Forum Grupy Miłośników Bearded Collie

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Oficjalna strona Grupy MiÂłoÂśnikĂłw Bearded Collie (GMBC) - https://sites.google.com/site/grupabeardedcollie/home
O rasie, hodowle, ogÂłoszenia, szczeniĂŞta, wystawy.

Strony: [1] 2 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Vega  (Przeczytany 9371 razy)
daisy
GMBC
Aktywny uÂżytkownik

« : Czerwiec 07, 2008, 05:47:29 »

Jak filmiki to i ja siĂŞ podzielĂŞ tym co mam znaczy siĂŞ zabawÂą psa i fretek:

http://video.google.pl/videoplay?docid=-7972442361379021993&hl=pl
AgataW-B
GMBC
Zaawansowany uÂżytkownik

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 07, 2008, 07:58:02 »

hahaha jakie zadziorne fretki! czyÂżby to wÂłaÂśnie one rzÂądziÂły w domowym Âświecie zwierzakĂłw? podziwiam, Âże Vega ich nie podgryza. Peanut podgryza wszystko co siĂŞ rusza
No i skÂąd ja znam to szaleĂącze tupanie pazurkami po podÂłodze 
Âświetna dziewuszka z tej Vegi

Pozdrawiam, AgA
daisy
GMBC
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 07, 2008, 20:27:56 »

DokÂładnie, fretki ustawiÂły sobie VegĂŞ, w koĂącu to oni byli pierwsi, wiĂŞc nowy lokator musiaÂł siĂŞ dostosowaĂŚ
Agata z tym podgryzaniem to szczerze mĂłwiÂąc jak braÂłam psa, to bardziej o niego siĂŞ baÂłam niÂż o fretki, no i faktycznie, jak kiedyÂś za bardzo siĂŞ rozszalaÂła, dostaÂła po nosie i teraz w wiĂŞkszÂą rezerwÂą do nich podchodzi, a nosa do ich legowiska juÂż nie Âładuje 
Aneta
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 08, 2008, 18:34:39 »

Jaja jak berety  Chichot Najbardziej podobaÂło mi siĂŞ jak Vega usiadÂła na fretce, wygladaÂło jakby zrobiÂła to celowo. Fajnie, Âże ma takie Âświetne towarzystwo.

Pozdrawiamy Aneta i ferajna
www.bearded-collie.pl
Iwona
Moderator Globalny
Ekspert

« Odpowiedz #4 : Czerwiec 08, 2008, 20:22:34 »

Filmik jest rewelacyjny Chichot Naprawde bardzo mi sie podoba, nie pomyslalabym, ze fretki moga sie tak bawic z psem Ja tylko uwazalabym na zabawy na takiej sliskiej podlodze, mala rosnie i sie rozwija, lepiej niepotrzebnie nie nadwyrezac jej stawow.

Pozdrawiam,
Iwona
daisy
GMBC
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #5 : Czerwiec 09, 2008, 06:23:03 »

Niestety z podÂłogÂą narazie nic nie zrobiĂŞ  Smutny Vega upatrzyÂła sobie dywan do sikania  jak tylko go zwinĂŞÂłam to od razu nauczyÂła siĂŞ, Âże zaÂłatwia siĂŞ na dworze, ale jak zostaÂł ponownie rozwiniĂŞty to mimo dokÂładnego prania majÂącego usun¹Ì zapaszek zaczĂŞÂła znĂłw posikiwaĂŚ w domu.
MaÂłgorzata
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #6 : Czerwiec 11, 2008, 11:14:49 »

Filmik jest SUPER ! BOMBA! naprade godny rozpowszechnienia.

siusianie na dywan: jest na to chyba sposob. Dywan wyprac i odlozyc na ok 1-2 tygodnie. W tym samym miejscu kladaiemy szmate i pierzemy ja, ja mam zawsze duz zapas szmat.
Po kilku dniach szmata jest juz rozpoznaana i... przesuwamy ja sukcesywnie w miejsce bardziej ustronne. Jak trafia, to fajnie, bo dywan moze wkrotce wrocic.

Szmatka dla maluchow jest pozyteczna, bo szczeniakowi trudno jest wytrzymac 5-8 godzin.

