Strona g³ówna
Pomoc
Kalendarz
Zaloguj siê
Go¶æ
.
Zaloguj siê
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzieñ
1 Tydzieñ
1 Miesi±c
Zawsze
Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci
: Oficjalna strona Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie (GMBC) -
https://sites.google.com/site/grupabeardedcollie/home
O rasie, hodowle, og³oszenia, szczeniêta, wystawy.
Forum Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie
>
Birdo³kowe FOTO-info
>
Foto info - czyli pochwaliæ siê mo¿na...
(Moderator:
Admin
) >
Peanut z Egidy Ateny
Strony:
1
2
[
3
]
4
5
...
8
|
Do do³u
« poprzedni
nastêpny »
Drukuj
Autor
W±tek: Peanut z Egidy Ateny (Przeczytany 32928 razy)
DorkaWD
Go¶æ
Odp: Peanut z Egidy Ateny
«
Odpowiedz #30 :
Wrzesieñ 07, 2008, 15:05:43 »
Cytat: AgataW-B Wrzesieñ 05, 2008, 10:17:20
tak sobie czytam nowy w±tek Doroty i odpowiedzi, np. o brudnych ³apkach i przypomnia³o mi siê ¿e mam fajn± fotkê. Tak na zachêtê dla Doroty
No i wreszcie zawêdrowa³am do galerii u¿ytkowników
Nie wiem czy to do mnie/o mnie
Kole¿anka Agata my¶li, ¿e mnie taki widok przestraszy? haha - dobre
Przypominam wychowywa³am siê z Podhalanem i by³am w³a¶cicielk± Boksera, wiêc jestem zaprawiona w boju
(Viki zlikwidowa³a nam drzwi do kuchni w dniu w którym wychodzi³am za m±¿, to chyba by³a zemsta za brak zaproszenia
)
Agatko, nic nowego nie napiszê... Uroczy ten Twój "facet" i tyle!
Wszystko, absolutnie wszystko mi siê w nim podoba, z imieniem w³±cznie!
Bardzo jestem ciekawa Peanuta w kitce - jakie¶ fotki? Prawdziwy facet dobrze we wszystkim wygl±da (nawet w ró¿u, ale ró¿u nie znoszê, co jest do¶æ k³opotliwe w przypadku córki
)
Drapki po brzuszku lub za uszkiem (nie wiem co lubi) dla Peanutka
AgataW-B
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 369
«
Odpowiedz #31 :
Wrzesieñ 07, 2008, 19:35:26 »
Dorotko, to jedna z moich ulubionych fotek, prawie siê posiusia³am ze ¶miechu jak zobaczy³am mojego malucha z tym ³obuzerskim u¶mieszkiem w kuchni pe³nej piachu
dla mnie to ¿aden problem, nie jestem maniakiem porz±dków, szufelka i zmiotka za³atwiaj± sprawê raz dwa.
Obecnie m³ody chodzi w koczku hehehe
wygl±da jak samuraj
zrobiê fotki za dnia [je¶li da siê obfotografowac] i wrzucê na forum
dziêki za drapki, ulubione s± na brzuszku
Pozdrawiam, AgA
loola
Go¶æ
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 66
«
Odpowiedz #32 :
Wrzesieñ 07, 2008, 19:46:37 »
hi hi hi niez³y z niego czy¶cioszek
jego spojrzenie jest rozbrajaj±ce
AgataW-B
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik
«
Odpowiedz #33 :
Wrzesieñ 08, 2008, 20:53:51 »
obieca³am fotki z kitk±. oto one..
pierwsze podej¶cie do tematu
m³ody chyba lubi swój lewy profil
koczek na puchatym, ¶wie¿o wyk±panym ³epku
¶mieszek dla mamusi i cioci z okazji urodzin
Pozdrawiam, AgA
DorkaWD
Go¶æ
«
Odpowiedz #34 :
Wrzesieñ 09, 2008, 09:32:03 »
No i jak widaæ ca³kiem mêsko prezentuje siê kitka - koczek u Peanutka
A jak piêknie szczerzy z±bki na ostatniej fotce, pewnie chce siê pochwaliæ piêknym zgryzem
Agatko, jak czêsto k±piesz Peanutka?
