Forum Grupy Miłośników Bearded Collie

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Oficjalna strona Grupy MiÂłoÂśnikĂłw Bearded Collie (GMBC) - https://sites.google.com/site/grupabeardedcollie/home
O rasie, hodowle, ogÂłoszenia, szczeniĂŞta, wystawy.

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Skrawek - Amberose Make Me Feel  (Przeczytany 56562 razy)
Fru
GMBC
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #45 : Styczeń 13, 2009, 18:42:42 »

MachnĂŞÂły mi siĂŞ dziÂś z okazji wolnego dnia takie sÂłodkie fotki, Âże nie mogĂŞ siĂŞ oprzeĂŚ wrzuceniu ich tutaj

Ksi¹¿ê Skrawek pozuje

..oraz sjesta w kuchni [byÂłam zajĂŞta dÂłuÂższÂą chwilĂŞ i na jego mordce widaĂŚ zdegustowanie tym faktem ]

"- O, widzĂŞ, Âże rzeczywiÂście ma dwa..
- ZostaÂł mi jeden zapasowy - wyjaÂśniÂł Igor, a Skrawek podskakiwaÂł przy nim. - PomyslaÂłem, Âże jesli taki jest zadowolony z jednym, to ile bĂŞdzie miaÂł radoÂści z dwoma.."
T. Pratchett, Carpe Jugullum
DorkaWD
Gość
« Odpowiedz #46 : Styczeń 13, 2009, 19:04:59 »

Ho, ho... widzĂŞ, Âże Panda musi swojego braciszka nauczyĂŚ "zdegustowania" 
Co do pozowania, to faktycznie Ksi¹¿ê  Mimika, jakby to byÂła fotka na nowÂą edycjĂŞ banknotĂłw 
AgataW-B
GMBC
Zaawansowany uÂżytkownik

« Odpowiedz #47 : Styczeń 13, 2009, 21:13:01 »

cudo  kolorki ma jak z bajki...
pozycja na pierwszej focie dla mnie nieodgadniona
a rozpÂłaszczacz na drugiej rozbrajajÂący  Buziak

Pozdrawiam, AgA
DorkaWD
Gość
« Odpowiedz #48 : Luty 16, 2009, 10:43:31 »

Skrawki siĂŞ obijajÂą!!  Spoko
Co nowego u przystojnego braciszka? NiedÂługo wspĂłlny spacerek, wiĂŞc na Âżywo zobaczĂŞ, ale ... moÂże jest szansa na jakieÂś nowe fotki? 
Fru
GMBC
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #49 : Marzec 15, 2009, 20:33:22 »

Uwaga, uwaga - nadciÂąga Skrawko-foto-sp@m

Na poczÂątek kilka fotek z dzisiejszych - ostatnich juÂż - zajĂŞĂŚ w szkole Axio. Przed nami egzamin 18 kwietnia - trzymajcie kciuki

Skupiam siĂŞ, bo zrobiĂŞ wszystko za kawaÂłek suszonego pÂłucka. Mam na imiĂŞ Skrawek i jestem pÂłuckomaniakiem!

A wÂłaÂśnie Âże wytrzymam, nawet jak sobie pĂłjdziesz. Nawet bardzo daleko. Bo dostanĂŞ za to pÂłucko. DostanĂŞ, prawda!?

A po zakoùczonej pracy wystarczy odpi¹Ì piesom smycze i o..

PóŸniej coniedzielny spacer na B³oniach w towarzystwie kolegi i kole¿anki z klasy. Dodatkowo spotkaliœmy tam przepiêknego, choÌ nieco przera¿aj¹cego piesa - wilczarza irlandzkiego. Monstrualnie wielkiego Chichot

A póŸniej ju¿ zas³u¿ony odpoczynek w domu. Ot takie lazy sunday afternoon

WystarczyÂło siĂŞ trochĂŞ wyspaĂŚ i moÂżna byÂło zabraĂŚ siĂŞ do pracy w kuchni. Ciekawe czy ciÂągnĂŞÂło go do piwa czy do Âśmietanki

A na koniec zabawa z nowym domowym przyjacielem Pieskiem-torebkÂą Bruno. Prawda, Âże razem sÂą uroczy? Chichot

