaæ? TAK TAK TAK  po trzykroæ i jeszcze wiêcej tak, ale... ale jestem tez hodowca z natury, wykszta³cenia i zami³owania.... czasami takie ruchy s± po prostu potrzebne. Nie ka¿dy pojedzie na koniec ¶wiata aby pokryæ suczkê wymarzonym psem, bo i nie mo¿na latami wk³adaæ w hodowle gigantycznych kosztów które równie¿, i to w du¿ej mierze zwi±zane s± czêsto w³a¶nie z podró¿ami.

Dla mnie obecno¶æ Oliviera tu, daje zdecydowanie wiêksze szanse na pe³ne mioty, bez  utrudnieñ. A mnie na tych szczeni±tkach zale¿y... Oli nie jest do kupienia, ale mogê go mieæ inaczej  Chichot i jestem za to wdziêczna hodowli Farmarens.

Iwona
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1467

« Odpowiedz #3 : Luty 12, 2009, 15:34:32 »

Mały Olivier (1,5 roczku) wita wszystkich serdecznie.

I my witamy Olivera - mam nadzieje, ze uda mi sie go poznac osobiscie i przybic mu piatke
« Ostatnia zmiana: Luty 13, 2009, 18:46:58 wys³ane przez Iwona » Zapisane

Pozdrawiam,
Iwona
zdzichu
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 453

« Odpowiedz #4 : Luty 12, 2009, 15:49:33 »

Te¿ witamy "ma³ego Szweda" w polskiej krainie  Chichot

Mam nadzieje Gosiu ¿e zobaczymy go ju¿ w Katowicach i na III Krajowej BC (oczywi¶cie je¿eli dla beardie bêdzie sêdzia "od beardie")

UWAGA SAMCE - w okolicy zacz±³ grasowaæ m³ody Szwed !!!     

UWAGA SUNIE - kawaler jest do wziêcia 

Milka
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 420

« Odpowiedz #5 : Luty 12, 2009, 16:41:47 »

Witamy m³odego przystojniaka !!!!

Pozdrawiam

http://www.beardedyork.pl
Fru
GMBC
Aktywny u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 199

« Odpowiedz #6 : Luty 12, 2009, 17:30:27 »

Czeeee¶æ Ollie

Skrawu¶ szuka nowego idola, odkiedy Basie go obwarcza³ w niedzielê.. Wiêc jak co¶ to etat jest wolny

"- O, widzê, ¿e rzeczywi¶cie ma dwa..
- Zosta³ mi jeden zapasowy - wyja¶ni³ Igor, a Skrawek podskakiwa³ przy nim. - Pomysla³em, ¿e jesli taki jest zadowolony z jednym, to ile bêdzie mia³ rado¶ci z dwoma.."
T. Pratchett, Carpe Jugullum
Aneta
GMBC
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1293

« Odpowiedz #7 : Luty 12, 2009, 18:18:42 »

Ja mam nadziejê poznaæ Oliego juz wrótce , przy okazji odwiedzin w Poznaniu. Ju¿ nawet nie czekam na zaproszenie Gosi poprostu sie wpraszam. 

Pozdrawiamy Aneta i ferajna
www.bearded-collie.pl
zdzichu
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 453

« Odpowiedz #8 : Luty 12, 2009, 18:35:48 »

Nooo, zaczyna siê robiæ ciekawie  Chichot

Co¶ mi to zaczyna wygl±daæ na komitet powitalny 

Zaczyna siê zapowiadaæ na maleñki zlot rodzinny 

AgataW-B
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 369

« Odpowiedz #9 : Luty 12, 2009, 18:57:28 »

cze¶æ Oli

co powiesz na ma³e spotkanko z tylko troszkê m³odszym kumplem?
bêdzie wam ra¼niej wsród starszaków 

Pozdrawiam, AgA
Alma
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 388

« Odpowiedz #10 : Luty 12, 2009, 21:39:39 »

I my witamy, mamy nadzieje ¿e siê spotkamy

Pozdrawiam
Anna
Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #11 : Luty 12, 2009, 23:55:42 »

Kochani tak Olivier jak i ja zapraszamy jak zwykle :-) Oli jest baaardzo przyjacielski i ³asy na zabawê!
Je¶li nic nie przeszkodzi, jeste¶my w Katowicach, Szczecin i Anetkê zapraszamy jak zwykle (ta ju¿ wie, ¿e nie trzeba pytaæ o zaproszenie )  a Ci z okolicy mile widziani, o tym juz pisa³am, spacerek weekendowy mile widziany w wiêkszym towarzystwie. Zapowiada siê zima i mróz, wiêc... po zabawie nie bêdzie konieczno¶ci k±pieli  Chichot

FACECI strze¿cie siê! Oli ma w sobie co¶... ach...
dziewczyny... no có¿, [pilnujcie siê, bo Oli wie po co przyjecha³ 
« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2009, 23:57:21 wys³ane przez Ma³gorzata » Zapisane

Dagmara
Moderator
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1390

« Odpowiedz #12 : Luty 13, 2009, 08:34:25 »

Moje beardie-ch³opaki pogada³y wczoraj z Czajkowskim, za dolê w kurczaku obieca³ pilnowaæ dziewczyny .
Rafi swojej nie da stanowczo! 
Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #13 : Luty 13, 2009, 11:54:27 »

no i teraz siê wyda³o po co Dagusi dogi 

Rafi niech pilnuje swojej dziewczyny, a Oli ¿yczy jej ca³ego mnóstwa szczeni±tek p³ci piêknej  , mamy plany i dla synalków Oliego... co w rodzinie.. to nie zginie hi, hi, hi, ha, ha, ha  Chichot

Dagmara
Moderator
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1390

« Odpowiedz #14 : Luty 13, 2009, 12:39:02 »

Dogi - wiadomo, a teraz przestawiamy siê na samych do¿ych ch³opaków, wiêc ochrona wzro¶nie 

Wiesz Rafi ma traumê - ¿ona od 3 lat i nic . A jeszcze mu w³asny ojciec w miêdzyczasie dziewczynê wykorzysta³. Za to teraz do koñca ¿ycia Lily jego, a noc po¶lubna chyba nied³ugo...
Strony: [1] 2 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

madagaskar shd fenixlife muzycznekoloseum ultrawinterfell