Strona g³ówna
Pomoc
Kalendarz
Zaloguj siê
Go¶æ
.
Zaloguj siê
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzieñ
1 Tydzieñ
1 Miesi±c
Zawsze
Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci
: Oficjalna strona Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie (GMBC) -
https://sites.google.com/site/grupabeardedcollie/home
O rasie, hodowle, og³oszenia, szczeniêta, wystawy.
Forum Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie
>
Birdo³kowe FOTO-info
>
Foto info - czyli pochwaliæ siê mo¿na...
(Moderator:
Admin
) >
Skrawek - Amberose Make Me Feel
Strony:
1
2
[
3
]
4
5
...
7
|
Do do³u
« poprzedni
nastêpny »
Drukuj
Autor
W±tek: Skrawek - Amberose Make Me Feel (Przeczytany 56336 razy)
AgataW-B
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 369
Odp: Skrawek - Amberose Make Me Feel
«
Odpowiedz #30 :
Grudzieñ 12, 2008, 00:10:59 »
rozbrajaj±cy dzieciaczek!
pozycja do spania genialna - jak one to robi± ¿e im wygodnie
piêkny ten Wasz ch³opak. taki ciemniutki
gratulujê fajnych i skutecznych sesji klikerowych
a ja pisaæ nie mogê bo mi Peanut pod rêce wchodzi ¿eby go g³askaæ..no to koñczê
Pozdrawiam, AgA
DorkaWD
Go¶æ
«
Odpowiedz #31 :
Grudzieñ 12, 2008, 10:03:49 »
Chyba ju¿ wiem o co chodzi z tymi brewkami
Pozycje do spania s± niczym z Kamasutry
Przyznam, ¿e znam ju¿ to psie spanie i na ¶cianach s± jeszcze pozosta³o¶ci spania mojej by³ej - Viki. Aaa tak, tak na ¶cianie! Gadzina spa³a z ³apami w górze, opartymi o ¶cianê
Pandziasta robi mniej wiêcej to samo, z tym, ¿e ³apki opiera o ³ó¿eczko Malwy i ju¿ s± w tym ³ó¿eczku dziury
(³ó¿eczko jest z materia³u bo to ³ó¿eczko i kojec in 1).
No i Skrawek te¿ siwieje i ma oczy "podbite"
hihi A mówi±, ¿e nie ma Beardetów trikolor
Czy¿by¶ przy³apa³a Skrawka na dzwonieniu do Krysi? Psiaki s± mistrzami w takich minkach "ale o co chodzi", nie jeden aktor móg³by si tej mimiki od nich uczyæ
Agatko, czy to s³odkie, niewinne maleñstwo do nasz kuzyn Peanut? Pewnie tak bo nawet przez sen siê u¶miecha szeroko
Myzianka dla obu sympatycznych kud³aczy i ich fajnych Pañci (a co? te¿ siê pomyziajcie
)
AgataW-B
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik
«
Odpowiedz #32 :
Grudzieñ 12, 2008, 10:17:27 »
Cytat: DorkaWD Grudzieñ 12, 2008, 10:03:49
Agatko, czy to s³odkie, niewinne maleñstwo do nasz kuzyn Peanut? Pewnie tak bo nawet przez sen siê u¶miecha szeroko
Myzianka dla obu sympatycznych kud³aczy i ich fajnych Pañci (a co? te¿ siê pomyziajcie
)
tak, to kuzynek szpinaczek
na drugi dzieñ u nas w domku. teraz ju¿ nie chce tak s³odziarsko spaæ na r±czkach
hyhyhy
ale zmykam z Pinatem z w±tku Skrawka. chcia³am tylko pokazaæ kolejn± ¶mieszn± pozycjê. chocia¿ ta Skrawkowa zdecydowanie wymiata
drapki dla Was równie¿!
