Forum Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Oficjalna strona Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie (GMBC) - https://sites.google.com/site/grupabeardedcollie/home
O rasie, hodowle, og³oszenia, szczeniêta, wystawy.

Strony: [1] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Kalisz, 15.06.2008  (Przeczytany 4645 razy)
zdzichu
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 453

« : Maj 22, 2008, 11:28:51 »

Kalisz, 15.06.2008

TERMIN PRZYJMOWANIA ZG£OSZEÑ : DO 28 MAJA 2008.

Marek Czerniakowski - ALE, pomimo ... jak kto¶ chce niech zg³asza 

----------------------------------------------------
zdzichu
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 11, 2008, 10:52:20 »

Plan sêdziowania;

Ring: 2 Niedziela
Sêdzia: Marek Czerniakowski (PL)

Bearded Collie (1)
Psy - Dogs
Klasa szczeni±t - Puppy Class 1 1

- DISCOVERY Smartness

Trzymamy kciuki  Chichot
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 11, 2008, 10:54:16 wys³ane przez zdzichu » Zapisane
Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1810

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 11, 2008, 11:06:57 »

jest za co 

taka stawka jak wiecie bywa bardzo niebezpieczna... pssst....

(dla mnie do¶wiadczonych i wtajemniczonych w ¶wiat wystaw - bywa, ze jak sedzia widzi tylko jedno zwierze, dodatkowo nie dorosle, czyli malo przypominajace obrazki w kasiazkach... przyznaje gorsza ocenie i nie przyznaje tytulu... niezaleznie od jakosci zwierzecia.
Bywa tez i inaczej, czyli dosteje zwierzatko wszystko, niezaleznie od klasy i wygladu, tylko za to, ze zostalo zgloszone... )

AgataW-B
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 369

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 11, 2008, 12:30:16 »

No w³a¶nie tak mnie zastanawia - jeden zg³oszony piesek [swoja drog± moja pierwsza mi³o¶æ - Discovery Pamiêtasz Gosiu? ] i na jakiej podstawie sêdzia go ocenia? bo zawsze my¶la³am, ¿e psy na wystawach s± ocenanie na zasadzie "TY wygl±dasz najlepiej z wszystkich zg³oszonych tu piesków wiêc TY zdobywasz najwy¿szy tytu³". okazuje siê, ¿e psy oceniane s± indywidualnie na podstawie wzorca[?] - wygl±du/zachowania, a nie ¿e jest to "ocena porównawcza"...? ciekawych rzeczy siê cz³owiek na staro¶æ dowiaduje
Powodzenia Discovery!

Pozdrawiam, AgA
Iwona
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1467

« Odpowiedz #4 : Czerwiec 11, 2008, 12:37:40 »

Kazdy sedzia powinien porownywac zgodnosc ze wzrocem, ale jak ma kilka psow to porownuje je rowniez miedzy soba.

Pozdrawiam,
Iwona
zdzichu
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik

« Odpowiedz #5 : Czerwiec 11, 2008, 12:48:45 »

Bywa tak, jak pisze Gosia.
Beautka us³ysza³a ju¿, gdy by³a sama w klasie m³odzie¿y (drugi dzieñ ), ¿e wygl±da "za m³odo" na tytu³ najlepszy junior. 
I ci¶nie siê wtedy pytanie na usta - jak "staro" musi wygl±daæ weteren by dostaæ CWC ( u TAKIEGO sêdziego) w swojej klasie Co?  Co?
AgataW-B
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 369

« Odpowiedz #6 : Czerwiec 11, 2008, 13:01:53 »

"wygl±da za m³odo"  ¶wietny argument... nie do podwa¿enia trzeba by³o przypruszyæ jej futerko talkiem coby zsiwia³a

Pozdrawiam, AgA
Aneta
GMBC
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1293

« Odpowiedz #7 : Czerwiec 12, 2008, 10:08:50 »

I tu musze zgodziæ siê w 100% z Gosi±. MIa³am juz okazjê spotkaæ siê na ringu z niesprawiedliwo¶ci± w³a¶nie gdy by³am sama na ringu. Nie bêdê ju¿ wymieniaæ nazwiska (zainteresowani wiedz±). Przegrane zawsze bol± ale je¶li przegrywamy z lepszymi to mimo wszystko ma to inny smak.

Pozdrawiamy Aneta i ferajna
www.bearded-collie.pl
Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #8 : Czerwiec 15, 2008, 21:47:32 »

Jako hodowca obu tych psów, napisaæ mogê, i¿ znam te psy doskonale, i uwa¿am, ¿e pomimo pewnych ró¿nic, to jako¶ci± s± zdecydowanie porównywalne. O ¿adnym nie mo¿na powiedzieæ, ze jest zdecydowanie gorszy.
Tego dnia Rafi po prostu mia³ wiêkszy "power" i chcia³ siê pokazywaæ, czym widaæ uj±³ sêdziego.

Ma³gorzata
GMBC
Ekspert

« Odpowiedz #9 : Czerwiec 16, 2008, 05:05:05 »

No i wynik by³ mi³y dla nas :-)
Dicovery bardzo siê sêdziemu podoba³, otrzyma³ ocenê wybitnie obiecuj±c± z piêknym opisem, który zamieszczê przy okazji. Zaznaczono mu w karcie oceny Najlepsze szczeniê i jak sêdzia powiedzia³ "zobaczymy jak bêdzie siê dalej rozwija³". Na BISach nie zostawa³y¶my, mia³y odbyæ siê bardzo pó¼no, s³oñce pali³o... Dafi nie by³ tym rozczarowany 

Dla mnie, Daffi zachowywa³ siê wprost doskonale, Basia (u niej Daffi mieszka i jest czê¶ci± jej rodziny) nie mia³a sie ze zdumienia... "sk±d on to wie?" , a jednak :-) kochane moje ma³e dzieci±tko :-) powinno dostaæ adnotacjê tak± sam± jak moja Princessa na pierwszej swojej w ¿yciu wystawie "... suczka z du¿ym obyciem wystawowym.." 
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 16, 2008, 05:06:49 wys³ane przez Ma³gorzata » Zapisane

Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

fenixlife ultrawinterfell cinemak mundonovelas shd