Forum Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Oficjalna strona Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie (GMBC) - https://sites.google.com/site/grupabeardedcollie/home
O rasie, hodowle, og³oszenia, szczeniêta, wystawy.

Strony: 1 2 [3] 4 5 6 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Zagin±³ bearded collie  (Przeczytany 40168 razy)
AgataW-B
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 369

« Odpowiedz #30 : Grudzieñ 31, 2008, 12:09:12 »

minê³o ju¿ 11 dni.....  Niezdecydowany m±¿ wrzuci³ info na forum o PDA nic wiêcej mi do g³owy nie przychodzi bo chyba wszystko ju¿ zosta³o zrobione, ale im wiêcej osób wie tym lepiej. nawet je¶li to nie do koñca na temat
kciuki mnie ju¿ bol± od zaciskania, ale wci±¿ trzymam....

Pozdrawiam, AgA
Milka
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 420

« Odpowiedz #31 : Grudzieñ 31, 2008, 15:02:51 »

AgA dziêki. Najgorsze to jest to, ¿e kto¶ zrywa og³oszenia o zaginionym Diego. KTO¦ , kto chyba nie chce, ¿eby pies wróci³ do w³a¶cicieli. !!!!

Pozdrawiam

http://www.beardedyork.pl
Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1810

« Odpowiedz #32 : Styczeñ 01, 2009, 01:39:18 »

Wolê s±dziæ, ¿e to g³upie ¿arty "ma³omózgich"  Smutny troche alkoholu, bo Nowy Rok i wszystko staje siê dobrym celem...
Wierzê, ¿e Diego wróci, jak nie sam, to z opiekunem.

jest ju¿ po pó³nocy, najgorszym momencie, a mo¿e... szczê¶liwym? mo¿e, je¶li ktokolwiek go przetrzymywa³, nie zda sobie sprawy ze strachu przed wystrza³ami i ... "pozwoli" Don Diegowi na ucieczkê?
teraz bêdzie ju¿ trochê lepiej, na pewno kilka godzin spokoju... Diego wracaj...

Milka
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik

« Odpowiedz #33 : Styczeñ 01, 2009, 16:16:02 »

Niestety, dalej nic nie wiadomo o psie. Dalej s± zrywane og³oszenia. Dosta³am kilka jeszcze pomys³ów co do miejsc, gdzie mo¿e byæ Diego. S± sprawdzane. Rejon gdzie zagin±³ pies, jest niestety nieciekawy.  Co¶ tam wyj±tkowo czêsto gin± psy. I na dok³adkê ten z³odziej psów w tamtych okolicach.....W³a¶ciwie to zosta³o zrobione wszystko, ¿eby odnale¿æ  psa. Oby¶my w koñcu siê doczekali pomy¶lnych wiadomo¶æi.
¯yczê Wam, w Nowym Roku wszystkiego najlepszego ¯eby¶cie nigdy nie musieli szukaæ swoich psiaków. A w³a¶cicielom Diego, ¿eby pies szczê¶liwie wróci³ do domu

Pozdrawiam

Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #34 : Styczeñ 01, 2009, 19:33:46 »

Jeszcze wystrza³y trwaj±... oby mimo wszystko by³y szczê¶liwe dla Diego...

przy okazji równie¿ ¿yczenia, oby nikt wiêcej nie szuka³ swojego psa...

DorkaWD
Go¶æ
« Odpowiedz #35 : Styczeñ 02, 2009, 10:35:29 »

Codziennie zagl±dam i czekam na te jedno s³owo - WRÓCI£, ale jako¶ nie mogê siê doczekaæ 
Diego, skubañcu gdzie ty siê wa³êsasz?

Ulotki zrywane? A w radiu by³y jakie¶ og³oszenia?
A i jeszcze jedno... Diego jest bia³o -czarny? Na fotkach jest bia³o-szary pies  Co? Diego ma obciêty w³os?
Milka
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik

« Odpowiedz #36 : Styczeñ 02, 2009, 11:28:58 »

Bardz czêsto tak jest. ¿e pies o umaszczeniu bia³o-czarnym rozja¶ni siê do¶æ mocno, i ju¿ nie wróci do koloru ,jaki mia³  jako szczeniaczek.  Moja suka jest b³êkitna, a czêsto w porównaniu z czarnymi jest najciemniejsza. Nie wiem na ile to jest wina aparatu fot.  ale Diego nie jest popielaty.  Nie ma bardzo d³ugiego w³osa. Co¶ tam by³ podcinany. I cóz, My te¿ czekamy  na wiadomo¶æ ¿e siê znalaz³!!!!

Pozdrawiam

Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #37 : Styczeñ 02, 2009, 16:02:20 »

Podnoszê w±tek... kolor psa ka¿dy zobaczy na fotkach... teraz raczej stalowo-szary.

Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #38 : Styczeñ 03, 2009, 08:01:09 »

Podnosz±c w±tek... ma³e przemy¶lenia i mo¿e APEL do wszystkich czytaj±cych to forum:

Je¶li kto¶ znalaz³, naby³ lub nabêdzie takiego psa, mimo wszytko jest proszony o kontakt z w³a¶cicielami lub z nami, czy ze mn± (515 689 403). Je¶li w jaki¶ sposób, ten pies "skrad³" Wasze serce, w zamian za tego, doros³ego Bearded Collie (mo¿e nie znacie rasy, mo¿e my¶licie ¿e jest tylko podobny) postaramy siê dla Was o innego, zapewne o szczeniaka! z rodowodem! Diego wróci do kochaj±cej rodziny, a Wy nie stracicie niczego!

Biedruszczak
GMBC
U¿ytkownik
**

Wiadomo¶ci: 67

« Odpowiedz #39 : Styczeñ 03, 2009, 10:23:22 »

Szlachetny gest Ma³gosiu brawo.

Nam ostatnio Baflo zgin±³ na 20 min. i bardzo siê o niego bali¶my.
To co czuje ta rodzina, której zgin±³ piesek - nie do opisania.

Bafla pogoni³ pies rasy Spaniel i biedak uciek³ do lasu i schowa³ siê za konarem drzewa :-)
Wogle z tym Spanielem to by³y jazdy, on jest zamkniêty na dzia³ce i lata sobie luzem za p³otem.
Baflo zawsze obok tego p³otu chodzi³ na spacery, oczywi¶cie luzem i jak to on pokazywa³ swoj± wy¿szo¶æ przed Spanielem biegaj±c w kó³ko, popisuj±c siê skokami do góry jak pi³eczka, szczekaj±c.
I kiedy¶ kto¶ nie zamkn±³ bramki wej¶ciowej do tych dzia³ek no i Baflu¶ ju¿ nie by³ taki do przodu :-)
Birdo³ki to s³odkie pieski ale moim zdaniem brakuje im trochê takiej pewno¶ci siebie w kontaktach z innymi psami.

Mam nadziejê, ¿e piesek siê znajdzie.
Powodzenia

Wychowany na Pomorzu Wielkopolsce oddany!
AgataW-B
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 369

« Odpowiedz #40 : Styczeñ 03, 2009, 11:42:52 »

Ma³gosia, przy³±czam siê do Biedruszczaka - super gest! szapo ba!

odno¶nie pewno¶ci birdo³ów, to pewnie zale¿y od charakterku konkretnego psiaka. mój zaczepia ka¿dego psa [obojêtnie czy za p³otem czy "na ¿ywo"] od yorków pocz±wszy na dobermanach, amstaffach czy dogach b³êkitnych skoñczywszy....i specjalnie mnie to nie cieszy. nie wiadomo co gorsze: ma³y chojrak czy ma³y cykorek. plus jest taki ¿e jakim¶ cudem psy w wiêkszo¶ci toleruj± mojego g³upola, chocia¿ przyznam, ¿e trochê im siê dziwiê bo Peanut potrafi byæ mega upierdliwy

Pozdrawiam, AgA
DorkaWD
Go¶æ
« Odpowiedz #41 : Styczeñ 03, 2009, 12:34:37 »

Ma³gosiu, gest BARDZO szlachetny!
Niestety widzê pewien minus  Smutny Nie znamy powodu dla którego Diego nie wraca do domu! Je¶li jest w jakim¶ mi³ym domku i nie wraca bo ludzie u których jest nie maj± informacji o tym, ¿e kto¶ go szuka i têskni za nim to O.K. Ale je¶li pies zosta³ skradziony? Szok I celowo jest przetrzymywany, by w przysz³o¶ci go sprzedaæ lub zrobiæ z niego reproduktora? Czy wymiana Diego na szczeniaka jest rozs±dna? Czy taka propozycja nie bêdzie zbyt kusz±ca dla z³odziei? A co je¶li pies by³ skradziony dla okupu/nagrody? My¶lê, ¿e nie mo¿na takiej ewentualno¶ci wykluczyæ!
Ma³gosiu, mam nadziejê, ¿e w ¿aden sposób Ciê nie urazi³am! Wiem, ¿e masz OGROMNE serce dla Beardo³ków (i dla nas  )

Zaginiêcie psa to KOSZMAR dla jego w³a¶cicieli (i dla samego psa). Pamiêtam jak jeden, jedyny raz moja Viki zginê³a na kilka godzin... Listonoszka j± celowo wypu¶ci³a na ulicê, ba³a siê jej a mia³a dla nas przesy³kê polecon±. W tym czasie Viki ju¿ by³a w bardzo kiepskim stanie, w zasadzie to wychodzi³a tylko na szybkie siusiu, ja by³am w ósmym miesi±cu ci±¿y i w dodatku przeziêbiona, by³a zima i nie mog³am jej w tym dniu wyprowadziæ, wiêc pu¶ci³am j± sam±... Pech chcia³, ¿e w tym czasie przysz³a listonoszka i wygoni³a Viki na ulicê  Potem ju¿ tylko zwariowana pogoñ po mie¶cie w poszukiwaniu zab³±kanego i bardzo chorego psa  Na szczê¶cie znalaz³a siê i to bardzo blisko domu (a szuka³am nawet w lesie).
Zapewniam, ¿e wiem co to jest lêk o zagubionego psa! Jednak przypadek Viki wynika³ z bezmy¶lno¶ci (mojej) a nawet z³o¶liwo¶ci (listonoszka) innego cz³owieka a przecie¿ nie tak rzadkie s± inne powody znikniêæ psa - zw³aszcza rasowego i co za tym idzie DROGIEGO psa. My¶lê, ¿e oferta wymiany doros³ego psa na szczeniaka tej samej rasy mo¿e byæ zbyt nêc±ca dla potencjalnego z³odzieja i inne (w tym nasze) psy mog± staæ siê CELEM.
Byæ mo¿e siê mylê... mo¿e jestem ju¿ zbyt nieufna? Mo¿e...
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 03, 2009, 12:38:15 wys³ane przez DorkaWD » Zapisane
Milka
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik

« Odpowiedz #42 : Styczeñ 03, 2009, 12:47:16 »

Ma³gosiu bardzo serdecznie dziêkujê . Powiadomi³am jeszcze Trójmiejski Patrol Obrony Praw Zwierz±t. Inspektorzy s± powiadomieni. Jest ju¿ u Nich inf. na forum.  Kole¿anka od spanieli zamie¶ci³a jeszcze informacjê na spanielowym forum.  W regionalnej prasie by³o zamieszczone og³oszenia o Diego. My¶la³am jeszczo o gazecie FAKT ,jest na ca³a Polskê. Tylko, ¿e tam nie   ma og³oszeñ, kurcze gdyby tam zamie¶ciæ jakie¶ inf. Mo¿e Kto¶ ma pomys³ jak to zrobiæ. Mo¿e jest kto¶ na forum z okolic Lêborka.? Dobrze by by³o sprawdziæ schronisko w Ma³oszycach /Lêborka.  O¶rodek Tresury psów, Hotel i schronisko "BAJER"

Pozdrawiam

Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #43 : Styczeñ 03, 2009, 16:06:22 »

Kochani, to nie szlachetny gest, po prostu nagroda dla ludzi, którzy zdecyduj± siê oddaæ szczeniaka. Zapewniam, NIE DOSTANIE SZCZENIAKA Z£ODZIEJ!

nie zamierzam opisywaæ jak mam zamiar to zrobiæ :-) ale osobie, która kupi³a/przygarnê³a/byæ mo¿e wyleczy³a psa, warto zorganizowaæ szczeniaka. W koñcu nagroda jest przewidziana! nie pomy¶leli¶cie, ¿e to te¿ powinno skusiæ z³odzieja? Z³odziej pójdzie na forsê a nie kolejne zwierzê...

Kochani, wszyscy tu jeste¶my lud¼mi o wspania³ym, wra¿liwym sercu, nie s±dzê abym by³a pozostawiona sama sobie  Chichot Bêdê liczy³a na Wasze wsparcie i pomoc a nie gratulacje  Buziak

Mnie dziewczyny te¿ ju¿ nawia³y z ogrodu... Raz Effie wyprowadza³a na spacerek Bountulê, pierwszym razem Effie upomina³a siê o spacerek bardzo d³ugo, ja zajêta czym¶, mówi³am, "za chwilê".. no wiêc dziewczynka zorganizowa³a siê sama.. za drugim razem, wykorzysta³a to, ¿e by³a uchylona bramka (sporadycznie u¿ywana), której zapomnia³ mój syn domkn±æ (mam kilka wej¶æ).
W obu przypadkach nie trwa³o wszystko d³u¿ej ni¿ 15-20 minut, ale... to co moje serce przesz³o wtedy, mo¿na porównaæ do zawa³u...
W obu przypadkach znalaz³y siê szybko, za pierwszym razem s±siedzi byli ju¿ wszyscy w biegu szukaæ moich kud³atych, policja miejscowa spó¼ni³a siê z przyjazdem patrolu o 1 minutkê, same pokaza³y siê na horyzoncie. Oczy i pysk Effie mówi³: mamo, co siê martwisz, przecie¿ znamy drogê do domu..., Bounty mia³a zgo³a inny wyraz... "mamo, to Effie mnie zabra³a... ja nie wiedzia³am, ja nie chcia³am... "
Za drugim razem, szybciutko kochani s±siedzi zadzwonili, ¿e moje psy pobieg³y "na Fa³kowo", a nie widz± abym by³a z nimi. By³am w Dortmundzie!!! o zgrozo!!!, ale by³ Micha³ w domu i kochani s±siedzi. Szybciutko sprowadzone zosta³y do domu 

Pewnie nie wszêdzie tak jest, ale tu, nawet jak uciek³a przeskakuj±c przez ogrodzenie Leonbergerka (psina znajomych, bywa³a u mnie na wakacjach), od razu mia³am telefon, gdzie mam jej szukaæ... mam cudownych s±siadów i cudowna to okolica...
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 03, 2009, 16:33:58 wys³ane przez Ma³gorzata » Zapisane

Milka
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik

« Odpowiedz #44 : Styczeñ 04, 2009, 10:49:54 »

Hopaj psiaku na górê !!!!

Pozdrawiam

Strony: 1 2 [3] 4 5 6 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies