Strona g³ówna
Pomoc
Kalendarz
Zaloguj siê
Go¶æ
.
Zaloguj siê
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzieñ
1 Tydzieñ
1 Miesi±c
Zawsze
Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci
: Oficjalna strona Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie (GMBC) -
https://sites.google.com/site/grupabeardedcollie/home
O rasie, hodowle, og³oszenia, szczeniêta, wystawy.
Forum Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie
>
Birdo³kowe FOTO-info
>
Foto info - czyli pochwaliæ siê mo¿na...
(Moderator:
Admin
) >
Skrawek - Amberose Make Me Feel
Strony:
1
2
3
[
4
]
5
6
7
|
Do do³u
« poprzedni
nastêpny »
Drukuj
Autor
W±tek: Skrawek - Amberose Make Me Feel (Przeczytany 56326 razy)
Fru
GMBC
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 199
Odp: Skrawek - Amberose Make Me Feel
«
Odpowiedz #45 :
Styczeñ 13, 2009, 18:42:42 »
Machnê³y mi siê dzi¶ z okazji wolnego dnia takie s³odkie fotki, ¿e nie mogê siê oprzeæ wrzuceniu ich tutaj
Ksi±¿ê Skrawek pozuje
..oraz sjesta w kuchni [by³am zajêta d³u¿sz± chwilê i na jego mordce widaæ zdegustowanie tym faktem
]
"- O, widzê, ¿e rzeczywi¶cie ma dwa..
- Zosta³ mi jeden zapasowy - wyja¶ni³ Igor, a Skrawek podskakiwa³ przy nim. - Pomysla³em, ¿e jesli taki jest zadowolony z jednym, to ile bêdzie mia³ rado¶ci z dwoma.."
T. Pratchett,
Carpe Jugullum
DorkaWD
Go¶æ
«
Odpowiedz #46 :
Styczeñ 13, 2009, 19:04:59 »
Ho, ho... widzê, ¿e Panda musi swojego braciszka nauczyæ "zdegustowania"
Co do pozowania, to faktycznie Ksi±¿ê
Mimika, jakby to by³a fotka na now± edycjê banknotów
AgataW-B
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 369
«
Odpowiedz #47 :
Styczeñ 13, 2009, 21:13:01 »
cudo
kolorki ma jak z bajki...
pozycja na pierwszej focie dla mnie nieodgadniona
a rozp³aszczacz na drugiej rozbrajaj±cy
Pozdrawiam, AgA
DorkaWD
Go¶æ
«
Odpowiedz #48 :
Luty 16, 2009, 10:43:31 »
Skrawki siê obijaj±!!
Co nowego u przystojnego braciszka? Nied³ugo wspólny spacerek, wiêc na ¿ywo zobaczê, ale ... mo¿e jest szansa na jakie¶ nowe fotki?
Fru
GMBC
Aktywny u¿ytkownik
«
Odpowiedz #49 :
Marzec 15, 2009, 20:33:22 »
Uwaga, uwaga - nadci±ga Skrawko-foto-sp@m
Na pocz±tek kilka fotek z dzisiejszych - ostatnich ju¿ - zajêæ w szkole Axio. Przed nami egzamin 18 kwietnia - trzymajcie kciuki
Skupiam siê, bo zrobiê wszystko za kawa³ek suszonego p³ucka. Mam na imiê Skrawek i jestem p³uckomaniakiem!
A w³a¶nie ¿e wytrzymam, nawet jak sobie pójdziesz. Nawet bardzo daleko. Bo dostanê za to p³ucko. Dostanê, prawda!?
A po zakoñczonej pracy wystarczy odpi±æ piesom smycze i o..
Pó¼niej coniedzielny spacer na B³oniach w towarzystwie kolegi i kole¿anki z klasy. Dodatkowo spotkali¶my tam przepiêknego, choæ nieco przera¿aj±cego piesa - wilczarza irlandzkiego. Monstrualnie wielkiego
A pó¼niej ju¿ zas³u¿ony odpoczynek w domu. Ot takie lazy sunday afternoon
Wystarczy³o siê trochê wyspaæ i mo¿na by³o zabraæ siê do pracy w kuchni. Ciekawe czy ci±gnê³o go do piwa czy do ¶mietanki
A na koniec zabawa z nowym domowym przyjacielem
Pieskiem-torebk± Bruno. Prawda, ¿e razem s± uroczy?