I jeszcze do Agatki - Skrawek czarnych Âłapek ma trzy. Ta inna jest jako jedyna biaÂła, a nie odwrotnie Chichot WiĂŞc jak juÂż, to on jest Skrawek BiaÂłej ÂŁapki, chociaÂż czasem mi siĂŞ wydaje, Âże raczej Skrawek Nieba
« Ostatnia zmiana: Marzec 15, 2009, 20:59:09 wysłane przez Fru » Zapisane

- ZostaÂł mi jeden zapasowy - wyjaÂśniÂł Igor, a Skrawek podskakiwaÂł przy nim. - PomyslaÂłem, Âże jesli taki jest zadowolony z jednym, to ile bĂŞdzie miaÂł radoÂści z dwoma.."
AgataW-B
GMBC
Zaawansowany uÂżytkownik

« Odpowiedz #50 : Marzec 15, 2009, 22:33:44 »

hahaha masz caÂłkowitÂą racjĂŞ - my bad  Chichot wytÂłumaczĂŞ siĂŞ tylko, Âże mĂłwiÂąc czarna_Âłapka miaÂłam na myÂśli tylko dwie przednie Âłapki [nie pytaj dlaczego], no i dodatkowo porĂłwnaÂłam je sobie do biaÂłych Âłapek Peanuta - co summa summarum daÂło zachwyt nad "jednÂą czarnÂą ÂłapkÂą". ale racja racja racja - Skrawi ma 3 czarne i jednÂą bia³¹ wiĂŞc u niego to biaÂła jest tÂą wyjÂątkowÂą 
co nie zmienia faktu, Âże genialnie wyglÂąda z jednÂą ÂłapkÂą bia³¹ a drugÂą czarnÂą [z przodu]  Buziak

no i wyrĂłsÂł chÂłopaczyna OHOHOHO! fajny jest 

Pozdrawiam, AgA
DorkaWD
Gość
« Odpowiedz #51 : Marzec 16, 2009, 10:32:08 »

Skrawek to juÂż wielki facet  Szok Puchaty misio  Na kanapie wyglÂąda jak maskotka 
Drapki dla obu kudÂłaczy - Skrawka i Bruna 

Trzymamy wszystkie kciuki by 18 IV nasz uroczy braciszek i jego ludzie wypadli doskonale!

Kasia, dawaj przepis na te pÂłucka. Pandzisz ostatnio mi nosem krĂŞci na suchÂą karmĂŞ w roli nagrody  Z politowaniem Albo bestia siĂŞ wycwaniÂła, albo przejadaÂła, albo...

Aaaa... co ja widzĂŞ  Szok NastĂŞpny poszukiwacz skarbĂłw ukrytych na stole kuchennym  Chichot Panda w swoich zÂłodziejskich zapĂŞdach zaczĂŞÂła przechodziĂŚ samÂą siebie  Wczoraj do kawy mi siĂŞ dobraÂła i nie przewracajÂąc kubka wychÂłeptaÂła poÂłowĂŞ jego zawartoÂści - jak to zrobiÂła? Nie mam pojĂŞcia  Co? Jest wyjÂątkowo zdolna, szkoda tylko, Âże przejawia siĂŞ to w takich niecnych uczynkach  Smutny

Echhh... zazdroszczĂŞ spotkaĂą z Wilczarzem. Niesamowicie podobajÂą mi siĂŞ te psy, choĂŚ jeszcze nigdy nie miaÂłam okazji spotkaĂŚ go "na Âżywo".
Fru
GMBC
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #52 : Marzec 16, 2009, 12:21:27 »

Aga, nawet nie wiesz jak ja czekam na jak¹œ okazjê, przy której bedê mog³a omacaÌ i omiziaÌ na ¿ywo Peanuta mam nadziejê, ¿e kiedyœ uda siê spotkaÌ. Szkoda, ¿e mieszkasz tak daleko