Jak polubi szmatke, to na nia bedzie sikac, a dywan moze wrocic. Przez jakis czas musi byc nadal szmatka, (ja utrzymuje to dosc dlugo) zeby nie pomyslala ze dywan to zamiennik szmatki 
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 11, 2008, 11:19:37 wysłane przez MaÂłgorzata » Zapisane

daisy
GMBC
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #7 : Czerwiec 11, 2008, 12:54:47 »

Gosiu jak przybijĂŞ jÂą do podÂłogi, szmatkĂŞ znaczy siĂŞ, to moÂże poskutkuje przecieÂż to najlepsza zabawka i w miejscu leÂżeĂŚ nie moÂże Maty dla psĂłw rĂłwnieÂż siĂŞ nie sprawdziÂły - po powrocie do domu tylko strzĂŞpy zbieraÂłam, tak wiĂŞc pozostaje mi tylko przeczekaĂŚ ten okres i jak najczĂŞÂściej wychodziĂŚ z niÂą na spacery.
AgataW-B
GMBC
Zaawansowany uÂżytkownik

« Odpowiedz #8 : Czerwiec 11, 2008, 13:03:53 »

no to nam siĂŞ pod tym wzglĂŞdem udaÂło [tfu tfu odpukaĂŚ!], bo Peanut mimo iÂż jest miÂłoÂśnikiem gryzienia wszystkiego co jest z materiaÂłu, to swoje siusialkowe przeÂścieradÂło zostawia w spokoju [tfu tfu odpukaĂŚ]

Pozdrawiam, AgA
Aneta
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #9 : Czerwiec 11, 2008, 13:30:16 »

Mimo, Âże od urodzenia kÂładÂłam szmatki (przeÂścieradÂła) speÂłniaÂły one swoje zadanie do czasu. Niestety musiaÂłam przestaĂŚ je kÂłaœÌ bo przyszedÂł taki okres , Âże byÂło nasikane wszĂŞdzie tylko nie na przeÂścieradle  Co? a poza tym zaczĂŞÂły sikaĂŚ wÂłaÂśnie tam gdzie byÂł jakiÂś materiaÂł np do pontonu. Jak zlikwidowaÂłam szmatki to przestaÂły sikaĂŚ do pontonĂłw  i jeÂśli siĂŞ zadzry w tej chwili to sÂą kaÂłuÂże tylko pzred drzwiami. Uff.

A poza tym ch³opaki by³y jakieœ grzeczniejsze i tak im pewnie zosta³o a dziewczyny to ³obuziarki (oprócz Afrodyty, która jest wyj¹tkiem i potwierdza regu³ê)wiêc i inwencjê maj¹ chyba bardziej twórcz¹.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 11, 2008, 13:33:54 wysłane przez Aneta » Zapisane

Pozdrawiamy Aneta i ferajna
www.bearded-collie.pl
daisy
GMBC
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #10 : Czerwiec 11, 2008, 13:36:26 »

Wszystko przed Wami Agatko  u mnie przeÂścieradÂło sprawdzaÂło siĂŞ przez przez pierwszych kilka dni, póŸniej nagÂła zmiana w zachowaniu i zarĂłwno dywanik z Âłazienki jak i zasiusiane przeÂścieradÂło z przedpokoju zaciÂągaÂła do siebie na posÂłanie.
MaÂło tego, Vega przy mnie i ogonach zdziwaczaÂła, przejmuje frecia zachowania Co? wchodzi do szafy, z tym, Âże ogony swoje skarby do szafy zanoszÂą, a ona je wyciÂąga i ucieka z nimi na legowisko  
AgataW-B
GMBC
Zaawansowany uÂżytkownik

« Odpowiedz #11 : Czerwiec 11, 2008, 14:43:57 »

u mnie sprawdza siĂŞ od ponad 2 miesiĂŞcy wiĂŞc po cichu liczĂŞ, Âże ta tendencja siĂŞ utrzyma MaÂło tego wierzĂŞ w to, Âże za jakiÂś czas Âżadne przeÂścieradÂło nie bĂŞdzie juÂż potrzebne.
Mój za ka¿dym razem jak wracamy wyprowadza siê z domu wynosi wszystkie zabawki,³¹cznie z kocykiem i pos³ankiem na ogródek

Pozdrawiam, AgA
Iwona
Moderator Globalny
Ekspert

« Odpowiedz #12 : Czerwiec 12, 2008, 07:19:31 »

Filmik jest SUPER ! BOMBA! naprade godny rozpowszechnienia.

