Forum Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Oficjalna strona Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie (GMBC) - https://sites.google.com/site/grupabeardedcollie/home
O rasie, hodowle, og³oszenia, szczeniêta, wystawy.

Strony: 1 ... 4 5 [6] 7 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Skrawek - Amberose Make Me Feel  (Przeczytany 56298 razy)
Aneta
GMBC
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1293

« Odpowiedz #75 : Czerwiec 07, 2009, 14:03:27 »

Fru jakie ¶wietne klimaty  Chichot A mam pytanko , czy Wy tam nocujecie  w tych chatach, w faktycznie ¶redniowiecznych warunkach, tak bez gad¿etów cywilizacji? To musia³oby byæ fascynujace, aczkolwiek dla mnie tylko na krótk± metê.

Pozdrawiamy Aneta i ferajna
www.bearded-collie.pl
Fru
GMBC
Aktywny u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 199

« Odpowiedz #76 : Czerwiec 09, 2009, 22:41:00 »

W tych konkretnie nie nocujemy, bo siê szefostwo boi okropnie zagro¿enia po¿arowego i oni w ogóle nic nie rozumiej±. Natomiast w podobnych nocowali¶my we Wroc³awiu, w grodzie na Partynicach i w paru jeszcze dziwnych miejscach. Tamte wroc³awskie siê sk±din±d spali³y, ale zupe³nie nie w czasie festynu Takie nocowanie jest super - sianko, skóry, drewniany domek. Mniam Tylko dla mnie te¿ na krótk± metê, bo braku prysznica nie wytrzymujê d³u¿ej ni¿ dwie doby.

A Skrawu¶ te¿ sobie niczego nie ¿a³uje w mojej osadzie, bo jest g³ówn± atrakcj±. Po³owa ka¿dej wycieczki zwykle ogl±da osadê, a po³owa psa. A dzieci krzycz± 'Pszepani, kiedy pójdziemy do pieska?' Chichot No i jeszcze agility sobie trenuje, skacz±c przez p³otek [lub podkopuj±c go w wolnych chwilach ]. Na szczê¶cie rzadko go tam zabieramy, bo przewróci³oby mu siê w tym kud³atym ³ebku, chocia¿ od urodzenia uwielbia byæ gwiazd±

"- O, widzê, ¿e rzeczywi¶cie ma dwa..
- Zosta³ mi jeden zapasowy - wyja¶ni³ Igor, a Skrawek podskakiwa³ przy nim. - Pomysla³em, ¿e jesli taki jest zadowolony z jednym, to ile bêdzie mia³ rado¶ci z dwoma.."
T. Pratchett, Carpe Jugullum
Aneta
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #77 : Czerwiec 13, 2009, 09:24:44 »

Wcale siê nie dziwiê Skarwkowi, bo gwiazd± okaza³ siê od urodzenia. Pamiêtam, ¿e Iwonka zupe³nie nie rozumia³a naszego zachwytu jego psi± osob±  Chichot.

Trochê zazdroszcze tych klimatów, to chyba musi byc fajna przygoda i mi³o spêdzany czas. Je¶li to nie tajemnica to moze zdradzisz nam czym Ty siê zajmujesz w pracy, bo coraz bardziej mnie to intryguje i ciekawi. Wyglada, ¿e masz pracê-pasjê.

www.bearded-collie.pl
Iwona
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1467

« Odpowiedz #78 : Czerwiec 13, 2009, 11:29:12 »

Wcale siê nie dziwiê Skarwkowi, bo gwiazd± okaza³ siê od urodzenia. Pamiêtam, ¿e Iwonka zupe³nie nie rozumia³a naszego zachwytu jego psi± osob±  Chichot.

