Forum Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Oficjalna strona Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie (GMBC) - https://sites.google.com/site/grupabeardedcollie/home
O rasie, hodowle, og³oszenia, szczeniêta, wystawy.

Strony: [1] 2 3 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: SEMINARIUM FRISBEE DLA POCZ¡TKUJ¡CYCH  (Przeczytany 15979 razy)
Aneta
GMBC
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1293

« : Luty 01, 2009, 23:04:12 »

Przepraszam, ¿e usunê³am poprzedni tekst. A oto oficjalna informacja odno¶nie seminarium:

Seminarium odbêdzie siê 21 czerwca 2009r. i bêdzie prowadzone przez Darka Radomskiego, prowadz±cego w Warszawie znany klub DiscBasters http://www.discbusters.com/index.html

Seminarium dla pocz±tkuj±cych obejmuje nastêpuj±ce zagadnienia:
Podstawy rzucania frisbee (chwyty, fizyka lotu talerzyka frisbee, postawa, prowadzenie rêki, spin) .
Nauka podstawowych technik rzutowych: backhand, sidearm, overhand.
Prezentacja ró¿norodno¶ci technik rzutowych i ich mutacji (underhand, thumber, chicken wing, air-brush, kick, hammer, air bounce, itp).
Przygotowanie do tricków z psem - floater -  nauka i æwiczenie.
Motywowanie psa, nauka prawidowego chwytu, praca nad prawid³owym l±dowaniem.
Nauka prawid³owego aportu frisbee i jego mutacji.
Prezentacja technik freestyle: zigzac, passing, "around the world", over, vault, dog catch.
Podstawy nauki poszczególnych technik freestyle - passing, over, dla ambitnych.. vaults!
Warsztaty indywidualne z ka¿dym z uczestników - ok. 10-15 min.
Na zakoñczenie tradycyjnie rozgrywamy obowi±zkowy mecz ultimate frisbee!

Seminarium przeznaczone jest g³ównie dla osób pocz±tkuj±cych, ale bierzemy równie¿ pod uwagê udzia³ osób bardziej zaawansowanych.

Maksymalna ilo¶æ uczestników to 12 osób z psami.

Koszt seminarium:
- 85 z³ przewodnik z jednym psem
- 50 z³ osoba bez psa (je¶li bêd± miejsca)
- obserwatorzy za darmo, ale nie bior± udzia³u  w zajêciach

Instruktor-Darek Radomski zapewnia nieodp³atnie na czas seminarium dyski do æwiczeñ (fastbacki) .

Szczegó³owe informacje organizacyjne oraz formularz zg³oszeniowy zostan± udostêpnione 1 kwietnia.
« Ostatnia zmiana: Marzec 02, 2009, 15:43:36 wys³ane przez Aneta » Zapisane

Pozdrawiamy Aneta i ferajna
www.bearded-collie.pl
AgataW-B
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 369

« Odpowiedz #1 : Luty 02, 2009, 14:09:48 »

a kiedy chcia³aby¶ to zorganizowaæ?

je¶li jako¶ na wiosnê [jak bêdzie ciep³o] i w weekend to mo¿e by¶my siê skusili na wycieczkê z Peanutem.... 

Pozdrawiam, AgA
Aneta
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #2 : Luty 02, 2009, 19:31:52 »

Nie mam jeszcze szczegó³ów. Ale zawsze wszystkie tego typu imprezy odbywaj± siê weekendy.
My prawdziwi sportowi psiarze nie ogladamy sie za bardzo na temperature na dworze ale pewnie bedzie to termin wiosenny.

Pytam narazie tak orientacyjnie i rzucam temat, ¿eby kazdy móg³ siê wstêpnie zastanowiæ.  W pierwszej kolejnosci biorê pod uwagê osoby z mojego szczeciñskiego otoczenia.

Jestesmy wzasadzie zdecydowani na organizacjê tego seminarium, wiêc jesli kto¶ chêtny niech da mi znac.

Jak bêde zana³a szczegó³y to podam.

www.bearded-collie.pl
DorkaWD
Go¶æ
« Odpowiedz #3 : Luty 03, 2009, 14:55:04 »

Dla mnie Szczecin to prawie koniec ¶wiata  I tylko to mnie powstrzymuje... Niestety pomimo chcenia, lokalizacja jest dla mnie niedostêpna (na teraz).
Aneirin
GMBC
Nowy u¿ytkownik
*

Wiadomo¶ci: 26

« Odpowiedz #4 : Luty 03, 2009, 16:25:47 »

Dla mnie Szczecin to prawie koniec ¶wiata  I tylko to mnie powstrzymuje... Niestety pomimo chcenia, lokalizacja jest dla mnie niedostêpna (na teraz).

Dla nas te¿ [oko³o 600km] ale gdyby siêdogadac to naszym "czo³giem" mo¿na by zaryzykowaæ tak± eskapadê. Aby nie zim± Chichot
Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1810

« Odpowiedz #5 : Luty 03, 2009, 17:00:04 »

Kochani, chcieæ to MÓC!!!! sama nie wiem czy jako "ogl±dacz" nie przy³±czê siê, bo to okazja do spotkania Chichot moja Plindza i Bounty zupe³nie nie nadaj± siê na fresbee ale... do gonitwy i zabaway TAK  mam nadziejê, ¿e taki przerywnik jest w planach?Co?

Dagmara
Moderator
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1390

« Odpowiedz #6 : Luty 03, 2009, 17:54:37 »

Niewykluczone, ¿e Maciej z Deepem byliby chêtni.
DorkaWD
Go¶æ
« Odpowiedz #7 : Luty 03, 2009, 19:07:19 »

Dla nas te¿ [oko³o 600km] ale gdyby siêdogadac to naszym "czo³giem" mo¿na by zaryzykowaæ tak± eskapadê. Aby nie zim± Chichot
No to musimy dogadaæ szczegó³y  I przy okazji (bo to ju¿ rzut beretem) wyk±paæ nasze rodzeñstwo w morzu 

Anetko, czy jest mo¿liwo¶æ za³atwienia jakiego¶ noclegu z psami? Zapewne masz ju¿ co¶ sprawdzonego... (w moim wypadku namiot odpada, zabieram Malwê)
Aneta
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #8 : Luty 03, 2009, 19:15:38 »

Je¶li dojdzie do tego seminarium to nie ja bêdê na nim trenerem tylko uczniem. Takei imprezy trwaj± zazwyczaj ca³y dzieñ czyli oko³o 8 godz. z przerw±. w przypadku frisbee to na poczatku wogóle nie æwiczy pies, bo to czlowiek musi poznac i nauczyæ siê technik rzucania dyskiem.

Dla mnie je¿dz±cej po ca³ej (prawie) Polsce 600 km to nie przeszkoda. W czerwcu wybieram siê na Puchar Ras Agility, który odbêdzie siê pod Radomiem a w lipcu ponownie pod Radom na obóz agility. Gdybym ogl±da³a siê na odleg³osæi to nic bym nie zobaczy³a w dziedzinie agility i nigdzie nie wystartowa³a, poniewa¿ wiêkszo¶æ takich imprez odbywa siê w centralnej Polsce (niestety). Moja wiedza i umiejêtno¶ci bierze sie patrzenia na lepszych i z brania udzia³u w róznych seminariach , warsztatach i obozach, na których mogê uczyæ siê od najepszych i bardziej do¶wiadczonych.

Je¶li chcecie co¶ robic ze swoimi psami musicie ruszyc sie z foteli  Oczwiscie Dorka nie musi jechac na drugi koniec POlski , bo ma takie imprezy blizej ale poznaniacy....Co? do roboty dziewczyny  

www.bearded-collie.pl
Aneta
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #9 : Luty 03, 2009, 19:17:39 »

Dorka jelsi chcecie to po³aczyæ z wycieczk± nad morze oczywiscie zapraszam. Jak bêdê zna³a szczegó³y wszystko podam, postaram siê równie¿ o informacjê noclegow±.

www.bearded-collie.pl
Dagmara
Moderator
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1390

« Odpowiedz #10 : Luty 03, 2009, 22:03:09 »

blizej ale poznaniacy....Co? do roboty dziewczyny  

powiem Maciejowi 
[/quote]
DorkaWD
Go¶æ
« Odpowiedz #11 : Luty 04, 2009, 13:30:29 »

Czy to seminarium jest tylko dla ludzi z forum? Lub tylko dla Beardo³ów?
Aneta
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #12 : Luty 04, 2009, 20:58:35 »

O kurcze ju¿ siê poprawiam: ludziska do roboty

To seminarium bedzie ogólnodostêpne, ale jak zawsze moje serce najblizej beardedów wiêc o Was pamiêtam i takie info przekazujê.

www.bearded-collie.pl
Fru
GMBC
Aktywny u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 199

« Odpowiedz #13 : Luty 04, 2009, 22:14:03 »

A czy to bêdzie to seminarium prowadzone przez Tomka Pecolda, czy jakie¶ zupe³nie inne?

"- O, widzê, ¿e rzeczywi¶cie ma dwa..
- Zosta³ mi jeden zapasowy - wyja¶ni³ Igor, a Skrawek podskakiwa³ przy nim. - Pomysla³em, ¿e jesli taki jest zadowolony z jednym, to ile bêdzie mia³ rado¶ci z dwoma.."
T. Pratchett, Carpe Jugullum
DorkaWD
Go¶æ
« Odpowiedz #14 : Luty 05, 2009, 10:32:37 »

Anetko, TERMIN!! Podaj termin imprezy!

Skrawki maj± ju¿ kilka imprez zaplanowanych, ja staram siê wróciæ do ¿ycia zawodowego (i doszkoliæ siê a takie warsztaty to g³ównie weekendy) i chyba ka¿dy na tym forum ma jakie¶ wystawy, imprezy etc... Musimy mieæ jaki¶ TERMIN by siê zorganizowaæ Im wcze¶niej bêdzie wiadomy, tym wiêksza szansa, ¿e BÊDZIEMY
Przy okazji mo¿na by w innych miejscach daæ info, powiadomiæ znajomych psiarzy etc...
Strony: [1] 2 3 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

catziee muzycznekoloseum shd ultrawinterfell fenixlife