Forum Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Oficjalna strona Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie (GMBC) - https://sites.google.com/site/grupabeardedcollie/home
O rasie, hodowle, og³oszenia, szczeniêta, wystawy.

Strony: [1] 2 3 ... 8 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Amberose Make Me Smile zwana Pand±  (Przeczytany 33412 razy)
DorkaWD
Go¶æ
« : Listopad 26, 2008, 10:03:32 »

W sobotê (22 XI) ¶liczny Amberosek - Panda do³±czy³a do naszej rodziny 

Przywitanie z Malw± - najwa¿niejszym cz³onkiem rodziny Malwa jest zachwycona Pand±

Poskramianie owcy Chichot
Fru, DZIÊKUJÊ za ten sympatyczny prezent  Buziak

Tak potrafiê pozowaæ ;-)

Pierwszy spacer

Zas³u¿ony odpoczynek

Panda zaczê³a ju¿ pojmowaæ, ¿e op³aca siê qpkaæ i siusiaæ podczas spacerku, jednak w domu dalej jest szmatka w przedpokoju...
Codziennie czeszê j± szczotk± i jestem mile zaskoczona, bo Pandziasta lubi te pieszczoty   
Niestety upodoba³a sobie "zw³oki" dzika do gryzienia, staram siê opanowaæ jej zapêdy wzglêdem dzika, ale mo¿e siê okazaæ, ¿e "zw³oki" nie przetrwaj± zêbów kolejnego psa   
Panda okaza³a siê ma³ym z³odziejaszkiem   Spoko Otó¿ smako³yki naszego Kluski (króliczka) czêsto staj± siê jej ³upem (marchewka jest najfajniejszym "gryzakiem")
Ca³y czas jeste¶my w fajnym kontakcie z Krysi±/hodowc±, która bardzo cierpliwie wys³uchuje naszych najdziwaczniejszych pytañ i na nie odpowiada.
Niestety tak siê z³o¿y³o, ¿e przyj¶cie Pandy pokry³o siê w czasie z naszym wyj¶ciem ze szpitala (Malwa mia³a zapalenie p³uc) i nie mia³am czasu by siê wcze¶niej odezwaæ  Smutny

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 17, 2009, 16:42:59 wys³ane przez DorkaWD » Zapisane
daisy
GMBC
Aktywny u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 203

« Odpowiedz #1 : Listopad 26, 2008, 10:16:40 »

Uroczy kud³acz z tej Pandzi.
¯yczê zdrówka dla córeczki i dalszych szczê¶liwych chwil spêdzonych wspolnie z psin± 
Aneirin
GMBC
Nowy u¿ytkownik
*

Wiadomo¶ci: 26

« Odpowiedz #2 : Listopad 26, 2008, 11:41:50 »

Sama s³odycz! Widzê ¿e zachwyt ¶niegiem jest rodzinny Chichot

Drapki dla Pandy! [i dla królika te¿ w koñcu jest poszkodowany na marchewce]
Iwona
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1467

« Odpowiedz #3 : Listopad 26, 2008, 12:23:15 »

Dorka, dzieki za super zdjecia! Pandusia slicznie sie prezentuje, zarowno z owieczka, jak i na sniegu. Nie mowiac o nowej kumpeli - Malwie (mam nadzieje, ze Malwinka jest juz zdrowa?)

Pozdrawiam,
Iwona
AgataW-B
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 369

« Odpowiedz #4 : Listopad 26, 2008, 13:22:22 »

¶liczna ta Wasza dziewczynka! Jedna i druga  Chichot
a jak siê dogaduje Pandziszonka z Malw±? Nie tarmosz± siê nawzajem za bardzo?
Peanut nieprzyzwyczajony do malutkich dzieci, chc±c przywitaæ siê z pó³toraroczn± dziewczynk± naszych znajomych wyr¿n±³ j± na ziemiê  Szok oj, by³ krzyk  Niezdecydowany
wiêcej fotek!  [teraz ja Ci bêdê o to g³owê suszy³a ]

Pozdrawiam, AgA
Krysia
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 297

« Odpowiedz #5 : Listopad 26, 2008, 15:44:26 »

Pandzia tak slodko wyszla ze az sie wzruszylam zreszta zawsze mialam do niej slabosc Snieg uwielbiaja po mamusi ;DCiesze sie ze Panda dobrze sie dogaduje z Malwa i krolikiem oby tak dalej dzieki wielkie za te fotki bede z niecierpliwoscia czekac na koleje

Pozdrawiam,
Krysia

www.amberose.pl
DorkaWD
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Listopad 26, 2008, 17:38:12 »