I jeszcze do Agatki - Skrawek czarnych ³apek ma trzy. Ta inna jest jako jedyna bia³a, a nie odwrotnie
Wiêc jak ju¿, to on jest Skrawek Bia³ej £apki, chocia¿ czasem mi siê wydaje, ¿e raczej Skrawek Nieba
«
Ostatnia zmiana: Marzec 15, 2009, 20:59:09 wys³ane przez Fru
»
- Zosta³ mi jeden zapasowy - wyja¶ni³ Igor, a Skrawek podskakiwa³ przy nim. - Pomysla³em, ¿e jesli taki jest zadowolony z jednym, to ile bêdzie mia³ rado¶ci z dwoma.."
T. Pratchett,
Carpe Jugullum
AgataW-B
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik
«
Odpowiedz #50 :
Marzec 15, 2009, 22:33:44 »
hahaha masz ca³kowit± racjê - my bad
wyt³umaczê siê tylko, ¿e mówi±c czarna_³apka mia³am na my¶li tylko dwie przednie ³apki [nie pytaj dlaczego], no i dodatkowo porówna³am je sobie do bia³ych ³apek Peanuta - co summa summarum da³o zachwyt nad "jedn± czarn± ³apk±". ale racja racja racja - Skrawi ma 3 czarne i jedn± bia³± wiêc u niego to bia³a jest t± wyj±tkow±
co nie zmienia faktu, ¿e genialnie wygl±da z jedn± ³apk± bia³± a drug± czarn± [z przodu]
no i wyrós³ ch³opaczyna OHOHOHO! fajny jest
Pozdrawiam, AgA
DorkaWD
Go¶æ
«
Odpowiedz #51 :
Marzec 16, 2009, 10:32:08 »
Skrawek to ju¿ wielki facet
Puchaty misio
Na kanapie wygl±da jak maskotka
Drapki dla obu kud³aczy - Skrawka i Bruna
Trzymamy wszystkie kciuki by 18 IV nasz uroczy braciszek i jego ludzie wypadli doskonale!
Kasia, dawaj przepis na te p³ucka. Pandzisz ostatnio mi nosem krêci na such± karmê w roli nagrody
Albo bestia siê wycwani³a, albo przejada³a, albo...
Aaaa... co ja widzê
Nastêpny poszukiwacz skarbów ukrytych na stole kuchennym
Panda w swoich z³odziejskich zapêdach zaczê³a przechodziæ sam± siebie
Wczoraj do kawy mi siê dobra³a i nie przewracaj±c kubka wych³epta³a po³owê jego zawarto¶ci - jak to zrobi³a? Nie mam pojêcia
Jest wyj±tkowo zdolna, szkoda tylko, ¿e przejawia siê to w takich niecnych uczynkach
Echhh... zazdroszczê spotkañ z Wilczarzem. Niesamowicie podobaj± mi siê te psy, choæ jeszcze nigdy nie mia³am okazji spotkaæ go "na ¿ywo".
Fru
GMBC
Aktywny u¿ytkownik
«
Odpowiedz #52 :
Marzec 16, 2009, 12:21:27 »
Aga, nawet nie wiesz jak ja czekam na jak±¶ okazjê, przy której bedê mog³a omacaæ i omiziaæ na ¿ywo Peanuta
mam nadziejê, ¿e kiedy¶ uda siê spotkaæ. Szkoda, ¿e mieszkasz tak daleko
Dorcia oto przepis na p³ucka: wchodzimy na stronê
www.karusek.com.pl
, nastêpnie w wyszukiwarce wpisujemy 'suszone p³uca' a pó¼niej klikamy kup n sztuk, gdzie n = interesuj±ca nas ilo¶æ paczek
Generalnie takie p³uca s± rozmaite, ale polecam z w³asnego do¶wiadczenia ogl±daæ uwa¿nie paczki i kupowac takie, które nie maj± nigdzie ró¿owego. Ró¿owy kolor oznacza nieca³kowite wysuszenie p³ucek co z kolei oznacza potworny smród przysmaku, który pieskowie wprawdzie kochaj±, ale dla mnie jest pewna nieprzekraczalna granica po¶wiêcania siê dla zwierzaka i wypada ona w³a¶nie w okolicy tego ró¿owego koloru
