Forum Grupy Miłośników Bearded Collie

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Oficjalna strona Grupy MiÂłoÂśnikĂłw Bearded Collie (GMBC) - https://sites.google.com/site/grupabeardedcollie/home
O rasie, hodowle, ogÂłoszenia, szczeniĂŞta, wystawy.

Strony: [1] |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Sunia do oddania  (Przeczytany 13866 razy)
Dagmara
Moderator
Ekspert

« : Grudzień 08, 2008, 09:09:25 »

http://allegro.pl/item498292096_bearded_collie_oddam_za_darmo_w_dobre_rece.html

Anetko niestety potwierdziÂły siĂŞ Twoje przypuszczenia. To sunia mieszkajÂąca tam gdzie my - w Luboniu k. Poznania, w hodowli RonyĂŚ. Sunia jest z hodowli Vanilka.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 08, 2008, 09:12:08 wysłane przez Dagmara » Zapisane
AgataW-B
GMBC
Zaawansowany uÂżytkownik

« Odpowiedz #1 : Grudzień 08, 2008, 09:44:54 »

sÂłabo mi siĂŞ zrobiÂło.... "ZA DARMO" na ALLEGRO!! to prawie jak pojechaĂŚ na SielankĂŞ, stan¹Ì na rogu i czekaĂŚ aÂż napatoczy siĂŞ pierwszy lepszy chĂŞtny!!!  nie lubiĂŞ oceniaĂŚ ludzi, ktĂłrych nie znam, ale nawet mi zakrawa to na "delikatny kretynizm".... napisali, Âże oddadzÂą w dobre rĂŞce - pocieszajÂące?

Pozdrawiam, AgA
Dagmara
Moderator
Ekspert

« Odpowiedz #2 : Grudzień 08, 2008, 09:51:31 »

Mnie bardziej jeszcze martwi, co z drugÂą birdoÂłkÂą, ktĂłrÂą majÂą.
MaÂłgorzata
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #3 : Grudzień 08, 2008, 10:58:26 »

To zapewne ta mÂłodsza suczka, ktĂłra miaÂła ok.10 miesiĂŞcy w momencie ich pierwszego miotu BC. Agato, znasz tych ludzi (i niektĂłrzy z nas rĂłwnieÂż), i wiesz, Âże te psy nie mieszkajÂą w domu, a w ogrodzie i innych pomieszczeniach. WidaĂŚ hodowla okazaÂła siĂŞ maÂło intratna... a sprzedaÂż szczeniÂąt w wydaniu wÂłaÂścicieli "hodowli RonyĂŚ" rĂłwnie nieciekawa. Ta sunia nigdy nie byÂła pokazywana, nie sprawdzaÂłam, czy kiedykolwiek byÂła rejestrowana... Starsza suczka byÂła, a w jakim celu tĂŞ mÂłodszÂą przywieÂźli... naleÂży siĂŞ tylko domyÂślaĂŚ.

Bearded Collie z rodowodem nie sprzedaj¹ siê jak "œwie¿e bu³eczki", tym bardziej bez... i dobrze. Bearded Collie to wspania³y pies, najcudowniejszy w mojej opinii, ale.. potrzebuje odpowiedniej rodziny i ludzi, to nie "towar" a ¿ywe, czuj¹ce i to bardzo mocno zwierzê. To rasa przeznaczona w swej naturze do bycia z cz³owiekiem, st¹d kennele nie bardzo siê udaj¹ w tym przypadku. WiêkszoœÌ osób, które nie mia³y jeszcze sposobnoœci naprawdê bli¿ej poznaÌ BC, mówi, ¿e to rasa jak ka¿da inna. W jednym przypadku siê zgadzam, ka¿da rasa ma swoje cechy dla których by³a tworzona i doskonalona. Bearded Collie jednak wyró¿nia siê bardzo w kwestii myœlenia, uczuciowoœci, natury bardzo telepatycznej i pozytywnie wra¿liwej, ale to powie tylko ten, któremu jest dane naprawdê je poznaÌ.

