Strona g³ówna
Pomoc
Kalendarz
Zaloguj siê
Go¶æ
.
Zaloguj siê
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzieñ
1 Tydzieñ
1 Miesi±c
Zawsze
Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci
: Oficjalna strona Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie (GMBC) -
https://sites.google.com/site/grupabeardedcollie/home
O rasie, hodowle, og³oszenia, szczeniêta, wystawy.
Forum Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie
>
Birdo³kowe FOTO-info
>
Foto info - czyli pochwaliæ siê mo¿na...
(Moderator:
Admin
) >
Vega i nowy lokator Furtiva (Tiva)
Strony:
1
...
8
9
[
10
]
11
12
...
14
|
Do do³u
« poprzedni
nastêpny »
Drukuj
Autor
W±tek: Vega i nowy lokator Furtiva (Tiva) (Przeczytany 79621 razy)
Ma³gorzata
GMBC
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1810
Odp: Vega
«
Odpowiedz #135 :
Maj 14, 2009, 21:41:02 »
wnusiu, jaka¶ ty.... dziewczêca!!! uwielbiam takie Beardie dziewuszki
www.smartness.com.pl
daisy
GMBC
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 203
«
Odpowiedz #136 :
Maj 28, 2009, 10:49:04 »
Zgodnie z obietnic± wrzucam fotencje z treningu
Jak tylko w moje ³apki wpadn± kolejne, od razu je tu wrzucê
Aneta
GMBC
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1293
«
Odpowiedz #137 :
Maj 28, 2009, 19:15:37 »
Superkowo, widaæ ¿e siê podoba dziewczynce taka zabawa. Czekam na wiêcej. Bearded w ruchu to poeazja (chyba siê powtarzam
).
Pozdrawiamy Aneta i ferajna
www.bearded-collie.pl
DorkaWD
Go¶æ
«
Odpowiedz #138 :
Maj 29, 2009, 11:23:06 »
Vega nawet jako sportsmenka trzyma fason i w kokardkach biega
daisy
GMBC
Aktywny u¿ytkownik
«
Odpowiedz #139 :
Czerwiec 07, 2009, 13:05:06 »
Dorka nie zawsze, jak deszcz pada, grzywka moknie to siê kokardka ulatnia
no ale nie o tym chcia³am... Vega ukoñczy³a I stopieñ szkolenia na 4 pozycji z ilo¶ci± punktów 52/55
Po wakacjach bêdziemy musia³y siê poprawiæ, a w³a¶ciwie to nas sob± muszê popracowaæ, bo co za wariat macha pi³eczk± zostawiaj±c psa na starcie
Chyba bêdzie mi tego brakowa³o przez te 2,5 miesi±ca...
Aneta
GMBC
Ekspert
«
Odpowiedz #140 :
Czerwiec 07, 2009, 13:56:34 »
4 miejsce to bradzo wysoka pozycja , wiem ¿e niby czo³ówka ale poza podium
Ale przecie¿ wynik 52/55 jest bardzo dobry. Jestem z Was dziewczyny bardzo dumna. Jestem przekonana, ¿e je¶li dla Ciebie Asiu to za s³aby wynik to staæ Ciê na lepszy. Ja i tak skaczê z rado¶ci.
Dziêkujê za takie wspania³e wie¶ci. Czekam na wiêcej fotek.
www.bearded-collie.pl
daisy
GMBC
Aktywny u¿ytkownik
«
Odpowiedz #141 :
Czerwiec 08, 2009, 06:26:54 »
Ale¿ Anetko, ja jestem bardzo dumna z tej, ju¿ nie takiej ma³ej kud³atej kulki
Cieszê siê, ¿e nasze wyczyny sprawiaj± Ci tyle rado¶ci
Dosta³am kolejne fotki
daisy
GMBC
Aktywny u¿ytkownik
«
Odpowiedz #142 :
Czerwiec 09, 2009, 11:48:59 »
I kolejne
Aneta
GMBC
Ekspert
«
Odpowiedz #143 :
Czerwiec 09, 2009, 16:15:27 »
Widze, ¿e m³oda nakrêcona , bo poszczekuje
. Super foteczki !