Skrawek jest pelen uroku, wiec moze nie tyle nie rozumialam zachwytu jego psia osoba, co dziwilo mnie, ze pozostali psi przystojniacy nie maja az tak licznej rzeszy fanow

Pozdrawiam,
Iwona
Fru
GMBC
Aktywny u¿ytkownik

« Odpowiedz #79 : Czerwiec 17, 2009, 08:32:20 »

Je¶li to nie tajemnica to moze zdradzisz nam czym Ty siê zajmujesz w pracy, bo coraz bardziej mnie to intryguje i ciekawi. Wyglada, ¿e masz pracê-pasjê.

Oczywi¶cie, ¿e to nie tajemnica - wrêcz przeciwnie Chwalê siê tym, jak mogê, bo uwa¿am, ¿e mam wielkie szczê¶cie, mog±c po³±czyæ pracê z pasj±

Ide± miejsca, w którym pracujê, jest przedstawienie ludziom wygl±du i atmosfery wsi z czasów ¶redniowiecza, a konkretnie z po³owy XIII wieku. By³ to bardzo wa¿ny czas dla miasta Bochni, w którym znajduje siê nasza osada, bo wtedy odkryto tam sól kamienn± i powsta³a kopalnia soli. Osada jest zbudowana ¶redniowiecznymi technikami ciesielskimi, a w poszczególnych chatach mieszcz± siê warsztaty rozmaitych rzemie¶lników. Ja zajmujê siê tkactwem szeroko pojêtym - tkam na kro¶nie pionowym, robiê ozdobne paski rozmaitymi technikami, sznurki z kolorowych nici, skarpety i rêkawice za pomoc± drewnianej ig³y, przêdê we³nê na wrzecionie no i przede wszystkim - szyjê stroje dla osadników. Turystom opowiadam o historii tkactwa, a oprócz tego prowadzê warsztaty [g³ównie dla dzieci, choæ nie tylko] z niektórych technik tkackich i plecionkarskich. Inni wie¶niacy to garncarki, zielarka, powro¼niczka, kowal i warzelnicy [od warzenia soli]. Byæ mo¿e w przysz³o¶ci doczekamy siê oracza, cie¶li i piwowara, ale na razie musi siê zwiêkszyæ ruch, ¿eby osada na siebie zarabia³a

Skrawu¶ dobrze siê tam wpisuje, bo choæ wygl±d ma trochê zbyt wspó³czesny, to jednak brakuje nam w osadzie zwierz±tek, i pl±taj±cy siê w obrêbie zagrody na konopnym powrózku wsiowy, ukurzony burek, wygl±da bardzo malowniczo Trochê jest pó¼niej k³opotu z doprowadzeniem go do wiêcej birdedowego wygl±du, ale pies wraca do domu ca³kiem szczê¶liwy

Zapraszam do ¶redniowiecza - mo¿e Anetko kiedy¶ wybierzesz siê na tak dalek± wycieczkê Chichot W okolicy oprócz Osady w Bochni jest duuu¿o do zwiedzania - mo¿na zahaczyæ Kraków, [tfu*] Wieliczkê, zamek w Nowym Wi¶niczu i pewnie jeszcze mnóstwo innych atrakcji, o których w tej chwili nie pamiêtam. No i oprócz naszej Osady w Bochni mamy te¿ kopalniê soli do zwiedzania

-----
* - nasza g³ówna konkurencja w dziedzinie turystyki

- Zosta³ mi jeden zapasowy - wyja¶ni³ Igor, a Skrawek podskakiwa³ przy nim. - Pomysla³em, ¿e jesli taki jest zadowolony z jednym, to ile bêdzie mia³ rado¶ci z dwoma.."
Aneta
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #80 : Czerwiec 17, 2009, 19:24:33 »

To ¶wietny pomys³, mo¿e w przysz³ym roku odwiedzimy Krakowsk± wystawê i wtedy po³±czymy to z innymi atrakcjami. Z przyjemno¶ci± odwiedzimy i osadê w Bochni  Chichot. To dopiero bedzie widok kilku beardie w ¶redniowiecznej osadzie hi, hi
W koñcu mamy kogo w okolicach Krakowa odwiedzaæ. Ju¿ od jakiego¶ czasu mysla³am aby zrobiæ sobie wycieczkê w Wasze strony 

www.bearded-collie.pl
AgataW-B
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 369

« Odpowiedz #81 : Czerwiec 17, 2009, 19:44:07 »

patrz... a ja w d³ugi weekend by³am w krakowie... i w wieliczce ;p co prawda bez psa ale gdybym wcze¶niej skojarzy³a fakty mog³abym wpa¶æ do osady pomiziaæ moj± drug± mêsk± [psi±  ] mi³o¶æ....eeech...

