Strona g³ówna
Pomoc
Kalendarz
Zaloguj siê
Go¶æ
.
Zaloguj siê
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzieñ
1 Tydzieñ
1 Miesi±c
Zawsze
Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci
: Oficjalna strona Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie (GMBC) -
https://sites.google.com/site/grupabeardedcollie/home
O rasie, hodowle, og³oszenia, szczeniêta, wystawy.
Forum Grupy Mi³o¶ników Bearded Collie
>
Birdo³kowe FOTO-info
>
Foto info - czyli pochwaliæ siê mo¿na...
(Moderator:
Admin
) >
Vega i nowy lokator Furtiva (Tiva)
Strony:
1
...
9
10
[
11
]
12
13
14
|
Do do³u
« poprzedni
nastêpny »
Drukuj
Autor
W±tek: Vega i nowy lokator Furtiva (Tiva) (Przeczytany 79499 razy)
Ma³gorzata
GMBC
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1810
Odp: Vega
«
Odpowiedz #150 :
Sierpieñ 15, 2009, 09:29:18 »
Cytat: daisy Sierpieñ 15, 2009, 08:07:01
Je¶li chodzi o cieczkê to faktycznie, drug± mia³a w lipcu, tak wiêc ca³kiem niedawno. My¶lisz, ¿e to mo¿e mieæ jaki¶ wp³yw na jej zachowanie? U poprzednich suczek nie obserwowa³am takiego zachowania.
Tak, my¶lê, ¿e to mo¿e mieæ wp³yw. Beardie s± bardzo delikatne je¶li chodzi o psyche. Poza tym, z tego co piszesz, nauczy³a¶ j±, ¿e przy Tobie jej najbezpieczniej i najfajniej, ¿e jeste¶ bardziej atrakcyjna ni¿ psy, koty czyy inni ludzie. BRAWO!!!
to te¿ obraz wspania³ehgo kontaktu i u³o¿enia, nie kar±, ale wspólnym porozumieniem. ONA PO PROSTU KOCHA CIÊ I SZANUJE.
www.smartness.com.pl
daisy
GMBC
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 203
«
Odpowiedz #151 :
Sierpieñ 15, 2009, 10:10:34 »
Cytat: AgataW-B Sierpieñ 15, 2009, 08:56:24
i tego Ci cholernie zazdroszczê!
mój jak poleci za psem,sarn±,kotem,motorem,rowerem itp to jest g³uchy na wo³anie... jak to zrobi³a¶? czy mo¿e to kwestia charakteru?
Hmm, na pocz±tku by³o szkolenie PT, które przerwa³y¶my z uwagi na pierwsz± cieczkê, naukê dalej kontynuowa³am samodzielnie, w koñcu wiedzia³am ju¿ z czym co siê je
Poza tym... przekupstwo
Na spacery chodzi³am ze smako³ykami i sznurem do przeci±gania, jak widzia³am na horyzoncie jakiego¶ psa przywo³ywa³am Vegê i albo nagradza³am smako³ykiem, albo wyci±ga³am linkê i siê z ni± bawi³am. Jako¶ specjalnie siê nie mêczy³am z nauczeniem jej takiego zachowania. Teraz zabieram psa wszêdzie, bowiem nie jest uci±¿liwa i nie trzeba ci±gle siê zastanawiaæ gdzie jest i co robi. Podczas ostatniego weekendu nad Zegrzem nawet rodzice byli zdziwieni, ¿e sunia taka grzeczna, nie zaczepia ludzi, a nawet jak j± kto¶ zawo³a³, na komendê "wracaj" bez szemrania pojawia³a siê ko³o mnie. York i kot bêd±ce kilka metrów dalej równie¿ jej nie rozprasza³y
Aneta
GMBC
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1293
«
Odpowiedz #152 :
Sierpieñ 15, 2009, 16:56:04 »
Tak to prawda Vegunia wygl±da prze¶licznie
. Moje serce siê raduje jak czytam jak piênie j± wychowa³as. BRAWO! Tez mia³am kiedys takie rozsterki, ¿e mój pies nie wita siê ze mn± wylewnie ale zrozumia³am , ze nie zawsze jest taki dobry moment aby przyjaæ skacz±cego psa , który nie zawsze jest przecie¿ czysty albo wchodzê z siatami a tu mam na g³owie beardeda
Tym bardziej, ze jak j± przywo³asz wylewnie siê z Toba wita , to idea³ psa !!!