Asiu a jak slalom, minê³y pierwsze lêki? Macie ogólnie jakie¶ problemy lub co¶ co wola³aby¶ aby by³o lepiej - w agility ?
www.bearded-collie.pl
daisy
GMBC
Aktywny u¿ytkownik
«
Odpowiedz #144 :
Czerwiec 09, 2009, 18:02:46 »
Ze slalomem nie mamy narazie problemów, ale zobaczymy jak bêdzie gdy belki bêd± bli¿ej siebie. Mam jednak nadziejê, ¿e pierwsze koty za p³oty i teraz mo¿e byæ ju¿ tylko lepiej. Nadal jednak walczê z zostawianiem Vegi na starcie, bowiem czêsto gêsto bez komendy leci do przodu, a d³u¿ej usiedzieæ to ju¿ dla niej katorga. Postêpy jedna s±, nawet jak za wcze¶nie wystartuje to po pokonaniu hopki orientuje siê, ¿e co¶ jest nie tak i wraca
Narazie nie mia³y¶my kontaktu z hu¶tawk±, ale wydaje mi siê, ¿e tu mo¿emy mieæ ma³y problem
Po k³adkach biega bez problemu przy okazji æwicz±c strefy - to jest wychodzi rewelacyjnie
daisy
GMBC
Aktywny u¿ytkownik
«
Odpowiedz #145 :
Sierpieñ 14, 2009, 14:24:34 »
Czas uzupe³niæ galeriê
Trochê nam siê wspólnie poje¼dzi³o po ¶wiecie w okresie wakacyjnym.
Wiecie jak wracaj± bumerangi?? W³a¶nie tak:
Zabawa w wodzie to równie¿ fajna sprawa:
a jeszcze fajniej otrzepaæ siê przy pañci
Ok, by³a woda to teraz las
Ponownie wodne klimaty, tym razem nad Wis³±:
sprint pod górkê
Ostatni weekend nad zegrzem
Dobra, dosyæ tego dobrego
Powiedzcie mi czy ja popsu³am psa? Vega jest przylep± i towarzysk± suni±, ale w przypadku obcych psów chowa siê miêdzy moimi nogami. O ile przy ma³ych jestem to w stanie zrozumieæ - Zorka, psica rodziców od zawsze j± ustawia³a, Vega czuje do niej respekt i raczej nie wchodzi jej w drogê to przy du¿ych burkach, do których zawsze j± ci±gnê³o jestem zdziwiona. Fakt, leci siê przywitaæ, ale jak psiak zwróci na ni± uwagê to woli zawróciæ i wpycha siê miêdzy nogi
Poza tym, tu pytanie o hierarchiê: od pocz±tku stara³am siê pokazaæ kto rz±dzi w domu i chyba mi to wysz³o, ale... no w³a¶nie, widz±c jak wita np. moj± siostrê to mi siê przykro robi. J± obskakuje, wylizuje, a do mnie dojdzie, pomerda ogonem i usi±dzie patrz±c co zrobiê. Jak j± przywo³am to dopiero zaczyna siê rado¶æ i g³upawka.