Pozdrawiam, AgA
Ma³gorzata
GMBC
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1810
«
Odpowiedz #33 :
Grudzieñ 12, 2008, 10:47:19 »
Ojejku jakie¿ to inteligentne wnuczki mamy...
duma mnie rozpiera...a dla |Bounty i Gregusia pewnie to... oczywiste
www.smartness.com.pl
Fru
GMBC
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 199
«
Odpowiedz #34 :
Grudzieñ 12, 2008, 11:13:19 »
Agatka - co zmykam, co zmykam? Peanut to s³odziak straszny i piêknie siê ze Skrawkiem komponuje
Jejku, jak bym chcia³a takiego wielkiego, rodzinnego spotkania wszystkich krewnych i znajomych.. Jeszcze nigdy nie widzia³am tylu birdedów na raz i marzy mi siê to
Maluchy maj± cudowne pozycje, to fakt. Za ka¿dym razem jak Skrawek siê uk³ada, idê poobserwowaæ, jak tym razem. Oprócz wywalania siê do góry brzuszkiem zauwa¿y³am te¿ chowanie ³ebka w ró¿ne dziwne miejsca - np. za ³ó¿ko
A w ogóle to chcia³am powiedzieæ, ¿e Skrawek oprócz oczek siwieje.. na dupce
Strasznie fajnie wygl±da jak np. le¿y z podkurczonymi nogami i stercz±ce na udach w³oski ma o wiele ja¶niejsze ni¿ na reszcie futra
"- O, widzê, ¿e rzeczywi¶cie ma dwa..
- Zosta³ mi jeden zapasowy - wyja¶ni³ Igor, a Skrawek podskakiwa³ przy nim. - Pomysla³em, ¿e jesli taki jest zadowolony z jednym, to ile bêdzie mia³ rado¶ci z dwoma.."
T. Pratchett,
Carpe Jugullum
Fru
GMBC
Aktywny u¿ytkownik
«
Odpowiedz #35 :
Grudzieñ 23, 2008, 17:09:15 »
Dawno nic nie wrzuca³am i siê nazbiera³o. Najpierw sekcja 'tribute to..'
Tribute to Dorcia-i-mokra-Panda
..nic dodaæ, nic uj±æ, do dzi¶ mam wyrzuty sumienia
Tribute to Iwonka - 'TO spojrzenie'
Sekcja kolorystyczna:
Czy¿ nie ¶licznie mi w kontrastach?
Czy ten bearded nie jest aby br±zowy?
I sekcja spacerowa - z dedykacj± dla Iwonki i Krysi
Wielka podró¿ ma³ego Skrawka..
Biegn±cy - i ca³y rozmazany - birded:
Zdobywamy ogromn± i strom± górê..
- Zosta³ mi jeden zapasowy - wyja¶ni³ Igor, a Skrawek podskakiwa³ przy nim. - Pomysla³em, ¿e jesli taki jest zadowolony z jednym, to ile bêdzie mia³ rado¶ci z dwoma.."
T. Pratchett,
Carpe Jugullum
AgataW-B
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik
«
Odpowiedz #36 :
Grudzieñ 23, 2008, 22:50:22 »
ahahahahaha spojrzenie z brodzika - BEZCENNE!!
jak siê Wasze [Kasiu i Dorotko] ma³e pociechy sprawuj± podczas k±pieli?
eeech...fajny ten Wasz ch³opaczek
na zdjêciu w br±zie s³usznie eksponuje t± swoj± niesamowit± ciemn± nó¿kê. Nic tylko schrupaæ [uwaga na berneñczyka, szczególnie ¿e to laska
]
Pozdrawiam, AgA
DorkaWD
Go¶æ
«
Odpowiedz #37 :
Grudzieñ 23, 2008, 23:05:07 »
A ja tu widzê jeszcze jeden "Tribute" --> lataj±cy Bearded
Przypomina mi lataj±cego M&M'sa (Agata mnie kiedy¶ zastrzeli za to przezwisko dla Peanuta
)
Fotka w br±zie jest artystyczna! Skrawcio jest bardzo wdziêcznym modelem, a ta czarna nó¿ka... zabójcza!