Dorcia oto przepis na p³ucka: wchodzimy na stronê www.karusek.com.pl, nastêpnie w wyszukiwarce wpisujemy 'suszone p³uca' a póŸniej klikamy kup n sztuk, gdzie n = interesuj¹ca nas iloœÌ paczek Chichot Generalnie takie p³uca s¹ rozmaite, ale polecam z w³asnego doœwiadczenia ogl¹daÌ uwa¿nie paczki i kupowac takie, które nie maj¹ nigdzie ró¿owego. Ró¿owy kolor oznacza nieca³kowite wysuszenie p³ucek co z kolei oznacza potworny smród przysmaku, który pieskowie wprawdzie kochaj¹, ale dla mnie jest pewna nieprzekraczalna granica poœwiêcania siê dla zwierzaka i wypada ona w³aœnie w okolicy tego ró¿owego koloru Najlepsze p³ucka s¹ tej firmy, której kupiliœmy ci kiedyœ ¿wacze - akurat nie pamiêtam jej nazwy bo wywali³am ostatni¹ etykietê. Kiedy Ìwiczê ze Skrawkiem, krojê te p³ucka na malutkie kawa³ki oko³o 5 x 5 mm i dajê mu zamiast np. kulek suchej karmy. Efekty s¹ osza³amiaj¹ce - za p³ucko Skrawuœ zrobi dla mnie prawie wszystko A tu jeszcze wiêcej fotek ze szko³y: http://picasaweb.google.com/Aneirin.Bard/Axio#

A spotkanie z wilczarzem by³o o tyle szokuj¹ce, ¿e zbieg³o siê do niego po³owa b³oniowych psów i ich ludzi i przy okazji rozmawialiœmy z dwiema paniami, z których jedna mia³a - chyba dla kontrastu - jorka mini. By³ mniej wiêcej wielkoœci szczura i ba³am siê go g³askaÌ, ¿eby nie zepsuÌ. A ten wilczarz taki huuuuuuge. Masakra Chichot Do tego piesek drugiej rozmawiaj¹cej z nami pani zakocha³ siê w Skrawusiu, albo tylko chcia³ go uwieœÌ i Skrawuœ z oszo³omion¹ min¹ 'coœ mi siê do d..y przyklei³o!!!' biega³ wko³o z pieskiem zwisaj¹cym mu z ty³ka.. Myœla³am, ¿e umrê Chichot

Dodatkowo postanowilam wzi¹Ì ze sob¹ smaki skrawkowe w saszetce na wypadek, gdybym musia³a wo³aÌ go gwizdkiem. No i zosta³am najlepsz¹ przyjació³k¹ wszystkich psów na b³oniach, które znalaz³y siê w odleg³oœci < 10m. Zw³aszcza zakocha³a siê we mnie niejaka Birma, której pani najwyraŸniej daje jakieœ ohydne smaki, bo gania³a za mn¹ godzinê i pojawia³a siê z nienacka co parê chwil, wskakuj¹c mi na plecy i celuj¹c w saszetkê.. Oplu³ mnie te¿ zaœliniony po kostki golden, który raczy³ siê otrzepaÌ w momencie, kiedy sta³ 15 cm ode mnie a z paszczy zwisa³y mu dwa 10cm gluty. Bleeahhhh. Pan Goldiego [Skrawkowego kolegi z klasy] podsumowa³ ze stoickim spokojem przy w³aœcicielce rzeczonego Biszkopta "Pewnie jest wœciek³y.. znaczy wœciek³y, ¿e wszyscy g³askaj¹ ma³e psy, a jego nie".. Chichot

Niedziela peÂłna wraÂżeĂą Chichot
« Ostatnia zmiana: Marzec 16, 2009, 12:29:35 wysłane przez Fru » Zapisane

AgataW-B
GMBC
Zaawansowany uÂżytkownik

« Odpowiedz #53 : Marzec 16, 2009, 13:06:11 »

Aga, nawet nie wiesz jak ja czekam na jak¹œ okazjê, przy której bedê mog³a omacaÌ i omiziaÌ na ¿ywo Peanuta mam nadziejê, ¿e kiedyœ uda siê spotkaÌ. Szkoda, ¿e mieszkasz tak daleko

Kasia, a nie skusicie siĂŞ na majĂłwkĂŞ organizowanÂą przez AnetkĂŞ? ja wiem, Âże daleko..ale moooÂże? 

