Forum Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Oficjalna strona Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie (GMBC) - https://sites.google.com/site/grupabeardedcollie/home
O rasie, hodowle, og³oszenia, szczeniêta, wystawy.

Strony: 1 [2] 3 4 ... 8 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Amberose Make Me Smile zwana Pand±  (Przeczytany 33474 razy)
Fru
GMBC
Aktywny u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 199

« Odpowiedz #15 : Grudzieñ 11, 2008, 20:32:50 »

Do stycznia bo ten.. A bo ja wiem? Tak mi siê jako¶ grudzieñ koñczy w g³owie ju¿ od soboty mam tydzieñ pracy ci±g³ej a pó¼niej ju¿ ¶wiêta. A po ¶wietach jedziemy w góry ¶wiêtokrzyskie. I styczeñ

Fotki brewek zrobie jak tylko zyskam chwile oddechu od przeklêtego zlecenia. Zobaczymy czy ma³y drañ umie pozowaæ

¶ciski i drapki

"- O, widzê, ¿e rzeczywi¶cie ma dwa..
- Zosta³ mi jeden zapasowy - wyja¶ni³ Igor, a Skrawek podskakiwa³ przy nim. - Pomysla³em, ¿e jesli taki jest zadowolony z jednym, to ile bêdzie mia³ rado¶ci z dwoma.."
T. Pratchett, Carpe Jugullum
daisy
GMBC
Aktywny u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 203

« Odpowiedz #16 : Grudzieñ 11, 2008, 21:16:22 »

Ale Ci siê szybko Pandzia wybarwia, moja Vega w 3-4 niesiêcy nie mia³a jeszcze takich znaczeñ.
G³aski dla ¶licznotki.
Iwona
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1467

« Odpowiedz #17 : Grudzieñ 11, 2008, 22:22:26 »

Iwonko, a gdzie¶ Ty oczy tam wypatrzy³a? 

Na moim monitorze zdjecie jest na tyle jasne, ze widze doskonale jej sliczne, brazowe oczko

Pozdrawiam,
Iwona
DorkaWD
Go¶æ
« Odpowiedz #18 : Grudzieñ 14, 2008, 10:52:06 »

Panda jednak nie jest t³u¶ciutka  Z politowaniem
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 17, 2009, 16:44:25 wys³ane przez DorkaWD » Zapisane
Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1810

« Odpowiedz #19 : Grudzieñ 14, 2008, 14:57:29 »

przypomina ³aciatego... szczurka 

Fru
GMBC
Aktywny u¿ytkownik

« Odpowiedz #20 : Grudzieñ 14, 2008, 18:10:30 »

OMG jaki pie-êkny scur!

Dorka, co¶ ty zrobi³a ¶licznej siostrzyczce?!?!

Chichot

- Zosta³ mi jeden zapasowy - wyja¶ni³ Igor, a Skrawek podskakiwa³ przy nim. - Pomysla³em, ¿e jesli taki jest zadowolony z jednym, to ile bêdzie mia³ rado¶ci z dwoma.."
DorkaWD
Go¶æ
« Odpowiedz #21 : Grudzieñ 14, 2008, 18:25:38 »

Wyk±pa³am bestiê  Piêkna Scuzyca  Chichot hihi
Nawet jej k³aki z uszu wyrwa³am (nie poczu³a)
Nie wiem czy to woda twarda ale ten szampon wcale nie chcia³ siê pieniæ  Fru, mamy ten sam, ciekawa jestem jak u Was bêdzie.
DorkaWD
Go¶æ
« Odpowiedz #22 : Grudzieñ 14, 2008, 19:44:08 »

Czy ten u¶mieszek nie przypomina Wam kogo¶?
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 17, 2009, 16:44:38 wys³ane przez DorkaWD » Zapisane
AgataW-B
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 369

« Odpowiedz #23 : Grudzieñ 14, 2008, 20:01:56 »

och jaka piêkna puchowa kulka  przypomina mi mojego ma³ego ³obuziaka po pierwszym praniu. tym razem bez u¶miechu bo za ³adnie pachnia³

a Pandzia ³adnie umie siê zachowaæ przy Malwie - widzê ¿e daje jej fory w wy¶cigu do linijki[?]

Pozdrawiam, AgA
DorkaWD
Go¶æ
« Odpowiedz #24 : Grudzieñ 14, 2008, 20:43:44 »

Agatko, bli¼niaki mamy  Nie tylko z wygl±du Pandziasta jest podobna do Peanuta ale i z charakterku 
Niestety obie moje dziewczyny (Malwa i Panda) sprzysiêg³y siê ostatnio przeciwko mnie  Z politowaniem Malwa daje Pandzie swoje zabawki, rozlewa wodê z miski Pandy a nawet próbuje such± karmê  Ostatnio prawie straci³am uzêbienie bo po¶lizgnê³am siê na czym¶ mokrym w przedpokoju. Podejrzenie pad³o na £aciat±, ale potem okaza³o siê, ¿e to tylko woda... a po jakim¶ czasie przy³apa³am Malwê jak majstruje przy tej misce  Szok
Panda jest niesamowita!!! Na wiele pozwala Malwie w kontaktach, zabawie... jest bardzo czu³a! Gdy Malwa klap³a na pupê i siê porycza³a to £aciata z miejsca podbieg³a i buziaka wyliza³a. Tak jakby chcia³a uspokoiæ, pocieszyæ.