Tez tak mysle, stad moja prosba do Daisy - czy moglabys wgrac ten filmik rowniez w serwisie www.pies.onet.pl? To serwis, ktory ja prowadze i fajnie byloby miec tam taki filmik Zwlaszcza, ze ciekawych filmow tam poki co zbyt wiele.

Pozdrawiam,
Iwona
MaÂłgorzata
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #13 : Czerwiec 12, 2008, 07:19:44 »

Kochani, z Beardie to taka Âśmieszna sprawa, one doskonale wiedzÂą co Wy czujecie i w co wierzycie 

Ja odchowaÂłam juÂż 4 mioty na przeÂścieradÂłach, ostatnie szczeniĂŞta odjechaÂły niespeÂłna miesiÂąc temu.
PrzeÂścieradÂła i szmatki dziaÂłaÂły bo... chyba ja w nie wierzyÂłam  nawet stara Boogie, jak nie wytrzymywaÂła, lub... nie chciaÂło jej siĂŞ wytrzymywaĂŚ uÂżywaÂła szmatek! dziÂś, kiedy szmat juÂż nie ma... nie sika  Szok ale jak wiem, Âże wrĂłciĂŚ mogĂŞ póŸniej, to.. kÂładĂŞ przeÂścieradÂło i zawsze jest uÂżyte (zapewne przez Boogie)
DokÂładnie tak samo odchowywana byÂła Effie, Bounty, Princessa... zawsze dziaÂłaÂło, wiĂŞc Agatko, zapewne i Penaut zda egzamin :-)

Boogie, gdy by³a ma³a, do ok. 10 m-ca ¿ycia, trenowa³a mnie równo. Szmatka dzia³a³a doskonale do ok 8-9 m-ca. Potem siki by³y tu¿ przed drzwiami ale... ale tylko jak sie spóŸni³am wiêcej ni¿ 10 minut!!! pyta³am Ireny czy ona nie zjad³a jakiegoœ zegarka... ale ponoÌ nie... zadziwiaj¹ce, bo w liczeniu minut i godzin by³a perfekcyjna... lepsza i dok³adniejsza ni¿ budzik. To samo by³o rano. Pobudka ok.5 rano, i... natychmiast siku! inaczej... ka³u¿a przed drzwiami.

U mnie nie dziaÂłaÂły gazety... byÂła z nich sieczka. KaÂżdy musi sobie sam coÂś opracowaĂŚ, i pamiĂŞtaĂŚ, Âże szczeniĂŞ swoje prawa ma.
ZauwaÂżyÂłam, Âże jeÂśli ludzie zapomnÂą, Âże psu najdÂłuÂższy i najbardziej mĂŞczÂący psychicznie i fizycznie spacer naleÂży siĂŞ rano, zanim zostawimy go na kilka godzin samego w domu - majÂą najwiĂŞksze problemy... pies najwiĂŞcej broi itd....

daisy
GMBC
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #14 : Czerwiec 12, 2008, 09:22:35 »

Tez tak mysle, stad moja prosba do Daisy - czy moglabys wgrac ten filmik rowniez w serwisie www.pies.onet.pl? To serwis, ktory ja prowadze i fajnie byloby miec tam taki filmik Zwlaszcza, ze ciekawych filmow tam poki co zbyt wiele.

Nie ma problemu, jak wrĂłcĂŞ do domu to postaram siĂŞ jeszcze dziÂś wgraĂŚ filmik. CieszĂŞ siĂŞ, Âże Wam siĂŞ podoba 

Gosiu, coÂś w tym faktycznie musi byĂŚ, bowiem jak wracam z pracy prosto do domu mieszkanie zastajĂŞ czyÂściutkie, ale niech no tylko wstÂąpiĂŞ po drodze do sklepu i trochĂŞ w nim zabawiĂŞ. Niemal gwarantowane mam siuÂśki pod drzwiami.
Strony: [1] 2 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

mundonovelas k-l cinemak catziee shd