Forum Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Oficjalna strona Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie (GMBC) - https://sites.google.com/site/grupabeardedcollie/home
O rasie, hodowle, og³oszenia, szczeniêta, wystawy.

Strony: 1 [2] 3 4 ... 7 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Skrawek - Amberose Make Me Feel  (Przeczytany 56294 razy)
DorkaWD
Go¶æ
« Odpowiedz #15 : Listopad 27, 2008, 13:19:10 »

Prawdziwy Szkot je¶li nie tañczy to bielizny pod kiltem nie uznaje Chichot
Zaiste prawdê powiadasz 
A na potwierdzenie http://video.google.pl/videoplay?docid=5600576617327593076
Kiedy¶ znalaz³am ten filmik szukaj±c HAKA w wykonaniu dru¿yny Rugby All Blacks
Pozdrowienia dla Panów w "kieckach"

Ci tañcz±cy to MAORYSI a taniec to HAKA (ogólna nazwa tañca, jednak przez niewtajemniczonych postrzegana tylko jako taniec wojenny. Oczywi¶cie inne formy HAKA istniej± )
Osobi¶cie wolê MAORYSÓW, no ale ja z Now± Zelandi± jestem do¶æ mocno zwi±zana (praktyk MA-URI, masa¿u wywodz±cego siê w³a¶nie z NZ)
zdzichu
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 453

« Odpowiedz #16 : Listopad 27, 2008, 13:54:36 »

Widzê, ¿e kroi nam siê szkocki fan klub 

Ale tuszê, ¿e ze wzglêdu na m± tuszê
potrzba by balê szkockiej kraty,
co wpêdzi³oby nasz fan klub
w finansowe tarapaty.   

No i te przeci±gi.....
DorkaWD
Go¶æ
« Odpowiedz #17 : Listopad 27, 2008, 14:56:13 »

Eee tam przeci±gi... w ¿yciu trza byæ twardym a nie miêkkim   
Zdzisiu, pomy¶l, co to by³by za widok gdyby¶ paradowa³ po ringu w kilcie  Chichot Owszem wymaga³oby to kilku przygotowañ np. wizyta u kosmetyczki na woskowanko nó¿ek Chichot

Ale, ale my tu gadu, gadu a Fru kiedy¶ siê chwali³a, ¿e maj± w planie zrobienie fotki rodzinnej w strojach klanowych  No i jak Fru? Masz? Dasz?
Pandzia przesy³a radosne szczeki dla braciszka  Buziak
zdzichu
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik

« Odpowiedz #18 : Listopad 27, 2008, 15:39:51 »

- jak widaæ odpowiadaj± mu szkockie klimaty

Prawdziwy Szkot je¶li nie tañczy to bielizny pod kiltem nie uznaje Chichot

Eee tam przeci±gi... w ¿yciu trza byæ twardym a nie miêkkim   

Hej, hej  czy to jeszcze forum beardie ??   Chichot  Chichot  Chichot

Czy ju¿ jeste¶my u Wis³ockiej szanownej, w ksi±¿ce ??       

Ale facetów w kiltach na ringu by³o ostatnio dostatek, wiêc - zawsze istnieje ....  taka opcja, ¿e ....      

Gra¿ka i Beauty w Sopocie w 2008r.
Aneirin
GMBC
Nowy u¿ytkownik
*

Wiadomo¶ci: 26

« Odpowiedz #19 : Listopad 27, 2008, 18:01:26 »

No i te przeci±gi.....

Drogi Zdzichu,

Dobry kilt grzeje,
nawet gdy wieje,
i nie czuæ przeci±gu
nawet w poci±gu

by nie gorszy³a
siê bia³og³owa
to sporran nosi
siê z przoda Chichot

a kiedy mocniej
deszcz pada
to plaidie okryæ
siê wypada

na nogi
we³niane skarpety
[to mocno podnieca
kobiety] Chichot

i jeszcze buty
Ghillies zwane
oto ca³e szkockie
ubranie

s± te¿ inne
ubioru detale
lecz nie s±
ciekawe wcale Chichot

ze szkockimi uk³onami Chichot
zdzichu
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik

« Odpowiedz #20 : Listopad 27, 2008, 19:24:21 »

No, no, d³uga i tre¶ciwa Twa odpowied¼   

Poszpera³em i ... pozwolisz na chwilê nieobecno¶ci by zg³êbiæ jedn± ze stron internetowych;

http://www.celtica.pl/

bo zaciekawi³a mnie.