Najlepsze p³ucka s± tej firmy, której kupili¶my ci kiedy¶ ¿wacze - akurat nie pamiêtam jej nazwy bo wywali³am ostatni± etykietê. Kiedy æwiczê ze Skrawkiem, krojê te p³ucka na malutkie kawa³ki oko³o 5 x 5 mm i dajê mu zamiast np. kulek suchej karmy. Efekty s± osza³amiaj±ce - za p³ucko Skrawu¶ zrobi dla mnie prawie wszystko
A tu jeszcze wiêcej fotek ze szko³y:
http://picasaweb.google.com/Aneirin.Bard/Axio#
A spotkanie z wilczarzem by³o o tyle szokuj±ce, ¿e zbieg³o siê do niego po³owa b³oniowych psów i ich ludzi i przy okazji rozmawiali¶my z dwiema paniami, z których jedna mia³a - chyba dla kontrastu - jorka mini. By³ mniej wiêcej wielko¶ci szczura i ba³am siê go g³askaæ, ¿eby nie zepsuæ. A ten wilczarz taki huuuuuuge. Masakra
Do tego piesek drugiej rozmawiaj±cej z nami pani zakocha³ siê w Skrawusiu, albo tylko chcia³ go uwie¶æ i Skrawu¶ z oszo³omion± min± 'co¶ mi siê do d..y przyklei³o!!!' biega³ wko³o z pieskiem zwisaj±cym mu z ty³ka.. My¶la³am, ¿e umrê
Dodatkowo postanowilam wzi±æ ze sob± smaki skrawkowe w saszetce na wypadek, gdybym musia³a wo³aæ go gwizdkiem. No i zosta³am najlepsz± przyjació³k± wszystkich psów na b³oniach, które znalaz³y siê w odleg³o¶ci < 10m. Zw³aszcza zakocha³a siê we mnie niejaka Birma, której pani najwyra¼niej daje jakie¶ ohydne smaki, bo gania³a za mn± godzinê i pojawia³a siê z nienacka co parê chwil, wskakuj±c mi na plecy i celuj±c w saszetkê.. Oplu³ mnie te¿ za¶liniony po kostki golden, który raczy³ siê otrzepaæ w momencie, kiedy sta³ 15 cm ode mnie a z paszczy zwisa³y mu dwa 10cm gluty. Bleeahhhh. Pan Goldiego [Skrawkowego kolegi z klasy] podsumowa³ ze stoickim spokojem przy w³a¶cicielce rzeczonego Biszkopta "Pewnie jest w¶ciek³y.. znaczy w¶ciek³y, ¿e wszyscy g³askaj± ma³e psy, a jego nie"..
Niedziela pe³na wra¿eñ
«
Ostatnia zmiana: Marzec 16, 2009, 12:29:35 wys³ane przez Fru
»
T. Pratchett,
Carpe Jugullum
AgataW-B
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik
«
Odpowiedz #53 :
Marzec 16, 2009, 13:06:11 »
Cytat: Fru Marzec 16, 2009, 12:21:27
Aga, nawet nie wiesz jak ja czekam na jak±¶ okazjê, przy której bedê mog³a omacaæ i omiziaæ na ¿ywo Peanuta
mam nadziejê, ¿e kiedy¶ uda siê spotkaæ. Szkoda, ¿e mieszkasz tak daleko
Kasia, a nie skusicie siê na majówkê organizowan± przez Anetkê? ja wiem, ¿e daleko..ale mooo¿e?
co do ¶mierdz±cych p³ucek: co prawda jeszcze nie kupowa³am m³odemu p³ucek ale mówisz, ¿e ¶mierdz± gorzej ni¿ suszone ¿wacze??
ja ¿wacze mam zapakowane w podwójn± siatkê bo tak cuchn±, ¿e g³upio mi przed go¶æmi, którzy pewnie my¶l± sobie, ¿e mamy zasyfiony dom hehe
ja nie wiem jak pies mo¿e wcinaæ co¶ tak ¦MIERDZ¡CEGO! no ale wa¿ne ¿e mu smakuje i przynosi pozytywne efekty
Pozdrawiam, AgA
Fru
GMBC
Aktywny u¿ytkownik
«
Odpowiedz #54 :
Marzec 16, 2009, 14:37:21 »
Cytat: AgataW-B Marzec 16, 2009, 13:06:11
Kasia, a nie skusicie siê na majówkê organizowan± przez Anetkê? ja wiem, ¿e daleko..ale mooo¿e?