Pandziasta Scuzyca mia³a inn± minkê podczas k±pieli. By³a wystraszona
A Skrawek patrzy jakby ... no w³a¶nie nie wiem jak
Jakby z wyrzutem
Jak Panda siê sprawuje podczas k±pieli? hmmmm.... Pierwszy raz by³a wystraszona, a ja jeszcze bardziej przejêta ni¿ przy k±pieli w³asnego dziecka
A potem to ju¿ przywyk³a... Po ka¿dym wyj¶ciu na ogród czy spacer, jest wsadzana do wanny i op³ukiwana z b³ota. Teraz musi tak byæ bo ju¿ nie nastarczam z myciem pod³óg (Malwa raczkuje, wiêc pod³ogi musz± byæ idealnie czyste)
Ha Skrawek - alpinista
Gdzie s± takie fajne górki? Ja tzn Panda te¿ chce
A przy okazji, fajn± macie smyczkê. Pandzie kupi³am podobn±, te¿ z regulacj± (z ROGZ) jutro pod choink± j± znajdzie razem z obro¿± (du¿o za du¿±), identyfikatorem, now± pi³eczk± (star± zgubi³a lub schowa³a?) i bucikiem do glamania
A jak tam u Was z prezentami? Bo mnie siê dostaje, ¿e na psa wiêcej wydajê ni¿ na dziecko
Drapaki dla uroczego Braciszka i kuzyna M&M'sa
«
Ostatnia zmiana: Grudzieñ 23, 2008, 23:12:15 wys³ane przez DorkaWD
»
AgataW-B
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik
«
Odpowiedz #38 :
Grudzieñ 23, 2008, 23:39:12 »
Cytat: DorkaWD Grudzieñ 23, 2008, 23:05:07
M&M'sa (Agata mnie kiedy¶ zastrzeli za to przezwisko dla Peanuta
)
no co¶ Ty
uwielbiam tego typu inwencje twórcze!
Jak Panda siê sprawuje podczas k±pieli? hmmmm.... Pierwszy raz by³a wystraszona, a ja jeszcze bardziej przejêta ni¿ przy k±pieli w³asnego dziecka
A potem to ju¿ przywyk³a... Po ka¿dym wyj¶ciu na ogród czy spacer, jest wsadzana do wanny i op³ukiwana z b³ota. Teraz musi tak byæ bo ju¿ nie nastarczam z myciem pod³óg (Malwa raczkuje, wiêc pod³ogi musz± byæ idealnie czyste)
pyta³am bo m³ody w sytuacjach za którymi nie przepada robi siê sztywny i ani drgnie. co w sumie nie jest najgorsze bo wolê to ni¿ wierzganie czy panikowanie. przynajmniej bez problemu zak³adam mu butki, k±piê/myjê nó¿ki. no ale ewidentnie nie jest to jego ulubione zajêcie. problem jest przed wej¶ciem do samochodu kiedy mi truchleje i ani rusz
odno¶nie prezentów to ja te¿ siê podchichujê z siebie pod nosem, ¿e najbardziej nie mogê doczekaæ siê kiedy Peanut odpakuje swoje prezenty
niestety jeden prezent jeszcze nie dotar³ [tak to jest jak siê zamawia co¶ z Anglii na tydzieñ przed wigili±..], mianowice butelka tug-a-jug. poza tym dostanie wieeeeelk± ko¶æ, ciacha ¶wi±teczne [niestety nie w³asnej roboty] i legowisko w szkock± kratê
identyfikator dosta³ kilka dni temu bo ju¿ nie wytrzyma³am [nie jestem dobra w trzymaniu prezentów w tajemnicy
]
drapki dla Was równie¿ [tzn g³ównie dla psiaków]
Pozdrawiam, AgA
Fru
GMBC
Aktywny u¿ytkownik
«
Odpowiedz #39 :
Grudzieñ 24, 2008, 19:41:12 »
Cytat: AgataW-B Grudzieñ 23, 2008, 22:50:22
ahahahahaha spojrzenie z brodzika - BEZCENNE!!
jak siê Wasze [Kasiu i Dorotko] ma³e pociechy sprawuj± podczas k±pieli?
