Forum Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Oficjalna strona Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie (GMBC) - https://sites.google.com/site/grupabeardedcollie/home
O rasie, hodowle, og³oszenia, szczeniêta, wystawy.

Strony: 1 ... 4 5 [6] 7 8 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Peanut z Egidy Ateny  (Przeczytany 32999 razy)
DorkaWD
Go¶æ
« Odpowiedz #75 : Grudzieñ 15, 2008, 13:15:20 »

Taaa... nadrobiê  Baterie chyba ju¿ zd±¿y³a¶ na³adowaæ  Co?
Co tam nowego u M&M'sa s³ychaæ? W³o¿y³ buty i tyle go widzieli...
AgataW-B
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 369

« Odpowiedz #76 : Grudzieñ 15, 2008, 13:47:14 »

HEHEHE wyobra¼ sobie ¿e spyta³am siê wczoraj mê¿a czy na³adowa³ ju¿ baterie do kamery na co on "a po co? przecie¿ i tak siê zaraz wy³aduj±"... faceci.... obecnie m³ody jest trzyno¿ny, albo raczej trzybutowy. jeden skutecznie zgubi³ w polu podczas szaleñczych biegów, skoków i "próby zagonienia wirtualnego stada owiec do zagrody".... w najgorszym przypadku spróbujê nagraæ filmik telefonem.
w pi±tek by³ prany wiêc teraz jest du¿± piêkn± pachn±c± i puchow± kul± od której siê odkleiæ nie mogê  Z politowaniem eeeech, jak one szybko rosn±......  Szok

Pozdrawiam, AgA
DorkaWD
Go¶æ
« Odpowiedz #77 : Grudzieñ 15, 2008, 13:50:54 »

Ciekawa jestem jak taki du¿y M&M's wygl±da mokry  Z tego co wiem to masz "magiczn±" MP, skoro k±pa³a¶ M&M'sa to pewnie i testowa³a¶ szczotê - jak rezultaty? Widzia³am fotkê z NK to by³o przed czy po k±pieli? U nas w zasadzie wielkiej ró¿nicy "przed" czy "po" nie ma 
AgataW-B
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik

« Odpowiedz #78 : Grudzieñ 15, 2008, 14:07:56 »

mokry wygl±da ja Pandzia, tylko trochê wiêksza a po k±pieli jest bardziej puchowy i .... bia³y  no i ¶licznie pachnie Chichot trzeba go pilnowaæ na spacerach przez kilka dni ¿eby nie znalaz³ sobie swojego ulubionego Chanel no5 w postaci kupy
to zdjêcie na NK [nowe] jest przed k±piel±. ale wcze¶niej dawa³am dwa zdjêcia podpisane "before" i "after", to w³a¶nie sprzed i po k±pieli
szczotka ok. m³ody chyba j± nawet lubi bo jak go czeszê k³adzie siê do góry brzuszkiem i prosi o drapki po podwoziu  a jak marudzi to "Anetkowa pacyfikacja" i jest spokój za to uszu nie daje sobie dotk±æ..... 

Pozdrawiam, AgA
daisy
GMBC
Aktywny u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 203

« Odpowiedz #79 : Grudzieñ 16, 2008, 07:56:03 »

No to Agana zaintrygowa³a¶ mnie t± "Anetkow± pacyfikacj±"  Co?
DorkaWD
Go¶æ
« Odpowiedz #80 : Grudzieñ 16, 2008, 09:10:26 »

Nie próbowa³am tej "pacyfikacji" bo £aciata ogólnie jest grzeczna  Bardziej mi teraz Malwa dokazuje, ale na ni± tylko jedno dzia³a - zmêczyæ do oporu i modliæ siê by zechcia³a zasn±æ... lub pu¶ciæ ja na pod³ogê z Pand± i patrzeæ jak TORNADO przechodzi przez mój dom 
AgataW-B
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik

« Odpowiedz #81 : Grudzieñ 16, 2008, 10:02:15 »

Asia, chodzi o "skarczenie" z tego co wyczyta³am na forum te¿ to przechodzi³a¶ metoda na pierwszy rzut oka laika ma³o przyjemna ale faktycznie dzia³a cuda.