AgataW-B
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 369
«
Odpowiedz #146 :
Sierpieñ 14, 2009, 15:09:26 »
Vega wygl±da dok³adnie jak jej braciszek - chodzi mi o kolor futra. nawet ogon maj± podobnie ubarwiony
dziewczyna wygl±da na przeszczê¶liw±, fajna pannica siê z niej zrobi³a.
odno¶nie boja¼liwo¶ci to mo¿e to po prostu kwestia charakteru? Peanut znowu w drug± stronê - jest bardzo dominuj±cy i ma³o który pies [jedynie jeden amstaff, owczarek podhalañski i...Plindza
] jest w stanie "sprowadziæ go do parteru".
ta jego dominuj±ca natura wcale nie jest dobra, bo zachêca go ona do zaczepiania KA¯DEGO psa którego spotka na swojej drodze....
albo mo¿e kiedy¶ Vega mia³a jakie¶ nieprzyjemne spotkanie z psem, które sprawi³o ¿e siê boi?
odno¶nie witania, to ja w³a¶nie ze wzglêdu na to, i¿ doskonale wiedzia³am ¿e nie dam rady wróciæ do domu po 8 godzinach pracy bez porz±dnego wymiziania siê z psem - nie uczy³am go grzecznego witania
to te¿ nie jest dobre bo przez to m³ody skacze po ludziach [mi to nie przeszkadza, ale go¶ciom napewno
], ale po prostu nie mog³am siê powstrzymaæ ¿eby nie z³apaæ go w ramiona po powrocie. a Vegu¶ jest po prostu dobrze u³o¿ona. ona uwa¿a ¿e Ty siê cieszysz ¿e czeka a¿ j± przywo³asz do powitania i ¿e w³a¶nie takie zachowanie Ciebie satysfakcjonuje a przez to i ona jest zadowolona, no bo w koñcu sama j± tego nauczy³a¶ - na przywódcê siê nie skacze. na pewno nie oznacza to ¿e kocha Ciebie mniej ni¿ siostrê
ale wiem co czujesz. ja te¿ jestem w rozterce bo z jednej strony chcia³abym ¿eby pies mnie szanowa³ i czu³ do mnie respekt [nie strach - respekt], a z drugiej miziam go za ka¿dym razem jak ko³o mnie przechodzi, obca³owywujê i mówiê ¿e go kocham....
wierzê w to ¿e uda mi siê po³±czyæ jedno z drugim, ale po moim mê¿u [który jest zdecydowanie bardziej pow¶ci±gliwy ode mnie, a pies s³ucha go trochê bardziej ni¿ mnie] widzê ¿e mo¿e byæ ciê¿ko... wykonalne, ale ciê¿ko. poza tym charakter - pinat ze swoj± dominuj±c± natur± ma problem ¿eby siê podporz±dkowaæ moim regu³om, a Vega jest widocznie mniej dominuj±ca od brata.
[przepraszam za chaotyczn± wypowied¼, ale piszê na szybko, podczas pracy..]
Pozdrawiam, AgA
Ma³gorzata
GMBC
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1810
«
Odpowiedz #147 :
Sierpieñ 15, 2009, 07:23:20 »
Witam, - Vegunia, jak Ty slicznie wygl±dasz!!!
... och te rozterki :-)
My¶lê, ¿e Agatka ma racjê. Vega czeka na Twój sygna³, bo chce zrobiæ TOBIE przyjenno¶æ. Twoj± siostrê traktuje jak kole¿ankê. Na ten moment, Vega jest bardzo m³oda, ale ju¿ niebawem zobaczysz, ¿e to przy Tobie czuje siê bezpieczna, i Twojej pomocy czy wsparcia oczekuje. To wspania³e uczucie. To ¿e Ciebie uzna³a za osobê wa¿n±, daje jej poczucie bezpieczeñstwa. Bardzo wygodne jest to, czego j± nauczy³a¶, bowiem, przynajmniej bezpiecznie z zakupami w czystych ciuszkach wracasz do domu. Poczekajmy do jesieni