Dziêkujemy za odwiedziny 
Moje dziewczyny dogaduj± siê ¶wietnie! Malwa jest adorowana przez Pandê i odp³aca jej siê "pieszczotami", na szczê¶cie Panda potrafi siê w porê wycofaæ  Obserwujê bacznie moje dziewczyny... mam pewne plany wobec Pandy a do ich realizacji jest niezbêdny dobry kontakt z dzieæmi. Mo¿na powiedzieæ, ¿e Malwa jest swego rodzaju "królikiem do¶wiadczalnym" 

Och, tak zachwyt ¶niegiem jest rodzinny, ale nie tylko on... Zami³owanie do znêcania siê nad dziczyzn± te¿ musi byæ rodzinne, bo i Skrawek  ma do tego tendencje 
Drapki dla Pandzi i Kluski przekazane, dla króliczka delikatne bo biedaczek jest po zabiegu  Smutny
Jak odzyska dobry nastrój to spróbujê zrobiæ mu fotkê z Pand±.

Malwka ju¿ zdrowa, jednak na spacerek zimowy z Pandzi± jeszcze w tym tygodniu siê nie wybierze.
Pozdrawiamy i zapraszamy ponownie 
Fru
GMBC
Aktywny u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 199

« Odpowiedz #7 : Listopad 26, 2008, 19:17:35 »

Omatko jakie cudno¶ci! Jakbym nie mia³a podobnych [nie licz±c Malwusi oczywi¶cie.. tego nie mamy ] to bym chyba umar³a z zazdro¶ci Chichot

No i wasza owca jest jeszcze bia³a..  Z politowaniem

¦ciski dla Malwusi, drapki dla Pandzi Ro¶nijcie zdrowo -obie

"- O, widzê, ¿e rzeczywi¶cie ma dwa..
- Zosta³ mi jeden zapasowy - wyja¶ni³ Igor, a Skrawek podskakiwa³ przy nim. - Pomysla³em, ¿e jesli taki jest zadowolony z jednym, to ile bêdzie mia³ rado¶ci z dwoma.."
T. Pratchett, Carpe Jugullum
zdzichu
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 453

« Odpowiedz #8 : Listopad 27, 2008, 07:02:14 »

superowe te "s³odziaki" po Cherry  Chichot  Chichot  Chichot

Niestety, ale muszê wprowadziæ embargo na ogl±danie maluchów przez Gra¿kê, bo potem chodzi po domu i wzdycha - kiedy wreszcie bêd± u nas takie cukiereczki 
DorkaWD
Go¶æ
« Odpowiedz #9 : Listopad 28, 2008, 10:13:48 »

"M" mnie zastrzeli gdy zobaczy t± fotkê    Ale muszê siê pochwaliæ, ¿e Pandziszon za³atwia siê od dwóch dni tylko w ogrodzie    Toaletê zrobi³a sobie przy rynnie, ma taki sp³ukiwany WC   
No  i Panda w akcji

Obawia³am siê, ¿e Panda mo¿e zniszczyæ zabawki córki - obawy okaza³y siê bezpodstawne!
Malwa ma kocyk na ¶rodku pokoju dziennego gdzie le¿± jej zabawki (w tym kilka do¶æ drogich) a Panda nawet nie wchodzi na ten kocyk. Próbowa³a - owszem! Ale wykorzystali¶my "odruch orientacyjny" o którym pisze w ksi±¿ce "Przechytrzyæ psa"  Kilka g³o¶nych kla¶niêæ przy próbie zbli¿enia siê do kocyka i SUKCES! Zaczynamy wprowadzaæ klikera do dalszej nauki! Korzystamy z dwóch ksi±¿ek "Przechytrzyæ psa" (t± ja czytam) i "Najpierw wytresuj kurczaka" (ta jest czytana przez "M"). Uczymy siê kilka razy dziennie na krótkich sesjach (do piêciu powtórzeñ) i Panda ju¿ opanowa³a siadanie Nie u¿ywa zêbów w kontaktach z nami - tu znowu zas³uga ksi±¿ki "Przechytrzyæ psa"! Czasami jak mocno nakrêci siê w zabawie (staramy siê do tego nie dopuszczaæ, ale nie zawsze nam siê udaje) to ³apnie kogo¶ za skarpetkê by nie koñczyæ zabawy i wtedy s³yszy g³o¶ny skowyt który oznacza definitywny koniec zabawy i ... to dzia³a!
Te dwie ksi±¿ki s± WSPANIA£E! teraz i ja mogê je poleciæ
A mo¿e to nie ksi±¿ki tylko nasz pies jest taki m±dry? hahaha
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 17, 2009, 16:43:26 wys³ane przez DorkaWD » Zapisane
Iwona
Moderator Globalny
Ekspert

« Odpowiedz #10 : Listopad 28, 2008, 10:30:00 »

Ksiazka "Przechytrzyc psa" rzeczywiscie jest godna polecenia, a odp. na Twoje pytanie brzmi, ze zarowno Panda, ksiazka, jak i Wy jestescie madrzy Bo wielu ludzi wiedzy zdobytej z ksiazek (lub innych zrodel) nie potrafi wykorzystac.