Pozdrawiam, AgA
Fru
GMBC
Aktywny u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 199

« Odpowiedz #82 : Grudzieñ 16, 2008, 18:08:41 »

Nie próbowa³am tej "pacyfikacji" bo £aciata ogólnie jest grzeczna 

Masz popsutego psa czy to nasz jest popsuty? Bo wieczorem mniej wiêcej na pó³torej godziny dostaje takiego - excuise moi le mot - pierdolca, ¿e ledwo go mo¿emy opanowaæ Robi siê to za pomoc± spontanicznej sesji klikerowej.. Ale ty w ramach równowagi masz Malwkê wiêc.. Chichot

Anetko a o co chodzi ze 'skarczeniem'? £apie siê za skórê na karku czy co¶? Wyt³umacz laikowi

"- O, widzê, ¿e rzeczywi¶cie ma dwa..
- Zosta³ mi jeden zapasowy - wyja¶ni³ Igor, a Skrawek podskakiwa³ przy nim. - Pomysla³em, ¿e jesli taki jest zadowolony z jednym, to ile bêdzie mia³ rado¶ci z dwoma.."
T. Pratchett, Carpe Jugullum
AgataW-B
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik

« Odpowiedz #83 : Grudzieñ 16, 2008, 18:22:31 »

Anetko a o co chodzi ze 'skarczeniem'? £apie siê za skórê na karku czy co¶? Wyt³umacz laikowi

to mój s³owotwór wiêc mo¿e wyja¶niê: chodzi³o mi w³a¶nie o z³apanie psa za skórê na karku i przyci¶niêcie do ziemi.

Pozdrawiam, AgA
Aneta
GMBC
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1293

« Odpowiedz #84 : Grudzieñ 16, 2008, 20:07:39 »

Jezu Agatko to s³owo "pacyfikacja" bardzo ¼le mi siê kojarzy  Smutny. Ale pewnie chodzi Ci, ze przytrzymujê psa za skórê na karku aby siê uspokoi³ i nie kombinowa³. B³agam dziewczyny nie u¿ywajcie ju¿ tego sformuowania 

Pozdrawiamy Aneta i ferajna
www.bearded-collie.pl
AgataW-B
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik

« Odpowiedz #85 : Grudzieñ 16, 2008, 20:50:41 »

Jezu Agatko to s³owo "pacyfikacja" bardzo ¼le mi siê kojarzy  Smutny. Ale pewnie chodzi Ci, ze przytrzymujê psa za skórê na karku aby siê uspokoi³ i nie kombinowa³. B³agam dziewczyny nie u¿ywajcie ju¿ tego sformuowania 

omatko, nie mia³am nic z³ego na my¶li!  specjalnie da³am "pacyfikacjê" w cudzys³owiu - jako grê s³ów - z jednej strony skojarzenie z pacyf± --> pokojem [SPOKOJEM ], a z drugiej z t³umieniem "rozruchów" ¶rodkami przymusu bezpo¶redniego.
chyba nie wysz³o, przepraszam.. 
¿eby by³o jasne: metoda ta w pierwszym momencie [chwilowe zafascynowanie "pozytywnymi metodami szkoleniowymi"] wyda³a mi siê troszku brutalna, ale teraz [jak jestem ju¿ odrobinê m±drzejsza odno¶nie mojego psa] widzê, ¿e nie jest ona z³a, oczywi¶cie - jak ka¿da inna metoda szkoleniowa -  musi byæ stosowana z g³ow± i przez zrównowa¿one osoby to dzia³a i polecam j± w chwilach kompletnej bezsilno¶ci. ale oczywi¶cie ka¿dy musi sam zadecydowaæ co dla jego "dziecka" bêdzie najbardziej stosowne. mi siê uda³o i za jej pomoc± [wykorzystane s³ownie dwa razy] mam obecnie umiarkowanego anio³ka innej osobie uda siê za pomoc± klikerka, a jeszcze innej za pomoc± metod behawiorystycznych, s± te¿ takie osoby którym nie pomo¿e nawet stanie na rzêsach. wiele tutaj zale¿y od umiejêtno¶ci i predyspozycji samego w³a¶ciciela.
tyle.