Co do strachliwych zachowañ Vegi myslê, ze to w³asnie sprawa cieczki. Ostatnio by³a u mnie Kropeczka (siostra Vegi) , która w czerwcu mia³a cieczkê i zachowywa³a sie bardzo dziwnie , chowa³a siê pod stó³ przed psami i próbowa³a ka¿demu wej¶c na kolana. Widujê Kropeczkê regularnie i to nie jest jej normalne zachowanie. Wiêc chyba nie ma powodu do zmartwieñ. Potwierdzam równie¿ to co napisa³a Gosia , mam takie samo zdanie.
Buziaczki dla Vegu¶ki.
Pozdrawiamy Aneta i ferajna
www.bearded-collie.pl
daisy
GMBC
Aktywny u¿ytkownik
Odp: Vega i nowy lokator Furtiva (Tiva)
«
Odpowiedz #153 :
Listopad 22, 2010, 19:39:33 »
Kurcze, jak ja tu dawno nie zagl±da³am...Anetko sorry
W ka¿ym b±d¼ razie jest okazja od¶wie¿yæ temat, a przy okazji przedstawiæ kolejn± pannê, która u mnie zawita³a (ten kto mówi³, ¿e beardie uzale¿nia mia³ racjê
) W sobotê pojawi³a siê u nas Furtiva Lagrima, b±zowa sunia z Domu Etny.
Kontakty miêdzy suniami, pomijaj±c pierwszy dzieñ, s± wrêcz rewelacyjne, dziewczyny szybko z³apa³y kontakt, a obecnie widzê, ¿e Vega trochê matkuje Tivie, jak ma³a podczas snu zapiszczy ta biegnie sprawdziæ co siê dzieje
Przyznam, ¿e trochê siê obawia³am wprowadzenia jej do stadka, jak widaæ na poni¿szych zdjêæ ze wspólnych szaleñstw bezpodstawnie.
Tu urocza, ma³a panna:
«
Ostatnia zmiana: Listopad 22, 2010, 21:24:05 wys³ane przez daisy
»
Marta
Zaawansowany u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 380
«
Odpowiedz #154 :
Listopad 22, 2010, 21:15:10 »
Jaka ona s³ooodka
Super, ¿e siê dogaduj±. Mam nadziejê, ¿e bêdziesz na bie¿±co opisywaæ jakie panuj± miêdzy nimi relacje, bo jestem tego bardzo ciekawa
Aneta
GMBC
Ekspert
«
Odpowiedz #155 :
Listopad 23, 2010, 07:57:36 »
Asiu gratulujê nowego cz³onka rodziny, jest oczywi¶cie uroczy
. Wyprzedzi³a¶ mnie z br±zowym marzeniem, to niesprawiedliwe
Bêdziesz mia³a ¶liczn± babsk± parkê jak malutka doro¶nie, oby chowa³a siê zdrowo. Pozdrawiamy i ca³ujemy mocno obie dziewczyny.
www.bearded-collie.pl
Dagmara
Moderator
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1390
«
Odpowiedz #156 :
Listopad 24, 2010, 21:54:45 »
No ³adnie, ³adnie, ale dlaczego ja tych fotek jeszcze na mailu nie mam, co
Piêknie ¿e siê dziewczynki dogada³y. Moje maleñstwo widzê dzielnie walczy o zabawki - tak trzymaæ
. Piêknie razem wygl±daj±. Co zbroi³y?, bo na trzecim zdjêciu maj± zgodnie skruszone miny
daisy
GMBC
Aktywny u¿ytkownik
«
Odpowiedz #157 :
Listopad 24, 2010, 23:10:45 »
Na mailu nie masz, bo Twoja poczta chyba mnie nie polubi³a i wszelkie wiadomo¶ci odrzuca. Jak bêdê w pracy to spróbujê tamt± drog±, a nó¿ siê uda
Daga, ta ma³a kulka tak siê rozszczeka³a, ¿e czasami nie wiem któr± uciszaæ podczas wspólnej zabawy, szczególnie, ¿e najlepsza pora na wspólne pyskowanie to np. 23
Dziewczyny maj± coraz lepszy kontakt, zaczyna siê nawet wspólne jedzenie - Tiva przy swojej misce, Vega przy swojej, przy czym starsza panna zagl±da do miski Tivy i dojada resztki jak tylko b±zik zniknie z pola widzenia.