Buziaczki dla Pandziszona!

Pozdrawiam,
Iwona
DorkaWD
Go¶æ
« Odpowiedz #11 : Grudzieñ 10, 2008, 19:56:43 »

Z dedykacj± dla Fru. Owieca ¿yje i wci±¿ ma siê dobrze, jak widaæ na za³±czonym obrazku   

Fotka do¶æ stara, teraz siwego jest du¿o wiêcej. Gdy jej siê rozgarnie futro na grzbiecie to widaæ, ¿e do polowy d³ugo¶ci w³osa jest siwe.
Z tym okiem siwym wygl±da jak ofiara "s³onej zupy" (oko podbite  )

Przerabianie drewna kominkowego na trociny 

Pierwsza próba chodzenia ze smycz± (na smyczy to to nie jest  )

Byli¶my na szczepieniu u naszej Krysi  Obawiam siê, ze musimy zmieniæ weta bo Krysia nie chcia³a nam oddaæ Pandy  No i jaki¶ lekarz robi³ sobie z Pand± fotki  Szok i chcia³ j± od nas odkupiæ  Z politowaniem Sumuj±c, je¶li nie zmienimy lecznicy to mo¿emy psa straciæ  hihi
A na powa¿nie to bardzo sie ciesze, ze trafili¶my na Krysie, bo prawdopodobnie uratowa³a nam królika przed ¶mierci±.
DZIÊKI Krysiu  Buziak
Kluska dalej nie ma apetytu, ale chyba ju¿ czuje siê lepiej   
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 17, 2009, 16:43:56 wys³ane przez DorkaWD » Zapisane
Fru
GMBC
Aktywny u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 199

« Odpowiedz #12 : Grudzieñ 11, 2008, 13:33:12 »

¦ciskamy i lizamy cudn± siostrzyczkê

Mam nadziejê, ¿e siê spotkamy jako¶ na pocz±tku roku.. Chcia³abym zobaczyæ jak Skrawek i Panda ganiaj± siê po ¶niegu.. Chichot

Skrawek siwieje wokó³ oczek podobnie jak jego ¶liczna siostra Chichot I ju¿ rosn± mu charakterystyczne birdo³kowe brewki

"- O, widzê, ¿e rzeczywi¶cie ma dwa..
- Zosta³ mi jeden zapasowy - wyja¶ni³ Igor, a Skrawek podskakiwa³ przy nim. - Pomysla³em, ¿e jesli taki jest zadowolony z jednym, to ile bêdzie mia³ rado¶ci z dwoma.."
T. Pratchett, Carpe Jugullum
Iwona
Moderator Globalny
Ekspert

« Odpowiedz #13 : Grudzieñ 11, 2008, 16:28:21 »

Przerabianie drewna kominkowego na trociny 

Sama slodycz I to spojrzenie, ktore uwielbiam - chodzaca (a wlasciwie lezaca) niewinnosc

Pozdrawiam,
Iwona
DorkaWD
Go¶æ
« Odpowiedz #14 : Grudzieñ 11, 2008, 17:19:55 »

Iwonko, a gdzie¶ Ty oczy tam wypatrzy³a?  Chichot Pandziszon (ostatnio zwany Pandemonium  ) w tej chwili jest psem bez oczu! Tylko podczas codziennego mycia oczu i chwilkê po nim mo¿na dostrzec te piêkne ¶lepka  Z politowaniem Czekamy na czas a¿ bêdzie mo¿na zastosowaæ jak±¶ gumeczkê, spineczkê...

Fru, dawaj fotkê brewek! Mo¿e Pandziasta te¿ je ma (?) a ja o tym nic nie wiem 
Dlaczego ze spotkaniem naszych kud³atych stworzeñ (i nas) mamy czekaæ do stycznia?

Za serdeczno¶ci Pandziasta dziêkuje i odwdziêcza siê tym samym 

Strony: [1] 2 3 ... 8 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

ultrawinterfell mundonovelas madagaskar k-l fenixlife