Strona główna
Pomoc
Kalendarz
Zaloguj się
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności
: Oficjalna strona Grupy MiÂłoÂśnikĂłw Bearded Collie (GMBC) -
https://sites.google.com/site/grupabeardedcollie/home
O rasie, hodowle, ogÂłoszenia, szczeniĂŞta, wystawy.
Forum Grupy Miłośników Bearded Collie
>
BirdoÂłkowe FOTO-info
>
Foto info - czyli pochwaliĂŚ siĂŞ moÂżna...
(Moderator:
Admin
) >
Skrawek - Amberose Make Me Feel
Strony:
1
2
3
[
4
]
5
6
7
|
Do dołu
« poprzedni
następny »
Drukuj
Autor
Wątek: Skrawek - Amberose Make Me Feel (Przeczytany 56562 razy)
Fru
GMBC
Aktywny uÂżytkownik
Odp: Skrawek - Amberose Make Me Feel
«
Odpowiedz #45 :
Styczeń 13, 2009, 18:42:42 »
MachnĂŞÂły mi siĂŞ dziÂś z okazji wolnego dnia takie sÂłodkie fotki, Âże nie mogĂŞ siĂŞ oprzeĂŚ wrzuceniu ich tutaj
Ksi¹¿ê Skrawek pozuje
..oraz sjesta w kuchni [byÂłam zajĂŞta dÂłuÂższÂą chwilĂŞ i na jego mordce widaĂŚ zdegustowanie tym faktem
]
"- O, widzĂŞ, Âże rzeczywiÂście ma dwa..
- ZostaÂł mi jeden zapasowy - wyjaÂśniÂł Igor, a Skrawek podskakiwaÂł przy nim. - PomyslaÂłem, Âże jesli taki jest zadowolony z jednym, to ile bĂŞdzie miaÂł radoÂści z dwoma.."
T. Pratchett,
Carpe Jugullum
DorkaWD
Gość
«
Odpowiedz #46 :
Styczeń 13, 2009, 19:04:59 »
Ho, ho... widzĂŞ, Âże Panda musi swojego braciszka nauczyĂŚ "zdegustowania"
Co do pozowania, to faktycznie Ksi¹¿ê
Mimika, jakby to byÂła fotka na nowÂą edycjĂŞ banknotĂłw
AgataW-B
GMBC
Zaawansowany uÂżytkownik
«
Odpowiedz #47 :
Styczeń 13, 2009, 21:13:01 »
cudo
kolorki ma jak z bajki...
pozycja na pierwszej focie dla mnie nieodgadniona
a rozpÂłaszczacz na drugiej rozbrajajÂący
Pozdrawiam, AgA
DorkaWD
Gość
«
Odpowiedz #48 :
Luty 16, 2009, 10:43:31 »
Skrawki siĂŞ obijajÂą!!
Co nowego u przystojnego braciszka? NiedÂługo wspĂłlny spacerek, wiĂŞc na Âżywo zobaczĂŞ, ale ... moÂże jest szansa na jakieÂś nowe fotki?
Fru
GMBC
Aktywny uÂżytkownik
«
Odpowiedz #49 :
Marzec 15, 2009, 20:33:22 »
Uwaga, uwaga - nadciÂąga Skrawko-foto-sp@m
Na poczÂątek kilka fotek z dzisiejszych - ostatnich juÂż - zajĂŞĂŚ w szkole Axio. Przed nami egzamin 18 kwietnia - trzymajcie kciuki
Skupiam siĂŞ, bo zrobiĂŞ wszystko za kawaÂłek suszonego pÂłucka. Mam na imiĂŞ Skrawek i jestem pÂłuckomaniakiem!
A wÂłaÂśnie Âże wytrzymam, nawet jak sobie pĂłjdziesz. Nawet bardzo daleko. Bo dostanĂŞ za to pÂłucko. DostanĂŞ, prawda!?
A po zakoùczonej pracy wystarczy odpi¹Ì piesom smycze i o..
PóŸniej coniedzielny spacer na B³oniach w towarzystwie kolegi i kole¿anki z klasy. Dodatkowo spotkaliœmy tam przepiêknego, choÌ nieco przera¿aj¹cego piesa - wilczarza irlandzkiego. Monstrualnie wielkiego
A póŸniej ju¿ zas³u¿ony odpoczynek w domu. Ot takie lazy sunday afternoon
WystarczyÂło siĂŞ trochĂŞ wyspaĂŚ i moÂżna byÂło zabraĂŚ siĂŞ do pracy w kuchni. Ciekawe czy ciÂągnĂŞÂło go do piwa czy do Âśmietanki
A na koniec zabawa z nowym domowym przyjacielem
Pieskiem-torebkÂą Bruno. Prawda, Âże razem sÂą uroczy?