To w takim razie jeszcze jedna fotka prosto z brodzika [niewiele mamy, bo siê bateria w aparacie skoñczy³a
]
W k±pieli Skrawek jest w miarê grzeczny. Trzeba go wprawdzie intensywnie namawiaæ, ¿eby poda³ tê czy inn± ³apkê [zw³aszcza przy p³ukaniu nó¿ek], ale nie wierzga - w czasie ca³ej k±pieli zdarzy³o mu siê ze dwa razy odsun±æ i raz zachlapaæ Micha³a bardzo sprytnym pacniêciem odpowiednio namoczon± ³apk± [ca³e spodnie, twarz i koszulka mokre
]. Ale zdaje mi siê, ¿e nie jest ¼le. Zobaczymy jak bêdzie przy drugiej k±pieli - wtedy ju¿ bêdzie wiedzia³ co siê szykuje
Cytat: AgataW-B Grudzieñ 23, 2008, 22:50:22
Nic tylko schrupaæ [uwaga na berneñczyka, szczególnie ¿e to laska
]
Chcia³am uprzejmie donie¶æ, ¿e o ma³o nie by³o odwrotnie
Berneñczyk dosta³ takiego przera¿enia Skrawusiem, ¿e o ma³o siê nie rozpad³ na prostok±tne galaretki. A maluszek chcia³ siê tylko bawiæ.. i w dodatku jest jakie¶ 5razy mniejszy. Ale berneñczyk pokonany
Niech ¿yj± pluszowi szkoccy wojownicy
A Skrawek patrzy jakby ... no w³a¶nie nie wiem jak
Jakby z wyrzutem
Nie jakby, moja droga. To jest kwintesencja wyrzutu. Je¶li chcia³aby¶ poszukaæ definicji wyrzutu, odpal sobie to zdjêcie
Gdzie s± takie fajne górki? Ja tzn Panda te¿ chce
To nawet nie s± górki - przynajmniej z naszej perspektywy. Dla Skrawka mo¿e i s±. To ska³ki w Krakowie, tzw. Ska³ki Twardowskiego, czyli dawny kamienio³om na Zakrzówku. Fajne miejsce, mamy niedaleko - na razie wprawdzie podje¿dzamy samochodem, ale jak maluch podro¶nie to bêdziemy ca³± trasê pokonywaæ jako spacer. Tam mo¿emy go spu¶ciæ ze smyczy bez obaw, ¿e pod co¶ wleci.. Jakkolwiek próbowa³ siê oddaliæ ostatnio, ale Micha³ ofiarnie go dogoni³
Chodzi tam trochê psów ale z grzecznymi w³a¶cicielami, co to siê najpierw orientuj±, czy mo¿na psiaki zapoznaæ. Wad± jest ilo¶æ rozmaitych 'ozdób pod³o¿a', zwanych przez Agatê szanelempiêæ ;> Niestety nie tylko psich, ale i ludzkich
Ale i tak niez³e miejsce - byli¶my tam dwa razy po oko³o 2h a jeszcze du¿o nam zosta³o do zwiedzania. Tak wiêc zapraszamy
Jak kiedy¶ odwiedzicie nas z Pandziast±, to mo¿emy tam pohasaæ. Najlepiej w jakiej¶ cieplejszej porze
T. Pratchett,
Carpe Jugullum
Fru
GMBC
Aktywny u¿ytkownik
«
Odpowiedz #40 :
Styczeñ 04, 2009, 20:06:14 »
Poniewa¿ mamy odrobinkê mnóstwo fotek z ostatniego czasu to postanowi³am nie przesadzaæ z zagracaniem forum i tylko wrzucam linka:
http://picasaweb.google.com/faerienn/SylwesterSkrawka#
Pocz±tkowe fotki s± z wyprawy na ska³ki twardowskiego w Krakowie, a pó¼niej ju¿ tylko szaleñstwa sylwestrowe - poznali¶my nowe psy, byli¶my na d³uuuugim spacerze w lesie i w ogóle pies by³ najszczê¶liwszy
Zapomnia³am nadmieniæ, ¿e niestety nikomu siê nie uda³o zrobiæ zdjêcia sceny, kiedy to Skrawu¶ poszed³ do ³azienki na parterze, zesika³ siê na pod³ogê po czym poszatkowa³ w tym miejscu rolkê papieru toaletowego [oficjalna wersja brzmi, ¿e chcia³ sam po sobie po¶cieraæ]
«
Ostatnia zmiana: Styczeñ 04, 2009, 20:50:18 wys³ane przez Fru
»
T. Pratchett,
Carpe Jugullum
DorkaWD
Go¶æ
«
Odpowiedz #41 :
Styczeñ 04, 2009, 22:02:09 »
http://picasaweb.google.com/faerienn/SylwesterSkrawka#5287501898565381170
Zrezygnowa³am, nie napiszê jednak komentarza do tej fotki
http://picasaweb.google.com/faerienn/SylwesterSkrawka#5287507589607641906
A te opisy...
http://picasaweb.google.com/faerienn/SylwesterSkrawka#5287509835728980066
Nie, no ja kocham tego faceta, bezwstydnika, ekshibicjonistê jednego
http://picasaweb.google.com/faerienn/SylwesterSkrawka#5287508116866665682
No sk±d ja to znam?
http://picasaweb.google.com/faerienn/SylwesterSkrawka#5287504668136771746
Cudny!!!