Do maja jeszcze maleñki kawa³ek, ale ja ju¿ czujê, ¿e prawdopodobnie weekend majowy wypadnie mi w pracy
18 kwietnia biorê wolne na egzamin, 24-25 kwietnia wyjezdzamy z dorkami do Pilicy na pastelowy weekend a w koñcu jaki¶ weekend muszê przepracowaæ.. nie ma to jak robiæ w turystyce
Tak ¿e prawdopodobnie majówka u Anetki odpada
T. Pratchett,
Carpe Jugullum
AgataW-B
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik
«
Odpowiedz #55 :
Marzec 16, 2009, 14:40:02 »
to jest 28-31 maja, wiêc koniec miesi±ca.
fajnie by by³o gdyby siê uda³o, ale jak nie to mo¿e nastêpnym razem, gdzie¶ kiedy¶ jako¶...
Pozdrawiam, AgA
Aneta
GMBC
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1293
«
Odpowiedz #56 :
Marzec 17, 2009, 15:50:44 »
Moja skrawkowa mi³o¶æ wyros³a na super m³odzieñca. Wygl±da tak s³odko ale zarazem mêsko. Najfajniejsze w nim jest teraz to, ze jest jeszcze taki dzieciêcy.
Buziaki dla mojego ulubieñca
Pozdrawiamy Aneta i ferajna
www.bearded-collie.pl
Iwona
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1467
«
Odpowiedz #57 :
Marzec 17, 2009, 16:59:31 »
Oj, Skrawu¶, niech ta Ola rosnie, cobysmy na spacer mogli sie wybrac
Pozdrawiam,
Iwona
DorkaWD
Go¶æ
«
Odpowiedz #58 :
Marzec 17, 2009, 17:58:21 »
Oooo... co ja widzê
Fanklub Skrawka powsta³
Co do p³ucek...
U mnie w zoologicznym s± nieosi±galne
Babcia jedzie jutro na wie¶ po swojskie wyroby i przywiezie mi p³ucka. Mo¿e Panda zadowoli siê takim gotowanym p³uckiem i co¶ ruszymy z miejsca
Je¶li chodzi o zapach ¿waczy wo³owych, to muszê przyznaæ, ¿e ta paczuszka któr± mi ostatnio kupili¶cie wcale nie ¶mierdzia³a! Wrêcz by³a bezzapachowa albo ja mam co¶ nie tego z nosem
Natomiast jak kupi³am kiedy¶ suszone prze³yki i "fifolki" (chyba tak Agatka nazwa³a mêski atrybut
) ¶wiñskie to w co bym tego nie zapakowa³a i gdzie nie wynios³a to i tak czu³am smród (g³ównie od Pandzisza)
Ma³gorzata
GMBC
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1810
«
Odpowiedz #59 :
Marzec 18, 2009, 16:32:06 »
uwaga na p³ucka gotowane! ma³e ilo¶ci i z du¿ym dodatkiem wêglowodanowych rzeczy! p³ucka s± fajne i maj± du¿o bia³ka ale... to bia³ko jest bardzo z³ej jako¶ci (najgorszej, niska warto¶æ biologiczna, ciê¿ko strawne), je¶li tylko siê nie zbilansuj±, biegunka gotowa.
www.smartness.com.pl
Strony:
1
2
3
[
4
]
5
6
7
|
Do góry
Drukuj
« poprzedni
nastêpny »
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
INFORMACJE
=> Powitania
=> Hodowla
=> Wystawy - informacje, przepisy, zmiany ZKwp
=> Wystawy i spotkania 2013
=> Wystawy i spotkania 2012
=> Wystawy i spotkania 2011
=> Wystawy i spotkania 2010
=> Wystawy i spotkania 2009
=> Wystawy i spotkania 2008
=> Wychowanie, szkolenie, sport i praca
=> Zdrowie, ¿ywienie i pielêgnacja
=> Beardie i inne zwierzaki w potrzebie
=> Literatura
=> Ciekawe opowie¶ci...
Birdo³kowe FOTO-info
=> Foto info - czyli pochwaliæ siê mo¿na...
Birdo³kowe VIDEO-info
=> VIDEO info - czyli pochwaliæ siê mo¿na równie¿ i tu
£adowanie...
Polityka cookies
Darmowe Fora
|
Darmowe Forum
watahashiraberu
mundonovelas
k-l