I jeszcze do Agatki - Skrawek czarnych Âłapek ma trzy. Ta inna jest jako jedyna biaÂła, a nie odwrotnie
WiĂŞc jak juÂż, to on jest Skrawek BiaÂłej ÂŁapki, chociaÂż czasem mi siĂŞ wydaje, Âże raczej Skrawek Nieba
«
Ostatnia zmiana: Marzec 15, 2009, 20:59:09 wysłane przez Fru
»
- ZostaÂł mi jeden zapasowy - wyjaÂśniÂł Igor, a Skrawek podskakiwaÂł przy nim. - PomyslaÂłem, Âże jesli taki jest zadowolony z jednym, to ile bĂŞdzie miaÂł radoÂści z dwoma.."
T. Pratchett,
Carpe Jugullum
AgataW-B
GMBC
Zaawansowany uÂżytkownik
«
Odpowiedz #50 :
Marzec 15, 2009, 22:33:44 »
hahaha masz caÂłkowitÂą racjĂŞ - my bad
wyt³umaczê siê tylko, ¿e mówi¹c czarna_³apka mia³am na myœli tylko dwie przednie ³apki [nie pytaj dlaczego], no i dodatkowo porówna³am je sobie do bia³ych ³apek Peanuta - co summa summarum da³o zachwyt nad "jedn¹ czarn¹ ³apk¹". ale racja racja racja - Skrawi ma 3 czarne i jedn¹ bia³¹ wiêc u niego to bia³a jest t¹ wyj¹tkow¹
co nie zmienia faktu, ¿e genialnie wygl¹da z jedn¹ ³apk¹ bia³¹ a drug¹ czarn¹ [z przodu]
no i wyrĂłsÂł chÂłopaczyna OHOHOHO! fajny jest
Pozdrawiam, AgA
DorkaWD
Gość
«
Odpowiedz #51 :
Marzec 16, 2009, 10:32:08 »
Skrawek to juÂż wielki facet
Puchaty misio
Na kanapie wyglÂąda jak maskotka
Drapki dla obu kudÂłaczy - Skrawka i Bruna
Trzymamy wszystkie kciuki by 18 IV nasz uroczy braciszek i jego ludzie wypadli doskonale!
Kasia, dawaj przepis na te pÂłucka. Pandzisz ostatnio mi nosem krĂŞci na suchÂą karmĂŞ w roli nagrody
Albo bestia siĂŞ wycwaniÂła, albo przejadaÂła, albo...
Aaaa... co ja widzĂŞ
NastĂŞpny poszukiwacz skarbĂłw ukrytych na stole kuchennym
Panda w swoich zÂłodziejskich zapĂŞdach zaczĂŞÂła przechodziĂŚ samÂą siebie
Wczoraj do kawy mi siĂŞ dobraÂła i nie przewracajÂąc kubka wychÂłeptaÂła poÂłowĂŞ jego zawartoÂści - jak to zrobiÂła? Nie mam pojĂŞcia
Jest wyjÂątkowo zdolna, szkoda tylko, Âże przejawia siĂŞ to w takich niecnych uczynkach
Echhh... zazdroszczĂŞ spotkaĂą z Wilczarzem. Niesamowicie podobajÂą mi siĂŞ te psy, choĂŚ jeszcze nigdy nie miaÂłam okazji spotkaĂŚ go "na Âżywo".