Propo zdjêcia, tam chyba freciak pojawi³ siê na horyzoncie, st±d takie zainteresowanie
Dagmara
Moderator
Ekspert
«
Odpowiedz #158 :
Listopad 25, 2010, 07:36:12 »
A to poczta wredna! Spróbuj na
techniczny@abrys.pl
, dziêkujê
daisy
GMBC
Aktywny u¿ytkownik
«
Odpowiedz #159 :
Listopad 27, 2010, 19:40:07 »
Kilka testowo wys³a³am na maila, je¶li przejd±, stopniowo bêdê przesy³a³a kolejne
Jak siê sytuacja rozwija? Ciekawie i szczekliwie
Ta ma³a wredota w ogóle nie ma poszanowania dla starszych, wchodzi Vedze na g³owê, a jak ta zirytowana k³apnie zêbami ucieka, po czym wraca i obszczekuje starsz±. Wykrada zabawki i gryzaki, ³aduje siê do obcej miski, bo przecie¿ jej jedzenie jest fe, a to Vegowe znacznie lepiej siê prezentuje, nawet je¶li w misce jest to samo
Daga, co Ty robi³a¶, ¿e ona tak ³adnie sta³a przy czesaniu? U mnie zamiast grzecznie czekaæ, podgryza d³onie i sam± szczotkê, ale jak zabiorê siê za czesanie Vegi sama podchodzi pod szczotkê... zwariujê z t± niezdecydowan± pann±, która dodatkowo stwierdzi³a, ¿e miejsce butów (kapci) jest pod kanap±, wiêc pierwsze co robiê z rana to nurkujê pod ³ó¿kiem.
Do frecich lokatorów ju¿ siê przekona³a, ba, dzi¶ nawet biega³a za Grafim i ³apa³a go za ogon, chyba muszê im jakie¶ wspólne zdjêcia porobiæ
Co jeszcze z nowo¶ci? Powoli podk³ady do za³atwiania zmieniaj± swoje miejsce i wêdruj± coraz bli¿ej drzwi wyj¶ciowych, nie my¶la³am, ¿e Tiva za nimi bêdzie tak chêtnie wêdrowa³a, m±dra panienka
Z zostawaniem w domu nie ma problemu, ale to pewnie dlatego, ¿e ma towarzystwo, wiêc nie czuje siê tak bardzo osamotniona, ale kwestiê podawania posi³ków musia³am nieco zmodyfikowaæ, bowiem w po³udnie zazwyczaj nikogo nie ma w domu.
Anetko, Ty sobie p³ow± suniê sprawi³a¶, a u mnie zawita³ Twój wymarzony br±zik. Znaj±c jednak ¿ycie pewnie i br±zika siê dorobisz, a ja ju¿ przystopujê
Marta
Zaawansowany u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 380
«
Odpowiedz #160 :
Listopad 28, 2010, 08:28:54 »
Hihi, niez³a z niej spryciula!
Takie stado i zamieszanie w domu musi byæ fajne
Koniecznie wstaw zdjêcie ma³ej z fretkami, to jest niesamowite, ¿e psy i fretki potrafi± siê tak bawiæ
Aneta
GMBC
Ekspert
«
Odpowiedz #161 :
Listopad 28, 2010, 15:49:56 »
Na br±zik muszê "trochê" poczekaæ
, mam nadziejê, ¿e to bêdzie sunia po Jolly.
Cieszê siê, ¿e dziewczyny tak ¶wietnie siê dogaduj±. To najwspanialszy okres kiedy maluch jest jeszcze maluszkiem, pewnie masz lepsze atrkacjê ni¿ filmy w telewizji. Ja mimo, ¿e czekam a¿ moje maluszki znajd± nowe domy nie mogê siê nimi nacieszyc, to wspania³y czas.
