Forum Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Oficjalna strona Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie (GMBC) - https://sites.google.com/site/grupabeardedcollie/home
O rasie, hodowle, og³oszenia, szczeniêta, wystawy.

Strony: [1] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Peanut  (Przeczytany 10005 razy)
AgataW-B
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 369

« : Czerwiec 03, 2008, 11:54:42 »

Peanuta w odwiedzinach u kolegi Fado - Berneñczyka.
Dziecko moje wymy¶li³o sobie, ¿e zachachmyci legowisko Fado. A co!
Oj siê dzia³o    Oba maluchy maj± silne charakterki wiêc oba chc± rz±dziæ.
Jako¶æ "komórkowa" ale mam nadziejê, ¿e filmik odda charakter zabawy.

http://pl.youtube.com/watch?v=6ZOfm8vwIfA

Pozdrawiam, AgA
Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1810

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 03, 2008, 15:59:04 »

super !!! u¶miaalm siê serdecznie :-) birdo³ek gór± 

AgataW-B
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 03, 2008, 16:05:38 »

oj tak! birod³ek mimo, i¿ mniejszy ustawia berna do pionu    a raczej do poziomu bo wci±¿ go przewraca  Piotrek jest z niego baaardzo dumny. Wiadomo, mê¿czyzna

Pozdrawiam, AgA
Iwona
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1467

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 03, 2008, 19:03:04 »

Ja nie moge takich filmow ogladac, bo od razu mi sie chce takiego malego pluszaka... Filmik super

Pozdrawiam,
Iwona
Aneta
GMBC
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1293

« Odpowiedz #4 : Czerwiec 04, 2008, 09:16:06 »

BRAWO PEANUT !!! Mój malutki ch³opczyk  Chichot ja równie¿ jestem z niego dumna, ¿e taki dziarski. A ju¿ my¶la³am, ze to tylko dziewczyny u mnie takie waleczne. 

Pozdrawiamy Aneta i ferajna
www.bearded-collie.pl
Aneta
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #5 : Czerwiec 04, 2008, 09:18:12 »

Ja nie moge takich filmow ogladac, bo od razu mi sie chce takiego malego pluszaka... Filmik super

Iwonka nie ma problemu, mogê wys³aæ na wakacje do Ciebie jedn± z dziewczynek. Niech powdycha ¶wie¿ego górskiego powietrza

www.bearded-collie.pl
Iwona
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1467

« Odpowiedz #6 : Czerwiec 04, 2008, 12:39:33 »

He, he - dziêkujemy za propozycjê, ale z ciê¿kim sercem muszê odmówiæ

Pozdrawiam,
Iwona
AgataW-B
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik

« Odpowiedz #7 : Grudzieñ 26, 2008, 15:31:34 »

ze specjaln± dedykacj± dla Doroty

PEANUT ENTERTAINMENT STUDIO proudly presents:
produkcje krótkometra¿owe z Bearded Collie w roli g³ównej.

d³ugo oczekiwany melodramat - "Ja ciê kocham a Ty masz focha"
http://www.youtube.com/watch?v=dr7aZWSheds

pe³en napiêcia "speed 3 - wy¶cig z g³odem"
http://www.youtube.com/watch?v=p00AJqQTlR0

przyrodniczo-naukowy "psy pasterskie a ¿ó³wie l±dowe"
http://www.youtube.com/watch?v=_PVcSBudLB8

ze wzglêdu na ograniczone mo¿liwo¶ci czasowe zwi±zane ze zbli¿aj±c± siê wizyt± u rodziny Studio zmuszone jest wstrzymaæ wrzucanie filmów na jaki¶, bli¿ej nieokre¶lony, czas.

enjoy

Pozdrawiam, AgA
Aneta
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #8 : Grudzieñ 26, 2008, 20:15:14 »

Mimo, ze przybijanie ¿ó³wika jest super to i tak "foch" jest nie do pobicia.  Chichot Chichot Chichot Chichot

www.bearded-collie.pl
Fru
GMBC
Aktywny u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 199

« Odpowiedz #9 : Grudzieñ 26, 2008, 21:43:55 »

Zgadzam siê z przedmówczyni± Birdedy to jednak mistrzowie focha

Chcia³am te¿ nadmieniæ, ¿e filmik o polowaniu na obiad jest ¶wietnym prezentem ¶wi±tecznym dla wszystkich, dla których ka¿dy dzieñ to walka z birdedem-niejadkiem o spo¿ycie posi³ku 

Chichot Chichot Chichot

"- O, widzê, ¿e rzeczywi¶cie ma dwa..
- Zosta³ mi jeden zapasowy - wyja¶ni³ Igor, a Skrawek podskakiwa³ przy nim. - Pomysla³em, ¿e jesli taki jest zadowolony z jednym, to ile bêdzie mia³ rado¶ci z dwoma.."
T. Pratchett, Carpe Jugullum
AgataW-B
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik

« Odpowiedz #10 : Grudzieñ 26, 2008, 22:27:11 »

Chcia³am te¿ nadmieniæ, ¿e filmik o polowaniu na obiad jest ¶wietnym prezentem ¶wi±tecznym dla wszystkich, dla których ka¿dy dzieñ to walka z birdedem-niejadkiem o spo¿ycie posi³ku 

