Strona główna
Pomoc
Kalendarz
Zaloguj się
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności
: Oficjalna strona Grupy MiÂłoÂśnikĂłw Bearded Collie (GMBC) -
https://sites.google.com/site/grupabeardedcollie/home
O rasie, hodowle, ogÂłoszenia, szczeniĂŞta, wystawy.
Forum Grupy Miłośników Bearded Collie
>
INFORMACJE
>
Beardie i inne zwierzaki w potrzebie
(Moderator:
Dagmara
) >
Zagin¹³ bearded collie
Strony:
1
2
[
3
]
4
5
6
|
Do dołu
« poprzedni
następny »
Drukuj
Autor
Wątek: Zagin¹³ bearded collie (Przeczytany 40309 razy)
AgataW-B
GMBC
Zaawansowany uÂżytkownik
Odp: Zagin¹³ bearded collie
«
Odpowiedz #30 :
Grudzień 31, 2008, 12:09:12 »
minĂŞÂło juÂż 11 dni.....
m¹¿ wrzuci³ info na forum o PDA
nic wiĂŞcej mi do gÂłowy nie przychodzi bo chyba wszystko juÂż zostaÂło zrobione, ale im wiĂŞcej osĂłb wie tym lepiej. nawet jeÂśli to nie do koĂąca na temat
kciuki mnie ju¿ bol¹ od zaciskania, ale wci¹¿ trzymam....
Pozdrawiam, AgA
Milka
GMBC
Zaawansowany uÂżytkownik
«
Odpowiedz #31 :
Grudzień 31, 2008, 15:02:51 »
AgA dziĂŞki. Najgorsze to jest to, Âże ktoÂś zrywa ogÂłoszenia o zaginionym Diego. KTOÂŚ , kto chyba nie chce, Âżeby pies wrĂłciÂł do wÂłaÂścicieli. !!!!
GMBC
Ekspert
«
Odpowiedz #32 :
Styczeń 01, 2009, 01:39:18 »
WolĂŞ sÂądziĂŚ, Âże to gÂłupie Âżarty "maÂłomĂłzgich"
troche alkoholu, bo Nowy Rok i wszystko staje siĂŞ dobrym celem...
WierzĂŞ, Âże Diego wrĂłci, jak nie sam, to z opiekunem.
jest ju¿ po pó³nocy, najgorszym momencie, a mo¿e... szczêœliwym? mo¿e, jeœli ktokolwiek go przetrzymywa³, nie zda sobie sprawy ze strachu przed wystrza³ami i ... "pozwoli" Don Diegowi na ucieczkê?
teraz bĂŞdzie juÂż trochĂŞ lepiej, na pewno kilka godzin spokoju... Diego wracaj...
www.smartness.com.pl
Milka
GMBC
Zaawansowany uÂżytkownik
«
Odpowiedz #33 :
Styczeń 01, 2009, 16:16:02 »
Niestety, dalej nic nie wiadomo o psie. Dalej s¹ zrywane og³oszenia. Dosta³am kilka jeszcze pomys³ów co do miejsc, gdzie mo¿e byÌ Diego. S¹ sprawdzane. Rejon gdzie zagin¹³ pies, jest niestety nieciekawy. Coœ tam wyj¹tkowo czêsto gin¹ psy. I na dok³adkê ten z³odziej psów w tamtych okolicach.....W³aœciwie to zosta³o zrobione wszystko, ¿eby odnale¿Ì psa. Obyœmy w koùcu siê doczekali pomyœlnych wiadomoœÌi.
ÂŻyczĂŞ Wam, w Nowym Roku wszystkiego najlepszego ÂŻebyÂście nigdy nie musieli szukaĂŚ swoich psiakĂłw. A wÂłaÂścicielom Diego, Âżeby pies szczĂŞÂśliwie wrĂłciÂł do domu
GMBC
Ekspert
«
Odpowiedz #34 :
Styczeń 01, 2009, 19:33:46 »
Jeszcze wystrzaÂły trwajÂą... oby mimo wszystko byÂły szczĂŞÂśliwe dla Diego...
przy okazji rĂłwnieÂż Âżyczenia, oby nikt wiĂŞcej nie szukaÂł swojego psa...
www.smartness.com.pl
DorkaWD
Gość
«
Odpowiedz #35 :
Styczeń 02, 2009, 10:35:29 »
Codziennie zaglÂądam i czekam na te jedno sÂłowo - WRĂCIÂŁ, ale jakoÂś nie mogĂŞ siĂŞ doczekaĂŚ
Diego, skubaùcu gdzie ty siê wa³êsasz?
Ulotki zrywane? A w radiu byÂły jakieÂś ogÂłoszenia?