Pozdrawiam, AgA
Iwona
Moderator Globalny
Ekspert

« Odpowiedz #82 : Czerwiec 18, 2009, 09:13:13 »

W koñcu mamy kogo w okolicach Krakowa odwiedzaæ. Ju¿ od jakiego¶ czasu mysla³am aby zrobiæ sobie wycieczkê w Wasze strony 

O wlasnie, nawet w samym Krakowie macie kogo odwiedzic Zapraszamy, zapraszamy

Pozdrawiam,
Iwona
Dagmara
Moderator
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1390

« Odpowiedz #83 : Czerwiec 18, 2009, 09:50:29 »

Czujê siê zachêcona, moze zrobimy najazd na Kraków w przysz³ym roku. Przyznam, ze ja stary ju¿ co b±d¼ wystawca, jeszcze na tej nie by³am.
Fru
GMBC
Aktywny u¿ytkownik

« Odpowiedz #84 : Czerwiec 27, 2009, 10:33:32 »

Wracaj±c do poprzedniego tematu - bardzo chêtnie spotkamy siê przy okazji jakiejkolwiek z birdedzi± rodzink± Do osady te¿ zapraszamy wszystkich!

A tymczasem chwalimy siê porz±dnym odko³tunianiem

Iwona
Moderator Globalny
Ekspert

« Odpowiedz #85 : Czerwiec 27, 2009, 11:06:13 »

Przystojniaku, wygladasz baaardzo groznie w tej bandamce Olka pyta kiedy w koncu wybierzemy sie na spacer? Moze jak w koncu przestanie lac...
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 27, 2009, 11:52:26 wys³ane przez Iwona » Zapisane

Pozdrawiam,
Iwona
Fru
GMBC
Aktywny u¿ytkownik

« Odpowiedz #86 : Czerwiec 27, 2009, 12:30:48 »

Jakby nie pogoda to ju¿ by¶my was dawno ci±gnêli.. A tak to nawet siê na B³onia nie wybieramy od dwóch tygodni Smutny Jak tylko siê wypogodzi to siê natychmiast zbieramy i leziemy gdzie¶, obowi±zkowo

Aneta
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #87 : Lipiec 03, 2009, 08:18:11 »

I pomysleæ , ¿e u nas 30 stopni upa³u. A skrawek jak zwykle przystojny. Z politowaniem Buziak

www.bearded-collie.pl
Fru
GMBC
Aktywny u¿ytkownik

« Odpowiedz #88 : Lipiec 05, 2009, 20:54:57 »

Z dedykacj± dla zainteresowanej ¶redniowiecznym Burkiem Anetki - parê fotek z mijaj±cego weekendu:

Skoro do ludzi mówi siê 'skocz na jednej nodze' to do piesów przez analogiê 'skocz na dwóch ³apkach'?

Najlepiej prezentowaæ siê na ³adnym tle, a wiêc krajki na tle Skrawusia

Skrawu¶ wczuwa³ siê w rolê ¶redniowiecznego wie¶niaka

A na koniec dnia bawili¶my siê w Indian..

Wiêcej fotek na http://picasaweb.google.pl/faerienn/WsiowySkrawek

Dagmara
Moderator
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1390

« Odpowiedz #89 : Lipiec 06, 2009, 06:33:26 »

Wie¶niak bardzo mi siê podoba. Cudowny kolor kapturka!
Strony: 1 ... 4 5 [6] 7 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

shd mundonovelas madagaskar ultrawinterfell watahashiraberu