Zdradzisz których kosmetyków u¿ywacie i które smako³yki lubi Peanut?
A tak jestem w¶cibska
A¿ mnie skrêca jak ogl±dam psiaki... ale skoro córcia maleñka to musimy odczekaæ jeszcze kilka miesiêcy (s±siadka ma m³odego boksera, wiêc tam chodzimy inwestowaæ uczucia
ale to nie to samo co w³asny psiak)
Pozdrowienia dla sympatycznej W³a¶cicielki, a dla Peanutka drapki po brzuszku (zapamiêtam, ¿e takie lubi
)
AgataW-B
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik
«
Odpowiedz #35 :
Wrzesieñ 09, 2008, 11:11:29 »
Dorotko, pytaj jak najwiêcej!
ja sama przed kupnem psa wypyta³am biedn± Ma³gosiê i Anetkê o pierdo³y, które dla mnie by³y niezwykle istotne [wiem, ¿e zabrzmia³o to jakbym nazwa³a Twoje pytania "pierdo³ami", ale zupe³nie nie to mia³am na my¶li!
].
Ekspertem od pielêgnacji futra beardeciego nie jestem. Korzystam z szamponu z od¿ywk± [2 w 1] #1All System, ale muszê dokupiæ dodatkow± psi± od¿ywkê... W³a¶nie zastanowi³am siê nad tym jak czêsto go k±piê i wychodzi, ¿e co oko³o 2 miesi±ce... nie mam pojêcia czy to za czêsto czy za rzadko, kierujê siê intuicj±. Po prostu jak widzê, ¿e m³ody jest ju¿ do¶æ oklapniêty, w kolorze ecru to siup pod prychol
albo jak mi siê ostatnio wytarza³ w koñskich plackach
czeszê go raz na dwa tygodnie. pychol powinien mieæ czêsto myty bo ma tendencje do brudzenia siê [taka ma³a flejka
], no i ³apki po spacerze, ale tego nie robiê za czêsto [co widaæ na zdjêciu, które zadedykowa³am Tobie
]. Generalnie Peanut [nie wiem czy to domena beardetów..?] ma w³a¶ciwo¶ci samoczyszcz±ce - nawet jak siê umorusa w piachu to na drugi dzieñ wygl±da jakby by³ ¶wie¿o po k±pieli. kosztem paneli, ale co tam
co do smaków to m³ody lubi wszystko hehehe przetestowali¶my ró¿ne smaki i ka¿dy mu przypasowa³. ³asuch jest nooooo
ale to podejrzewam jest kwestia indywidualna. Peanut nale¿y do tych psów które dla smaka zrobi± naprawdê du¿o. Wychodz±c do pracy zostawiam mu suchego ¿wacza [¿o³±dek], kulê smakulê z jego karm± [mam do¶æ ma³± kulê w któr± inne smaki siê nie mieszcz±], ostatnio kupi³am mu kostkê pedigree tak± do czyszczenia z±bków [wiem, ¿e to beznadziejna firma, ale na tym smaku koñczy siê moja z ni± przygoda] i dosta³am dwa du¿e cookies dla piesków firmy Bosh [takie na parena¶cie minut chrupania - czasozabijacz] na razie na "spróbe"
Oprócz tego m³ody w sta³ym repertuarze gryzaków ma wêdzone ucho krowy i kostkê z wapniem, które memla ju¿ od kilku miesiêcy
Za to ostatnimi czasy marudzi mi przy jedzeniu [uprzedzê pytanie: karmiê go Hill's Puppy Chicken hihi
], kiedy¶ wcina³ michê w 20sekund, teraz "zostawia sobie na pó¼niej". i tu nastêpuje zdziwienie bo "pó¼niej" miska gdzie¶ sobie posz³a?! oooo! nie ma!
