Strona g³ówna
Pomoc
Kalendarz
Zaloguj siê
Go¶æ
.
Zaloguj siê
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzieñ
1 Tydzieñ
1 Miesi±c
Zawsze
Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci
: Oficjalna strona Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie (GMBC) -
https://sites.google.com/site/grupabeardedcollie/home
O rasie, hodowle, og³oszenia, szczeniêta, wystawy.
Forum Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie
>
INFORMACJE
>
Zdrowie, ¿ywienie i pielêgnacja
(Moderator:
Dagmara
) >
Wybór karmy
Strony:
1
2
3
[
4
]
5
6
|
Do do³u
« poprzedni
nastêpny »
Drukuj
Autor
W±tek: Wybór karmy (Przeczytany 49118 razy)
Marta
Zaawansowany u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 380
Odp: Wybór karmy
«
Odpowiedz #45 :
Listopad 18, 2010, 10:37:47 »
Hmm, czyli ka¿demu psu s³u¿y co¶ innego.. spróbujê chyba pro plan i zobaczymy czy siê sprawdzi. Dziêki
Iwona
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1467
«
Odpowiedz #46 :
Listopad 18, 2010, 10:42:20 »
Pamiêtaj tylko, zeby zmieniac karmê stopniowo
Pozdrawiam,
Iwona
Dagmara
Moderator
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1390
«
Odpowiedz #47 :
Listopad 18, 2010, 15:58:58 »
Cytat: Aneta Listopad 18, 2010, 08:17:10
U mnie Acana i Orijen zupe³nie siê nie sprawdzi³y , Ballada bardzo siê po nich drapa³a wydrapuj±c sobie pó³ kryzy. Moje psy oprócz tego jad³y eukanubê, royala, hillsa- niezbyt by³am zadowolona, dobra by³a Bozita ale najbardziej zadowolona jestem ze specifica.
Co tylko dowodzi, ¿e to sprawa indywidualnam u mnie bowiem je je wielkie stado... plus teraz 10 maluchów Orijena na zmianê z Brit Care Puppy. Trzeba próbowac. Osobi¶cie nie interesuj± mnie w ogóle karmy z pszenic±.
Aga - Greta
Ekspert
Wiadomo¶ci: 504
«
Odpowiedz #48 :
Listopad 18, 2010, 19:33:03 »
Greta koñczy w³a¶nie 18 kg worek Puriny PRO PLAN dla szczeni±t z ³ososiem i ry¿em. Wcze¶niej jad³a First Choice dla szczeni±t z kurczakiem.
Powiem szczerze ¿e ta z kurczakiem jej zbrzyd³a chyba,
bo entuzjazm jej min±³. Natomiast jak jej nasypa³am puriny pro plan z ³ososiem to wyjad³a z miski tylko j± a tê z kurczakiem zostawi³a. Teraz je tylko t± ³ososiow± i przyznam ¿e jestem zadowolona. Czasem tylko dodajê "wk³adkê" czyli co¶ smacznego bo gwiazda miewa humory niestety
Ale tak to jest ok
"Pies jest jedyn± istot± na tej ziemi, która kocha ciê bardziej ni¿ ty kochasz siebie"
www.beardedcollie.com.pl
Ma³gorzata
GMBC
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1810
«
Odpowiedz #49 :
Listopad 19, 2010, 05:09:37 »
a moje s± od 2 lat na SPECYFIC. Nie znalaz³am na razie lepiej skomponowanej karmy, wiec nie zmieniam. Zió³ka i owoce i 1001 fajerwerków w sk³adzie karmy mnie nie przekonuj±
ale fakt, ¿ywienie na studiach by³o moim konikiem, wiêc pewnie inaczej patrzê na sk³ady ni¿ ogó³ ludzko¶ci.
Nie mam problemów z ko³tunieniem siê futra, z problemami przy wymianie sier¶ci, a dodatkowo, obserwuj±c jak przechodzi³y ci±¿ê i porody suczki prowadzone na specyfic'u, oceniaj±c przebieg porodu, ich kondycjê przy karmieniu maluchów i po zakoñczeniu laktacji - po prostu na razie nie widzia³am lepszych efektów. Droga gdy liczy siê bezpo¶rednio cenê. Je¶li liczy siê ca³o¶æ kosztów zawi±zanych z utrzymaniem psa - tania. Dostêpna tylko u lekarzy weterynarii.
www.smartness.com.pl
Aneta
GMBC
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1293
«
Odpowiedz #50 :
Listopad 19, 2010, 07:34:57 »
Cytat: Ma³gorzata Listopad 19, 2010, 05:09:37
obserwuj±c jak przechodzi³y ci±¿ê i porody suczki prowadzone na specyfic'u, oceniaj±c przebieg porodu, ich kondycjê przy karmieniu maluchów i po zakoñczeniu laktacji - po prostu na razie nie widzia³am lepszych efektów.
Potwierdzam !!!
Pozdrawiamy Aneta i ferajna
www.bearded-collie.pl
daisy
GMBC
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 203
«
Odpowiedz #51 :
Listopad 19, 2010, 07:52:37 »
Vegê równie¿ na Specyfica przerzuci³am w momencie kiedy za bardzo zaczê³a jej siê skóra wysuszaæ, obecnie je Dog Skin & Joint Support COD, a karmê dostarczaj± nam pod drzwi
Zamawiam w kuchni pupila, u nich dostêpna jest seria weterynaryjna
http://www.kuchniapupila.pl/diety_weterynaryjne?PHPSESSID=cb98d453ae11650a093574c4f3e3dbd6&prod=503089750
Gochaa
Nowy u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 42
«
Odpowiedz #52 :
Listopad 19, 2010, 08:34:01 »
Mirka przy próbie karmienia j± Acan± og³osi³a strajk g³odowy
Eukanuba lamb&rice jej jako¶ wchodzi wiêc nie eksperymentujê - niejadek mi siê trafi³...