A i jeszcze jedno... Diego jest biaÂło -czarny? Na fotkach jest biaÂło-szary pies
Diego ma obciĂŞty wÂłos?
Milka
GMBC
Zaawansowany uÂżytkownik
«
Odpowiedz #36 :
Styczeń 02, 2009, 11:28:58 »
Bardz czêsto tak jest. ¿e pies o umaszczeniu bia³o-czarnym rozjaœni siê doœÌ mocno, i ju¿ nie wróci do koloru ,jaki mia³ jako szczeniaczek. Moja suka jest b³êkitna, a czêsto w porównaniu z czarnymi jest najciemniejsza. Nie wiem na ile to jest wina aparatu fot. ale Diego nie jest popielaty. Nie ma bardzo d³ugiego w³osa. Coœ tam by³ podcinany. I cóz, My te¿ czekamy na wiadomoœÌ ¿e siê znalaz³!!!!
GMBC
Ekspert
«
Odpowiedz #37 :
Styczeń 02, 2009, 16:02:20 »
PodnoszĂŞ wÂątek... kolor psa kaÂżdy zobaczy na fotkach... teraz raczej stalowo-szary.
www.smartness.com.pl
MaÂłgorzata
GMBC
Ekspert
«
Odpowiedz #38 :
Styczeń 03, 2009, 08:01:09 »
PodnoszÂąc wÂątek... maÂłe przemyÂślenia i moÂże
APEL do wszystkich czytajÂących
to forum:
JeÂśli ktoÂś znalazÂł, nabyÂł lub nabĂŞdzie takiego psa, mimo wszytko jest proszony o kontakt z wÂłaÂścicielami lub z nami,
czy ze mnÂą (515 689 403).
JeÂśli w jakiÂś sposĂłb, ten pies "skradÂł" Wasze serce, w zamian za tego, dorosÂłego Bearded Collie (moÂże nie znacie rasy, moÂże myÂślicie Âże jest tylko podobny) postaramy siĂŞ dla Was o innego, zapewne o szczeniaka! z rodowodem! Diego wrĂłci do kochajÂącej rodziny, a Wy nie stracicie niczego!
www.smartness.com.pl
Biedruszczak
GMBC
UÂżytkownik
«
Odpowiedz #39 :
Styczeń 03, 2009, 10:23:22 »
Szlachetny gest MaÂłgosiu brawo.
Nam ostatnio Baflo zgin¹³ na 20 min. i bardzo siê o niego baliœmy.
To co czuje ta rodzina, której zgin¹³ piesek - nie do opisania.
Bafla pogoniÂł pies rasy Spaniel i biedak uciekÂł do lasu i schowaÂł siĂŞ za konarem drzewa :-)
Wogle z tym Spanielem to byÂły jazdy, on jest zamkniĂŞty na dziaÂłce i lata sobie luzem za pÂłotem.
Baflo zawsze obok tego p³otu chodzi³ na spacery, oczywiœcie luzem i jak to on pokazywa³ swoj¹ wy¿szoœÌ przed Spanielem biegaj¹c w kó³ko, popisuj¹c siê skokami do góry jak pi³eczka, szczekaj¹c.
I kiedyœ ktoœ nie zamkn¹³ bramki wejœciowej do tych dzia³ek no i Bafluœ ju¿ nie by³ taki do przodu :-)
BirdoÂłki to sÂłodkie pieski ale moim zdaniem brakuje im trochĂŞ takiej pewnoÂści siebie w kontaktach z innymi psami.
Mam nadziejĂŞ, Âże piesek siĂŞ znajdzie.
Powodzenia
Wychowany na Pomorzu Wielkopolsce oddany!
AgataW-B
GMBC
Zaawansowany uÂżytkownik
«
Odpowiedz #40 :
Styczeń 03, 2009, 11:42:52 »
Ma³gosia, przy³¹czam siê do Biedruszczaka - super gest! szapo ba!
odnoœnie pewnoœci birdo³ów, to pewnie zale¿y od charakterku konkretnego psiaka. mój zaczepia ka¿dego psa [obojêtnie czy za p³otem czy "na ¿ywo"] od yorków pocz¹wszy na dobermanach, amstaffach czy dogach b³êkitnych skoùczywszy....i specjalnie mnie to nie cieszy. nie wiadomo co gorsze: ma³y chojrak czy ma³y cykorek. plus jest taki ¿e jakimœ cudem psy w wiêkszoœci toleruj¹ mojego g³upola, chocia¿ przyznam, ¿e trochê im siê dziwiê bo Peanut potrafi byÌ mega upierdliwy
Pozdrawiam, AgA
DorkaWD
Gość
«
Odpowiedz #41 :
Styczeń 03, 2009, 12:34:37 »
MaÂłgosiu, gest BARDZO szlachetny!