co do ÂśmierdzÂących pÂłucek: co prawda jeszcze nie kupowaÂłam mÂłodemu pÂłucek ale mĂłwisz, Âże ÂśmierdzÂą gorzej niÂż suszone Âżwacze??  Szok ja Âżwacze mam zapakowane w podwĂłjnÂą siatkĂŞ bo tak cuchnÂą, Âże gÂłupio mi przed goœÌmi, ktĂłrzy pewnie myÂślÂą sobie, Âże mamy zasyfiony dom hehe  ja nie wiem jak pies moÂże wcinaĂŚ coÂś tak ÂŚMIERDZÂĄCEGO! no ale waÂżne Âże mu smakuje i przynosi pozytywne efekty  Z politowaniem

Pozdrawiam, AgA
Fru
GMBC
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #54 : Marzec 16, 2009, 14:37:21 »

Kasia, a nie skusicie siĂŞ na majĂłwkĂŞ organizowanÂą przez AnetkĂŞ? ja wiem, Âże daleko..ale moooÂże? 

Do maja jeszcze maleĂąki kawaÂłek, ale ja juÂż czujĂŞ, Âże prawdopodobnie weekend majowy wypadnie mi w pracy Niezdecydowany 18 kwietnia biorĂŞ wolne na egzamin, 24-25 kwietnia wyjezdzamy z dorkami do Pilicy na pastelowy weekend a w koĂącu jakiÂś weekend muszĂŞ przepracowaĂŚ.. nie ma to jak robiĂŚ w turystyce Niezdecydowany Tak Âże prawdopodobnie majĂłwka u Anetki odpada Smutny

AgataW-B
GMBC
Zaawansowany uÂżytkownik

« Odpowiedz #55 : Marzec 16, 2009, 14:40:02 »

to jest 28-31 maja, wiĂŞc koniec miesiÂąca.
fajnie by byÂło gdyby siĂŞ udaÂło, ale jak nie to moÂże nastĂŞpnym razem, gdzieÂś kiedyÂś jakoÂś... 

Pozdrawiam, AgA
Aneta
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #56 : Marzec 17, 2009, 15:50:44 »

Moja skrawkowa mi³oœÌ wyros³a na super m³odzieùca. Wygl¹da tak s³odko ale zarazem mêsko. Najfajniejsze w nim jest teraz to, ze jest jeszcze taki dzieciêcy.

Buziaki dla mojego ulubieĂąca Buziak

Pozdrawiamy Aneta i ferajna
www.bearded-collie.pl
Iwona
Moderator Globalny
Ekspert

« Odpowiedz #57 : Marzec 17, 2009, 16:59:31 »

Oj, SkrawuÂś, niech ta Ola rosnie, cobysmy na spacer mogli sie wybrac

Pozdrawiam,
Iwona
DorkaWD
Gość
« Odpowiedz #58 : Marzec 17, 2009, 17:58:21 »

Oooo... co ja widzĂŞ  Szok Fanklub Skrawka powstaÂł 

Co do pÂłucek...
U mnie w zoologicznym sÂą nieosiÂągalne  Babcia jedzie jutro na wieÂś po swojskie wyroby i przywiezie mi pÂłucka. MoÂże Panda zadowoli siĂŞ takim gotowanym pÂłuckiem i coÂś ruszymy z miejsca 
JeÂśli chodzi o zapach Âżwaczy woÂłowych, to muszĂŞ przyznaĂŚ, Âże ta paczuszka ktĂłrÂą mi ostatnio kupiliÂście wcale nie ÂśmierdziaÂła! WrĂŞcz byÂła bezzapachowa albo ja mam coÂś nie tego z nosem  Chichot Natomiast jak kupiÂłam kiedyÂś suszone przeÂłyki i "fifolki" (chyba tak Agatka nazwaÂła mĂŞski atrybut  ) ÂświĂąskie to w co bym tego nie zapakowaÂła i gdzie nie wyniosÂła to i tak czuÂłam smrĂłd (g³ównie od Pandzisza)
MaÂłgorzata
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #59 : Marzec 18, 2009, 16:32:06 »

uwaga na p³ucka gotowane! ma³e iloœci i z du¿ym dodatkiem wêglowodanowych rzeczy! p³ucka s¹ fajne i maj¹ du¿o bia³ka ale... to bia³ko jest bardzo z³ej jakoœci (najgorszej, niska wartoœÌ biologiczna, ciê¿ko strawne), jeœli tylko siê nie zbilansuj¹, biegunka gotowa.

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

ultrawinterfell mundonovelas watahashiraberu catziee madagaskar