Fanousek
Nowy u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 4
«
Odpowiedz #53 :
Listopad 19, 2010, 15:49:29 »
Trochê dziwi mnie takie nastawienie, ¿e jak piesek nie chce je¶æ to trzeba zmieniæ karmê. Wg mnie jest to bardzo b³êdne podej¶cie, ale to tylko moje zdanie :-)
Marta
Zaawansowany u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 380
«
Odpowiedz #54 :
Listopad 19, 2010, 17:59:49 »
U mnie problemem nie jest to, ¿e Mufin nie chce tej karmy je¶æ- on móg³by zje¶æ wszystko
Tylko ja nie jestem z niej zadowolona.
Maja
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 148
«
Odpowiedz #55 :
Listopad 21, 2010, 19:47:42 »
My jedziemy na RC Medium Junior - zgodnie z zaleceniami
Pramatki
S³ysza³am wiele opinii (od ludzi, z którymi rozmawiam, podczas gdy nasze psy hasaj± ze sob±), ¿e RC bardzo siê popsu³ od kiedy fabryka jest w Niepo³omicach. Tak¿e o tym, ¿e RC ma o wiele za ma³o bia³ka w swoim sk³adzie. Co przypadek, to polecano mi inna karmê, nawet nie pamiêtam ich nazw (za du¿o informacji).
Chanti chêtnie jad³a karmê, któr± dosta³y¶my w wyprawce, wersja veterinary. Zwyk³± trochê mniej chêtnie, ale jad³a. Za to po przej¶ciach z uk³adem pokarmowym, kiedy przez kilka dni gotowa³am jej piersi z kurczaka z ry¿em, powrót do samej suchej karmy okaza³ siê trudny. Poniewa¿ zale¿y mi na tym, ¿eby by³a zdrowa teraz i gdy doro¶nie, a gwarancj± tego jest, miêdzy innymi, podawanie jej odpowiedniej ilo¶ci i jako¶ci jedzenia, to postanowi³am gotowaæ jej dodatkowo miêso, ¿eby normalnie zjada³a posi³ki. Tak wiêc, obecnie, ju¿ od kilku tygodni, Chanti je karmê z niewielkim dodatkiem gotowanego, posiekanego miêsa (pier¶ z kurczaka, cielêcina, wo³owe). Miêso jest gotowane specjalnie dla niej z niewielkim dodatkiem soli.
A co do ³upie¿u, który pojawi³ siê w tym w±tku, to te¿ mieli¶my z nim styczno¶æ. W okresie zatrucia, gdy Chanti musia³a byæ czêsto u weterynarza, wyst±pi³ u niej nie du¿y ³upie¿, jako reakcja na stres, jak s±dzê. Kiedy wróci³a do zdrowia problem ³upie¿u siê skoñczy³.
Maja
Aneta
GMBC
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1293
«
Odpowiedz #56 :
Listopad 21, 2010, 20:11:14 »
A od kiedy to soli siê jedzonko dla psów
Pozdrawiamy Aneta i ferajna
www.bearded-collie.pl
Ma³gorzata
GMBC
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1810
«
Odpowiedz #57 :
Listopad 22, 2010, 10:18:49 »
czasami tak :-) wszystko zale¿y od tego jak kto i co daje psu, bo sól to te¿ pierwiastek i powinien byæ zbilansowany :-)
www.smartness.com.pl
Maja
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 148
«
Odpowiedz #58 :
Listopad 22, 2010, 18:14:02 »
Czyta³am wiele na temat solenia/b±d¼ nie solenia, zanim podjê³am decyzjê. Sama jem bardzo ma³o soli i lubiê potrawy solone bardzo lekko. Dla wiêkszo¶ci znajomych, to co ja uwa¿am za wystarczaj±co s³one jest w ogóle nie posolone. Tote¿ stwierdzi³am, ¿e takie w³a¶nie posolenie bêdzie akuratne dla mojego psa
Maja
Admin
Administrator
Nowy u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 36
«
Odpowiedz #59 :
Listopad 22, 2010, 19:39:27 »
no, od ca³kiem ma³ego (u mamy) to by³a na Specific puppy plus CDD-HY (£oso¶) :-)
Strony:
1
2
3
[
4
]
5
6
|
Do góry
Drukuj
« poprzedni
nastêpny »
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
INFORMACJE
=> Powitania
=> Hodowla
=> Wystawy - informacje, przepisy, zmiany ZKwp
=> Wystawy i spotkania 2013
=> Wystawy i spotkania 2012
=> Wystawy i spotkania 2011
=> Wystawy i spotkania 2010
=> Wystawy i spotkania 2009
=> Wystawy i spotkania 2008
=> Wychowanie, szkolenie, sport i praca
=> Zdrowie, ¿ywienie i pielêgnacja
=> Beardie i inne zwierzaki w potrzebie
=> Literatura
=> Ciekawe opowie¶ci...
Birdo³kowe FOTO-info
=> Foto info - czyli pochwaliæ siê mo¿na...
Birdo³kowe VIDEO-info
=> VIDEO info - czyli pochwaliæ siê mo¿na równie¿ i tu
£adowanie...
Polityka cookies
Darmowe Fora
|
Darmowe Forum
k-l
ultrawinterfell
cinemak