To nara i czytam 
Fru
GMBC
Aktywny u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 199

« Odpowiedz #21 : Listopad 28, 2008, 17:42:01 »

No mam tê fotkê. Mogê daæ

Strojów nie widaæ w ca³o¶ci, ale inaczej Skrawek by³by niewidoczny Za malusi jest. Ale jak podro¶nie to zrobimy fotki w pe³nej krasie

A my te¿ wprowadzilismy kliker. I siadamy ju¿ na komendê Chichot Wprawdzie ³atwo go rozproszyæ, ale dajemy sobie radê - nawet w ogródku, gdzie s± krzaki do biegania w, trawa do skubania, liscie do rozrzucania za pomoc± wbiegania w nie galopem oraz wiele innych atrakcji Chichot Klikamy te¿ przywo³anie i ju¿ coraz lepiej idzie mu przychodzenie na imiê.

Dzi¶ zrobi³am próbê 'siadu', bo podejrzewa³am ¿e mo¿e siadaæ na widok klikera lub torebki na smako³yki. I powiedzia³am 'siad' kiedy chcia³am przemyæ mu oczka. USIAD£ Chichot Mój m±dry birded  Buziak

Aha, i klikam na podstawie wiadomo¶ci z ksi±¿ki Barbary Wa³doch 'Pozytywne szkolenie psa'. Czyta³o mi siê j± idealnie, o wiele lepiej ni¿ Karen Pryor, wiêc polecam

"- O, widzê, ¿e rzeczywi¶cie ma dwa..
- Zosta³ mi jeden zapasowy - wyja¶ni³ Igor, a Skrawek podskakiwa³ przy nim. - Pomysla³em, ¿e jesli taki jest zadowolony z jednym, to ile bêdzie mia³ rado¶ci z dwoma.."
T. Pratchett, Carpe Jugullum
DorkaWD
Go¶æ
« Odpowiedz #22 : Listopad 28, 2008, 18:59:57 »

Wspaniale wygl±dacie w tych strojach! Z niecierpliwo¶ci± czekam na nastêpne klimatyczne fotki  Chichot
Co do szkolenia, to wychodzi na to, ¿e m±dro¶æ nasze Amberoski wyssa³y z mlekiem Cherry 
Mavi
Go¶æ
U¿ytkownik
**

Wiadomo¶ci: 57

« Odpowiedz #23 : Grudzieñ 02, 2008, 22:31:20 »

Super zdjêcia!
Skrawek, a w³a¶ciwie jeszcze Feel by³ naszym faworytem od samego urodzenia......
Pozdrawiamy
Fru
GMBC
Aktywny u¿ytkownik

« Odpowiedz #24 : Grudzieñ 06, 2008, 13:20:24 »

Wczoraj wielki dzieñ - urz±dzili¶my spontaniczne i szybkie [bo tu¿ przed dzisiejszym szczepieniem] spotkanie z cioci±-babci± Colin

Pierwszy moment by³ eksplozj± szczê¶cia w ogródku:

Nastêpnie przenie¶li¶my siê do domu i tu nast±pi³y momenty niepewno¶ci, jako¶ wspólnie roz³adowywane:

..co nie przeszkadza³o Skrawkowi ³obuzowaæ jak zwykle Ogon Colin fascynowa³ go non stop:

Colina wprawdzie nie bawi³a siê z maluchem przesadnie, ale by³o parê zabawnych momentów, np. g³askanie malucha ³ap± po g³owie [do¶æ delikatne] - cokolwiek to w psim jêzyku oznacza, wygl±da³o uroczo Maluch by³ zachwycony nowym birdedem oraz jego panem, bo strasznie lubi go¶ci.

Wiêcej fotek: http://picasaweb.google.pl/faerienn/SkrawekIColina#

A dzi¶ jeste¶my po szczepieniu. Wizytê u weta zniós³ najdzielniej na ¶wiecie, jedyne co mu siê nie podoba³o to mierzenie temperatury - trudno siê dziwiæ, prawda? Przy zastrzyku siê ledwie zd±¿y³ zorientowaæ - K/S dla pana weta

W poczekalni Skrawu¶ wzbudzi³ - niezbyt zaskakuj±co - spazmy uwielbienia w¶ród pozosta³ych ludzi, psów oraz pani rejestratorki, która usi³owa³a nam wmówiæ, ¿e birdedy to du¿a rasa i kupujemy niew³a¶ciwe jedzenie Chichot Na szczê¶cie da³a siê przekonaæ.