no to jak siê ju¿ rozpisa³am to dodam co¶ od siebie odno¶nie ruchliwo¶ci m³odego [piszê "m³odego" bo to mój pierwszy brodacz, wiêc mogê pisaæ tylko z perspektywy tego jednego gzuba]. Peanut jest NIEZWYKLE ruchom± maskot±! mêczy siê do¶æ szybko [lucky me
] ale odpoczynek zajmuje mu 5min, a potem dalej tañce, hulanki swawole. Mam to szczê¶cie, ¿e obok domu jest pole gdzie mo¿e daæ upust swojej energii, ale czasami po ciê¿kim dniu pracy kiedy nie mam ani si³y ani ochoty na wielkie zabawy i zostawiam go samopas - kopie mi dziury w ogrodzie. Wiem, ¿e Tobie to specjalnie nie przeszkadza, mi te¿ nie, ale mój m±¿ ma alergiê na ogrodowe dziury
co¶ za co¶
trzeba siê wzi±æ w gar¶æ i albo odpowiednio zniechêciæ m³odego do kopania [jeszcze nie wpad³am na to jak to zrobiæ], albo biegaæ do nocy z pi³eczk±/frisbee/sznurkiem/ukochanym pluszakiem homarkiem bez szczypca
Super sposobem na wymêczenie gzuba s± odwiedziny u s±siada berneñczyka [his best friend
]. Chopaki szalej± a¿ mi³o, a jeszcze milej ¶pi± po takim spotkanku.
Rozumiem Twoje skrêcanie. Ja na beardeciego psiaka chorowa³am od sierpnia zesz³ego roku, a swoje marzenie zrealizowaæ mog³am [równie¿ ze wzglêdów osobistych] dopiero w kwietniu tego roku. Ale by³o warto czekaæ
pozdrawiam ciepluchno
Pozdrawiam, AgA
AgataW-B
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik
«
Odpowiedz #36 :
Wrzesieñ 22, 2008, 20:53:07 »
"¿e co?! ¿e ja nie umiem pozowac??"
zasady gry w pi³kê jeszcze nie do koñca opanowane... bramkarz mo¿e wszystko, nosic pi³kê w zêbach te¿. o, i ju¿..
najwa¿niejsze w ¿yciu jest aby miec wszystko na wyci±gniêcie rêki
Pozdrawiam, AgA
daisy
GMBC
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 203
«
Odpowiedz #37 :
Wrzesieñ 23, 2008, 06:37:01 »
Jaki on siê wielki wydaje
Piêknie ch³opak pozuje do zdjêæ, taki dostojny kawaler
Jak sobie radzicie z kude³kami i wyczesywaniem?
Aneta
GMBC
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1293
«
Odpowiedz #38 :
Wrzesieñ 23, 2008, 07:20:40 »
Dziêki Agatko za te foteczki. No, no Peanut wyglada na prawdê przystojnie , nawet z ta kiteczk±
. Mi³o patrzec, ¿e dzieciaczki tak ³adniutko rosna.
Pozdrawiamy Aneta i ferajna
www.bearded-collie.pl
Iwona
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1467
«
Odpowiedz #39 :
Wrzesieñ 23, 2008, 08:19:49 »
Przystojniak z tego Peanuta, no, no
A kitka tylko dodaje mu meskosci, w koncu niejeden pilkarz nosi taka fryzure
Pozdrawiam,
Iwona
AgataW-B
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik
«
Odpowiedz #40 :
Wrzesieñ 23, 2008, 09:37:35 »
Wnioskuj±c z tego ile wa¿y Vegunia jej brat jest naprawdê wielki, bo wa¿y obecnie 19,5kg! dupcia ro¶nie
za czesaniem jako¶ specjalnie nie przepada. namiêtnie li¿e grzebieñ podczas tej czynno¶ci. czekam teraz na Anetkê i magiczn± szczotkê, która byæ mo¿e sprawi ¿e bardziej polubi czesanie. teraz jakim¶ cudem zrobi³ mu siê ko³tun pod brod±, muszê siê za niego wzi±æ...
dziêki dziewczyny za mi³e s³owa
ja wiem, ¿e jestem nieobiektywna, ale m³ody jest faktycznie wielkim przystojniakiem ;> mamusia i tatu¶ siê postarali!
ciekawa jestem jak wygl±da reszta dzieciaczków Z Egidy. np. moja pierwsza mi³o¶æ ³upek Achilles...
Pozdrawiam, AgA
Aneta
GMBC
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1293
«
Odpowiedz #41 :
Wrzesieñ 23, 2008, 09:43:33 »
Cytat: AgataW-B Wrzesieñ 23, 2008, 09:37:35
ciekawa jestem jak wygl±da reszta dzieciaczków Z Egidy. np. moja pierwsza mi³o¶æ ³upek Achilles...