Czekam z niecierpliwo¶ci± na foteczki z fretkami.
www.bearded-collie.pl
daisy
GMBC
Aktywny u¿ytkownik
«
Odpowiedz #162 :
Listopad 28, 2010, 18:32:38 »
Mia³y byæ fotki z fretkami, wiêc s±:
i jeszcze przebudzona panna z d³ugim jêzorem
Dagmara
Moderator
Ekspert
«
Odpowiedz #163 :
Listopad 29, 2010, 19:43:01 »
Cytat: daisy Listopad 27, 2010, 19:40:07
Kilka testowo wys³a³am na maila, je¶li przejd±, stopniowo bêdê przesy³a³a kolejne
Jak siê sytuacja rozwija? Ciekawie i szczekliwie
Ta ma³a wredota w ogóle nie ma poszanowania dla starszych, wchodzi Vedze na g³owê, a jak ta zirytowana k³apnie zêbami ucieka, po czym wraca i obszczekuje starsz±. Wykrada zabawki i gryzaki, ³aduje siê do obcej miski, bo przecie¿ jej jedzenie jest fe, a to Vegowe znacznie lepiej siê prezentuje, nawet je¶li w misce jest to samo
Daga, co Ty robi³a¶, ¿e ona tak ³adnie sta³a przy czesaniu? U mnie zamiast grzecznie czekaæ, podgryza d³onie i sam± szczotkê, ale jak zabiorê siê za czesanie Vegi sama podchodzi pod szczotkê... zwariujê z t± niezdecydowan± pann±, która dodatkowo stwierdzi³a, ¿e miejsce butów (kapci) jest pod kanap±, wiêc pierwsze co robiê z rana to nurkujê pod ³ó¿kiem.
Do frecich lokatorów ju¿ siê przekona³a, ba, dzi¶ nawet biega³a za Grafim i ³apa³a go za ogon, chyba muszê im jakie¶ wspólne zdjêcia porobiæ
Co jeszcze z nowo¶ci? Powoli podk³ady do za³atwiania zmieniaj± swoje miejsce i wêdruj± coraz bli¿ej drzwi wyj¶ciowych, nie my¶la³am, ¿e Tiva za nimi bêdzie tak chêtnie wêdrowa³a, m±dra panienka
Z zostawaniem w domu nie ma problemu, ale to pewnie dlatego, ¿e ma towarzystwo, wiêc nie czuje siê tak bardzo osamotniona, ale kwestiê podawania posi³ków musia³am nieco zmodyfikowaæ, bowiem w po³udnie zazwyczaj nikogo nie ma w domu.
Anetko, Ty sobie p³ow± suniê sprawi³a¶, a u mnie zawita³ Twój wymarzony br±zik. Znaj±c jednak ¿ycie pewnie i br±zika siê dorobisz, a ja ju¿ przystopujê
hehe brak respektu to ma po babci
. A co do czesania - to chyba po prostu zdecydowanie - stawiam na stole i nie pytam o zdanie
Aneta
GMBC
Ekspert
«
Odpowiedz #164 :
Listopad 30, 2010, 07:29:42 »
Ale ona pasuje kolorystycznie do tych fretek
, jest prawie jak du¿a fretka hi, hi
www.bearded-collie.pl
Strony:
1
...
9
10
[
11
]
12
13
14
|
Do góry
Drukuj
« poprzedni
nastêpny »
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
INFORMACJE
=> Powitania
=> Hodowla
=> Wystawy - informacje, przepisy, zmiany ZKwp
=> Wystawy i spotkania 2013
=> Wystawy i spotkania 2012
=> Wystawy i spotkania 2011
=> Wystawy i spotkania 2010
=> Wystawy i spotkania 2009
=> Wystawy i spotkania 2008
=> Wychowanie, szkolenie, sport i praca
=> Zdrowie, ¿ywienie i pielêgnacja
=> Beardie i inne zwierzaki w potrzebie
=> Literatura
=> Ciekawe opowie¶ci...
Birdo³kowe FOTO-info
=> Foto info - czyli pochwaliæ siê mo¿na...
Birdo³kowe VIDEO-info
=> VIDEO info - czyli pochwaliæ siê mo¿na równie¿ i tu
£adowanie...
Polityka cookies
Darmowe Fora
|
Darmowe Forum
madagaskar
fenixlife
cinemak