Jeszcze tylko dwa tygodnie i sama go wytarmoszê, wydrapkam, ale oczywi¶cie Ty te¿ mo¿esz go w moim imieniu pomiêtosiæ
Drapki dla przystojniaczka
Iwona
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1467
«
Odpowiedz #42 :
Styczeñ 10, 2009, 21:08:49 »
Cytat: Fru Grudzieñ 24, 2008, 19:41:12
To nawet nie są górki - przynajmniej z naszej perspektywy. Dla Skrawka może i są. To skałki w Krakowie, tzw. Skałki Twardowskiego, czyli dawny kamieniołom na Zakrzówku. Fajne miejsce, mamy niedaleko - na razie wprawdzie podjeżdzamy samochodem, ale jak maluch podrośnie to będziemy całą trasę pokonywać jako spacer. Tam możemy go spuścić ze smyczy bez obaw, że pod coś wleci.. Jakkolwiek próbował się oddalić ostatnio, ale Michał ofiarnie go dogonił
Chodzi tam trochę psów ale z grzecznymi właścicielami, co to się najpierw orientują, czy można psiaki zapoznać. Wadą jest ilość rozmaitych 'ozdób podłoża', zwanych przez Agatę szanelempięć ;> Niestety nie tylko psich, ale i ludzkich
Ale i tak niezłe miejsce - byliśmy tam dwa razy po około 2h a jeszcze dużo nam zostało do zwiedzania. Tak więc zapraszamy
Jak kiedyś odwiedzicie nas z Pandziastą, to możemy tam pohasać. Najlepiej w jakiejś cieplejszej porze
Ha, my w koncu z powrotem on-line
Milo slyszec, ze spacerujecie po skalkach, bo wlasnie od niedawna tam mieszkamy i tez odkrywamy uroki Zakrzówka. Moze uda nam sie tam spotkac, poki jeszcze snieg lezy i jest tak pieknie
A Skrawuś z dnia na dzien coraz bardziej przystojny!
Pozdrawiam,
Iwona
Fru
GMBC
Aktywny u¿ytkownik
«
Odpowiedz #43 :
Styczeñ 11, 2009, 21:37:15 »
Cytat: Iwona Styczeñ 10, 2009, 21:08:49
Moze uda nam sie tam spotkac, poki jeszcze snieg lezy i jest tak pieknie
Co le¿y?!
Dawno nie byli¶my na ska³kach.. tu w okolicy ju¿ prawie ¶niegu nie ma. A co do spaceru to oczywi¶cie ¿e bardzo chêtnie
Trzeba siê jako¶ umówiæ, bo ska³ki sprzyjaj± rozmaitym przygodom
Mo¿emy jeszcze Colinê zaprosiæ do kompletu
I pomy¶leæ ¿e jakie¶ pó³ roku temu spacerowali¶my po B³oniach zastanawiaj±c siê, czy uda nam siê powiêkszyæ nied³ugo grono birdedów w Krakowie
T. Pratchett,
Carpe Jugullum
Iwona
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1467
«
Odpowiedz #44 :
Styczeñ 13, 2009, 09:42:29 »
W naszym rejonie wielkiego miasta Krakowa sniegu calkiem sporo, az milo spacerowac - psiaki wracaja do domu czystsze niz przed wyjsciem
Pozdrawiam,
Iwona
Strony:
1
2
[
3
]
4
5
...
7
|
Do góry
Drukuj
« poprzedni
nastêpny »
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
INFORMACJE
=> Powitania
=> Hodowla
=> Wystawy - informacje, przepisy, zmiany ZKwp
=> Wystawy i spotkania 2013
=> Wystawy i spotkania 2012
=> Wystawy i spotkania 2011
=> Wystawy i spotkania 2010
=> Wystawy i spotkania 2009
=> Wystawy i spotkania 2008
=> Wychowanie, szkolenie, sport i praca
=> Zdrowie, ¿ywienie i pielêgnacja
=> Beardie i inne zwierzaki w potrzebie
=> Literatura
=> Ciekawe opowie¶ci...
Birdo³kowe FOTO-info
=> Foto info - czyli pochwaliæ siê mo¿na...
Birdo³kowe VIDEO-info
=> VIDEO info - czyli pochwaliæ siê mo¿na równie¿ i tu
£adowanie...
Polityka cookies
Darmowe Fora
|
Darmowe Forum
muzycznekoloseum
mundonovelas
madagaskar