Obieca³am sobie ju¿ klika dni temu wstawic fotki pozosta³ych dzieciaczków. I pewnie lada dzieñ to uczynie. Co do Achillesa sama jestem ciekawa, p³ytka ze zdjêciami juz jest ale nie moze do mnie dotrzeæ
. Wiem, ze jest równie du¿y jak Peanut i Axel (Asklepios). Poprostu z ch³opaków wyro¶li prawdziwi faceci a z dziewczyn prawdziwe panienki
Co do Twojej nieobiektywnosci jest pewne, ze nikt nie ma takiego uroczego u¶miechu jak Peanut , pod tym wzglêdem jest wyj±tkowy, nie mogê sie napatrzeæ na jego fotki z tymi rozbrajajacymi z±bkami.
«
Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 23, 2008, 09:46:19 wys³ane przez Aneta
»
Pozdrawiamy Aneta i ferajna
www.bearded-collie.pl
AgataW-B
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik
«
Odpowiedz #42 :
Wrzesieñ 23, 2008, 10:45:48 »
Cytat: Aneta Wrzesieñ 23, 2008, 09:43:33
Co do Twojej nieobiektywnosci jest pewne, ze nikt nie ma takiego uroczego u¶miechu jak Peanut , pod tym wzglêdem jest wyj±tkowy, nie mogê sie napatrzeæ na jego fotki z tymi rozbrajajacymi z±bkami.
to prawda, ch³opak siê ca³y czas u¶miecha
chyba ¿e ma focha, bo focha te¿ potrafi przyj±æ... oooj tak. ma to po swoim panu
dziêki za mi³e s³owa
Pozdrawiam, AgA
daisy
GMBC
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 203
«
Odpowiedz #43 :
Wrzesieñ 23, 2008, 16:19:29 »
Czy¿by¶ zdecydowa³a siê na MASON PEARSON? Ja siê przymierzam, ale przy Vedze, która podczas czesania usilnie stara siê zabraæ szczotkê obawiam siê, ¿e nie d³ugo bêdzie nam s³u¿y³a
A propo wagi, m³oda przyty³a do 16,2
AgataW-B
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik
«
Odpowiedz #44 :
Wrzesieñ 23, 2008, 16:36:55 »
Zdecydowa³am siê...
Zosta³am lojalnie uprzedzona, ¿e kiedy¶ dojdê do takiego momentu w ¿yciu kiedy to [sama u¿ywaj±c szczotki za 20z³, tej samej od 5 lat] zdecydujê siê kupiæ m³odemu szczotkê za 200z³
wtedy w to nie wierzy³am. ale ¿ycie postanowi³o zweryfikowaæ moj± wiarê
raz siê ¿yje. dopóki m³ody nie ma tendencji destrukcyjnych [chyba ¿e zali¿e j± na ¶mieræ] to mogê mu kupiæ szczotkê, której wcale nie planujê tak szybko zmieniaæ
Pozdrawiam, AgA
Strony:
1
2
[
3
]
4
5
...
8
|
Do góry
Drukuj
« poprzedni
nastêpny »
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
INFORMACJE
=> Powitania
=> Hodowla
=> Wystawy - informacje, przepisy, zmiany ZKwp
=> Wystawy i spotkania 2013
=> Wystawy i spotkania 2012
=> Wystawy i spotkania 2011
=> Wystawy i spotkania 2010
=> Wystawy i spotkania 2009
=> Wystawy i spotkania 2008
=> Wychowanie, szkolenie, sport i praca
=> Zdrowie, ¿ywienie i pielêgnacja
=> Beardie i inne zwierzaki w potrzebie
=> Literatura
=> Ciekawe opowie¶ci...
Birdo³kowe FOTO-info
=> Foto info - czyli pochwaliæ siê mo¿na...
Birdo³kowe VIDEO-info
=> VIDEO info - czyli pochwaliæ siê mo¿na równie¿ i tu
£adowanie...
Polityka cookies
Darmowe Fora
|
Darmowe Forum
shd
k-l
madagaskar