No i jemy wreszcie porz±dnie - Skrawek zosta³ roso³kofilem  Z politowaniem Aktualna waga - 6570g
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 06, 2008, 13:47:06 wys³ane przez Fru » Zapisane

- Zosta³ mi jeden zapasowy - wyja¶ni³ Igor, a Skrawek podskakiwa³ przy nim. - Pomysla³em, ¿e jesli taki jest zadowolony z jednym, to ile bêdzie mia³ rado¶ci z dwoma.."
Tyta
Go¶æ
Zaawansowany u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 253

« Odpowiedz #25 : Grudzieñ 06, 2008, 16:44:48 »

Świetne zdjęcia, zwłaszcza to jak gryzie ogon "cioci, babci". Dizel także zaliczył dziś szczepienie, karmę je, ale koniecznie z dodatkiem ( waga 7100g ). Pozdrowienia od Dizla (Prouda) i jego rodzinki.
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 06, 2008, 16:47:00 wys³ane przez Tyta » Zapisane
Fru
GMBC
Aktywny u¿ytkownik

« Odpowiedz #26 : Grudzieñ 06, 2008, 20:43:56 »

¦ciskamy i podlizujemy rodzinkê

A kiedy wrzucicie jakie¶ fotki? Ciekawi jeste¶my jak teraz wygl±da wasz ¶liczniuszek

DorkaWD
Go¶æ
« Odpowiedz #27 : Grudzieñ 09, 2008, 09:48:08 »

Skrawek gryz±cy ogon jest ob³êdny! Dobrze, ¿e trafi³ na drugiego Berdo³a bo inny pies pewnie by sobie nie pozwoli³ na takie "pieszczoty" 
Z jakiego powodu Colin jest obciêta?
Drapki dla braciszka
Fru
GMBC
Aktywny u¿ytkownik

« Odpowiedz #28 : Grudzieñ 09, 2008, 10:56:35 »

Z jakiego powodu Colin jest obciêta?

Te¿ masz pytania Konrad jest leniem i nie chce mu siê Coliny czesaæ - ot ca³a prawda
Nawet siê ofiarowa³am zanim jeszcze mieli¶my Skrawka, ¿e bêdê czesaæ Colinê w ramach treningu, ale twardo wola³ j± strzyc

Fru
GMBC
Aktywny u¿ytkownik

« Odpowiedz #29 : Grudzieñ 11, 2008, 22:37:52 »

Na ¿yczenie Dorci fotka portretowa - nie wiem czy widaæ te ¶liczne birdo³kowe brewki, które zaczynaj± siê Skrawkowi tworzyæ, mo¿e to moja fantazja, ale ja je widzê No i troszkê widaæ jak wybarwia siê wokó³ oczek.

i jeszcze z serii wariacje.. Skrawek sypia w rozmaitych pozycjach, ale to by³o przegiêcie

i seria spojrzenia - 'ale o co ci chodzi? jaka komórka?':

i zaraz potem - skoñczy³y siê bateryjki..

A w ogóle dzi¶ maluch mnie zszokowa³. Klikali¶my siê i chcia³am robiæ przywo³anie, ale lata³ za mn± ca³y czas Wiêc wrzuci³am co parê kroków komendê 'idziemy'. Twardo chodzi³. Parê godzin [i drzemek] pó¼niej za³o¿y³am mu obro¿ê i smycz. Rzuci³am 'idziemy' i szed³ prawie równo przy nodze Chichot A na pewno na lu¼nej smyczy. Pomy¶la³am, ¿e to mo¿e byæ przypadek, wiêc to samo spróbowa³am w ogródku. I chodzi³ Chichot Nawet jak Micha³ przyszed³ z pracy i do niego gada³ Jestem z niego taka dumna, ¿e a¿ mi s³abo Chichot Chichot Chichot
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 11, 2008, 22:43:56 wys³ane przez Fru » Zapisane

Strony: 1 [2] 3 4 ... 7 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

shd mundonovelas cinemak ultrawinterfell k-l