NIE JESTEM W STANIE UWIERZYÆ W PRAWDZIWO¦Æ TEKSTU ZAWARTEGO NA STRONIE ALLEGRO! U tych pañstwa jest wiele innych psów...

Ta suczka nie bêdzie zwierz¹tkiem ³atwym, niemniej jednak, mam nadziejê, i¿ ktoœ. kto ma ju¿ inne zwierzêta, mieszka najlepiej z dala publicznych miejsc, gdzie szczekanie mo¿e przeszkadzaÌ, ma ogród itp zdecyduje siê pomóc tej suni i j¹ przygarnie. Uzyskuj¹c serce i mi³oœÌ, zapewne histerycznie siê przywi¹¿e do nowych w³aœcicieli albo... ju¿ pozostanie nieufna i sama w sobie. Tego nie mo¿na przewidzieÌ. Tak czy owak, w obu przypadkach bêdzie potrzebowa³a czasu i cierpliwoœci.

Dzwoni³am pod podany numer na proœbê przyjació³ zainteresowanych t¹ suczk¹, ale Pan ma³o uprzejmie poinformowa³ mnie, i¿ kojarzy moj¹ osobê i nie chce mieÌ nic ze mn¹ i moimi przyjació³mi nic wspólnego... widaÌ szuka kogoœ, kto nie bêdzie ca³ej prawdy zna³... Powiedzia³ jednak te¿ jedn¹ prawdê, ¿e ta rasa potrzebuje bardzo du¿o mi³oœci a oni s¹ teraz za bardzo zajêci, aby jej to zapewniÌ.

Suczka jest do wydania bez rodowodu, choĂŚ podobno rodowĂłd jest do wglÂądu. Pan poinformowaÂł mnie, iÂż suczka wyglÂąda na agresywnÂą bo zza ogrodzenia szczeka zajadle, ale tak "normalnie" to jest raczej nieufna i boi siĂŞ obcych.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 08, 2008, 11:11:58 wysłane przez MaÂłgorzata » Zapisane

Dagmara
Moderator
Ekspert

« Odpowiedz #4 : Grudzień 08, 2008, 11:01:01 »

Jak przeczytaÂłam na drugim forum za 1500 zÂł moÂżna dostaĂŚ i rodowĂłd Smutny
MaÂłgorzata
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #5 : Grudzień 08, 2008, 11:14:08 »

no zobacz... tylko czy nostryfikowany :-) czyli zweryfikowany i zaakceptowany jeszcze w Polsce przez ZKwP?

Fakt, czeski rodowód w kwestii nostryfikacji to tylko formalnoœÌ i dodatkowa op[³ata (chyba ok.70 pln).

« Ostatnia zmiana: Grudzień 08, 2008, 11:16:29 wysłane przez MaÂłgorzata » Zapisane

MaÂłgorzata
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #6 : Grudzień 08, 2008, 11:33:04 »

a oto i rodowĂłd suczki ktĂłra szuka domu:
http://www.bcpedigree.se/Irena/beardis.nsf/seak/B044E6500226803AC125739B0044C0FC

starsza sunia to:
http://www.bcpedigree.se/Irena/beardis.nsf/seak/DD66C7327D4147DDC1256B41005303CB

Iwona
Moderator Globalny
Ekspert

« Odpowiedz #7 : Grudzień 08, 2008, 16:53:21 »

W ogloszeniu jest napisane, ze sunia ma 4 lata, wychodzi wiec na to, ze do oddania/sprzedania jest Ginger Vanilka, czyli: http://www.bcpedigree.se/Irena/beardis.nsf/seak/DD66C7327D4147DDC1256B41005303CB Mlodsza ma dopiero 2 lata, wiec jeszcze sie moze przydac w "hodowli" i widocznie nie wywoluje takiej alergii, jak starsza Smutny

Pozdrawiam,
Iwona
Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

k-l watahashiraberu mundonovelas madagaskar ultrawinterfell