jak kilka razy usmaruje Twoja siostrê bo wróci do domu akurat po spacerku Vegi
(a nie przed)
Co do psów, to s± takie etapy. Czasem odwa¿niejsze, czasem mniej. To suczka, i czêsto siê im zdarza, ¿e po pierwszej cieczce, zaczyna rozumieæ, ¿e psy czego¶ od niej chc± (a ona jeszcze nie), i potem nie bardzo wie, kiedy przestan± chcieæ. Wraz z doj¿ewaniem i dorastaniem to powinno siê zmieniaæ. A mo¿e Vega jest tu¿ przed cieczk± albo tu¿ po? nie pamietam... a mo¿e nie pisa³a¶. A wielko¶c psa... jak na moje wra¿enie i do¶wiadczenie, nie ma to znaczenia. Raczej ich natura. MO¿e byæ te¿, ¿e trafia³a¶ na takie, które Vedze siê nie podoba³y
i wola³a bezpiecznie miêdzy nogami u Ciebie siê skryæ
Moja Bounty robi to nagminnie, ka¿demu kogo polubi
«
Ostatnia zmiana: Sierpieñ 15, 2009, 07:25:52 wys³ane przez Ma³gorzata
»
www.smartness.com.pl
daisy
GMBC
Aktywny u¿ytkownik
«
Odpowiedz #148 :
Sierpieñ 15, 2009, 08:07:01 »
Dziêki za odpowiedzi, bo ju¿ siê zastanawia³am czy gdzie¶ nie pope³ni³am b³êdu. Chcia³am by by³a u³o¿on± suni±, która nie leci do wszystkich psów, bowiem jak wiadomo, nie ka¿demu w³a¶cicielowi podoba siê, ¿e inny pies obskakuje jego podopiecznego. Na dzieñ dzisiejszy Vega daje siê odwo³aæ, wiêc bez problemu mogê z ni± chodziæ bez smyczy bez obawy, ¿e gdzie¶ pobiegnie.
Je¶li chodzi o cieczkê to faktycznie, drug± mia³a w lipcu, tak wiêc ca³kiem niedawno. My¶lisz, ¿e to mo¿e mieæ jaki¶ wp³yw na jej zachowanie? U poprzednich suczek nie obserwowa³am takiego zachowania.
AgataW-B
GMBC
Zaawansowany u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 369
«
Odpowiedz #149 :
Sierpieñ 15, 2009, 08:56:24 »
Cytat: daisy Sierpieñ 15, 2009, 08:07:01
Chcia³am by by³a u³o¿on± suni±, która nie leci do wszystkich psów, bowiem jak wiadomo, nie ka¿demu w³a¶cicielowi podoba siê, ¿e inny pies obskakuje jego podopiecznego. Na dzieñ dzisiejszy Vega daje siê odwo³aæ, wiêc bez problemu mogê z ni± chodziæ bez smyczy bez obawy, ¿e gdzie¶ pobiegnie.
i tego Ci cholernie zazdroszczê!
mój jak poleci za psem,sarn±,kotem,motorem,rowerem itp to jest g³uchy na wo³anie... jak to zrobi³a¶? czy mo¿e to kwestia charakteru?
Pozdrawiam, AgA
Strony:
1
...
8
9
[
10
]
11
12
...
14
|
Do góry
Drukuj
« poprzedni
nastêpny »
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
INFORMACJE
=> Powitania
=> Hodowla
=> Wystawy - informacje, przepisy, zmiany ZKwp
=> Wystawy i spotkania 2013
=> Wystawy i spotkania 2012
=> Wystawy i spotkania 2011
=> Wystawy i spotkania 2010
=> Wystawy i spotkania 2009
=> Wystawy i spotkania 2008
=> Wychowanie, szkolenie, sport i praca
=> Zdrowie, ¿ywienie i pielêgnacja
=> Beardie i inne zwierzaki w potrzebie
=> Literatura
=> Ciekawe opowie¶ci...
Birdo³kowe FOTO-info
=> Foto info - czyli pochwaliæ siê mo¿na...
Birdo³kowe VIDEO-info
=> VIDEO info - czyli pochwaliæ siê mo¿na równie¿ i tu
£adowanie...
Polityka cookies
Darmowe Fora
|
Darmowe Forum
catziee
k-l
cinemak