Fru, z okazji, mijaj±cych powoli, ¶wi±t pozwoli³am sobie nie tytu³owaæ tego filmiku w odpowiedni sposób, aczkolwiek diabelsko przyznam ¿e przez moment mia³am ochotê  nawet chcia³am zadedykowaæ Ci ten filmik  ale ¿eby nie byæ tak do koñca wredn± jêdz± dodam, ¿e trzymam kciuki aby Wasz ¶liczny skrawek_czarnej_nó¿ki zacz±³ elegancko wcinaæ papu  Buziak

Pozdrawiam, AgA
DorkaWD
Go¶æ
« Odpowiedz #11 : Grudzieñ 27, 2008, 12:15:31 »

Szok Ile prezentów  Mi³o, mi³o...
Focha jeszcze nie do¶wiadczy³am z Pandzist± (z Viki w sumie te¿ nie  ) ale pewnie jeszcze wszystko przed nami  Niezdecydowany
¯ó³wik jest superrr! Ja te¿ chcê! Jak to zrobi³a¶?
M&M's ¿ar³ok? hmmm... Pandzie jeszcze daleko do tego, ale... pracujemy nad tym 
To tak na szybko... dzi¶ mam po¶wi±teczne porz±dki 
U¶ciski i drapki  Buziak
Fru
GMBC
Aktywny u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 199

« Odpowiedz #12 : Grudzieñ 27, 2008, 13:49:35 »

Dorcia, z ¿ó³wikiem najpro¶ciej jest zrobiæ tak, ¿e bierzesz smaka do rêki, pokazujesz a pó¼niej zamykasz d³oñ. Prêdzej czy pó¼niej maluch pacnie ³ap± - i tu polecam kliker Jak mu/jej wyklikasz parena¶cie-paredziesi±t takich pacniêæ w d³oñ z ³akociem przejd¼ do pacania w otwart± [lub zamkniêt± ale pust± d³oñ] a smaki podawaj drug±. Mo¿na wprowadziæ dodatkowo komendê [ja wprowadzi³am miêdzy pacaniem w d³oñ z ³akociem a pacaniem w otwart±]

A je¶li chodzi o jedzenie, to nam na razie w miarê wychodzi, aczkolwiek musimy dozbrajaæ karmê roso³kiem lub wywarem z rapek I nie jest ¼le

"- O, widzê, ¿e rzeczywi¶cie ma dwa..
- Zosta³ mi jeden zapasowy - wyja¶ni³ Igor, a Skrawek podskakiwa³ przy nim. - Pomysla³em, ¿e jesli taki jest zadowolony z jednym, to ile bêdzie mia³ rado¶ci z dwoma.."
T. Pratchett, Carpe Jugullum
AgataW-B
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik

« Odpowiedz #13 : Grudzieñ 27, 2008, 15:39:21 »

a my usadzili¶my pieska na dupce a nastêpnie delikatnie podnosili¶my mu ³apkê mówi±c '¿ó³wik' [zamiast standardowej '³apy']. nie wiem jak to opisaæ ale podnosz±c mu ³apkê nie chwytali¶my jej [nie wymuszali¶my podniesienia na si³ê] tylko tak jakby "pacali¶my" [made by Fru ] w ³apkê od ty³u co automatycznie sprawia³o ¿e m³ody podnosi³ ³apkê. i smak za ka¿dym razem po kilku razach wystarczy³o ju¿ tylko zrobiæ gest "¿ó³wika" [wszyscy wiemy jaki to gest? ] mówi±c "¿ó³wik" a piesek sam wiedzia³ o co chodzi. teraz wystarczy gest bez s³owa.

ostatnio m³ody nauczy³ siê przybijaæ pionê [tzw high five ] stoj±c na dwóch ³apkach oto filmik [niezbyt wyra¼ny i bokiem... ale na razie mam tylko tyle] http://www.youtube.com/watch?v=XHroB5hTy3w
"piona" to po³±czenie dwóch komend: "popro¶" [staje na tylnych ³apkach] i "¿ó³wik". po kilku razach sam zrozumia³ o co nam chodzi i zacz±³ najnormalniej w ¶wiecie, po ludzku, przybijaæ pionê czasami jeszcze zdarzy mu siê przybiæ dwoma ³apkami, ale i tak jest przy tym mega s³odziakiem

Pozdrawiam, AgA
Marta
Zaawansowany u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 380

« Odpowiedz #14 : Sierpieñ 20, 2010, 17:25:31 »

Dopiero obejrza³am Wasz filmik z ¿ó³wikiem- jest ekstra!
Zainspirowali¶cie mnie i postanowi³am te¿ spróbowaæ nauczyæ tego Mufina i jestem pod wra¿eniem jego inteligencji Za³apa³ ju¿ za drugim razem, m±drala!
To mo¿e trochê bezsensowne, bo on nie zna jeszcze np. komendy zostañ albo le¿eæ, ale ¿ó³wika ju¿ tak
Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

watahashiraberu mundonovelas cinemak fenixlife shd