Fru
GMBC
Aktywny uÂżytkownik
«
Odpowiedz #52 :
Marzec 16, 2009, 12:21:27 »
Aga, nawet nie wiesz jak ja czekam na jak¹œ okazjê, przy której bedê mog³a omacaÌ i omiziaÌ na ¿ywo Peanuta
mam nadziejĂŞ, Âże kiedyÂś uda siĂŞ spotkaĂŚ. Szkoda, Âże mieszkasz tak daleko
Dorcia oto przepis na pÂłucka: wchodzimy na stronĂŞ
www.karusek.com.pl
, nastêpnie w wyszukiwarce wpisujemy 'suszone p³uca' a póŸniej klikamy kup n sztuk, gdzie n = interesuj¹ca nas iloœÌ paczek
Generalnie takie p³uca s¹ rozmaite, ale polecam z w³asnego doœwiadczenia ogl¹daÌ uwa¿nie paczki i kupowac takie, które nie maj¹ nigdzie ró¿owego. Ró¿owy kolor oznacza nieca³kowite wysuszenie p³ucek co z kolei oznacza potworny smród przysmaku, który pieskowie wprawdzie kochaj¹, ale dla mnie jest pewna nieprzekraczalna granica poœwiêcania siê dla zwierzaka i wypada ona w³aœnie w okolicy tego ró¿owego koloru
Najlepsze pÂłucka sÂą tej firmy, ktĂłrej kupiliÂśmy ci kiedyÂś Âżwacze - akurat nie pamiĂŞtam jej nazwy bo wywaliÂłam ostatniÂą etykietĂŞ. Kiedy ĂŚwiczĂŞ ze Skrawkiem, krojĂŞ te pÂłucka na malutkie kawaÂłki okoÂło 5 x 5 mm i dajĂŞ mu zamiast np. kulek suchej karmy. Efekty sÂą oszaÂłamiajÂące - za pÂłucko SkrawuÂś zrobi dla mnie prawie wszystko
A tu jeszcze wiĂŞcej fotek ze szkoÂły:
http://picasaweb.google.com/Aneirin.Bard/Axio#
A spotkanie z wilczarzem byÂło o tyle szokujÂące, Âże zbiegÂło siĂŞ do niego poÂłowa bÂłoniowych psĂłw i ich ludzi i przy okazji rozmawialiÂśmy z dwiema paniami, z ktĂłrych jedna miaÂła - chyba dla kontrastu - jorka mini. ByÂł mniej wiĂŞcej wielkoÂści szczura i baÂłam siĂŞ go gÂłaskaĂŚ, Âżeby nie zepsuĂŚ. A ten wilczarz taki huuuuuuge. Masakra
Do tego piesek drugiej rozmawiaj¹cej z nami pani zakocha³ siê w Skrawusiu, albo tylko chcia³ go uwieœÌ i Skrawuœ z oszo³omion¹ min¹ 'coœ mi siê do d..y przyklei³o!!!' biega³ wko³o z pieskiem zwisaj¹cym mu z ty³ka.. Myœla³am, ¿e umrê
Dodatkowo postanowilam wzi¹Ì ze sob¹ smaki skrawkowe w saszetce na wypadek, gdybym musia³a wo³aÌ go gwizdkiem. No i zosta³am najlepsz¹ przyjació³k¹ wszystkich psów na b³oniach, które znalaz³y siê w odleg³oœci < 10m. Zw³aszcza zakocha³a siê we mnie niejaka Birma, której pani najwyraŸniej daje jakieœ ohydne smaki, bo gania³a za mn¹ godzinê i pojawia³a siê z nienacka co parê chwil, wskakuj¹c mi na plecy i celuj¹c w saszetkê.. Oplu³ mnie te¿ zaœliniony po kostki golden, który raczy³ siê otrzepaÌ w momencie, kiedy sta³ 15 cm ode mnie a z paszczy zwisa³y mu dwa 10cm gluty. Bleeahhhh. Pan Goldiego [Skrawkowego kolegi z klasy] podsumowa³ ze stoickim spokojem przy w³aœcicielce rzeczonego Biszkopta "Pewnie jest wœciek³y.. znaczy wœciek³y, ¿e wszyscy g³askaj¹ ma³e psy, a jego nie"..
Niedziela peÂłna wraÂżeĂą
«
Ostatnia zmiana: Marzec 16, 2009, 12:29:35 wysłane przez Fru
»
T. Pratchett,
Carpe Jugullum
AgataW-B
GMBC
Zaawansowany uÂżytkownik
«
Odpowiedz #53 :
Marzec 16, 2009, 13:06:11 »
Cytat: Fru Marzec 16, 2009, 12:21:27
Aga, nawet nie wiesz jak ja czekam na jak¹œ okazjê, przy której bedê mog³a omacaÌ i omiziaÌ na ¿ywo Peanuta
mam nadziejĂŞ, Âże kiedyÂś uda siĂŞ spotkaĂŚ. Szkoda, Âże mieszkasz tak daleko
Kasia, a nie skusicie siĂŞ na majĂłwkĂŞ organizowanÂą przez AnetkĂŞ? ja wiem, Âże daleko..ale moooÂże?
co do ÂśmierdzÂących pÂłucek: co prawda jeszcze nie kupowaÂłam mÂłodemu pÂłucek ale mĂłwisz, Âże ÂśmierdzÂą gorzej niÂż suszone Âżwacze??
ja ¿wacze mam zapakowane w podwójn¹ siatkê bo tak cuchn¹, ¿e g³upio mi przed goœÌmi, którzy pewnie myœl¹ sobie, ¿e mamy zasyfiony dom hehe
ja nie wiem jak pies moÂże wcinaĂŚ coÂś tak ÂŚMIERDZÂĄCEGO! no ale waÂżne Âże mu smakuje i przynosi pozytywne efekty
Pozdrawiam, AgA
Fru
GMBC
Aktywny uÂżytkownik
«
Odpowiedz #54 :
Marzec 16, 2009, 14:37:21 »
Cytat: AgataW-B Marzec 16, 2009, 13:06:11
Kasia, a nie skusicie siĂŞ na majĂłwkĂŞ organizowanÂą przez AnetkĂŞ? ja wiem, Âże daleko..ale moooÂże?