Wy¶cig do linijki? W zasadzie to jest to metka z ubrania  Z politowaniem
Fru
GMBC
Aktywny u¿ytkownik

« Odpowiedz #25 : Grudzieñ 14, 2008, 21:16:11 »

Nie wiem czy to woda twarda ale ten szampon wcale nie chcia³ siê pieniæ  Fru, mamy ten sam, ciekawa jestem jak u Was bêdzie.

U nas ten szampon siê troche pieni, ale na razie k±palismy tylko ³apy i pupê paredziesi±t razy. Takie skrawki Skrawka Ca³ego na razie nie próbowali¶my [czarny pies wolniej siê brudzi ni¿ bia³y, wiadomo, nie? ], ale jakby co - damy znaæ. My¶lê jednak, ¿e ten szampon nie mo¿e siê pieniæ zbyt mocno, bo ma napisane na ulotce, ¿e jest ³atwo sp³ukiwalny, a to wyklucza obfit± pianê. Myje jednak bardzo dobrze - nie takie b³oto siê zmywa³o I Skrawek po praniu pachnie jak kfiatuszek A¿ do nastêpnego spaceru

A w ogóle dziewczyny to macie przepiêkne ³obuziaki Bli¼niacze.. Jak dorosn± oba to hoho.. Chichot
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 14, 2008, 21:18:51 wys³ane przez Fru » Zapisane

Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1810

« Odpowiedz #26 : Grudzieñ 14, 2008, 22:08:41 »

Witajcie dziewczyny Chichot
Jaki szampon macie?

ale jakikolwiek. Zasada jest zazwyczaj prosta, szamponem myjemy ZAWSZE  2 razy. Pierwsze mycie jest po to aby zmyæ brud. Im brudniejszy jest pies, tym mniej siê szampon pieni. Czy czarne brudzi siê mniej... chyba tak samo  tyle ¿e mniej widaæ, ale jak ju¿ raz siê psa wyk±pie, to czuæ ró¿nicê nie tylko nosem, ale i dotykiem.
Drugie mycie jest pielêgnacyjne, zmywa resztê brudu i nadaje tego o czym szampon pisze. Jak pies jest ju¿ czysty, wtedy szampon siê pieni i ta piana ma dzia³anie takie jak opisane na opakowaniu. Je¶li pies jest baardzo brudny czasami trzeba mycie powtórzyæ 3-ci raz.

ja dla oszczêdno¶ci szamponu i dlatego, ¿eby za du¿o go nie nak³adaæ na psa, rozcieñczam dla przyk³adu Iv Saint Bernard 1-2 ³y¿ki sto³owe w wiaderku 5 litrowym (zale¿nie od zabrudzenia psa). Psa myjê g±bk±. Takie mycie jest super skuteczne i oszczêdne.
Potem od¿ywka, niezale¿nie od tego czy to szczeniê czy doros³y. Niewiele rozpuszczam w wodzie (w tym samym op³ukanym wiaderku) i polewam psa tak, aby rozczyn dotar³ wszêdzie. Potem ma³e masowanie aby od¿ywka siê wch³onê³a gdzie ma i sp³ukanie.

pozdrawiamy, ja i jeszcze przed ¶wiêtami nie wyk±pane Birdo³ki Smartness
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 14, 2008, 22:10:39 wys³ane przez Ma³gorzata » Zapisane

DorkaWD
Go¶æ
« Odpowiedz #27 : Grudzieñ 15, 2008, 09:39:13 »

Mamy ten polecony przez Iwonkê z BIO-GROOM dla szczeni±t.
No to teraz mamy instrukcjê podan± "na tacy"  Nastêpne mycie (pewnie za miesi±c) zrobimy bardziej profesjonalnie 

Fru, zapewne bêdziesz kupowaæ od¿ywkê do tego szamponu... Czy mo¿na siê do Ciebie u¶miechaæ i prosiæ o zakup tego¿ specyfiku i dla nas? W styczniu siê widzimy, wiêc odbiór osobisty Odwdziêczê siê w naturze 
Iwona
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1467

« Odpowiedz #28 : Grudzieñ 15, 2008, 09:57:53 »

Szczurek jest boski! Gdybym nie wiedziala na jakim forum jestesmy, dalabym sie nabrac

Jesli chodzi o kapiel to ja stosuje ta sama metode co Gosia (nie ukrywam, ze podpatrzona wlasnie u niej ) - i uwazam, ze jest rewelacyjna. Zreszta chyba Wam o tym juz mowilam, ale pewnie w natloku informacji, gdzies umknelo Z politowaniem Te lepsze szampony na ogol zle sie pienia, ale gdy wlejecie odrobine do wiekszej ilosci wody (ja to robie na oko) i wymieszacie - zrobi sie ladna pianka. Ja nakladam taka wode z pianka gabka kapielowa i rozprowadzam po calej siersci - oszczednosc szamponu jest ogromna - w porownaniu z nakladaniem go bezposrednio na siersc, a i efekt czystosci lepszy.
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 15, 2008, 10:00:29 wys³ane przez Iwona » Zapisane

Pozdrawiam,
Iwona
Fru
GMBC
Aktywny u¿ytkownik

« Odpowiedz #29 : Grudzieñ 16, 2008, 22:31:22 »

Fru, zapewne bêdziesz kupowaæ od¿ywkê do tego szamponu... Czy mo¿na siê do Ciebie u¶miechaæ i prosiæ o zakup tego¿ specyfiku i dla nas? W styczniu siê widzimy, wiêc odbiór osobisty Odwdziêczê siê w naturze 

sure, no problem tylko trzeba jak±¶ od¿ywkê wybraæ. jakie¶ polecenia?

Strony: 1 [2] 3 4 ... 8 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

madagaskar k-l cinemak catziee shd