Niestety widzĂŞ pewien minus
Nie znamy powodu dla ktĂłrego Diego nie wraca do domu! JeÂśli jest w jakimÂś miÂłym domku i nie wraca bo ludzie u ktĂłrych jest nie majÂą informacji o tym, Âże ktoÂś go szuka i tĂŞskni za nim to O.K. Ale jeÂśli pies zostaÂł skradziony?
I celowo jest przetrzymywany, by w przyszÂłoÂści go sprzedaĂŚ lub zrobiĂŚ z niego reproduktora? Czy wymiana Diego na szczeniaka jest rozsÂądna? Czy taka propozycja nie bĂŞdzie zbyt kuszÂąca dla zÂłodziei? A co jeÂśli pies byÂł skradziony dla okupu/nagrody? MyÂślĂŞ, Âże nie moÂżna takiej ewentualnoÂści wykluczyĂŚ!
MaÂłgosiu, mam nadziejĂŞ, Âże w Âżaden sposĂłb CiĂŞ nie uraziÂłam! Wiem, Âże masz OGROMNE serce dla BeardoÂłkĂłw (i dla nas
)
Zaginiêcie psa to KOSZMAR dla jego w³aœcicieli (i dla samego psa). Pamiêtam jak jeden, jedyny raz moja Viki zginê³a na kilka godzin... Listonoszka j¹ celowo wypuœci³a na ulicê, ba³a siê jej a mia³a dla nas przesy³kê polecon¹. W tym czasie Viki ju¿ by³a w bardzo kiepskim stanie, w zasadzie to wychodzi³a tylko na szybkie siusiu, ja by³am w ósmym miesi¹cu ci¹¿y i w dodatku przeziêbiona, by³a zima i nie mog³am jej w tym dniu wyprowadziÌ, wiêc puœci³am j¹ sam¹... Pech chcia³, ¿e w tym czasie przysz³a listonoszka i wygoni³a Viki na ulicê
Potem ju¿ tylko zwariowana pogoù po mieœcie w poszukiwaniu zab³¹kanego i bardzo chorego psa
Na szczĂŞÂście znalazÂła siĂŞ i to bardzo blisko domu (a szukaÂłam nawet w lesie).
Zapewniam, Âże wiem co to jest lĂŞk o zagubionego psa! Jednak przypadek Viki wynikaÂł z bezmyÂślnoÂści (mojej) a nawet zÂłoÂśliwoÂści (listonoszka) innego czÂłowieka a przecieÂż nie tak rzadkie sÂą inne powody znikniĂŞĂŚ psa - zwÂłaszcza rasowego i co za tym idzie DROGIEGO psa. MyÂślĂŞ, Âże oferta wymiany dorosÂłego psa na szczeniaka tej samej rasy moÂże byĂŚ zbyt nĂŞcÂąca dla potencjalnego zÂłodzieja i inne (w tym nasze) psy mogÂą staĂŚ siĂŞ CELEM.
ByĂŚ moÂże siĂŞ mylĂŞ... moÂże jestem juÂż zbyt nieufna? MoÂże...
«
Ostatnia zmiana: Styczeń 03, 2009, 12:38:15 wysłane przez DorkaWD
»
Milka
GMBC
Zaawansowany uÂżytkownik
«
Odpowiedz #42 :
Styczeń 03, 2009, 12:47:16 »
MaÂłgosiu bardzo serdecznie dziĂŞkujĂŞ . PowiadomiÂłam jeszcze TrĂłjmiejski Patrol Obrony Praw ZwierzÂąt. Inspektorzy sÂą powiadomieni. Jest juÂż u Nich inf. na forum. KoleÂżanka od spanieli zamieÂściÂła jeszcze informacjĂŞ na spanielowym forum. W regionalnej prasie byÂło zamieszczone ogÂłoszenia o Diego. MyÂślaÂłam jeszczo o gazecie FAKT ,jest na caÂła PolskĂŞ. Tylko, Âże tam nie ma ogÂłoszeĂą, kurcze gdyby tam zamieÂściĂŚ jakieÂś inf. MoÂże KtoÂś ma pomysÂł jak to zrobiĂŚ. MoÂże jest ktoÂś na forum z okolic LĂŞborka.? Dobrze by byÂło sprawdziĂŚ schronisko w MaÂłoszycach /LĂŞborka. OÂśrodek Tresury psĂłw, Hotel i schronisko "BAJER"
GMBC
Ekspert
«
Odpowiedz #43 :
Styczeń 03, 2009, 16:06:22 »
Kochani, to nie szlachetny gest, po prostu nagroda dla ludzi, ktĂłrzy zdecydujÂą siĂŞ oddaĂŚ szczeniaka. Zapewniam, NIE DOSTANIE SZCZENIAKA ZÂŁODZIEJ!