Pozdrawiam, AgA
DorkaWD
Go¶æ
« Odpowiedz #86 : Grudzieñ 17, 2008, 18:02:35 »

Masz popsutego psa czy to nasz jest popsuty? Bo wieczorem mniej wiêcej na pó³torej godziny dostaje takiego - excuise moi le mot - pierdolca, ¿e ledwo go mo¿emy opanowaæ Robi siê to za pomoc± spontanicznej sesji klikerowej.. Ale ty w ramach równowagi masz Malwkê wiêc.. Chichot

Ogólnie mam w domu TORNADO, wiêc wybryki Pandy s± niemal niezauwa¿alne  Chichot Inna sprawa to to, ¿e Panda to chodz±cy na czterech ³apach - Anio³! A mo¿e to ja jestem taka wyrozumia³a? W tej chwili pracujê nad wybaczeniem tego co Panda zrobi³a z firank±... ale w zasadzie to i tak chcia³am zmieniæ t± firankê, bo troszkê mi siê ju¿ znudzi³a 
Kochana, przyzwyczajaj siê ;-) Mo¿e kiedy¶ te¿ Ciê we¼mie na potomka (choæ ja siê d³uuugo zapiera³am), to wtedy zobaczysz, ¿e przygody ze Skrawkiem to pryszcz  Przy okazji...  to chyba tylko i wy³±cznie dziêki Pandzie udaje mi siê utrzymaæ jakie¶ pozory zdrowia psychicznego, a dok³adnie to dziêki spacerom z Pand± - to moja jedyna szansa na chwilê samotno¶ci  Z politowaniem
I tak chyba zrazi³am dwie m³ode dziewczyny do macierzyñstwa  hihi

Tyta
Go¶æ
Zaawansowany u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 253

« Odpowiedz #87 : Grudzieñ 17, 2008, 18:39:33 »

Ja mam 4 dzieci "TORNADO" w domu myślę umiarkowane. Dizel jeszcze nie zrobił demolki, myślę że brak mu na to czasu, jedyne co kombinuje, to jakby tu zakosić pantofel ktoregoś dziecka. A wieczorne spacery- to dla mnie delicja! Jak to napisałaś Dorka "jedyna szansa na chwilę samotności" .
Pozdrowienia dla mamusiek i nie tylko.
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 17, 2008, 18:45:34 wys³ane przez Tyta » Zapisane
AgataW-B
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik

« Odpowiedz #88 : Grudzieñ 22, 2008, 10:41:13 »

zimowy spacer w parku...tak, ZIMOWY!

z cyklu "biegn±cy pies kadr po kadrze"

"daj! daj! daj! daj! mój! mój! mój! mój!"

"ouuuuuiiii! MAM!"

"trochê sobie poobgryzam i zostawiê, ¿ebym nie musia³ go targaæ"

"no dobra, przyznajê, zmêczy³em siê"

"widok ³adny, ale chwila bo co¶ tu nie gra.. gdzie ten ca³y ¶nieg, o którym mi tyle gadali¶cie?!"

Pozdrawiam, AgA
Fru
GMBC
Aktywny u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 199

« Odpowiedz #89 : Grudzieñ 22, 2008, 10:55:55 »

Ale macie fajny lasek Chichot A komentarze prawie tak ¶liczne jak Pinat

"- O, widzê, ¿e rzeczywi¶cie ma dwa..
- Zosta³ mi jeden zapasowy - wyja¶ni³ Igor, a Skrawek podskakiwa³ przy nim. - Pomysla³em, ¿e jesli taki jest zadowolony z jednym, to ile bêdzie mia³ rado¶ci z dwoma.."
T. Pratchett, Carpe Jugullum
Strony: 1 ... 4 5 [6] 7 8 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

cinemak madagaskar catziee watahashiraberu muzycznekoloseum