Do maja jeszcze maleĂąki kawaÂłek, ale ja juÂż czujĂŞ, Âże prawdopodobnie weekend majowy wypadnie mi w pracy
18 kwietnia biorĂŞ wolne na egzamin, 24-25 kwietnia wyjezdzamy z dorkami do Pilicy na pastelowy weekend a w koĂącu jakiÂś weekend muszĂŞ przepracowaĂŚ.. nie ma to jak robiĂŚ w turystyce
Tak Âże prawdopodobnie majĂłwka u Anetki odpada
T. Pratchett,
Carpe Jugullum
AgataW-B
GMBC
Zaawansowany uÂżytkownik
«
Odpowiedz #55 :
Marzec 16, 2009, 14:40:02 »
to jest 28-31 maja, wiĂŞc koniec miesiÂąca.
fajnie by byÂło gdyby siĂŞ udaÂło, ale jak nie to moÂże nastĂŞpnym razem, gdzieÂś kiedyÂś jakoÂś...
Pozdrawiam, AgA
Aneta
GMBC
Ekspert
«
Odpowiedz #56 :
Marzec 17, 2009, 15:50:44 »
Moja skrawkowa mi³oœÌ wyros³a na super m³odzieùca. Wygl¹da tak s³odko ale zarazem mêsko. Najfajniejsze w nim jest teraz to, ze jest jeszcze taki dzieciêcy.
Buziaki dla mojego ulubieĂąca
Pozdrawiamy Aneta i ferajna
www.bearded-collie.pl
Iwona
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #57 :
Marzec 17, 2009, 16:59:31 »
Oj, SkrawuÂś, niech ta Ola rosnie, cobysmy na spacer mogli sie wybrac
Pozdrawiam,
Iwona
DorkaWD
Gość
«
Odpowiedz #58 :
Marzec 17, 2009, 17:58:21 »
Oooo... co ja widzĂŞ
Fanklub Skrawka powstaÂł
Co do pÂłucek...
U mnie w zoologicznym sÂą nieosiÂągalne
Babcia jedzie jutro na wieÂś po swojskie wyroby i przywiezie mi pÂłucka. MoÂże Panda zadowoli siĂŞ takim gotowanym pÂłuckiem i coÂś ruszymy z miejsca
JeÂśli chodzi o zapach Âżwaczy woÂłowych, to muszĂŞ przyznaĂŚ, Âże ta paczuszka ktĂłrÂą mi ostatnio kupiliÂście wcale nie ÂśmierdziaÂła! WrĂŞcz byÂła bezzapachowa albo ja mam coÂś nie tego z nosem
Natomiast jak kupiÂłam kiedyÂś suszone przeÂłyki i "fifolki" (chyba tak Agatka nazwaÂła mĂŞski atrybut
) œwiùskie to w co bym tego nie zapakowa³a i gdzie nie wynios³a to i tak czu³am smród (g³ównie od Pandzisza)
MaÂłgorzata
GMBC
Ekspert
«
Odpowiedz #59 :
Marzec 18, 2009, 16:32:06 »
uwaga na p³ucka gotowane! ma³e iloœci i z du¿ym dodatkiem wêglowodanowych rzeczy! p³ucka s¹ fajne i maj¹ du¿o bia³ka ale... to bia³ko jest bardzo z³ej jakoœci (najgorszej, niska wartoœÌ biologiczna, ciê¿ko strawne), jeœli tylko siê nie zbilansuj¹, biegunka gotowa.
www.smartness.com.pl
Strony:
1
2
3
[
4
]
5
6
7
|
Do góry
Drukuj
« poprzedni
następny »
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
INFORMACJE
=> Powitania
=> Hodowla
=> Wystawy - informacje, przepisy, zmiany ZKwp
=> Wystawy i spotkania 2013
=> Wystawy i spotkania 2012
=> Wystawy i spotkania 2011
=> Wystawy i spotkania 2010
=> Wystawy i spotkania 2009
=> Wystawy i spotkania 2008
=> Wychowanie, szkolenie, sport i praca
=> Zdrowie, Âżywienie i pielĂŞgnacja
=> Beardie i inne zwierzaki w potrzebie
=> Literatura
=> Ciekawe opowieÂści...
BirdoÂłkowe FOTO-info
=> Foto info - czyli pochwaliĂŚ siĂŞ moÂżna...
BirdoÂłkowe VIDEO-info
=> VIDEO info - czyli pochwaliĂŚ siĂŞ moÂżna rĂłwnieÂż i tu
Ładowanie...
Polityka cookies
Darmowe Fora
|
Darmowe Forum
ultrawinterfell
mundonovelas
watahashiraberu