nie zamierzam opisywaĂŚ jak mam zamiar to zrobiĂŚ :-) ale osobie, ktĂłra kupiÂła/przygarnĂŞÂła/byĂŚ moÂże wyleczyÂła psa, warto zorganizowaĂŚ szczeniaka. W koĂącu nagroda jest przewidziana! nie pomyÂśleliÂście, Âże to teÂż powinno skusiĂŚ zÂłodzieja? ZÂłodziej pĂłjdzie na forsĂŞ a nie kolejne zwierzĂŞ...
Kochani, wszyscy tu jesteÂśmy ludÂźmi o wspaniaÂłym, wraÂżliwym sercu, nie sÂądzĂŞ abym byÂła pozostawiona sama sobie
BĂŞdĂŞ liczyÂła na Wasze wsparcie i pomoc a nie gratulacje
Mnie dziewczyny te¿ ju¿ nawia³y z ogrodu... Raz Effie wyprowadza³a na spacerek Bountulê, pierwszym razem Effie upomina³a siê o spacerek bardzo d³ugo, ja zajêta czymœ, mówi³am, "za chwilê".. no wiêc dziewczynka zorganizowa³a siê sama.. za drugim razem, wykorzysta³a to, ¿e by³a uchylona bramka (sporadycznie u¿ywana), której zapomnia³ mój syn domkn¹Ì (mam kilka wejœÌ).
W obu przypadkach nie trwaÂło wszystko dÂłuÂżej niÂż 15-20 minut, ale... to co moje serce przeszÂło wtedy, moÂżna porĂłwnaĂŚ do zawaÂłu...
W obu przypadkach znalaz³y siê szybko, za pierwszym razem s¹siedzi byli ju¿ wszyscy w biegu szukaÌ moich kud³atych, policja miejscowa spóŸni³a siê z przyjazdem patrolu o 1 minutkê, same pokaza³y siê na horyzoncie. Oczy i pysk Effie mówi³: mamo, co siê martwisz, przecie¿ znamy drogê do domu..., Bounty mia³a zgo³a inny wyraz... "mamo, to Effie mnie zabra³a... ja nie wiedzia³am, ja nie chcia³am... "
Za drugim razem, szybciutko kochani sÂąsiedzi zadzwonili, Âże moje psy pobiegÂły "na FaÂłkowo", a nie widzÂą abym byÂła z nimi. ByÂłam w Dortmundzie!!! o zgrozo!!!, ale byÂł MichaÂł w domu i kochani sÂąsiedzi. Szybciutko sprowadzone zostaÂły do domu
Pewnie nie wszĂŞdzie tak jest, ale tu, nawet jak uciekÂła przeskakujÂąc przez ogrodzenie Leonbergerka (psina znajomych, bywaÂła u mnie na wakacjach), od razu miaÂłam telefon, gdzie mam jej szukaĂŚ... mam cudownych sÂąsiadĂłw i cudowna to okolica...
«
Ostatnia zmiana: Styczeń 03, 2009, 16:33:58 wysłane przez MaÂłgorzata
»
www.smartness.com.pl
Milka
GMBC
Zaawansowany uÂżytkownik
«
Odpowiedz #44 :
Styczeń 04, 2009, 10:49:54 »
Hopaj psiaku na gĂłrĂŞ !!!!
1
2
[
3
]
4
5
6
|
Do góry
Drukuj
« poprzedni
następny »
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
INFORMACJE
=> Powitania
=> Hodowla
=> Wystawy - informacje, przepisy, zmiany ZKwp
=> Wystawy i spotkania 2013
=> Wystawy i spotkania 2012
=> Wystawy i spotkania 2011
=> Wystawy i spotkania 2010
=> Wystawy i spotkania 2009
=> Wystawy i spotkania 2008
=> Wychowanie, szkolenie, sport i praca
=> Zdrowie, Âżywienie i pielĂŞgnacja
=> Beardie i inne zwierzaki w potrzebie
=> Literatura
=> Ciekawe opowieÂści...
BirdoÂłkowe FOTO-info
=> Foto info - czyli pochwaliĂŚ siĂŞ moÂżna...
BirdoÂłkowe VIDEO-info
=> VIDEO info - czyli pochwaliĂŚ siĂŞ moÂżna rĂłwnieÂż i tu
Ładowanie...
Polityka cookies
Darmowe Fora
|
Darmowe Forum
k-l
madagaskar
ultrawinterfell